Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Се согласувам со тебе :clap: .Ако сам не се избориш за себе,никој друг нема. :!:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СДК
    Леле луѓе без стил колку се смешни не се ни свесни.Штом излезе нешто на мода одма сите го носат а до вчера викале дека тоа не би го облекле.Едно не ми ее јасно дали се толку „силни„ па да си го одржат зборот?Или имаат криза на идентитет.
    Минатат година кога си го купив сакато сите ми викаат дека не е убаво..а сега сите си го купија..и кога ќе им кажеш
    -Нели не беше убаво?
    молчат.
    Едно заклучив дека го немаат своето јас. ;)

3. LadyWhite

LadyWhite Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Фустанот што ми го даде бифшиот пред 2 години конечно е во мода ! :)
    епа ќе го носам :)

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Every man needs a woman when his life is a mess, because just like in a game of chess, the QUEEN protects the KING.

На mims-89, ph.orhideja, julie77 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Изгледа губењето на време ми стана омилено хоби. Замина викендот, толку планови, уште толку неостварени. Хаос!

На la-chicka, Rubiii и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    17.935
    пред една две недели пробав фустанче и се вљубив во него ама не носев пари да си го купам :( и синоќа што иде една жена од грција ги носи дошла и продава алишта и си го купив тогаш - бев пресреќна. Не за џабе рекле "Што е мое ќе си дојде'' и ''Не за кого е речено туку за кого е печено''

На Dog-lover и GordanaL им се допаѓа ова.
  7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Корицата на мојата прва книга на излог на Култура, пред да оди во печат:

А јас се чудам - што е ова?
    Некогаш, ко надвор од себе да сум!
    Микс од емоции. Се’ и сешто. Чоколада. Подарок. Дожд. Чадор. Фотографирање и изјави. Следно - топло лето и сладолед до недоглед, што би рекол еден наш поет.
    Љубов на улица.
    Или, било каде, кај што можеш да прошеташ сам со себе, а со мислите за Другиот.

Среќна сум, без да знам.

Прикачени фајлови:

На sparklie, antonina, bittersweet и 61 други им се допаѓа ова.
  8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Каква чудесија од слика.

Спиј Скопје, спиј . . .

На sparklie, antonina, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.267
    Допаѓања:
    157.682
    Да се испратат сите скопски сељанки на курс по рибање пета и избор на добри наочари за сонце!
    Значи светна сонце и сите незарибани пети излегоа на површина, со сите нивни пукнатини и шуплини! За бога милога, камен за пети, морска сол, крема за стапала, вода и не е некоја философија бре секоја вечер пред спиење да ги мачкате со крема!!!
    И наочарите...не бе, не можам... значи кога ќе видам некоја со непогодени наочари одма знам дека и лош долен веш носи! Ако мачка наочара е актуелна, не значи дека на твоето птица лице ќе одговара... Ако рејбан со рефлексија се актуелни, те молам не ги носи, зошто е урбан мит дека стојат на секаков лик. Не стојат на шпицеста фаца... особено не спуштени на твојата сурла и да гледаш над нив,а не преку нив. Ама затоа,ко шо реков...мувааа наочара, ќе ти стои грдотице. Тоа е единствениот тип на наочара која ќе ти покрие све и нема шанси да не ти биде погодена, зошто мора да биде огромна и да штричи од сите страни.
    Чуда!
    Фешнистиве ќе ме уништат! Не сум гуру за мода, ама можам да познаам уште многу што не се,а се прават дека се. Тука веќе е жално... толку многу труд, а паѓаат на детаљи... :(
    Ми оди како лудача некоја да трчам по град и да делам шампончиња, да вадам наочари, да рибам пети, да бришам црвени кармини. Абе еве, ќе направам еден хуманитарен караван за секоја сељанка која веројатно искача во Ванила. Биди права жена, имај мазна пета!
    Џабе ви е све! На месечината може да се качите ама без добро избрани наочари и изрибана пета,џаба!
    Јас наочари носам на пример само на коса,иако ми одговараат на формата на лицето...ама тоа е друга приказна. :wasntme: Склет...

На angelina1, Offspring, antonina и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Малер! Со долго А.

Го сакав збооров уште од бушава азбука, ама сега он мене мe сака.
    Во рок од 3 последувателни полагања и спремање на испити, во истото време кога е испитот првиот пат, имаше журка пред факултет, трештеше музика надвор а ние пoлагавме.
    Сега веќе 3 дена трешти музика на она вино вест, а јас учам.
    Малер, толку имам да кажам.
    Калимеро во задње време може вода да ми носи.
    .
    .
    .
    А и да уште едно, од кога да си ја сакаш професијата или оак тоа што си го студираш по дифолт си кариеристка?
    Грев е по се изгледа да се сака тоа што се студира, нешто чудно и страшно.
    Ако некој од дома со сила го тераат да студира, има деца кои работат за да можат да си дозволат факултет да учат, и учат, од љубов.

На bittersweet, Foreveryoungiwannabe, Hopeful и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.267
    Допаѓања:
    157.682
    На Ordinary, Trendafilka, TheKiketoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    I Hate my life.
    Да си го мразам, ама стварно си го мразам, оти стварно ништо во животот не ми оди од рака, немам среќа и си се помирив со то, како шо викат, нече среча поштеног човека, е баш вака, ама скроз исто.
    Немам коментар веќе поќе, не сум изненадена од ништо поќе, немам љубов, немам среќа, факултетот арно оди, исто ко ништо да немам :|
    Мојте не ме разбират за некој мој основни потреби, ама јбг и ова ми се случило и ќе ми се случва. Не ме чуди поќе.
    Не мислам да мрчам, доволно ми ги кренаја сафрите :@

Имајте убава вечер :* , јас како и секоја друга легнувам со плачки и изнервирана |(

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    ги гледам понудиве за одмор и си се чудам дали мојот буџет станал премногу плиток или цениве се луди :?: по се изгледа ништо од планот за друга дестинација, повторно Грција,Турција, Бугарија, да му се плукнам на изборот ...цела година рмбај ко морон за што ...за пак да бирам од истите па истите места-зошто само нив можам да си ги дозволам, а таман помислив дека оваа година заштедив повеке, тие ги кренале цените...па нели рецесија :worried:
    ама ај да не се нервирам што е мое ке си дојде, така вика тато, ама се повеке сум песимист за ова
    и утре денот на работа ке ми биде катастрова имам еден куп незавршена работа што не ми се ни оди

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Човек не се сопнува од планини туку од камења.

На WarriorAngel, Ketrin.Moon и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Кога ќе сретнам некаде текст или видео за тоа како за 2 мин да направите совршена фризура, па ти се појавува девојка со совршена долга густа права коса, прави 2-3 потези и пуф изгледа како од фризер вратена...се нервирам. Ме лажат бе. Јас мислам ќе се појави некоја со ретка коса со никаква форма, па на крај да излезе нешто да се зачудиш. Ако им одам по умот, наместо вака
    со моето косиче ќе изгледам вака

На bittersweet, Micheleljubov, Someonespecial и 11 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.124
    Јас не сум човек на кој лесно му се препорачува книга. Денес се уверија во тоа. :D Ама добро, барем си поправив муабет на мојата омилена, неисцрпна тема.

Деновиве не знам што попрво да направам, толку работи, а толку малку време. Ем учење, ем работа, ем спремање... Ко пчеличката Маја сум. Ај барем да има резултати, да не ми биде криво за маката.
    Инаку, арно е другото, немам нешто посебно за жалење, или за фалење. Ми се свиѓаат вакви периоди, без некакви турбуленции, на пример еден момент кога се ти се случуваат извонредни работи, ама следниот пак си на дното... Сепак, го знаете она, ако ги нема лошите работи нема да знаеме да им се радуваме на добрите...

На Gordana10, Katerinceee, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Си го продолжив викендот утере не одам на школо, болна сум некој вирус или што е кој знае. Имам температура главата ме боле. Аман :devil: :envy: Нема да го видам него, три дена го немам видено тој што најмногу го љубам. Во вторник правам тест 7 лекции немам научено главата ме боле читам а ништо не памтам. :envy: Морам да оздравам до петок оти матурси има како ќе издржам во струмица сум на матурска.
    СДК Животот ми е хаос. Незнам ни јас како дојде до оваа ситуација. Постојано сум нервозна во очите ми се гледа тага. Љубовта и проблемите ме направија ваква. Тие се криви за се. НЕсакам да бидам со некој кој што не го сакам ама па и не сакам да му кажам. Значи и јас не знам што сакам. Аман веќе. него ајде доста се жалам со желење нема ништо да се постигне, сега да оздравам да ми се врате енергијата да не бидам омалаксана и се надевам дека ќе средам некако. ;)

18. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Средношколските денови се најубави.
    Не верував во тоа. Не ми е срам да кажам дека навистина не верував во тоа.
    Се додека не дојде крајот...
    Ова дефинитивно не сум јас. Јас да чувствувам дека ми е жал што завршувам средно? Мене тоа да ми се случува? Дефинитивно е чудно.
    Да, сакам да дојде прославата, да се изнаиграме и изнапееме. Но не сакам крај. Ете едноставно не сакам.
    Се надевам дека убаво ќе си поминам на прославата. Не, не се надевам - сигурна сум дека ќе биде така.

Иако врнежливо временцево денеска...убаво беше.
    Добра ноќ на сите.
    Имајте убав почеток на неделата :*

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  19. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Доста беше учење.Не ми се оди искрено на школо фала му на бога завршив..не жалам воопшто.
    Овие 4 години беа тормозење за мене. Осеќам дека чекорам во вистински и нов правец во мојот живот. Срекна сум,но ми доаѓа како некоја тага одвнатре што повеке нема да гледам клупи, професори кои се прават паменти,при прости дечиња..дури незнам да опишам.
    За некој ден... ке се изнаиграм ке се изнапеам и кога ке си дојдам од матурата ке си поплачам. Што не поминало,па и ова било-па прошло :)
    Утре одам, ги враќам дури непипнатите книги,да се видам за последен пат..
    Имајте добра ноќ.
    Volite nekog, i neko ce sigurno voleti vas.

20. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Се сеќаваш ли на момчето на аголот од уличката, кој те чекаше во доцните часови со немир и копнеж, се сеќаваш ли на неговиот невин поглед и весел глас кој секогаш те засмеваше.Се сеќаваш ли на неговата прегратка која беше твое засолниште додека ти се враќаше од илјадндиците кои те извисиле,ја паметиш ли неговата мила насмевка кога од далеку ќе те видеше како доаѓаш, тоа беше вкусот на љубовта,ти беше причината за неговата среќа, причината поради која тој не гледаше никоја пред себе...Погледни го сега, во неговите очи ја нема невиноста, сега гори бесот и омразата, го нема веќе тој милозвучен глас, горчината го опила, во неговата душа се закотвил студот.Веќе ништо не може да продре до неговото срце, стана нескршлив.Погледни погледни добро во што ме претвори, повеќе него го нема...

На Sanjichka007, WarriorAngel, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.