Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ...да ми посакате среќа за утре. !

На kate21 и pamelche им се допаѓа ова.
  2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

И мене ке ми треба и тоа многу :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Храната за мачки е повкусна ;) :$ :tmi:

:whew: А јас си мислев дека само јас сум шврки. Ми олесна! :lol:

На Sexybaby86, Foreveryoungiwannabe и ilipili им се допаѓа ова.
  4. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Жени ! Исти сте секаде во светот значи !

5. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    не читајте ве молам
    сдк дека сум пресреќна денес се се случва како шо треба во најдобар ред ама овајј дечкоми вчера тотално откачи :o што не излезе од неговата уста :x рече дека сум одела в кафич за да сум седела со фф на маса.. :x господе боже абе цел ден ми пропадна. па дај бе човече после година дена ти мене со вакви глупости ме замараш, неможеф да си повервамм шо слушам. се си кажа чоеко. при крај беф ке завршефме со фркава ама пустото го сакам бее :( ама и него се му се собра сега си го разбирам, си се извини после со одприлика 3625424633144231026 бакнежи и се беше во ред. срценце мое е тој. ИИ толку за денес јас ко ке си имам некоја друга мака ке си пишам пак.

6. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    Си го забораив пасвордот и си се мачев 2 саати да си ги погодам :tmi: ..и што е најтрагично никогаш не се исклучувам од фемина ама денес како за инает се исклучив и 5 пати го пишав пасвордот и нејке и нејке :swear: ама она глупоно со тие буквите може ме зезаше па неможев да се уклучам ама сеа си го сменив и си го запишав :D
    И сакав да се уклучам за да си пишам што ме мачи ама уште толку се изнервирав..незнам зашто ама недела секогаш ми е ваков глуп ден..и си се мачам цел ден си мислам што да му купам на мојов за матура ама не бре пустото не ми текнува ништо..сакав часовник оваа мајка ми ме предомисли ми вика не било убаво на дечко да се поклонува часовник,па се мислев да му купам некој убав паричник па се предомислувам па незнам веќе што да му купам.. :worried: а сакам нешто да биде што ке може да си го носи да му остане за спомен од мене :D Дајте некој предлог женски,ќе ви бидам вечно благодарна ако ми помогнете :D

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Некако,малку по малку работите почнуваат да се средуваат. Ако не нешто повеќе сми се промени расположението за 360 степени и сето тоа благодарение на раскинувањето на врската која всушност и не беше некоја врска,туку губење време и секојдневни нервози кои влијаеа и на луѓето околу мене.
    Не верував дека некогаш ќе се чувствувам вака после раскинување.Секогаш сум легнувала болна,сум плачела со месеци и не сум можела да се опоравам.
    Најверојатно ова се должи на многубројните удари и порази кои животот ми ги задавал досега,па благодарение на тоа сега сум станала посилна,но и бесчувствителна.Ладна како камен!
    Се чувствувам исполнето.Иако сум без него. Тој кој одсекогаш ми фалеше за да бидам потполна.Но,работите се сменија.Тој,со неговото лошо однесување направи само да чувствувам омраза и ништо друго.Љубовта веќе одамна исчезна.
    Сега сум среќна.Не дека не ми е тешко што сум без него,но сега сум помирна. Не се нервирам,не си ја тупам главата размислувајќи зошто не се јавил и каде би можел да биде,бидејќи веќе не е мој.Сега можам да бидам поспокојна.

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Си разгледувам огласи за работа, си бирам одредени за кои се сметам компетентна, ги зачувувам на страна за утре во разумно време да им испратам CV, и одеднаш налетувам на оглас во кој пишува:
    za apliciranje ispratete CV (so slika - celo telo)

:o :o :o
    Цело тело?!
    Seriously?!
    Некоја одредена поза да заземам, можеби имате желба за конкретно парче облека што треба да го носам? А барате работно искуство поврзано со работното место што го нудите?

Друг оглас: Edna dobrostoecka firma od Skopje bara "rabotnici"...
    "Работници" или Работници?
    Ова наводнициве можат страшни конфузии да создадат.

Трет оглас: Се бара девојка над 19 години за снимање на видео во домашна атмосфера, неделна плата 350 евра.
    :x

Добро, има ли некаков „филтер“ за огласиве што се поставуваат?
    Или кој што сака може да си напише? :^)
    Човек треба да биде многу претпазлив со кого контактира и кому испраќа лични податоци...

На tweety26, Jagoda123, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СДК
    Денеска си го шетав кучето и како по обичај пуштам го само да оде,затоа што кога му викнам одма доаќа а и мирно е.
    Две девојчиња се шетаа и кога го видова кучето почнаа да бегаат а оваа затоа што сака да си игра почна да трца по нив викај викај ма исто како да не викаш. Во еден момент почнав да се смејам. :D :D
    Почнав да трчам го фатив се извинив и му го ставив ременчето и ајде сега нема каде да преташ.
    :D :D

На TSS, martinuska, Katerinceee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Во време на свадби и матури станува јасно колку е важно да се има пар добри штикли.

11. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Не постои такво нешто кое што три топки сладолед и омилената серија неможат да го излечат.

На Girl-50, Foreveryoungiwannabe, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
  12. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Недела вечер.
    Си седам,навежбана математика видендов,и со надежм дека ќе извадам нешто повисоко од 3.
    Нирвана unplugged на МTV. Се обидувам да ги слушам и покрај мноогу гласната музика на комшиите што праат матура за синот,а мислиш дека праат свадба.
    Многу обврски неделиве.Се надевам дека се ќе помине како што треба,и дека ќе го положам екстерното со 4 или 5 и,секако,другиот тест за диплома од Кембриџ.
    Останете ми со здравје...

http://www.youtube.com/watch?v=aWmkuH1k7uA

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Ги знаете оние непријатно-пријатни ситуации кога дечко ви ве бакнува сред улица, а токму во тој момент поминува дечкото кој порано ве сакал и сакал да сте заедно, а и тој е заедно со неговата женска?!
    И знаете, вашето его за миг скока бидејќи гледате како во очите на тој дечкото кој сакал да ве има порано, се распламтуваат старите искри кои говорат дека сеуште сте му мила.

И исто како во некој филм, цел живот го чувствувате силниот притисок на љубовта која ви ја даваат и сакаат да ви ја даруваат повеќе луѓе. А вие заради некоја глупост која ја имате во вашата мала главичка категорично со години се дистанциравте од можноста да изберете ваши животни патеки. Од можноста да изберете да живеете, да се дружите и да љубите. Бидејќи нели тука е стравот од тоа да не бидете некогаш повредена од тие кои што сте ги избрале да бидат до вас.
    Можам да издржам да ја видам злобата во другарките или некои братучетки. Ама не можам и не сакам да ја видам некогаш злобата во некој кој јас свесно сум го одбрала да стои високо до мене. Затоа што тој некој го пуштам да ми влезе длабоко во мене, во мојата душа и тело. Затоа што тој некој никогаш не го гледам како полош или подобар од мене, тој некој секогаш ќе биде како мене. Тој некој би сакала јас да го љубам исто како себе. Тој некој е мојата животна половина и ако некогаш ме повреди јас ќе се скршам на толку ситни парчиња што во мене повеќе нема да има простор за несебично давање на љубовта. Јас можам повеќе од себе да ги сакам само моите идни деца, сестра ми и моите родители. А тој некој секогаш ќе го сакам колку самата себе. Затоа подобро би било да не му здогледам никаква злоба во срцето.

И добро е што сега конечно се освестив и си дадов шанса да љубам. Иако знаете дека никогаш на никој нема да му се дадете и предадете целосно. Лудости!

На Hopeful, Micheleljubov, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.389
    Допаѓања:
    286.815
    Не сите љубовни приказни имаат среќен крај.

Обиди да се спаси нешто што веќе одамна е загубено, да се поврати нешто што веќе исчезнало и повторно да се доловат среќни моменти од минатото.
    Терапија, советувалиште, стручна помош...со петни жили се држи до онаа нишка љубов која сеуште е таму. Очајно се борат, не можат да прифатат дека од оној вулкан е останато едно мало жарче.

Некои им е потребна помош за повторно да се пронајдат со парнерот, а не некои помош за едноставно да прифатат дека е потребно to let it go и да научат да продолжат да живеат без него.

На Hopeful, mims-89, Micheleljubov и 17 други им се допаѓа ова.
  15. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    "Не е важна големината на стапчето, туку неговата магија "

На martinuska и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  16. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Mи се има десено повеќе пати така да се избацам, па после ко ќе ми текне шо сум кажала ми иде да паднам најјјдлабоко шо може в земја ама, едноставно нели...тоа ти е живот!
    Денес сум супер расположена ама утрее...ај ај да не зборам пред време :D
    Љубовв во најголеми количинии.. со тонови,слонови..многу многу

17. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    Не можам да си поверувам што се не гази по земјава...ми иди клоца да си манам.Не можи да помини ден а за не ме изнервира некој...од утре мозокот во лер и само мојата работа ке си ја гледам.
    Идиотизам на нивоу.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    9.141
    сдк дека Fранција требаше Zaz да ја пушти на евровизија.основачи се на евровизија,едни од петтте земји де,ама никогаш не пратиле некој достоен за нивната земја.
    а романтичен јазик имат и те како :angel:

На Inna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Почнав да ги мразам утрата.
    :worried:

Речиси секое утро се разбудувам со срцебиење, препотена од некој кошмар, прилично често и расплакана, и нормално, во ненормално рано време, кога нема што да се прави освен да пробаш пак да заспиеш. Почнав да ги мразам и затоа што ме потсетуваат дека времето ми зема уште еден ден, имам уште еден ден помалку во мојата борба, уште едно апче плус што треба да го испијам за да не се онесвестам некаде во јавност |( , и ми треба огромна, ама огромна сила за да го минам утрото.

Сите стравови, реални, нереални, паники, се' ми доаѓа наутро. Нели, наутро нема никој, сите спијат, многу нормално - сама сум. А, бе, јас не се давам, вклучувам музика, дигам ролетни, речиси цело време сум испадната, муабетам, се смеам, со луѓе сум... Ама внатре, труло, гнило. Посебно ако сум сама, чувај Боже ако седам сама во просторија, ако не правам ништо. Страшно, тоа ми е најстрашно, да останам сама со себе и со своите мисли. Ништо не се познава на мене, дури ми рекоа дека можеби и ќе ми биде полесно ако се скршам, ако видат дека нешто не е како што треба, ако покажам слабост. Ноуп, не можам. Сакам, ама не можам. Нешто ме бутка напред, напред, напред, и не се давам.

И така, си мине денот, како мине, мене ми станува подобро, се' додека не се присетам дека пак треба да си легнам. А очите ми паѓаат, сеќавам внатрешен умор, ми се спие, сакам да легнам и мирно да спијам, без да се тресам, да се плашам, да ме бркаат, а не можам.

Само дииииииииишење, многу дишење. :tmi:

На Hopeful, Sexybaby86, Micheleljubov и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.318
    Од мирни недели, преминав у недели за гости!
    Збунив дежурен аптекар! У две минути му си се насмевнавме, му побарав Нан 2, се смршти, ми вика, да не е алергично, му реков не е мое,не знам,ама ваљда не,прееска го пиеше истото,мајка му така ми рече, си се насмевнавме пак, влезе другар ми и пак ми се смршти! Eте тоа е тажна љубовна прича у две минути!Барем броеви да разменевме, па ќе му се дообјаснев по телефон! Каков симпатичен дечко, значи...ЦУЦ! Да ми го поздравите ако го знаете!

Дома не сум прибрана,а испитите сами ми се учат ене ги, ги гледам, цел ден се убиле од учење,спијат уморни сега,за греота!

На mims-89, teddybear, ilipili и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.