Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shoshanna1

Shoshanna1 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    47
    Јас и ти сме многу различни.
    Јас на пример слушам убава музика. Ти слушаш Саша си некој ковачешкљ и рада манојловчкљ.
    Јас имам лошо минато а посакувам да го немав. Ти имаш лошо минато и баш ти е гајле дека си го имала, уште и си тераш по старо.
    Јас не сум паралија. Ти твоите не си знаеш на број.
    Јас имам искрени пријателства. Ти со кој стигна со тој се дружиш.
    Јас ги сакам и почитувам моите родители за тоа што се. Ти твоите дека ти даваат се што ќе посакаш.
    Јас се облекувам пристојно со работи комбинирани од Пренди и Певекс. Ти се облекуваш во брендирана облека лошо искомбинирана, тек тук и некој минич до пич.
    Јас ги кријам моите недостатоци. Ти си бомба.
    Јас штедам за да тргнам на страна некој денар да си посветам малку внимание. Ти си секој ден по фризери и козметичари.
    Јас ги лакирам ноктите со еднобоен лак. Ти си секогаш со француски на гелни нокти.
    Јас имам патики и чевли стари три години. Ти си секоја недела со нов пар. И патики, и балетанки и 2 пара штикли.
    Јас сум свесна за тоа која сум јас а која си ти. Ти си со главата во облаците.
    Јас ќе се променам. Ти секогаш ќе бидеш во нова потрага по внимание.
    Јас сум среќна и задоволна со тоа што го имам. Ти никогаш нема да знаеш да речеш доста.
    Јас љубам. Ти сакаш.
    Јас го имам Него. Ти немаш никого.

На Hopeful, Sexybaby86, Someonespecial и 8 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Пролетниов период ми почна како возење со рингишпил.Беше интересно ден-два.Потоа бев како во центрифуга...дури не дојдов на најјакото ниво,и тогаш веќе престана да ми е интересно.Е,потоа дојдоа громови,молњи и бури...па вулкански ерупции...за на крај да ме потопи цунами кој позади себе остави пустош...
    А сега некој чуден мир ме нападнал.Не сакам да мислам што ме чека по мирот.А дотогаш ке си пружам љубов како алишта на жица.

На Micheleljubov, teddybear, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  3. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Пуштете ми среќа, премногу ми треба денес..

На kala21, Doozy, Moira и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сакам да кажам дека пред мене е многу тешка и мачна недела :sweat: :doh:
    Држете ми и мене среќа навистина ке ми треба многу... Оваа недела цееела ми е со писмени, тестови и испрашувања :tmi: , се надевам дека ке поминам добро и дека ке постигнам успех. Имајте убава работна недела ве сакам :* :hug: :f: :coffee:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.975
    СДК дека до сега не бев имала прилика да присуствувам на матурска во стилот на свадба...не би коментирала многу околу тоа...доволно е зборувано и овде и по другите теми.Но ми падна во око една друга работа. за гостите на такви матурски.
    Жена со педесет и кусур години, со краток, тесен фустан, со гол грб :tmi: . ПА добро ослабена е и можеби и стои на снагата, но некако на годините не....Не сум јас проста и старомодна, посебно не кога на женава брчките на вратот и се како изгужвена постелнина, а лицето измазнето со пудра. И посебно кога и под хулахопката и се познаваат испуштените вени и овиснатата кожа (од ослабеното). И да...кога си ја прекрсти ногата и се гледаше задникот....(до мене седеше жената затоа толку ми падна во очи).
    А гостинките на славеничката- исто така матуранки, и тие носеа куси фустани, миничи, ама им стоеше бре луѓе...пред се заради младоста.
    Нејсе, кој како си се допаѓа и си мисли дека треба а?......

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК....дека вчера го фатив бидермаерот :rofl:

На Someonespecial, t.i.n.k.e.r.b.e.l.l, sweet-cherry и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Стискав сред ноќ очи за да си го продолжам убавиот сон, а денеска се сеќавам само на лошиот :^) Покојната ми баба сакаше да ми ја средува косата :^) За понеделничко утро, дури и кафето не ми се погоди. Да ми гризне денов од газов ако мисли дека ќе му дозволам неделата да ми ја расипе. :!:
    Во термин сум, што би рекол еден надворешен соработник :D Како може да те расположи квалитетен муабет со квалитетна особа, па дури и малку глупирање. Само јас сум смотана затоа што дозволувам да ми стои животов во место.[​IMG] Треба да се биде Јес воман, Јес персона. :?:
    Напијте се пивце, пуштете музика и уживајте луѓенца. Идат денови на долги седенки до доцни топли ноќи, пријатни дружења и...љубов? Дајте и од тоа една чаша :angel:

На Hopeful, bittersweet, la-chicka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Емоции.

На куп, на куб, на метар квадратен. Уште не ми се верува што доживеав.
    Depeche Mode се Богови. Да ги слушаш во живо Home и Enjoy the silence е дар небесен. Плачев до небо и назад, и си го остварив сонот. Да си отидам дома со тишина од нивната енергија. Благослов.
    Не ми се ни спие сега. Премногу чуденца. Леленца. Несоница. Адреналин rush вчера кога ќе ни киднеше автобусот. Мушички во коса. Исфлекан ранец од Туборг и нови беџови ко средношколка.
    Дејв, мамицата негова, денса ко да има 23 години. Мартин Гор остарел, душичка. Ми се плаче, кога ќе се сетам дека сето тоа така магично заврши.

Имам скоро 26 и уште сакам да се трескам по концерти.
    Музиката е мојата потврдена религија, само тогаш знам дека верувам во доброто што таа им го создава на луѓето. 30.000 души во еден ритам, срцето ти се полни, телото ти се празни од стрес, од се’ што си поминал претходно за тие два часа да бидат магични.
    Сега, дома си ги гледам фотографиите, и воздивнувам скроз.
    Некои мигови, вредат повеќе од се’ што човек мисли дека поседува.

Понеделник. А мене ми е неважно што е. Имам зелена глинена маска на лицето, очите ми се полни со сјај и умор. Тој ме чека попладне да му раскажам што ми се збидна. Во меѓувреме, на работната маса во соба, ме чекаше подарок утрово - светско пенкало за моите раце пак да пишуваат.
    Листата на Off fest2013 ме фасцинира. И таму ќе треба да ми воздивнува срцево.
    Да пишува, човек и да пее.

И сништата стануваат јаве.
    Сонувајте, мене еден сон веќе ми стана реалност. Можеби затоа не сакам да заспијам сега.
    Фала ви драги Depeche Mode за се’ што почувствував!

На atala, Hopeful, kravce и 11 други им се допаѓа ова.
  9. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Сдк ја видов бившата на партнерот
    Тој не беше со мене само еден другар што и таа го познава
    Па типката дојде и му вели : здраво душо моја те немам видено цел век
    И се смешка како ненормална
    Па иако знае дека јас и дечко ми сме заедно му вика на другарот оваа да не ти е девојка..
    Ах божее и тој рече не на мене на другар и таа ааааа мислам дека знам чија е..
    Сеуште неможам да престанам да се смеам.

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... каде може денот инстантно да ви се укака???
    Во T-Mobile!!!
    Значи сакав едно време да ја извадам книгата на Стив Џобс од излог и со неа да мавам по луѓето. Невоспитани, некултурни, арогантни СМРДЛОВЦИ! |(
    Не можеш бре така да се однесуваш со недолжна продавачка со аргументот - па платена е. Не е платена да ги трпи твоите испади и фрустрации, не ти е должна да ти служи на тој начин, не ти е бесплатен психијатар, па следствено на тоа - не и` ги масирај живците!

Се воодушевувам на колку начини може македончето да ги понижи ваквите луѓе на пулт (насекаде), за да си го потврди своето постоење, својата надмоќ ли, што ли, што сакаш да кажеш?

Чекам ред да платам сметка. Пред мене:
    Чекач бр. 1 (ќорав, ем неписмен)
    Пинот го утнал, пукот му се појавил - и сега што? Бројчето се води на ќерка му, продавачката културно му вика - или нека дојде ќерката, или нека се јави на 122 да потврди, ќе и` го кажат, јас вака не можам да го активирам.
    - Лоповииии, во затвор треба да гниете.
    :^)

Чекачка бр. 2 (бизарно насмеана теткица со немање очигледно попаметна работа)
    „Еве ме мене - пак“ (замислете колкупати била претходно). |(
    Човече, секој ден проверувала поени на картичката, да си порачала нешто од каталогот.
    Де мори жено, до чаши за на излет ли ти дојде, до гумена топка, до што???
    Колку бе треба да си прост и одвратен за вакви работи, ти се губи ли време за 6 подметачи за чаши, алоооо, свести се!

Чекач бр. 3 (наконтен, арогантен пуфло, со лоша колонска вода и нула култура)
    „Сакам да нарачам некојси телефон тра ла ла“ (не го ни знае точниот модел, боја кажа со цел памет. :D Црн бил во каталогот - зарем??? Црн???!! Неможно).
    |(
    Девојката пак културна - господине, не се нарачуваат, ако ги има на залиха подоцна поминете, ќе земете еден.
    „Па зашто ги има во каталогот? Па што ги давате во понуда? Па вашите колешки се културни, ова на што личи од ваша страна? Па јавете се проверете кога ќе стигне залихата? А од каде ја носат?“

Значи алал им вера како издржуваат со ваков екстремно прост и безобразен народ, ги нема тие пари на светот што може да ја оправдаат оваа ментална, живчана тортура, јас се наполнив болест, не па девојката таму, ни крива ни должна што си ти глуп и не знаеш да свртиш на 122, или да си отвориш понуда на веб и што не си ја знаеш домашната адреса!!!

На Buttterfly, mims-89, kravce и 35 други им се допаѓа ова.
  11. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Каков е народов чудесија сите сие лигават кога нешто им треба леле дури ми се гади :puke: кога ги гледам па таа нивна интонација,ццц....потоа дигнале глава ко мисир на гомно.....простаци мизерни никогаш бре икогаш пред никој не би се лигавела....не можам да им се изначудам....и баш таквите кукумјавки имаат срека не оти можат нешто сами туку само поради нивното лигавење....моето куче има поголема почит кон себе си отколку тие глупаци...............

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    Јас да си кажам дека вчера ханито дојде да ме побара од мама и тато :wasntme: :$ И што се вели сега сме официјално верени (она кога ме побара меѓу нас било само и не било официјално :P така вика свеки :geek: )
    Од синоќа сум си кај него, бај бај на оние 35 километри што не делеа 2 години и 8 месеца ]:)
    :l:

На Serafima, Buttterfly, kravce и 41 други им се допаѓа ова.
  13. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сега се вратив од школо |(
    Значи секој ден е се исто пак исто, одвај чекам да се расуштиме оти готов ни е животот на сите а екстерното?-после треба да идам да видам што ке полагам и ке треба да учам и за тоа и за писмените сега, значи смачено ми е од се ама баш од СЕ!
    Утре праам писмена англиски, географија испрашува и македонски исто. Во среда лелеее ангели ке цепам значи германски писмена, географија пак ке испрашува, биологија и ликовно ке става оценки за крај. Во четврток божеее несакам да се потсетам-прва ке ме испраша историја :@ а историја не ми оди мн и се надевам дека ке научам и ке ги запамтам веке еднаш годините |( , англиски кој сака да си поправи оценка, македонски тест, етика испрашува а треба мене да ме испраша и незнам друго во мегувреме ако излезе. Епа со лесно нека ми е што да кажам, само незнам како ке преживеам, ем писмени и испрашувања, ем домашни еден куп ем екстерното сега епа незнам навистина што ке биде со мене... Се надевам дека нема да кикснам и да расипам некоја оценка таман сите си ги ставив во ред сега уше тоа ми фали на глава :D .

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.975
    СДК Браво за колумната на Трендафилка, ептен исправно кажано и (не)политички коректно. :)
    Жени идете на гинеколог.

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене така ми изгледа, или ништо нема низ град за подновување?! :^)
    Како и да е, после акање на пекол и спарно време, само кока кола може да ме спаси. Жими се така е.

Хахаха, ова ми се падна денес :lol:

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Колку товар може да носи една сопруга , мајка ....

Кога после сите шамари боксови модринки не се вратила во својата куќа,кога после 25 години брак е малтретирана ,нарекувана со секакви погрдни имиња,натерана да крева тежок товар.
    И покрај грешките кои ги направила во минатото и не се повлекла на врееме и покрај немањето детенце 10 години (шанса од животот да се тргне од тој мизерен живот) сеуште се бори со последни сили за дечињата да имаат да јадат.
    Со 10 000 илјади храни дечиња плаќа туѓи длгови .
    Приморана е после 16 и 11 години да им прави днк тест на децата бидејќи не и верува дека се негови. :fubar: :x

А јас само можам да ги гледам нејзините солзи да ја утешам со зборови бидејќи сега е доцна нема пари нема куќа не може да се извлече од тој живот.
    Тешки приказни , сепак ми дава совети да го изберам човекот кој ќе се грижи за мене како мој иден сопруг. :!:

Стоп за насилството врз жените.Жал ми е тето...и за тие дечиња со трауми, и за уништеното детство.

На Serafima, Lux, kravce и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас арно велам.. кај сите после дожд доаѓа сонце, само кај мене олуја :doh:
    еден проблем ќе се појави следуваат десет нови |( до кога вака? до кога??

Се враќам вчера од свадба, преубаво поминав, расположена и само што стасав дома татко ми ми кажува ужасна вест... Тетин ми... имал инфарк, во кома е, докторите немоќни креваат рамења и велат само Господ може да помогне :doh:
    Брат ми паднал на работа, имал среќа што не скршил нешто... среќа поминал со некоја изгребаница...

Од него ни трага ни глас, сеуште е лут, всушност и јас сум лута сама на себе што дозволив да го засакам толку многу, кога уште на почетокот знаев дека нема да завршиме добро...
    Ми треба секој ден се повеќе.. тој беше мојата подршка, ме храбреше.. Беше мое се... беше... и остана.. :u:

На Katerinceee, Ilusionist и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  18. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    СДК среќна сум денеска :D И тоа многу.
    Денеска е мој ден :$

Имајте убав ден феминки :*

Бтв. anastasijaki со среќа, ви посакувам се најдобро во заедничкиот живот :*

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Меех.. Сабајлено сета во нервоза си го лупнав малиот прст .. офф извинете, по навика, си го лупнав палецот од масата и сега ме боли. ;( .......... Многу жално за мене.

Уште малку ќе заврши - оф, што тоа се случува со мене - уште малку ќе го јадам сладоледот кој го направи мајка ми, од јагоди. Со парченца јагоди внатре :puke: Бљак!! Колку сакате сметајте ме за контра од светот ги мразам, прво, таквите јогурти, па се до компотите во кои има рески од овошјете. Ми пречат, ете. А nati44 пак тие најмногу ги сака. Е како може вчера кога уште не беше замрзнат кога го јадевме, јас само со парченца да начекувам, а таа чисто. :fubar: И да, беше розева боја. Розева, розева како... хгјфхгф... розевата лента над УБАВИНА и МОДА и тие што се натаму, ме мрзи да ги пишувам.

А заради што, молам, ги мразам парченцата?
    Фала на прашањето.
    Заради тоа што (најозбилно) не сакам да вкусам никакво овошје или зеленчук ако не е свеж. Ете завчера беа тука јагодите, и си ги изедов, а сладолед од јагоди не ми е по кејф. А ако некој ми спомне варен морков, нека бега 360 на саат. :puke:

Уф, ми се згрози животот, варен морков, бљаак.. Само свеж!!! :!:

Како и да е, дојдете слободно да го изедете мојот дел од сладоледот. Само побрзајте, нати44 ќе го изеде. :lol: ОК шала беше. Чаос! :*

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    направив мала бејла :( и се Чуствувам така ужасно :x неможам да си поверувам :x
    знаЧи јас направив несто мало и ситно,не толку голема стета,несто сто некој други онака низ прсти ке го пиминат,а јас јас се Чуствувам онака болно и жално :^) си викам засто бас јас да го направив тоа,се извинав 100 пати :!: иако не бесе моја вина пак ми е жал.

си се мислам оти јас ваква сум си,Чуствутелна ама премногу а :^) зарем мене не ме повредувале ееехеее и тоа многу пати,ама никој ниту еднас не ми рекол извини и да му е е жал па да сака да помогне околу тоа :!: ама никој...
    а јас :^) усте се мислам и пробувам да го ресам тоа сто се слуЧи по -не- моја вина...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.