Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.128
    Целата интима сервирана на тацна на интернет.
    Сеедно, дали на фејсбук, или пак форуми, луѓето повеќе немаат граници.
    Се ставаат слики од секоја пригода, следно е и од чинот на породувањето да видам.
    Се прашувамкако само имаат време, и во целиот тој хаос да се мисли што да се објави.
    Каде бре луѓе со овој памет? :^)

Изместени вредности, младиве скроз забегаа, вечна тема, ама боде очи.
    Јас сум ви од старата генарација, дечко фаќав на забави, се допишував со СМС пораки.
    Со боцкања и чекирања си немав работа, па можеби затоа сега звучам како некоја баба ...„ама деца во мое време“... :D :D .

Туку, да му запнам на мојов да ме носи на Банско, сега е у мода, да удрам едно чек ин, м? :D :D
    Или, што знам, некое ин место...ќе заборавев Берово, СПА центарот, ама е ту мач за мојот џеб, бебе е на пат :talk: .
    Си останав ненашетана, затуцана, брејј :D .

Мрчам девојки, до бременоста е, хормони вријат, и морам некаде да се истурам, ама во право сум, знам.
    Што претераа со фб и форумите, претераа.
    Чаре нема! :D
    Отиде светот :smoke: .

На Annath, Someonespecial, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас па велам обратно. Интелигенцијата е нешто што не можеш да го добиеш само од школо. Одлични оценки и напамет научени лекции не те прават интелигентен, има повеќе примери.

Во почетокот велиш дека не е иста работа, во продолжение испаѓа како да е.

На Lov3, Mishela, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.106
    АААААААА, коленото ме болии ,ААААААААААААААААААА!! :doh: :puke: :sweat: :envy:

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Според мене не се иста работа. Има многу просечно или да речам неинтелигентни луѓе, што учеле, станале образовани и еве ги денес се успешни луѓе. Има многу интелигентни, што интелигенцијата не знаат да си ја искористат и денес се никој и ништо.

Двете работи се ценат од различни аспекти. Најдобро е кога човек ќе знае да си ја искористи интелигенцијата паметно и да ја вложи во образование, тоа е полн погодок, ама за жал не е чест случај.

5. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Тоа е веќе друга работа.
    Точно, има многу интелигентни а не доволно амбициозни или упорни што не можат да напредуваат, затоа што и без образование нели не се може.
    Ама затоа никој не може да ме убеди дека некој што ги имал сите петки во средна е страшно интелигентна особа. Затоа да, не е исто.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Муабетов ми е народски речено дека многу интелигентни деца што не учат во школо сами си се пропаѓаат со тоа што не се интересираат за школо и не знаат да си го искористат капацитетот, а го имаат, а од друга страна па деца што паѓаат буквално на тестот што е пред запишување во основно и се простикави, после тоа се мачат како знаат и умеат и им треба може 100 пати повеќе од овие другиве, ама научуваат, стануваат луѓе, покажуваат интерес, ама ете не се снаодливи и не ги бива. И никако не си, ни вака ни така. Знам дека е најдобро да се имаат двете, ама кога би ме прашале на оваа тема би одговорила интелигенција (надпросечна) и може ќе биде тешко да се справиш со таквите хиперактивни деца, ама ќе знаеш дека еден ден тие ќе се снајдат и на сув камен леб ќе вадат што се вика.

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Не можам да го разберам ова со свадбарсково шминкање. Сите по еден калап се правени невестиве. Абре убаво, младо лице, толку отежнато од шминка. :^) Па што ако си невеста мајку му, шминката се користи за истакнување на цртите, а не да се претвориш во кловн. Ееее па еднаш си била невеста, е ако де, тоа повод ли е да фрлиш толку пари, а да изгледаш десет години постаро?
    Па кога ќе земат да ме убедуваат да ставам малку шминка, па женско сум била, па немој молим те, ако шминкањето ни е показател за женственоста браво за нас. На маж ми му е убаво кога ќе ме бакне и устата нема да му потоне во три прста пудра. Или да биде цел исшлапан со кармин. Е така.
    Пак почнав да се замарам со небитни работи, ко ова погорново на пример, морам да си искулирам малку, ама ми фали гориво некако. Ај ќе биде.

На femina90, Annath, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес го одржав последниот час со мојата прва група на која им предавав англиски јазик во градинка (прв степен). Пред 8 месеци премногу се радував што ја добив работата, иако по малце стравував дека ќе ми влијае на факултетот, но денес сфатив дека оваа факултетска година немаше да ми биде толку убава и исполнета без тие прекрасни деца... Секое дете со своја ѕвезда, весела насмевка и незаборавни бисери... :sun: Првата генерација никогаш не се заборава, велат...:)
    *Утре ќе го одржам последниот час и со другата група, па ќе видиме таму какви бисери ќе се кажат пред родителите :lol:

На Annath, sweet-cherry, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    ... стварно многу аир од седењето сама дома, нема што. |(
    Почнав прееска да си зборам сама со себе, од досада.
    Работев што работев, колку уште, очите ми се истурија во монитор.
    Во меѓувреме... :^)

Ниту една од другарките не може да ми дојде на кафе. Никако да се договориме, сите се зафатени и малку уморни, сфаќам, ама ова е претеризам, од неделата сум сама дома... кај некого ќе се кречи, кај друг прднал некој па сега луфтираат... не сфаќам, можеби ми мирисаат мишките?
    Се бањам секој ден.

Се расипа машината за перење. |( Дали попушти силиконот на вратничката, или тоа што цврсто ја држи сеедно - не знам, ама течеше вода по малку, ја исклучив да не се направи белја. Кога ја отворив, истече цела вода на плочките, се поплавив и чистев ко некој грев.
    Значи нема едно, ама едно останување дома сама без да ми се расипе некој апарат. Нема!

И капак на се`, дечко ми го задржале на работа, па го изнервирале, и сега нема да дојде, а јас се стокмив да му правам висококалоричен оброк, со последните пари буквално купував тиквички, јајциња, мајонез, чуда... за да не дојде на крај.
    |(

Сега со јајцата по глава, земјо Индијо, стварно значи ми прекипе. :@
    Од глупости.

На Neytiri, bittersweet, Divinebutterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  10. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Иначе во Прилеп го поправаат градскиот часовник. Гледам 6 сато а то 11 пати чука, ај че биди. :D :D :D

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    СДК дека на сила убавина не бидува.. :nod:

На Someonespecial, Primavera, VIN.diesel и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    СДК се чувствувам проклето добро. Јеа...
    И плус имам нов симпатија 8)
    Edit. И ме викна на кафе утре њањањањањања 8)

На sweet-cherry, Katerinceee, Lov3 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сите клинци што напињаат со екстерно тестирање, ке ги замолам да дојдат да ми ги решат колоквиумите, па да видат што е учење. И дека токму најтешкото ги чека кога ќе завршат средно. Ајт чао!

На Adi888, tessie, swrcii и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124

You, my friend, deserve a medal. Or something golden. That's one god damned mother fucking truth! Cheers to that! ;)

15. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Екстерно по математика:
    Ако возот оди со брзина од 100km низ тунел а зајакот има три уши, колку метри кабел можеш да протегнеш низ ушите на слонот ако гумата за џвакање е 10 денари? :rofl:

На GordanaL му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Секој има свој хендикеп... мојот е тоа што сум човек со нелуѓето :!:
    Ама нема врска, мене не ме гризе совеста, јас своето го направив а сега натаму е нивно...

На Divinebutterfly, Katerinceee, GordanaL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Moj совет пошто истото и јас го доживеав истото со забивање нож во грб од една личност,си викам фала богу што го дознав и тоа,а замисли цел живот да не знаев со кого си имам работата? уживај и главата исправи ја и биди горда на тоа што си.поздрав.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Ми се здосади од досада, аман веќе.
    Ќе се тешам со комедија. :sun:

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ма јас сум повеќе од совршена! :emo:
    Да, нарцис сум. И убаво ми е!

На GordanaL и Jenniffer им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ми фали доза на адреналин во животов.
    Нешто што нема да ме пушти да заспијам.
    Нешто од што ќе ми врие крфта во вените.
    Нешто барем да се случува.

Прикачени фајлови:

• yes it is.jpg
      yes it is.jpg
      Големина на фајлот:
      33,2 KB
      Прегледи:
      208
    На Foreveryoungiwannabe и GordanaL им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.