Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Заклучно, на 10ти мај, го наградуваме победникот за дизајнот на мојата прва книга.
    Мирисот на јорговани се засилува, мене срцево ми тупка, од возбуда, од претопло чувство на среќа, од што ли, не знам.
    Тато е добар. Имаше мала интервенција, дома шок и чудење, но се’ се врати во најдобар ред.
    Животот не е живот ако не ти запре малку здивот. Нели.
    На први јуни, свадба на блиска личност.
    Во меѓувреме, she lives on love street. Ахам.
    Слушам the Doors и ми текнува како додека шетав низ Пер Лашес со љубовта, остававме цветчиња по гробовите на Оскар Вајлд, Оноре Де Балзак... И нормално, кај мојот неприкосновен крал на поезијата и средношколска љубов - Џим Морисон. Никогаш не мислев дека ќе можам да го посетам, да прочитам едночудо оставени пораки и испишани верувања. Да се почувствувам така малечко, како изгубен турист кој талка по своите соништа. И ете, се случи.

Вчера бевме на Вагинални монолози во Универзална, сите четири женки на број. Многу енергија, многу тажни сцени, многу ведри приказни, многу феминизам спакуван во културно прашање за женската положба, вагината како отвор низ кој политичката сцена знае да изманипулира до немајкаде, жената како предмет, како божество, како... Како едно се’.
    Забележав, многу мажи на среде претстава стануваа, си одеа. Не сакам да верувам дека "имале некоја работа". Можеби беа згрозени од вистината? Кој да ги знае!
    Едно ми е јасно сега. Мојата вагина носи црвен фустан и не се плаши да љуби, да раѓа и да прави што сака кога е сама со себе. А богами и кога му се радува и се среќава со Другиот.
    Сте размислиле некогаш на тоа? И кои сте вие, а која е таа? Едно сте. Токму тоа и беше мизансценот на оваа претстава. Каде е жената и што лежи во неа, што се исправува и што значи. Борба против насилството и третирањето на нашиот Простор како неважен, зафрлен и употреблив само за мажот да ужива. Не. И жената ужива, особено кога ќе се самоспознае.
    После конструктивните мигови таму, отидовме на пиво во Излет. Знаев дека ќе се отворат многу теми. Болни, искрени, наши, лични. Доживеани.
    Сфатив дека стабилноста која ми треба за да бидам во power couple со мојот партнер, ми значи многу повеќе од било кога. Доаѓаат времиња кога чувството да се биде сакана поради тоа што сум/сме, не важи само за залетување и лепење срциња по ѕидови. Значи врска која треба да создаде здрав простор за формирање некои нови состојби и верување. Дека тој ме почитува во целост, на крајот на денот!
    Софистицирани сознанија човек доживува, кога ќе си се запраша многу нешта.
    Убаво е.
    Убаво е кога ќе направиш break on through на другата страна, зарем не?

На Lolo5, ines.h, honorthyself и 22 други им се допаѓа ова.
  2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Секоја пролет е убава ама оваа некако ми е посебна. :f:
    Уживам секој ден. Дури и во школо одам со маалку поголемо задоволство.
    ПОдговотвки за Мај, Велигден... So excited! :D
    Во хороскопот ми пишуваше ,,помалку јадете, повеќе движете се‘‘ - е ќе размислам за ова. :lol:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... ахх, убавини ... овој ден почна магично ... се надевам така ќе трае и заврши. :)

Јас да ве почастам виртуелно ама од срце ...

Уживајте и имајте и вие магични денови .... :)

На Lolo5, tessie, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  4. biljan4e-bileto

biljan4e-bileto Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    љубов моја неверна каде ние згрешифме ти че сфатиш че се вратиш тогаш да ми се фатишшшшшшшшш хехе долу :* :$ :$ :$ :^) :^) :!: :!: :P :P

5. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Во океанот од лаги ми требаше една капка надеж, :rain: :f: :sun: :rain:
    Не се сомневам дека сеуште постојат добри луѓе во светов преполн со злобници и лажови

Се радувам што постојат, Бог на добрите со добро враќа,

Секој си го носи својот крст
    Секој си има среќа

Правдината секого ќе го стигне

На Hopeful, Mama25 и Serafima им се допаѓа ова.
  6. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Се срамам кога ќе помислам како порано кога моите ќе пуштеа на глас стара македонска народна музика ми идело во земја да пропаднам. А зошто да ме прашаш, детиште...Сега често си ги слушам и тврдам дека нема поубава музика за уши па и за душа. Баш за утре сите ги ставив на usb и само некој ако ми пушти странско ќе се тепам, па ќе го кривам алкохолот ]:)
    http://www.youtube.com/watch?v=3ljmk3MqaNA

На zhap4e, imelda, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    ^
    Се топам на Не си го продавај Кољо чифлигот зошто ме потсеќа на нашите први заеднички моменти...не знам зошто, ама неа и` ја пеам откако е родена, и ден денес кога ќе ја слушни од некаде, го крева прстето и ми вели Мама, видиш?? (не укапирува се` уште дека само слушаме :D )

Не знам што слушаат другите во кола, ама кога ние патуваме ни се врти само Цд-то со стари македонски чалгиски песни. Како капак на се`, ќерка ми прво научи оро да игра, а после да оди!
    Да, со задолжителното Опа Иха! на крај

На Lolo5, bittersweet, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    СКД...

Иде мај, ми се пие коњак вотка и пиво... Скара.. мех немора.... :D

9. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Стварно незнам зошто толку многу се потресувате за 1 Мај. Не зборувам за членките од Фемина само, туку општо.
    Според мене 1 Мај е еден обичен ден, како и сите други денови. Бев сватена многу погрешно за оваа тема, во школото ама ајде.
    Славење 1 Мај 5 дена :fubar: О Господи, осветли им го патот, стварно :!: Некој немаат леб да јадат дома, а тие што имаат се занесуваат па ќе слават 5 дена 1 Мај. Стварно нема смисла. 1 Мај е ден на вработените, а не на деца што учат основно, средно и факултет :!:
    Толку од мене.
    Како и да е, убаво да си поминете утре ако славате :)

10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Дојде долгоочекуваниот 30-ти Април ,денот кога заминувам на кампување на нашето скромно езерце.
    Срцево ми бие од возбуда ,насетувам доооолга ,весела и пијана вечер.
    Утрото е неважно ,мислам само на вечерва.
    Утре ќе се трезнам со минерална и лимон ,ќе се печам ко гуштерица на врелото првомајско сонце и ќе мрчам по моите спанковци.

Ви посакувам убав помин на сите кои ќе одите некаде ,било каде ,бидете ми весели и направете се што е во ваш домен за да го запомнете овој 1-ви Мај по добро.

:*

На tweety26, crazylady, kikav и 3 други им се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    решив нешто да организирам за 1 Мај :D
    нешто со девојкиве и жените од Шричин мој друштвото-на сите што имам број ке им пишам после-инаку се 10 па да видиме што ке биде :) да видиме колку ме бидува за организирање на прошетки :D

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    :* :* :* :* :*

Прикачени фајлови:

На kate21, tweety26, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  13. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Епа кога ке тргнеш на работа и кога ке си хронично ненаспиена тогаш ке сфатиш што значат тие 5 дена одмор и уживање на некое мирно место, на сметка на 5 месеци работа без прекин... Немам ништо против тебе ама ме нервираат особи кои мораат да бидат поразлични од другите и ајде сега само они не слават први мај, се одделуваат секоја чест, посебни сте.

На Lolo5, Tiki-lolipop и Christina.A им се допаѓа ова.
  14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Стварно не ме интерсира твоето мислење, јас така мислам и стојам зад тоа, поздрав :hai:

15. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Денес е мој и само мој ден!!
    Посесивна сум знам, уште од времето кога се лутев и не можев да ги убедам другите да не ми ги дуваат свеќичките на тортата. Уште од тогаш со секоја наредна бројка ги редам желбите што сфатив дека нема да ми ги исполнат дувнатите свеќички, туку самата јас. Уште од тогаш секоја година не се радувам на родендените само поради тоа што станувам поубава, туку и поубава. :rofl:
    А од сега, секоја наредна година сакам да сум опкружувана само со добра енергија, да ширам добри вибрации, да имам почести изнудени насмевки и да бидам и јас нечија причина да се смее. Се сеќавате кога еднаш зборев за коцките? Не лего, туку мои коцки, секоја со своја емоција и очекување.. Почнав да ги редам. И не ми е срам да кажам дека конечно заборавам на сите правила и да одам во насока што сама си ја избрав.
    За ваков прекрасен крај на најубавиот април не му давам на никој да ми ја исправи кривата линија на усните, напротив, ќе ставам црвен кармин, ќе пијам вино и ќе одвиткувам само убави нешта!

На bittersweet, honorthyself, Hopeful и 24 други им се допаѓа ова.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ако сакаш да бидеш среќен - биди!
    Толку едноставно и сложено истовремено.
    Чуден е овој живот еј !

Едит: Преку глава ми е од неписмени луѓе по форуми. Да неможе една реченица да се сврзе, срамота е! Девојки на таа возраст да не знаат да пишуваат. И после се вадат дека тоа било грешка само од брзање.
    Луѓе сме, се разбира дека сите може да згрешиме ама зарем во сите мислења ? Интерпункциски знак за некои е непознат поим. Мислам дека ни они самите после не сфаќаат што всушност напишале.
    И дијалективе, во ред е навистина ама доколку е разбирлив. Некои ај што незнаат да напишат правилно две реченици па уште и на дијалект, и ај иди снајди се.

На bittersweet, anuskaNESTLE, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Аха, да! Ти само пишувај си „не ме интересира твоето мислење“ па после ќе се чудиш зошто погрешно те разбрале. |(

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Виделе змија пред Мавровка. Да, баш таму во најголемата гужва од луѓе. НЕ ИСКАЧАМ ВЕЌЕ ОД ДОМААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!

Ок... не до толку ама шала на страна иам голема фобија од змии бе. Шмрц :sweat: :o :(

19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    4.917
    Мечка страв - мене не страв!

На Ketrin.Moon и Ilusionist им се допаѓа ова.
  20. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Колку бездушни луѓе има околу мене,чудо :|
    Уво не го боли за тебе и твоите чувства кои изгледа тој ги нема.Во мојот случај,таа.Ќе се прават другарки,а всушност потајно ти посакуваат се најлошо.Прочитав некаде: На никој не му ги кажувај твоите маки и проблеми.На 80% не им е гајле,а на другите 20% им е мило што ги имаш.Колку вистинито.Ма секој ден гледаат да ми го упропастат.Јас пак се надевам дека наредниот ден ќе ме поштедат барем од сето тоа тормозење и навредување.Не,не се откажуваат.Како диво животно со својот плен.Не те пушта додека не те докрајчи.Ама јас им дозволувам и трпам.Отсекогаш сум била таква.Трпам и ќутам.Среќа доаѓаат празници,нема да ги видам со денови :whew:
    Смачено ми е више,ама на никој не му е гајле.Се се врти околу нив,додека ние,останатите не познати фаци во градов можеме слободно да очајуваме.Не,нема да се нервирам на вакво убаво време.Сонце е надвор,утре не се учи,мераци.Туку,отидов јас до маалсково скромно паркче,вие имајте убав ден,само среќа и радост да ве прати :)

На Sara123, crazylady, Serafima и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.