Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ue0P7dRMhQ
    Во исто време умрев од смеење и до ужас...зар е можно толку ниско да се падне??????
    не смее да се помисте оти ќе скрши некој нога не може да оде во тие штиклите...ама ќе се научи .... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

2. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    10.096
    Го нема,го нема Јаготке :D .
    Нели божем генералка правев за празнициве,се обрнав ама ни трага од него :!: :?:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Кај дечкото да не останал :D .

потрага по чорапчето :rofl:

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ми се одјаде... за цел ден! :D

Јас ја поставувам масата за јадење. И викам на мајка ми:
    - Мамо, да направам јас салата со марула?
    - Не мора, јас ќе ја направам.

Она почнува да ја мие, а јас ја сецкам во чинија. Едно време гледам нешто црно големо во марулата. Си ќутам. Ја направивме целата салата... Откако дојде татко ми, мајка ми му го покажува тоа црното:
    - Што е ова? Полжав?
    - Да, полжав е.

И јас почнав да паничам:
    - Штооо? Полжав? Бегаај! Бегај да мијам раце! Јас не јадам, вие што сакате правете! Веќе никогаш нема да пробам! Бегај да си мијам раце! Не ми се јаде! :D

УУУУ ПИ*КУ ПИ*КУ ПИ*КУ МАТЕР! Уште немаше школка на него, ама голем беше.
    Па уште ме тешат, како полжавот бил чист, природен. Мрш бре таму! Полжав е полжав, лигав. :D

Се сеќавам, порано децата од маало, собираа полжавчиња, ги ставаа на клупа. :puke:

Фала Богу, што мајка ми ја миеше марулата. Јас да бев на нејзино место? Ќе трчав пешки 100 на саат, од Чучер Сандево до Волково. само пример :D Немаше месец дена да си ги фатам рацете. :D Татко ми ме убедува... ама тоа е природно.
    - Што мислиш? По што одат полжавите? По трева?
    - Ма гајле ми е, нека си одат по нормална трева. Ненормални едни. А чекај, уште мрда?
    - Мрда.
    - Ауу, бегај, бегај. Пушти го негде.
    :D

Колку сум само гадлива... Е ради ова, мрзам да лупам пиперки за ајвар и да чистам грашок.
    А цреши, кајсии... нив 5 пати ги гледам и ги вртам, додека ги ставам у муцка. :D Еднаш кога видов црв во ајвар... ми се згади живот.

А баш ко за инат, вчера сама изедов цела чинија салата марула.

Од сега, само на воздух ќе живеам. И вечер јајце ќе си к`снам. Е така да си знаете. :D
    БЉААААКИОХФРЊЕУОФХЊПЕУОЧГОХЧУР :swear:

Како викаше Хер Жика Павловиќ? Легенда е бе.
    - Још мало, па чеш почети сено да ми дајеш.
    http://www.youtube.com/watch?v=W-mWHhQDDR4

На Chica.Loca, ilipili, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Многу сум весела на празници , со мајка ми фарбаме јајца она инсистира само црвени јас и малата си правиме некои други боички, да ни биде разновидно си ги редиме во корпа со машнички, прекрасни денови.
    Честит празник на сите верници , убави моменти со најмилите ,да сте живи и здрави. :)

Прикачени фајлови:

На Divinebutterfly, srcekrsacka, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК, мразам патетики.

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.132
    Браво за фемина што отвора по некое работно место во кризава, може некоја феминка ќе се усреќи. :)

Многу е убаво времево пред празников, се е некако лабаво, опуштено, сонце надвор, благо ветре... Убавини. Тоа е, посно ручече денес дома, уживање, по некое филмче, вечер во црква, утре на семеен ручек, мераци, да се наполнат батериите. Па после турбо, работа, учење, полагање...

Пак некако му се вратив на мрчењето,што не ме бендисува, ама длабоко во крвта ми е навлезено, не можам да го искоренам. Ај си викам малку по малку, ко пушачите цигарите кога ги оставаат. Они цигарите, јас мрчењето. Можеби и ќе биде некој ден.

На anuskaNESTLE, Hipster, x-MajaEsposito-x и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Мислам дека во последно време (можеби така било одсекогаш но јас сега приметувам) се повеќе и повеќе се раскажуваат лошите случувања а добрите сите ги забораваат или пак не ги споделуваат со другите. Дали тоа значи дека ќе им ја одземат нивната среќа? Не, не кажувај што помалку се знае толку повеќе ќе траела? Кој рекол така? За тоа сме си самите ние криви. Најубавите работи што му се случуваат на човекот додека е жив треба да ги знаат не сите но најблиските сигурно. За да се радуваат со нив но и да тагуваат кога ќе се случи нешто лошо. Што можеш да постигнеш со тоа што ќе ги плукаш сите што ќе кажат нешто глупо или нешто паметно? Ќе си се задоволиш самиот или пак ќе ги задоволиш другите со тоа што правиш збрки? Не, не го одбирам тој живот. Ќе бидам добра и лоша како што другите ќе се однесуваат. Не се плашам од никого затоа што никој не може да ми го попречи патот до мојата среќа и мојата цел освен самата јас.

9. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    сдк дека денот денес е премногу добар и сончевв :sun: :sun: :sun:
    ии да им го честитам празникот на сите христијани !!! :) :)

10. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Мразам и ме нервираат безиницијативни луѓе. Не, никако неможам да ги сфатам.
    Неможам да сфатам како некој со денови може да седи по цел ден дома и при тоа да не прави ништо.
    Да, во буквална смисла на зборот само да седи и да се шета по собите... :tmi:
    Неможам да сфатам како некој со месеци не излегува од дома. Аман бе зарем не им треба свеж воздух на луѓево? :^)
    Неможам да сфатам како некој само учи и учи. Не сум против образување и едукација но класични бубалици неможам да смислам.
    Неможам да поднесам плачковци и луѓе кои само се жалат за глупости а имаат живот и можности на кои многу би им завиделе само поради својата безиницијативност незнаат да ги искористат.
    Поточно би сакала да отидам на 1 месец некаде подалеку од сите...
    Ми треба одмор од СЕ и од СИТЕ...

11. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Шест слободни денови и автоматски имаш насмевка од 6ка до 6ка 24/7. Барем во мојот случај.
    Да ви кажам како си поминав за мајот.
    Значи да си кажам повторно реченицата Ако сам не си направиш да ти е убаво никој нема. Па така јас со 2 другарки останавме со едно друштво кое втор пат го гледаме. И така мене ми текна на светата реченица. :!: :lol: Зедовме топка со сите машки фудбал тепавме, не дека знајме туку ете така интересно ни беше.Имаше едни мали на ливадата им пеевме ги занимававме, шеткавме по планината и помина денот. Ваков таков заслужува 4ка. ;) Вечерта нормално цела Битола беше Логоварди ајдее и јас. Таму шо сакат нека речат организација нула. Сцената премала, еден штанд со пијачка нешто, цени набиени, осветлување со блиц ако имаш на телефонот.. :!: Иначе тепај се.
    Мене изумот ми текна на светата реченица и секако ништо не се гледаше си се напикавме во гужвата се изнаскокавме. Журка си напрајвме самите. :lol:
    Втори мај се погоди многу интересен ден. Малку дожд, ветер, сонце...Возење со велосипеди и турата низ Битола ни се погоди, иако не фати дождот. :)

Денес беше еден интересен ден. Арно кажува Трендафилка во својата колумна дека бабите и дедовците се луѓе полни искуства и приказни.
    Ми кажуваа како тоа дедоми има 7 женски само во селото од кај што потекнувал, а имал плус 4 - 5 од соседните села. Шмекер тежок. :lol:
    2 саати ми раскажуваа за таа некоја Зорка од селото што ја омажиле за некој кој не го сакала, плачела кутрата, ама така и било пишано.
    Се на се поминав еден прекрасен ден, се изнасмеав, се изнашетав и преубо си поминав. ;)

Имајте убав ден и убави празници. :*

На Someonespecial, Elennaa, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Вели мајка ми вчера, истреси ги јорганите. Ахаа, сега, аха :nod: И се убедуваме цел ден бадијала, ме мрзи де :^)

Си легнувам, ај си велам да си земам крем за раце, груби ми се некако. Станувам, пуштам светло.. Црно нешто си лази по кревет кај мене :o :o :o :o Да пиштам, да ја кренам куќава, што да правам... Кој нема страв од бубачки нема да сфати, отстрана е комично, ама мене ич не ми е. Кај се најде :swear: Одам поблиску ninja style, гледам не едно, повеќе се :clap: . Отворен си стоел прозорецот, до прозорецот дрво, do the math.

Ме гледа мајка ми на тераса во 2 ноќта... тресам дали не тресам. Си се насмеа во темнината и ја слушам
    - Кај е Господ никој не е :hai:

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека главата почна да ми чури пред малку :doh:
    мисли, размислувај-калкулирај-еден куп обврски треба да се завршат по празнициве-ке полудаааммм :!: :worried: а згора на се ПМС што ме тресе-леле леле, со сите кавги по дома, прееска и со другарчево се скарав, па после му пишав што ми е-ама дека претера, стварно претера-ама стварно да не ме испровоцира па кога ке го видам следен пат една измегу нозе да си добие :lol:

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    После неколку дена вртоглаво темпо, слободно можам да се пофалам дека сум -3 килограми и + 11 кучичи. Конечно после толку малтретирање, сите сме дома, опоравени, здрави и среќни, и мајката и бебињата одлично се опораваат и напредуваат.

Е сега, ми се може па се фалам http://bellabullmastiff.webs.com/ :P .

Поздрав и секое добро, заминав јас.

На Kristinna1, 1209, AwesomeGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    СДК дека
    Една девојка го прашува својот дечко : Дали си заљубен во мене? Тој и одговара: Не! Девојката го прашува : Дали мислиш дека сум убава ? Тој и одговара : Не ! Таа пак го прашува: Дали сум во твоето срце?Тој и одговара : Не! На крајот го прашува :Да те напуштам дали ке плакаш за мене? Тој и одговара: Не! Девојката ја наведнала главата многу тажно и сакала да си оди него. Тогаш тој ја прегрнува и и кажува: Јас не сум заљубен во тебе - ЈАС ТЕ САКАМ! Јас мислам дека не си убава- ЈАС МИСЛАМ ДЕКА СИ ПРЕКРАСНА! Ти не си во моето срце - ТИ СИ МОЕТО СРЦЕ! Јас не би плакал кога ке ме оставиш - БИ УМРЕЛ! Се познавале 6 месеци , пред да започнат врска. Се карале но тие кавги ги само зближувале уште повеке. Еден ден девојчето му кажала дека е болна од срце. Во моментот тој ја прегрнал и почнал да плаче. Кога требала да оди на операција,кога требала да влезе во авионот,тој не се поздравил со неа. Кога се вратила оправена после неколку денови не го нашла својот дечко.Ја запрашала мајка и каде е тој а таа и одговорила:“ ЗАР НЕ ЗНАЕШ КОЈ ТИ ДАДЕ СРЦЕ?! :?: :)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    СДК денеска кога бев на пазар прочитав нешто на кое многу се смеев :D :D
    а то беше на цитрони значи имаше цена еве 50 денари а над нив наместо цитрон пишуваше ЦИТРОЕН :D :D :rofl: :rofl: незнам дали намерно или по грешка ама јас се акнав од смеење :rofl: :rofl:

17. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    СДК ќе си направам нов фемина профил.. Ми се здосади од имево :) Камо да можеше и мислењата да си ги префрлев ама.. :(

18. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    да се пофалам :D

Прикачени фајлови:

• 3116797618.jpeg
      3116797618.jpeg
      Големина на фајлот:
      8,4 KB
      Прегледи:
      219
    На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Читам тука муабети за инсекти, бубачки :D , па дури и полжави :wasntme: , па и јас да си кажам. [​IMG]
    Ако нешто единствено не сакам во лето, тоа е екстремната жештина и - инсектите. [​IMG]
    Комарците и мувите ич не ги поднесувам, ама пак ако влета некое поголемо неидентификувано летечко суштество, тоа ти е посебна прича. [​IMG]
    Влезе ли некој поголем и „поопасен“ инсект дома - бумбар, а за оса да не зборувам, јас трчам низ куќи ко избезумена. :sweat: За срамота бе, се осеќам како некоја хистерична будалетинка. [​IMG]
    Мајка ми ми вика, абе не е сигурно поголемо од тебе, нема да те изеде, ама јас пак исто.
    Ама добро, и во школо кога ќе ни влезе нешто во училница сите женски така реагираат, па си се тешам, не сум единствена. [​IMG]

Туку, јас ама си го пуштив мозокот на пасење, ама си влегов во опуштена летна шема 8) ...мислам дека веќе ми почнал распустот. :sun: Опуштено по дома, празнично, одмарање, плус и со музиче :music: ...
    Мама ми вели: што си се распишала на компјутер бе, уште не си на распуст :!: И што туку ти црцори таму од звучникот, све си мислам како некое пиле да сме купиле. [​IMG]
    Тоа за пилето што пее на чет, де. Смешки, смешки. :lol:

И така, си се изнаприкажав, од Морава до Дунава, што би се рекло. :D
    Ај ciao tutti, и уживкајте си со песничево. :hai:

http://www.youtube.com/watch?v=4-BtUFChPRY

На ana-girl, Sanjichka007, Jagoda123 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ми фалевте луѓее....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.