Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.639
    Имајте убав ден!

На Divinebutterfly, Sweety-90, kikav и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Обврски, обврски!
    Едвај го чекам оној викенд кога ќе спијам како мрцина, ќе слушам џез на старото радио, ќе подмрднувам само со ногата, ќе пијам рум и најважното-нема да ме боли уво за ништо. ^_^

Ете така.
    Инаку сеуште се декларирам со поимот „дете“. Сеуште гледам цртани, сеуште сакам да јадам благо и да го одбегнам ручекот, сеуште сакам да спијам до касно. Сакам да го гушкам мечето додека не заспијам.
    Уживам во животот.
    И дома им е чудно кога ќе направам некој сериозен чекор. Дури се чудат кога ќе им кажам, дека детето ќе им полни 20 години.
    :D

Но, покрај ова деновиве се чувствувам женствено. Се осеќам дека можам да правам што сакам и дека како жена, ќе го добијам ]:) Се чувствувам успешно, среќно. И се почесто сум во здолништа и штикли.
    Ете на пример сега треба да излезам, и ќе одам да си се нашминкам и дотерам. :makeup:

И онака немам што да дрвам вака на форум, имајте прекраснотија од ден :d:

На antonina, Doozy, tweety26 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам денеска Металург да ги згази оние од Полска.. Онака за инат, да им вратиме! ]:)

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    СДК сите комшии ги пометалчив, почнаа да бенгаат на Iron Maiden, и да ми љубоморат дека ќе одам во Загреб да ги гледам :rofl:

На kravce, Nefertitii и pamelche им се допаѓа ова.
  5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Не треба да си многу начукан за да завршиш на пеачка.
    треба само да си лепак за будали,да ти се качат на клепки дека мораш да одиш и ти.
    А таму брате од сите безакониа.
    Која мајка си ги загубила своето чедо,големи се шанстите да си го најди таму </3

А таму песните од селска по селска.
    Нада Топчагич,Шемса,Сека,Цеца во суштина тие се на репертоарот.
    И така,имам материјал во мене уште да ја плашам шољата.
    и ветувам ова е последно мое пијанство.
    за овој месец ама..

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Ме тепа еуфорија за 1-ви Мај
    .Ко дете мало.
    Сви на окупу ,10 души заебанти ,еден шатор и тепачка кој да спие во него.
    Музика ,хумор ,забава и алкохол.
    Уште да имаше жестоко на менито...

Имам убави соништа ,очекувања и претчувства...Недостасува само сето да се реализира и да се чувствувам комплетно!

На crazylady, tweety26, kikav и 7 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Ако некој рекол дека бракот е трка на долги патеки,тогаш јас сум коњ во таа трка!
    Не можам повеќе,не можам...

На tweety26, Micheleljubov и Katerinceee им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Немам концентрација за учење, не ми се учи :(

На SparkyAngel и Inna5 им се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    од време на време ми доага надеж дека работите ке тргнат на подобро-така и денес
    причина-непозната
    и кога е така, ми доага една мисла- ако воопшто успеам нешто да постигнам во животов, тоа ке биде благодарение на мене и на никој друг-подразбирам на помош од страна

На Srekicka и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Да бидеш вреден и квалитетен и плус да сакаш да бидеш љубезен со сите во твојата околина... прилично awkward комбинација во денешно време. :|
    Уште потешко е ако во душата си навистина љубезен и вистински сакаш да помогнеш.
    Некои луѓе штом ќе видат услужлива личност, немаат мерка во искористувањето. Скоро и да не те познаваат пред тоа, ама кога ќе им притребаш, експресно ќе те најдат. :!:
    Дали било во школо, во друштво, кај повозрасните на работа... секаде има такви.
    Еве на пример, ако си одличен ученик, ќе ти се лупнат ко паднати од Марс да седнат до тебе пред тест, а претходно само на поздравување си бил со истата личност. Ако немаат со кого да излезат, исто одма ќе те најдат. И уште милион слични ситуации.
    А јас... јас како да имам некоја бариера за вакви работи. Дури и ако некого го познавам само по тоа што сме во иста генерација и го имам на Фејсбук, дојде и ми побара нешто да му помогнам, не можам да одбијам, не знам зошто. Ќе ме замоли неколку пати и ми е непријатно да одбијам.
    Треба да се опаметам малце. :D

На Doozy, tweety26, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Значи многу ми е глупо сега се договараме се за мај и некој ем сака да јади најубаво ем не му се давааат многу пари крајот не ми се најдува на луѓево.... :) :)

На Inna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Имаш право. Не се така црно. Поцрно е.

Таква ми е природата и така гледам на работите. Сам себе се дефинирам како борбен песимиста. Се борам и кога знам дека битката е изгубена ноооооо сепак давам се од себе затоа што се борам за добра и правилна цел (според мои морални вредности, се разбира). Најчесто од страна ме перципираат како глуп и наивен и како оптимист. By the way, но тука следува изненадувањето, обично касно ке сватат со кого си имаат работа. Се трудам да од луѓето кои се со, и околу мене ги вадам на површина нивните најдобри квалитети. Кога ќе се покажат ситни, завидни, малициозни, себични, не ме изненадува и кај мене не предизвикува нити осуда ниту разочарување. Единствено што ме изненнадува е кога ќе видам чиста и несебична љубов, разбирање, подршка... и било кој од оние квалитети што во суштина ни го дава правото да се нарекуваме луѓе или некомпромитирани личности.

еееееееееееееее абе забегав јас?? А? :lol:

На julie77, Ilinaaa и kikav им се допаѓа ова.
  13. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626

На SparkyAngel, pamelche, Sanjichka007 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Уживам во природата околку мене. Седам во двор, зеленило, цвеќиња, дрвја на секаде... Слушам музика и уживам во животот. Конечно да се опуштам и да не мислам на ништо, се чувствувам преубаво.
    Денес се собравме цела фамилија, правевме скара и јас се прејадов-стомакот ми е како надуван балон :rofl: . Па после ручекот со сестра ми игравме тенис, колку ми недостасуваше играењето тенис со сестра ми :) . Потоа си игравме со кучинцата и сега си седиме во двор. Денот ми е совршен 8) .

На Hipster, tweety26, Elennaa и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    OK. Време е да си ја превземам одговорноста врз својот живот. Обично вакви работи се пишуваат во приватен дневник но дневникот неможе ниту да те осудува ниту да ти противречи.

Ај да почнеме.

Вака неиде.
    Тоа што сум го обрал е моја одлука. Последиците од моите одлуки се само мои и ќе си ги сносам. Боли и вака и така. Во едната варијанта го негирам темелот на тоа што сум јас како личност, а во втората си давам шанса за некоја несигурна иднина.

Нова врска во моментов никако. Нема потреба некој да заврши ко колатерална штета? абе ајде..не доаѓа во предвид.

Што повеќе излегување, комуницирање со што повеќе луѓе и малку за промена, ЗАБАВА.

Време е за one night stands, намали на убивање на туга со алкохол (па не си бре Тома Здравкович).

Изгледаш бе ко милион буцкс. Никој не ти дава повеќе од 30, уствари изгледаш боље од тие на 30.

Цуци од 25-26 колку ти душа сака. Ај признај си дека приметуваш дека те загледуваат каде и да се појавиш. Самодоверба, не е проблем. Ќе и купиш шекерна вуна, ете сега има и рингишпил на плоштад, што повеќе треба. Немаат они големи очекувања. Ги интересира добро да си поминат. Бар на оваа километража.................

Е ми звони некој на врата...

На Sunchild, Doozy, tweety26 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.155
    Ме побара за жена, ме побараааааааа за женааа ^_^ ^_^
    Конечно сме верени со ханито :hug: :l: :l:

На thelittle17, antonina, Lepaaa и 73 други им се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    понекогас сакам само да си седам сама,да си јадам и пијас сто сакам да слусам гласна музика ама онака да не мислам на нисто :rock: :rock: да спијам колку сакам да се изгубам од светов.........и така да ми олесни малце :) :)

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК МИ расне умникккккккккккккк хахахаха а хепиии ке ми дојдит паметотттт хахахахахахахахах идам да прославаммм чаоссс

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    17.231
    Освести се народе додека ти е време!!

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сакам да ви кажам дека од денес, поточно од утре официјално сум вработена. :wasntme: Ќе биде тешко да го ускладам и факултетот тука, но морам, а и сакам. А нели кога се сака се се може? :D
    Точно било тоа дека убавите работи се случуват кога најмалку очекуваш.
    Ахх само нека потрае позитивата :)

На antonina, crazylady, Lux и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.