Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    не ми се спиее самааа :lol:

2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659

Некој ни до Охрид не може да оди!

Сериозно луѓе, ај приберете си ги умовите.

Туку, јас сакав да си кажам, по темите за проблеми со либето на форумов гледам колку психопатки носи на грб државава. Се прашувам што е поважно, дали да бидам голема глупача зошто очигледно се магнет за мажи, или да најдам некој доволно луд да ме трпи како таква, евентуално ваква? Или дали во мојот случај јас сум таа што трпи некој глупаЧ?

На antonina, Micheleljubov, MandyLane и 13 други им се допаѓа ова.
  3. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Тоа што е убаво во младоста не е кожата без брчки, затегнатото тело и густите локни коса на главата.
    Убавото е иднината. Слободата. Можам да бидам што ќе посакам.

И да сонувам со нозете потпрени на ѕидот.

http://www.youtube.com/watch?v=EGYaxYaxD_M

На Someonespecial, Hopeful, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Ми беше.
    Престанав да му бидам.
    Никогаш нема да знам каде одат луѓето после љубовта.

Ах доцни часови...дождови...тишина.Секогаш ме влечат кон сеќавања,мисли.
    И не можам да избегам од себеси.
    Невозможно.

На Micheleljubov, Someonespecial, Loritaa и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Го прочитав мислењето што сум го пишала во темата новогодишни желби и одлуки и верувале или не на пат сум кон отстварување само на една од нив (таа за факултетот).
    Сум пишала нема да бидам толку мека кон луѓето и ќе се однесувам онака како што другите се однесуваат со мене...Хм!
    Џабе пишуваш барбико,џабе.Не се менуваш ти и никогаш нема да се смениш.
    Добра беше и добра ќе си останеш и затоа ќе патиш.И баш најмногу ќе те повредуваат личности на кои ништо не си им згрешила и со кои си се однесувала и претерано добро.
    Сум станала уште помека од порано.Сум дозволила многу небитни лица да влијаат врз мене и моето расположение,иако сум рекла дека тоа веќе нема да биде така.
    Најверојатно тоа ми биле само желби кои сум очекувала да бидат исполнети од дедо мраз или од златната рипка,но во никој случај од самата себе.
    Е тоа е доказ дека никој не може да се смени.
    Ќе гледам од сега,колку толку да се променам.

На Ketrin.Moon, tinan, Camellie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Леле зар можно е да има волку злобни луге на планетава,значи другаркиве се обидуваат да ми наместат дечко па каков и да е само машко да е ц ц ц ц :^)

Ја се смирив пак со тој што ме изневери ама многу се трудеше и не му одолеав,во прасанје се доста години во врска и не можам без него :!:

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    завчера кога се договаравме со несудената снаа на бившиот-колешка од факултет ми е и со Авон работи ми кажуваше дека малечкото почнува да проодува, ко бонбонче е слатко :hug: -многу ме разнежни кога тоа ми го кажа :wasntme: а таа пак запнала кршевка да прави-шета по ресторани, се распрашува по цркви мора сега да се крсти и точка |( абе женска главо родендени, кршевка, венчавка вака или така ке помине ова е еднаш и нема реприза, уживај додека можеш :fubar: баш и јас се распрашував за кога е групното кршетевање, иако малку смешно звучи 28 годишна девојка да се крсти ама кога моите не ме крстиле како бебе сега ке морам-ке биде на Матка, Август месец-ке морам да се распрашам во белата зграда што се наога позади црквата, ако не ми се насмеат во лице добро е :lol:

и дека дури сега некои работи почнуваат да ми се разбиструваат :!: навикната каде таа таму партнерот, другарот а по најново и јас-бог да чува и да брани
    девојката на која што и бев на роденденот во Петокот на испракање ми вели се гледаме утре-да не правам сцени ама како тоа се гледаме утре :^)-чекај малку ме праша дали сум слободна, имам ли планови хелоу -ке излегувала таа со другарките, момчето зошто пак јас-тие што не биле да се виделе утре и да ги почести и нив и и текна дека сум и кажала дека сум кај другарка на гости-тоа беше пред месец-добра меморија има а што ми направи една гримаса-ноу комент а јас бев таа што правеше да е интересно на роденденот ко јас да бев славеничката а таа постираше со кој и каде е на ф.б. умна глава-дури сега ми е јасно ЗОШТО таа и другар и -од скоро нели и со мене се дружи се неразделни-порано повеке сега помалку-сега со нов партнер е ама уште се, затоа што се исти ко брат и сестра да се-за разлика од неа што тој е почуствителен и јас тоа го приметувам, а таа не-иако на моменти наликуваме ко мачка и куче па само се караме околу нешто, го критикувам, го советувам-дури неколку пати ми кажа дека кога зборува со мене исто ко со психолог да зборува :D
    и никако тие двајца да сватат дека јас сум многу поразлична од нив,кога не ми е баш нај нај не замарам другарки/другари туку си имам свои издувни вентилчиња, и самиот период ми е повеке од тежок
    и дека кога сакам да се опуштам многу ми помагаше Шричинмој друштвото-до скоро а од скоро Искон-многу е подалеку ама е супер-одмор и психички и физички-што им се чудам на нив, кога мајка ми мисли дека нешто не е во ред со мене, дека е секта, а 2 години бев во првото друштво-жена што ме родила, пораснала и одгледала, а тек да бев во секта-ке беше што ке беше

8. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.066
    Незнам дали да се смееам или да плачам?
    Дефинитивно трагикомично е чуството кога ќе дознаеш нешто за себе што и самата не си го знаела :?: .
    Ах жени ,жени!

Остаров, а уште не ми е јасно какво задоволство и преставува на луѓето да се занимават со туѓите животи?
    Како плата да зимаат од такви работи,па се до толку загреани.
    Но повеќе ми стои дека се работи за многу вишок време и празни животи или :?:
    Кај ме најдоа мене?
    Има да летаат пердуви. :D

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ах тие летни одмори. Кај секого имаат различно место. kolovoz и Nymeria баш ме потсетиja дека неодамна правевме муабет со мм и со едни пријатели за тоа (знаете она сеирџиското “добронамерно“ б`цкање „абе куме, скапо е таму, снашке ај подсобери се малку.“ И ги подсобрав и си останаа заќутани ко деца коа ќе напраат беља у га*и). За ова и со мм сме се расправале одреден период, ама самиот гледа дека и нему така му е поарно.

Значи, не не сакам да одам било каде на одмор. Не уплаќам никаде се` додека не најдам нешто што ми одговара во секој аспект. Ако моментално немам можности за тоа, не ни одам на одмор воопшто, затоа што се` останато „колку да не се рече дека не сум била“ во праксата покажало дека повеќе ме изморувало отколку одморало и следствено на тоа било непотребен трошок.

Поголем фан сум на варијантата да си почекам и да поштедам 3-4 години и морето да ми биде кадата дома, ама после да си отидам на еден убав одмор со сите салтанати ем подолго да трае (мислам на услугата, плажата дали ми е по ќеф и сл. не праам муабет за deluxe желби). Зошто? Затоа што сметам дека сум заслужила. Мене искрено поголемо фрлање пари ми е секој втор ден да ги фуцкам по кафиња кои ќе ме коштаат минимум 10х поскапо отколку што би ме коштале ако си ги направам дома. Исто така, избегнувам излегувања по скапи места, на концерт којзнае од кога немам отидено, не купувам марка гардероба. Летен одмор по мој ќеф е погоре на листата на приоритети од овие. Затоа сметам и дека го заслужувам. :$ Истово им го “спуштив“ и на "пријателиве", па тие ко што се кафански луѓе се подзамислија, поднаведнаа главчињата и одма сменија тема. :devil: Ама на што личеше тоа „подсобери се, снашке.“ Кога тие ќе ми ги заработуваат моите пари тогаш ќе праиме муабет. :D

На Someonespecial, imelda, srcekrsacka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    И така си врне си вее, чиниш ноември сме.
    Одвај додојдов до дома, а како изгледав не сакате да знаете.

Нејсе.

И навистина тука функционираме како малечко семејство.. Или јас сум премногу чуствителна. :?:
    Сноу редовно те пратам, не си ни самата свесна колку се израдував за тебе :* Па ги читам сите мислења за бебушот а очекувам да бидеш активна и во Свадба :)
    Абе стварно, од сабајле одвај чекав да дојдам да видам дали има нешто ново пишано :^)
    Утрово дечко ми ми прашува ’’што има ново?’’ а јас ’’Снооу е бреемеенаа ’’, a oн ’’ КОЈ ?! :o - остана во прашалници кутриот.
    Искрени честитки до тебе :inlove:

Незнам што ми е. Или знам. Во ПМС сум ама олкава чуствителност не е карактеристична за мене дури ни во тој период. :^)

На srcekrsacka, Ketrin.Moon и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И така... Додека размислував за целава состојба, брат ми ги изел сите маршмелоуа :| Ги заменив со спанаќ. Спанаќ, храна за утеха :^) (ох да ми ја видевте фацава во моментов). Ја поминав фазата кога мислите ми одеа на бритиш акцент, па со некој глас како црнкињите од гето што зборуваат, сега секоја мисла ми е со дјуд :|
    За одмор, што да ви кажам. Мене ми е битно само да е море. Море си е здравје, па дали позади мене ќе има шупа или палата не ми е гајле. Остај фактот што кога сум на одмор како да сум на спид верзија. Не се сеќавам да имало ден да го поминам во излежување. Ма ни на плажа бре, мора нешто да се прави. :fubar: Што најдов ново? |-) Амалфи, Италија.
    Колку убаво звучи. Било долу до плажа или горе во вилите...местово е опкружено со лимонови дрвја. Мислам од овде ги мирисам, лимонот мириса и од плодот и од листовите и од гранките. Си се наежив. И се пресеков, доста беа бербите со грозје, уште лимони да и кажам на другарка ми да береме. Мери километри, воздушно, земјено, морско, цени, пари, пресметки. Кажете вие само кај сакате да идете, одма ќе ви пресметам колку ќе ве чини.
    Италија ми е нова љубов, уште Французи да живееа наместо Италијани :^) Ама тоа е, не може се да биде совршено :wasntme:
    Нов лек, босилек. Сите да си посадите и чај да си пиете. Делувал против негативност, а и ефикасно ги брка комарците.

На Hipster, bittersweet, Elennaa и 21 други им се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ќе пијам кафе. ^_^ Смеам... само второ ми е денеска, башка веќе неколку месеци го пијам двојно послабо од порано. Oh joy!

Повелеле кој е за друштво.

На kravce, srcekrsacka и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ^^
    Јас ќе те дружам Теси,таман сега ќе си варев...да ми замириса на кафенце,мммм :coffee:

Животов чуден е,мачен е,но сепак полека се искачуваме кон врвот :) Успесите не идат без мака,а и кога нешто си успеал да направиш и да се избориш за тоа,најмило и најсакано ќе ти е :)

На Lepaaa и tessie им се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Can I play with madness ? :wasntme:

15. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  16. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Колку е убав животов, само да знаеме повеќе да го цениме. Се нервираме за непотребни работи, личности, случувања... Кога би можеле барем понекогаш да се свртиме кон самите себе, да го побараме својот внатрешен мир и да сфатме колку само малку ни е потребно за хармонија во животот.
    Пријатен ден. :)

Прикачени фајлови:

• 16474.jpg
      16474.jpg
      Големина на фајлот:
      94 KB
      Прегледи:
      281
    На bittersweet, kravce, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  17. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Посадив, за на балкон. Уште ми се зафаќа расадот. За чај, незнаев. Thnx, и за тоа дека е против негативност ;) Нешто сум у минус знак лателу

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    :clap: за пишаново, потполно се согласувам со тебе Кетрин.. из своје коже, се не може :doh:
    Затоа и ја мразам ноќта...

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Си нижам успеси.. Еден по еден.. Не се големи но сепак мои се и се гордеам со нив. А благодарение на тие успеси опасно се приближувам кон зацртаната цел :) Во чест на тоа си ги простувам сите непроспиени ноќи и деновите над книга..

На kravce, Hopeful и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Абе луѓе! Врни,ама ПРОЛЕТ е да му се сневиди! Пролетта е за тоа,да заврни,да се потстопли,да зазелени се,да расцути се,неможи тоа без вода...А и како сакате,после во летото да е суша? Е поарно нека врни сега,него ли цело лето...А после можи така по некој пороен дожд. Сепак се 14 степени,не се помалку,ќе издржиме.Си знае природата ;)

На Someonespecial, srcekrsacka и Rubiii им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.