[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Многу,ама многу ми е мило што некои одредени личности постојат во мојот живот.Знам,кукав за едни,но едни сосема трети личности,фини и цивилизирани,кои секојпат ме расположуваат и успокојуваат, ме прават среќна.Среќна сум што ги познавам,среќна сум што ме познаваат. :)
    Засега сум спокојна,убаво ми е.Се дружам одвреме-навреме со француски учебникот,дефинициите физика и хемија,задачкиве математика ме чекаат.А тек биологија.Еее,имам полн куп за учење,се одложив за утре.Господ нека ми е на помош,да не полудам утре.
    Разгледувам понуди за летово,и предложувам нешто на мајка ми,сирота кај глава ја боли уште мене ме слуша тука со моите апартманчиња и плажички.Крф ми се чини убав,од друга страна малку скап,ама ќе се најде нешто.Ќе се шета летово,ќе се ужива :D Уште отсега правам планови како што ќе биде,да се надеваме дека ќе се реализираат.Јас со паметов веќе сум на распуст,а татко ми ме предупредува дека сеуште е мај и дека тестовите тек следуваат,ама ај.. Терам по мое,а ќе зажалам,знам.
    Како и да е,пријатно,добра ноќ за некои,за другите кои излегуваат убав провод :)

На zhap4e и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Чувството кога ќе си ја откриете и ќе се присетите на вашата романтична страна во раните тинејџерски години. Да, да вчера случајно налетав на некои поетични мисли кои сум ги напишала за големата љубов кон момакот во кој сум бил затрескана... :o :tmi:
    А кога сме веќе кај момакот бил грдичок а и сега си е по малку. :rofl:
    Искрено ми доаѓаше да си залепам 2-3 воспитни. Ма како 2-3 - 20 можеби... Уфф се надевам само дека не биле прочитани од моите дома. :$
    Дали љубовта од луѓето стварно прави будали или тоа биле само тинејџерски бубачки?! :^) :geek:
    Како и да е тоа биле времиња... :)

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Срцуш ме потсети колку убав ден си имав. Почнав да мрчам и кога ја видов сликава, веднаш насмевка од 6-ка до 6-ка. Си купивме со другачкиве пола кило цреши, пола јагоди и кај мене во дворот. Си ги измивме и се глупиравме. Убавини. Утревечер сум сама, моите на свадба се, и ќе си купиме јагоди и овојпат со шлаг ќе ги јадеме. Мммм... абе друго е кога си е лето :D

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Оние кои ти зборуваат зад грб само докажуваат дека си чекор пред нив. :)

На Hopeful и Gordana10 им се допаѓа ова.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК....со моето војниче ќе имаме бебе :inlove:
    ....полна сум со измешани емоции, немам зборови моментално....кога ќе се приберам :) ќе ви пишам
    не е првоаприлска шега :D

На BoaVista, L0ve, rossonerka и 124 други им се допаѓа ова.
  6. Torte19

Torte19 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    86
    аааа колку убавоо,честитки :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Секогаш сум сакала да го набљудувам градот ноќе, уште повеќе рано наутро, кога се е во сон.
    Само ветерот и јас, и градот наш.

Уште кога бев мала, се качував на највисоките гранки на дрвјата, на крововите на зградите и куќите. Ја полнев плуќата со воздух до бол, и чувствував како сето ова да е премалку за мене.
    Се сеќавам, скоро сите деца се плашеа од височина.
    Јас сакав да учам да летам.

Но, на секоја птица и треба јато. Растев главно сама, стуткана некаде меѓу сонот и книгите. И кога пораснав, не се сменив. Мислев дека нема никогаш да најдам јато за мене, птицата што толку долго летала сама.
    Но, во последно време чувствувам дека си наоѓам катче на светов, со мили луѓе и топли очи. Се навикнувам, не ми е сосема јасно како после толку чавки што или премногу кажуваа или премногу прашуваа, овие оставаат сама да решам кога да кажам нешто а притоа секој разговор е приказна за себе.

И има тишини. Не оние чудни, тешки, напнати од порано туку тишини во кои и без зборови се кажува многу. Ти се полни срцето со чуден спокој, додека тонеме заедно низ калдрмите во чаршија.

Имајте пријатна вечер.
    Утре е недела.
    Би рекла и ден за одмор, ама не е. Евтина струја, де. :D

На Trnche, Foreveryoungiwannabe, WarriorAngel и 9 други им се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    се Чуствувам проклето за никаде :^)

9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Покажи му на човек дека можеш без него и тој сам ќе те побара.

На zhap4e и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  10. Xepp1999

Xepp1999 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    2
    Ми отиде акаунтот на Фемина у мајчина! Крај, ми го хакнаа и пасвордот ми го сменија. Не можам да се логирам од стариот акаунт. И криво ми е! Ради дружбата во лични пораки со некои драги особи и тоа што некоја тотално навлегла во мојов живот. НЕ МЕ ОСТАВА ДА ДИШАМ!
    Криво ми е ептен ;(
    Многу глупо се осеќам. Во сите мои моменти будно ги следи и ... треба да посети психијатар, најозбилно.

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    СДК се во мојот живот има рок на траење, само тој не... Мора секогаш да ми биде присутен во животот, на било кој начин...
    Сакам да го видам, утре...

На GordanaL, Plavusa.17 и anichka94 им се допаѓа ова.
  12. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Неможам да си ги соберам мислите. Распрснати се! Де ова, де она. Кри-зи - рам.
    Се се мислам. Птичката ми прави чччрлљ ччрљ. Ене ја надвор е.
    Петок сме. Сама сум. И тој е. Мислам дека моето куче е депресивно. Јас немам сила да го истрчам низ паркот. А и се плашам, инекции прима...
    Се плашам и за мене, глупости се плашам од светлината. Како зомби некое сум. Немам ни минимална желба за да си се посветам себе си, не па да имам за другите. Тој, тој тука е ама како да ни је. Немам сила повеќе луѓе. Може и за ова дојде време да се откажам. Целосно! Или јас не се трудев ич или и двајцата се трудиме ама не успеваме доволно да си ги разбереме желбите.
    Ми требаат моменти тишина. Не да не ги слушам звуците на другите околу мене. Јас едноставно несакам да ги слушам моите звуци. Тешки се. И нималку благодетни.
    Ни, ми треба нова азбука и фреквенција. Се уморив од обичната и од онаа која сите ја користат. Сите се проклето исти. На покварено досаден начин.

Гелни нокти од 1200 денари. Бап! Какви се не глупости ќе слушнам.

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    доагајки накај дома видов едни 3 девојки-повеке од 22-23 не им давам тип топ скоцкани си мислам јас треба вака да изгледам сега а не тие-ама кај сум јас навикната да носам толку кратко-вечно смрзната и 12,13 цм штикла паметот ке ми се сврте не за друго :D а плус тоа моиве постојано-да си дојдеш дома каде и со кого да сум излезена-особено мајка ми АМАН веке-откако се појави проблемот со стомакот и цревата на глава ми се качува со пазење-ко во стаклено звоно да сум-преголема заштита не чини
    со еден збор-мојот живот-тотален промашај :x ама никогаш не е доцна некои работи да се сменат а за тоа да се случи давам се од себе само дај боже да издржам здравствено :worried:

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Пророчица на векот сум! Молам желбите оставете ги по ЛП.

На Buttterfly, kate21, Hopeful и 45 други им се допаѓа ова.
  15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Тежок период...навистина.А уште потежок доаѓа.
    Досега сум цврста навидум.Ги лажам сите околу себе а се лажам и самата.
    Кај и да е отидов јас,особено со паметов.
    Како издржувам се прашувам,гледам никој да не примети дека полека попуштам.
    Не,не смеам сега,морам да бидам цврста за нив,за неа...сега ако не сум,тогаш кога?
    Не е лесно со оглед на ситуацијава,но некако ќе се обидам да се справам.
    И се молам,многу се молам се да биде во ред...се да исчезне,некое чудо да се случи...
    Не сакам да помислувам на лошо,а ни најмалку на најлошо.Не знам што им е на сите што така зборуваат и мислат.Очигледно во целава ситуација само јас гледам оптимистички,само јас гледам некоја светла точка,и ќе ги убедам сите дека постои.Не смееме сега да се предадеме.Тек сега започнува најтешката борба.
    Ни треба сила...

На midnight.flower и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  16. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Денес денот ми беше многу тмурен. Цело време дома бев, ништо посебно не правев. Ме мачат некои незавршени работи... следнава недела се ќе средам. Мразам да оставам нешто незавршено!! :)

Гуд најт лејдиес... МЕ ГОУ ТО СЛИп. :lol:
    Бтв: Честитки до Snow-Queen <33

На lana.del-rey, Snow-Queen, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.046
    Колку е чудно да си трезен и да гледаш како сите наоколу се губат.
    Се прашувам,и јас ли изгледам така !?
    Кизнај што се замислувам,дека сум најсупериорната личност на векот.
    Си правиш со умот movies дека што ќе наумиш,тоа и ќе оствариш.
    Шпекулаци.
    Горда сум,што вечерва ја поминав вечерта со сокчето во раце.

Пс:апел до сите
    Не идете во Прилеп,ставаат ТУРБОФОЛК во кафичите !

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Пред 10-тина дена мислев дека најголемиот проблем во животот ми е што надредената ми отиде на одмор а ја замени гркинка која ме мрази од дното на душата и за инает ме ставила дежурна за Велигден, ај да не е православна па да не знае, знае ама ете за инааает :swear:
    И не би ми пречело да ме мрази поради некоја лична причина, нели не можеме на сите да им се допаднеме ама на национална основа стварно не ми е јасна и таа и јас сме тука родени, нека си биди горда затоа што е гркинка (мада реално освен украдена историја немаат со што да се пофалат) ама да ме тормози само затоа што сум македонка ми е стварно дебилно.
    Си ја средив работата со ХР, не смее никој да ме тера да работам на за мене голем религиозен ден, како што има право муслиманката да си зема одмор за да се клања за време на работа така и јас имам право да не работам, каква и беше фацата кога ја испердашија и плус ја смениле поради инаетот нејзин......suck on it bitch :devil:

Туку муабетот ми беше, ете си мислиш некоја безвезна работа ти е проблем голем кога животот не би бил тоа што е доколку не ни докаже дека има и поголем проблем од збудалена гркинка.

Прво свекор ми доживеа тежок срцев удар, после брат ми имаше сообраќајна несреќа и бидејќи несреќата секогаш иде во тројки, син ми си го скрши лактот :sweat:

Свекор ми беше во многу лошо состојба, touch and go му беше ситуацијата, од завчера веќе е во стабилна состојба, се надеваме дека наскоро ќе биде истиот како и пред ударот.
    Брат ми поради ненормален пијан возач кој немал потреба да застане на црвено за малку ќе погинеше :@ само што завршив со помош (непосакувана) на син ми со вапцање на јајцата во четврток наутро ми се јави снаата целата испаничена, ми се стресе душата како плачеше снаа ми мислев дека не дај Боже умрел.
    Немав време за паничење, веднаш таква целата ушлакана отидов да ја земам, да одиме да видиме што му е на братот, ја станав другарка ми во зори да дојде да ги гледа децата и отидовме.
    Со оглед на штетата на автомобилот релативно добро си поминал, скршеница на клучната коска, ребра 2 напукнати и посекотини по рацете, среќа сите воздушни перничиња се отвориле инаку готов ќе бил, тие и Господ го спасија од сигурна смрт.
    Ни се врати и на нејзе и на мене душата на место кога го видовме, искршен ама жив и следува најтешката работа да му се јавиме на татко ми, му ја обеливме косата на човекот со вакви работи.
    Од кога си дојде и татко ми тогаш веќе можев да се распаднам, си седнав на една клупа надвор и се изнаплачев за сите пари ;(
    Сега си е дома заздравува, сериозно не знам што би правела да му се случеше најлошото, една од најважните личности ми е во животот.
    И на крај како малку да ми беше стресот со братот и свекорот, го спремав малиот за спиење и скокаше на спална и го карав да се симне да не падне ќе си ја скрши главата, само што се симна од спална се сопна и се удри со лактот во ивицата на комода/шкаф, стана као ништо не му е, за да после неполн саат почна да плаче, се жали дека го боли раката.
    Ајде отидовме во болница, го прегледаа, снимаа и на крај му ја ставија цела рака во гипс имал пукнатина (hairline fracture) на лактот, сега лупа се живо низ дома со тоа гипсот како bam bam од flinstones е, не знам дали ќе издржи гипсот три недели :lol:

Се надевам дека завршивме со лошите работи од сега само убави работи да ни се случуваат, доволно е животе, не само за овој живот туку за уште три :!:

Денес тука е ден на мајките, си добив доручек во кревет од мм и бам бам, си добив и подароци, мада ништо не ми е побитно од тоа да ми е здраво и живо детето а и ово што се готви :D ќе биде јако и тоа што се не издржа деновиве а и гледам тука на тикерот ќе се префрлиме од троцифрена во двоцифрена бројка, се доближува денот Д.

Иако таму нема ден на мајките, јас на сите мајки тука на форумот ќе им посакам убав и среќен ден затоа што и нема потешка работа од тоа да бидеш мајка, колку што ти дава радост толку ти дава и жалост :inlove:

ПС Честитки за Сноу, чекам частење, јас прва повлеков нога годинава :rofl:

На L-enna, imelda, Buttterfly и 45 други им се допаѓа ова.
  19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Иако надвор врне мене ноќва ми е прекрасна поубава неможам ни да замислам, прекрасни моменти собрани на едно место.

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    ...доздецов не ми оди во прилог , кај не го љубам многу ,многу , па кај и кога и да решиме со билдерецов да идиме (сами :!: ) на пикник -врни ]:)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.