Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Сношти кога бев во црква се мислев долго време дали ја згрешив локацијата зошто 80% од девојките беа облечени како за матура.. |( Секоја чест на исклучоците :)

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Луѓе..опуштете се малку,на што личи ова...почнаа љубовта и пријателството да се ограничуваат,оградуваат,условуваат....повеќе никој ништо не знае,се се учи од книгите и интернетот..-Како да се живее,Како да се дише,Како да се стекнат пријатели,Како најуспешно да ги бојадисате јајцата...Што е следно?Како да се напиете вода во седум лесни чекори?Се утврдуваат правила,договори,понуди ,пресметки и на сите сакам да кажам...
    -Запрете ја Земјава ,јас се симнувам!!!
    Каде е спонтаноста,понесеност во моментот,срцето и ентузијазмот.Зошто да не се однесувам спрема некого спонтано,без замерки.Зошто да не можам на некого-некоја да му пријдам и кажам...-Здраво,јас сум Луничка.Те видов како стоиш и киснеш на дождов,и сакам да те прашам дали сакаш да ми бидеш,пријател,пријателка,соборец во киснењето на дождов,џелат на моето срце,дарувач на крв,најдобра сестра која ја немам!?Не сакаш??Еве ти чадор да не киснеш!Збогум!

На bittersweet, Lux, NoellePage и 24 други им се допаѓа ова.
  3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.639
    Ете, си седам на столчево, во дворот до мене лаптопот и грицките.Птициве си црцорат а се слушаат и гласови од луѓето кои одат в црква. Впрочем живеам веднаш до црквата и толку ми е блиску што дури и се гледаат лицата на луѓево. Ама народ се собрал :) И ете јас ја чекам другарка ми да намине кај мене за да одиме в црква сакала да го врти крстот, а и јас побожна си сум некако од мали нозе со баба ми не пропуштав да не одам в црква за Велигден и немам досега пропуштено :!: ама некако многу гужва е гледам ама ке се снајдиме некако. :) Во секој случај битно здравје да дари Господ другото се ке си дојде, како што кажале старите.. И никако нема да пропуштиме кршење со јајце пред храмот :!: и таков е обичајот тука кај нас.. Незнам како е во Скопје и во другите градови ама каде и да сте ви посакувам убава вечер а за честитките, утре :)

На ana-girl, Katerinceee, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. She.e

She.e Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    46
    Го разгледував форумов налетав на некои теми,ги прочитав и се запрепастив.Наидов на коментари од девојче на моја возраст и овој пост е за сите тие девојчиња.Кога читав одредени мислења како некоја сакала нејзините да умреле,како има дечко на овие години и тој е над 20 год. пиев вода и за малку ке се задавев.

Се жалите колку ви се строги родителите? Зошто се не ви оделе по газот и зошто не ви купуваат се? А сакате некој што сте го запознале вчера и за кој што се знае дека го сака вашето тело,а не вас,тоа е факт.
    А моите родители? Колку пати ми се развикале,ме казниле,не ми дале пари,не ми купиле се што сум барала,ама благодарение на нив јас денес израснав во воспитано девојче,тие ме одголедале и од 3 кила месо ме израснаа.Тие беа тука кога ми беа најпотребни,тие ми даваат храна,тие ме облекуваат,а не некој од улица.
    Навистина сте смешни и за жалење..

5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Нека душата ни се исполни на сите со љубов, здравје и убавини ...
    Христос Воскресна , Навистина Воскресна

На Mrs.Cuper, anabel-a, Gordana10 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Христос воскресна,навистина воскресна :) За многу години девојчиња и момчиња,само убавини да не пратат низ целата година :)

На antonina, Glossy-girl, Mrs.Cuper и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Овие денови ги поминувам во магла која содржи спиење, мали обврски, експериментирање со косата, телевизија, музика и две мали недоразбирања кои ме научија нешто. Горда сум си за начинот на кој што се справувам со мојот живот, иако би сакала да бидам ранобудна и понемрзлива, иако си докажав дека можам и двете да ги правам со многу напор . :D

Инаку, едната од двете мали кавги (недоразбирања е подобар збор, не се баш кавги) беше со една бивша другарка. Таа уште е заглавена во нејзината глава, а јас веќе научив да живеам со мојата-тоа е дефиницијата на нашата расправија, која јас ја почнав а на која таа имаше претерана реакција. Едно малечко озборување ја натерало да ме одблокира од фејсбук и да се соочи со мене. Тоа не предизвика некакви големи чувства кај мене но ми алудираше на фактот дека таа не ме знаела и не ме знае иако јас неа ја читам како отворена книга. И одговорив на прашањето и и го кажав тоа, а после нејзиниот одговор, ја блокирав бидејќи несакав да ми го поставува истото прашање секој пат некој кога ќе и рече нешто за мене, а и мојот инает си ја покажа главата.
    Второто недоразбирање е пак поврзано со фејсбук, и конечно сватив колку голема важност луѓето му даваат на тие лајкови. Едно машко, кое ми е пријател само бидејќи имаме сличен вкус за музика и станал дечко на една пријателка, факт за кој јас не бев свесна а и не ми беше гајле. Една друга пријателка ми напиша наредба да престанам со лајковите. Јас се насмеав и јасно и кажав дека никогаш нема да дозволам некој да ми наредува, а и дека јас немам никаква намера кон тоа машко. Ете со какви личности живееме. Како некој може да биде толку несигурен? Ако еден лајк може да ти го одземе тогаш нешто не е во ред со вашата врска.

Една другарка која ја најдов на интернет и со која не сум се запознала во живо ми стана личноста со која најмногу уживам да разговарам.Тое колку сме слични во некои карактеристики е страшно. Не сме најдобри другарки, но се знаеме околу година и можам да кажам дека сме прилично блиски. Ете доказ дека колку и да се осеќаш дека си различен секогаш има некој што е сличен на тебе.

ПС: Христос воскресе! Имајте добра година девојки, нека добрите дни во вашите животи станат побројни од лошите. Тоа е се што можеме да побараме.

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Чудно е колку еден пар штикли можат да ти го направат денот убав. Не сум верувала, но сега се уверив и во тоа. Дали оти се матурски, дали оти конечно најдов такви какви што барав.. незнам што е, но денеска ги облеков 15 пати , за да ги "разносам" или пак затоа што ми е мерак.. од трема дури мислам и дека ми се мали, дека земав погрешен број, но не..

...

Христос воскресна , навистина воскресна. За многу години Велигден девојки. :*

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што убаво си се разиграв-за мерак
    слушалките на ушите,преубави ремикси-уживанција со гаранција :D
    а пред малку ми пиша една соученичка од средно-да се собереме, да се видиме-10 години од матура се оваа година, се ок, ама кој ке организира :?:
    и ми го спомна тогашниот симпатија во кој бев ептен затрескана-како што ми кажа се оженил, ама не беше сигурна
    кои спомени ми се вратија ех... тинејџерски години

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.132
    Fashion show пред црква со live поп show во сабота вечер.
    Како и да е, нека ни е за многу години празников, мојот омилен иако годинава не се испостив ко што треба. Ама можеби догодина.
    Христос воскресе!
    Ајде кој е за кршење, иако ве предупредувам, ова ми е среќното јајце. :rofl: И не, не е дрвено. :!: :lol:

На Elennaa, Mrs.Cuper, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Христос воскресна!!! Среќен празник на сите христиани!!!
    Предмалку се вративме од црква, и имаше што да видам. Сите малди облечени во куси сиќни и фустани :o страмота зар таква се оди на црква, немам зборови :x .
    Кога стана 00:00 на црквата ги пуштивме двете голубчења, едно јас едно сестра ми. Секоја година татко ни ни дава голуби што ги чуваме и скеоја година пуштаме по два за Велигден и утрото се враќаат дома пред гулабарникот, сега незнам како да го кажам литаратурно мислам дека е така :D
    Среќен празник и убаво да си поминете. Утре цел ден ке одам на гости-кај сите роднини.

На Mrs.Cuper, Madonna, Divinebutterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  12. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Христос воскресна ! :)

Феминки,најубаво да си поминете за празников. :inlove:

На Mrs.Cuper, ludoto19, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Христос Воскресе-ајде нека ни е за многу години празникот :)
    иначе се согласувам со Rainbow баш Fashion Show што видов една облекла розева суќна,бела кошула, и штикли со зебра принт :| како на модна ревија да одат а не во црква,нека им даде господ памет :|

На Mrs.Cuper, ludoto19 и Elennaa им се допаѓа ова.
  14. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Сакам да кажам ала ти вера девојко како ме изигра ;)
    Како рекле американците Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me :)

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Нека ви е за многу години празников :hug:

На Mrs.Cuper, anabel-a, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    До каде со вакво примитивно сфаќање?!?!?!?!?!? |( |( |(
    Христос Воскресе, среќни Велигденски празници :* :*

На Mrs.Cuper и Elennaa им се допаѓа ова.
  17. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Аман што сте запнале, значи како жените на чешма.. кој како сака ке си оди облечен ако сака по гаќи ке излези и нема вас што да ве интересира. И точка. Не признавам ама ти ваква ти онаква. Заради овој менталитет сме назад,не заради кратките суќни тие лесно можат да се сменат. ;)
    Христос Воскресна ! За многу години.

На Elennaa и Barbie07 им се допаѓа ова.
  18. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Христос воскресе! Среќни празници! :*

На ludoto19 и Elennaa им се допаѓа ова.
  19. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Христос воскресна! Навистина воскресна!
    За многу години празников мили мое, само здравје, љубов и среќа да не прати. Многу весели моменти поминати со семејството и најблиските... и друго не ми текнува што да ви пожелам.
    Се вратив пред малку од црквата. Си го донесов огинчето до дома и додека вечерав го чекав да догори. Инаку го вечерав првото велигденско јајце за оваа година :D
    Сите ретки и обичаи ги завршив додека мама и тате спијат, а брат ми се журка.
    Абе да се знае кој е домаќив в куќи 8)
    А да! Заборавив да ви се пофалам дека утре ќе дојдат првите братучеди на гости. Ептен ми се нажали за тие мали палавковци, едвај чекам да ги видам, иако знам дека брзо ќе ми здосадат.
    Пресреќна сум, ме исполнуваат празници. Некако се е опуштено, сите се среќнички, позитивна енергија насегде се шири. Абе убавини. Уште денес и симпатијата си ја видов, за малце и ќе си прозборевме ама јас како и секогаш се изглупирав и ја напрчив главата горе :fubar:
    Ама ако... ќе пројде. Има време, само треба трпение.Ајде мили мои отидов да си легнам, премногу сум уморна и ми се спие |-)

На lana.del-rey, Mrs.Cuper, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Христос Воскресна,честит празник. :)
    Како и да е,не отидов у црква поради моите параноични родители иако они си отидоа и сега продолжија на гости а братми којзнае каде скита а јас дома пред пц.
    П.С. Happy Birthday to me. :party: :rofl:

На Mrs.Cuper, Dog-lover, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.