Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Времево е љубов.
    :D

Под љубов, подразбирам време во кое не врне, а не е пекол. Не е баш ладно, ладно за со палта и мантили, ами така свежичко, за со потанко џемперче и хулахопчиња со балетанките. По дома можеш да седиш со отворен прозор, и да се припокриеш со нешто, да не ти се укочи кичма. Време кога сите кафичи и ресторани се полни, на кејот се буткаш со точаци и џогираши, а на плоштад има фаци што се сликаат пред фонтаната. Малку ветренце, така фино, колку да ти ја нишка косичката. И мириса, мириса на свежо, на пролет. На дрвја и цвеќиња и свежи парфеми, се будат луѓево од монотонијата. А ти носиш нешто пофлафесто :D , полелеаво, нешто посветло, нема црнила, кафенила, сивила... Има бело, ново, свежо, светло лила, розово, џиш сино, кремаво, има прстени и златен накит. И бувови има бе, и не ми сметаат, нека има. И јас имам. :D

Има и мирис на пуканки и пица на парче чат-пат, кога ќе те стемни надвор а цревата ти кркорат, ладна вода од фонтана и нес со многу мраз. Измеѓу и бонаква со мраз, затоа што си вечен диеталец. Додека се печеш како гуштер, а минат луѓе, автобуси и коли, како да не се наполниш со енергија, а? Бонус е кога си се шеткаш фино-лепо како тинејџер за раче со момчето, и некако не ви се оди дома. Оти се смеете, онака искрено и така длабокичко, одвнатре, цело тело ти се размрдува кога се смееш така. И ми го разубавува денот, и ме смирува, и со него не ме боли глава, не ме тресе никаква паника, немам никакви маки и проблеми, уствари имам, сакам да запре времето и да се догушкаме, затоа што изгледа никогаш не е доволно. Ле-ле, озбилна е работава. :D

И колку и да е клише, си викаш во глава, абе фин бил животов, насмеј си се, уживај си, нека ти е мирно душичето... што повеќе треба за да се окезиш од еееееееееедно до друууууууууууууго уво. :D

п.с. Морам да ви го скршам филмот со тоа што баш вечерва морам да се изолирам и да читнам нешто за утрешното полагање, ама утре, е утре, денот и Скопје (и тој :geek: ) се мои! Само мои! 8)

п.п.с. Тежок психопат сум од страна читана. :tmi: :rofl:

На bittersweet, Jagoda123, Monna.Monna и 27 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Ви завидувам сите сте смирени ,изгледа само јас ...умирам...
    Овој проклет пмс кога ќе ми се закачи за вратов никако да ми се симне.Се натегаме од сабајлево кој прв ќе попушти јас или тој.Колку сум постара се е полошо.Го мразам него,тој ме мрази мене а заедно го мразиме цел свет...го мразам паразитов кој полека ме цица дури крв не ми пушти :swear:
    Можеби добивам напади на шизофренија,спремна сум да убијам некого,косата во раце да му ја дадам...лутам од соба в соба како да барам нешто а ништо не барам...
    Јас во пмс..јадна,неутешна и за жал неизбежна..
    уф бре...

На tinka-mace, tweety26, la-chicka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    значи на живци ми идат луѓе што се умешуваат у се и сешто!!! која е потребата да некоја особа, еве ќе ја наречеме Д, се меша во договор на особата Т и Ј, кога особата Д не е ни уклучена во првичниот договор, нема да биде ни на исто место!!! :fubar: :fubar: :fubar: а која е па дрскоста да особите Д и Т ти прават план и распоред а ти воопшто не си известен за тоа?! и после кога ќе преречеш нешто, ти си размазен, некултурен и остали "преубави" карактеристики... а тоа што тебе ти е ситуацијата нож до коска, па тоа не е нивна работа, многу јасно! :@ :@ :@

4. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Da ti ebam i zivot i pari i se.Prokletstvo.Zosto samo mene mi se slucuva ova? Ne go zasluzuvam jas nego bidejki ne mozam nisto da mu dadam. ;( ;( ;( ;( Tesko mi e.

5. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Чуството кога ке ти остават мало дете да чуваш, а ти си немаш врска од тоа :lol: И да си купив штикли за полуматура, па сега вежбам одење 8) :rofl:

6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Денес луѓето се вакви и такви , никакви ... И сите тоа го зборуваме ама јас па се прашувам кој е коренот од каде такви потреби на рајава ? !

Зошто да не ти кажам и поделам комплимент да ти кажам и признаам дека баш ти е убава облеката , дека телото ти е до перфекција , зошто ако добиеш повисока оценка да не ти честитам да те изгушкам и се насмееме . Од каде потребата да се делиме на " класи " ова ќе ви го признаам кога јас ќе живеам во сарај , а ти во колиба . Кога ти ќе бидеш на врвот ќе имаш постигнато и достигнато многу врвови и некој останал блокиран со основно . Е тогаш ваквите поделби донекаде ќе пробам да ги разберам . Се додека во нивните мали мозоци има напишано дека се нешто плус од останатите , а да прашаш што те прави подобар или подобра ќе добиеш некој плиток , глуп аргумент. Многу исфлимани мозочиња и тоа од мало до големо ! Стана незамисливо некому да признаеш успех , некому искрено да се насмееш , да поделиш комплимент , да бакнеш и изгушкаш некого ама баш без никаков повод ... Само од милост од љубоооов !
    Не сакаме , да се помагаме сакаме да се натпреваруваме . И живееме за моментот кога и најдобриот пријател ќе биде под нас . И не , не умееме повеќе ни муабет да истераме без сарказам , ни иронија . Ни после напуштањето на просторијата на која било особа , да помине без оговарање и превртување на очите . Бедно и жално е времево во кое се погодивме , ама тоа ни е на друга планета не можеме .

Сами си го направивме , менталитетот се измени на лошо :!: :tmi:

На Boleyn.7, WarriorAngel и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    "Фасцинирана" сум од фактот дека луѓето се подготвени да направат се само за да си одат од Р.М. Еве и јас сакам да си одам ама јас си барам свој начин, а не изведувам бесни глисти и барам некој Шпањолец кој ќе го земам за маженце. Или уште пострашно да им се пуштам на сите печалбари кои си доаѓаат дома на одмор!
    Амбициозни жени има на кило ама погрешно се обидуваат да стигнат до своите амбиции. Секогаш некаде постои некоја која ќе си реши својата среќа да ја стигне по најлесниот можен начин. Ама ако не задоволува таквата среќа несомнено нешто не е во ред со нас.
    И жити се каква е таа амбиција да се омажам што побргу и да ја одлетам некаде далеку, а таму само да раѓам деца и да се шетам по моловите? Можете вие подобро од тоа, верувам.

На WarriorAngel и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Татенце враќај ми се од пат :D
    еве ко за беља, тебе прв ден те нема, јас без светло у соба останав :D сиротка јас, незнам ни сијалица да си сменам |(
    Ааа, да.. и кабелската не ни чини :(
    Враќај се побргу додека не биднало нешто друго полошо со куќава :D без тебе сме изгубени :lol:

На anabel-a, Elennaa и Hipica им се допаѓа ова.
  9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    http://brkajrabota.mk/vesti/makedonija/ ... ri-sedmica
    Ооооооооооо лоши вести! :(
    Па како можеле тоа да го направат?
    Не дека секој ден одам во 7мица, но одамна немав отидено, планирав во скоро време паааа :(

Додека сум веќе тука да се пожалам, прееска ме фати најјакиот дожд.. Еве уште се сушам :worried:

10. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Мхм ваква сум насабајле кога ќе го слушнам алармот..Уште 5 минути,уште 5 и само се залажувам а знам дека морам да станам..Муки мои :envy:

На sweet-star, Elennaa, Sanjichka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Сега ќе си бев на прошетка со саканиот, да се смириме после вчерашната кавга, ама времево ако не ти ги уништи сите планови, нема кој!
    Weather, go and f**k yourself!!! :@

На Boleyn.7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Повторно заљубена :$ Те чекам мило мое да се вратиш, а штотуку замина :D

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.490
    Допаѓања:
    17.197
    Најубаво нешто?
    Со сигурнот, патување ноќе. Ама не било каде, да се поминува низ Велес. Таму на високото, да застанеш да го гледаш Лас Велес - непроцелниво. Можам цела вечер да стојам таму и да не ми биде досадно. Го сакам Велес, го љубам. Од каде е оваа љубов, незнам ни самата. Едвај чекам лето, да одам во мојот град на светлината :wasntme:
    А, да ви се пофалам само што се вратив од тој град, си имам внуче од втор братучед, среќна сум. :)

На Foreveryoungiwannabe, Someonespecial, Jagoda123 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    СДК дека мн ми се спие :D а инат сум и не си легнувам. Е тоа сум ЈАС! :devil: :angel: |( :!:

15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Молњи.
    Се чувствувам добро кога врне ,истура,стојам крај прозорот и гледам како дождот паѓа на земјата . :rain:
    Шетам низ куќата и го слушам звукот на бурата , и тој не е нималку страшен како бурата во мене кога ми се судираат мислите, разумот, срцето, желбите.
    Одам по куќата бесцелно талкам .Всушност не ,го барам најголемиот прозорец и стојам веќе долго.
    Сакам да пијам чај со лимон јагода и ванила ми е гајле ако е пролет ,сакам.
    Некои бури можат и да не смират.Барем за кратко.

На WarriorAngel, anabel-a, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821

Прикачени фајлови:

На tweety26, AnaKarenina, Sanjichka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Дека го мразам ова ладно , врнежливо и депресивно време

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член