Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Креативност и инспирација ми се насобрала во секоја пора. Сама дома цел викенд, ја чекам мајка ми да се врати од екскурзија па да раскаже впечатоци. А и мачките се видно потресени, мачорот падна во депресија, па секое седнување на кауч легнува да се погали.

Имам идеи за се. Да завршам со испити и правец боја за ѕидови да си изберам. Совршена идеа имам за шарање на ѕидовите и не можам да дочекам да ја остварам. Смислувам аранжмани за букети и рецепти за тестенини и торти. Пуштете те ме меѓу монистри кој знае што се нема да излезе од мене. Сега ми текна, машината за пишување, кај ја пикнавме?

Некако немам веќе очекувања од луѓето. Навредена и повредена сум од нечии постапки и се прашувам зарем до толку сите остануваме слепи пред своите грешки. Грешка како грешка, ќе пројде една ќе направиш уште една, ама сепак едно извини никогаш не е на одмет. За една недела фаќам 21 година од животчево. Можеби и тоа ме поттикнува на филозофски мисли. Или тоа што е недела.

На Lux, Someonespecial, Buttterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    true story. :^)

На Butterfly14 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК мирот не произлегува од одмаздата, а се додека одмаздата и нејзините колеги ( зависта, љубомората и сл.) се присутни, никогаш нема да се појави мирот.И не се никаде на друго место, освен во човекот, а каде и да оди, ако ги има, ќе ги носи постојано со себе.А за да го најде мирот, прво ќе треба да се ослободи од останатите.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Одамна немам наминато во темава па..
    Ајде ќе ве поздравам и силно ве гушкам :*

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Ми текна на нешто
    Имаше една типка што многу ме нервираше, самото нејзино појавување ме правеше нервозна :devil:
    си идев од кај другарка и ја видов како ми се приближува и нормално спас најдов во телефонот ]:) го извадив и го ставив на уво демек зборам нели ]:)
    и во моментот кога типката веќе беше до мене телефонот заѕвони :o ме издаде :rofl:
    Типката ме изгледа :^) |( и си ги продолжи патот а јас сакав земјата да ме голтне.

6. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Ех, Дизни... :inlove: Секоја девојка во главата си има создадено слика за нејзиниот идеален принц од бајките. Тие нереалистични бајки во кои принцот ја спасува Снежана од смртта со бакнеж, Пепелашка ја наоѓа љубовта на својот живот со помош на стакленото чевличе, Ариел прави се за да остане со саканиот...не направија принцези кои си го чекаат својот идеален принц да пристигне на белиот коњ и нашата бајка да има среќен крај...Никој од мали не не учел така, но ете по се , сонот на секоја девојка е да биде принцеза. Убава, насмеана, почитувана, сакана, и се разбира среќно заљубена.А денес, :D денес во 21 век ако не се потрудиме сами да си ги побараме тие витези на бел коњ, тогаш ништооо. :D Тие сами нема да пристигнат, не ги чекајте попусто, нема да дојдат. :D Џентлмени веќе нема, за жал... Тоа е реалноста денес...Навистина, каде се !? Постоеле некогаш...сега веќе, се само мисловна именка. :(

Но колку за потсетување на оние стари доообри многу добри времиња доволни се неколку песнички од некои долгометражни анимирани филмови...И веднаш повторно запловувам по оние безгрижни денови наречени детство. :l: Не знам како да ги опишам, за мене се еден времплов во светот на фантазијата, утопија преточена во сказна, перфекција.... ПРЕ-КРАС-НОСТ !

http://www.youtube.com/watch?v=4lCzBAQ2PLk :music:

На Someonespecial, vinozito1, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  7. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Екстерно.. хмм глупост најголема или да?! :^)
    Утре полагам математика,ама ич не ми чуе,цела година имам кец и професорката ке ми стаи 2ка затоа што се трудам и пишувам и слушам,па ако не сум научила 9 месеци за 3 дена ли ке научам? :o
    Од кога знам за себе труп најголем сум математика,неможам да сватам,неможам да решам,неможам и неможам!! И професорки приватни и триста чуда,дома знам се а у школо ништо.
    Како и да е,планирам дека ке бидат на заокружување да си праам еци пеци пец,па можеби ке си погодам нешто,кога и така незнам,барем вака ке си ја испробам среќата,па дај боже да бидам среќлијка еднаш у животов и едно двојче и на екстерно на среќа и ич да не му ја мислам..
    Ии да,несакам да навредувам никого ни ниедна етничка група,ама оние МАКЕДОНСКИТЕ албанци (несакам да го кажам зборот на Ш тука,ама со ова Македонски си го кажувам и моето ама го кажувам и нивното,иако тие се различни од Албанците во Албанија,мнооогу различни) машките припадници на оваа етничка група кога ке видат девојче на улица,се однесуваат како никогаш да не виделе девојка и и свиркаат. Не ми беше целта да навредам некого ама имаат ли тие култура бе? Ако им вратиш ти се смеат,ако ќутиш уште толку те понижуваат и пак се смеат,и како да се реагира? -.-
    Фала богу кај мене у школо сме поделени,они се една смена а ние друга,ама утре они се прва а јас сум од 9ипол на тестирање и ке морам пак да ги гледам и слушам,уфф!
    Со среќа на сите што полагаат екстерно,ако имате добри оцени пазете да не зезнете,мислете убаво со мозочето (кое јас го немам :^) )
    :*

8. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Пуштете ми за утре среќа,ќе ми треба :lol:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Само што се вратив од Италија.Впечатоци сеуште средувам,ненаспана сум,но премногу задоволна...Прекрасни моменти поминати со друштвото..,преубавите градби..тоа никогаш нема да го заборавам.Се би дала да се вратам на момент..Но тука се спомените,сликите си ги гледам,секој пат изнудуваат насмевка на моето лице..Ненаспана сум,но тоа не ми смета,чуството не се опишува..ова ми беше дефинитивно најубаво патување до сега,најубаво време поминато со друштвото... :inlove:

На Someonespecial, A-j-a, lana.del-rey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Тоа чувство кога сте, бидејќи на него очи полни со солзи .. Кога сте тажни за него, нервозни околу тоа .. Кога ќе заборавите за гордост .. Кога ќе бидете подготвени за него на сите .. Кога знаеш дека тој не се грижи, но се уште се надеваат дека кога .. тој е првиот човек мислите за кога ќе се разбудам .. кога ќе му веруваме без причина .. И кога сте во можност да се извинам за него без причина, само затоа што мислите дека тоа ќе помогне .. И по сите, надеж.После сите, тој е само желба, единственото нешто што се борат ..

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Повеќето девојки уште од мали се воспитувани да бидат послушни, мирни и понизни (и донекаде плашливи) така да тие примери што ги спомна во голем дел се резултат на таквото воспитување (плус влијание од општеството) и барем 2/3 девојки во некои поинакви услови и со различно воспитување не би трпеле изживување од дечко или маж.

Не ги криви толку девојките што трпат туку околностите кои ги довеле да не знаат дека може и поинаку.

На karenin и Micheleljubov им се допаѓа ова.
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СДК
    Непланираните моменти се поубави од оние планираните. :*

На Glossy-girl, Micheleljubov, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    СДК..чувството кога повторно се чувствуваш дека го живееш ТВОЈОТ живот.
    Животот што ти го сакаш. Животот што го живееш баш онака како што ти сакаш.
    Прајслес!! :D

Можеби временцево е преладно како за Мај но сепак тоа не претставува пречка кога нешто се сака.
    Или за да се дружиш со некого :)
    После долго време присуствував на фудбалски натпревар. :D
    Прашајте ме само колку видов од натпреварот аххахах
    Битно беше поддршката за школскиот ;)
    А уште поважно победата :party:

14. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    "Nema tog alkohola koji te može natjerati da prevariš osobu koju voliš. Varaš jer ti tako želiš."

На Springy, Elennaa, levely и 4 други им се допаѓа ова.
  15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Страшна работа е досадава.

На Ketrin.Moon, Katerinceee и Dog-lover им се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    ... ту бре, колку ми се пее. :D Само си гракам, досега имав сеанса со неколку караоке верзии на омилените песни, само си ѕенѕам, потпевнувам, си измислувам нови верзии на песни.
    Интересно е што најмалку слушана песна од Radiohead ми е верувале или не - Creep и одма прејдов на караоке изведба пред неколку месеци. Испадна дека сега си имам моја верзија на изведбата и му се допаѓа на дечко ми, целосно е различна од оригиналот. :D

Значи не верувам дека има некој што сака да пее повеќе од мене. Опседната сум со караоке, секоја можна забава да можам би ја претворила во караоке со пеење до сабајле. Кога и да видам микрофон ми засветкуваат очиња, ми доаѓа да го џапнам и да бегам, додека пеам секако. :D
    Едвај чекам да си купам нов микрофон од платата, безжичен овојпат, па ко ќе си го земам во вц, каква убава интергалактичка атмосфера , ѕвонливо одѕвонување од плочките, мерак бе. :wasntme:
    Комшиите ќе се побркаат, ќе ѕвонат 100% да остават пари за тие изведби, ама јас ќе кажам - без гајле, бесплатно ви пеам. ;)

Забегав, не дека не, ама навистина МНОГУ САКАМ ДА ПЕАМ.
    И додека готвам, додека се ѕверам во некоја точка, додека се возам во автобус и одам по улица, само мумлам некои стихови, некогаш одвај се сопирам.
    Што живот ќе си живеев да си бев една певаљка бре... :D
    Звучи ненормално, па се вадам на она: Кој пее - зло не мисли.
    :lol:

На bittersweet, Shelea, tweety26 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Денес правиме 2 години од нашата врска со мојатаа љубов...Нека ни се множат прекрасните години заедно.

На Lux, Buttterfly, tweety26 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Го достигнав врвот на бедотиите што ги правам во ПМС, слушам песни на Оливер Драгоевич и плачам.
    :clap: Браво!

19. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Дали правиме муабет за истите мирни и понизни девојки кои што откако ќе го пречекорат прагот стануваат потполна спротивност од тоа на кое ги учеле дома?
    Истите тие кои што се навидум беспрекорни, се всушност оние кои што уште на 15 години се влечат пијани по улиците, се муваат со 5 машки во еден вечер а мангупот кој и е официјално дечко ја млати секоја вечер ама она мора да е со него зошто и ја дига репутацијата. И неможе нормален дечко да има зашто ја привлекуваат лоши момци ( читај мочковци) кои што знаат да ја купат, понижат и искористат на најдобриот можен начин. А верувај ми не зборувам за конкретно еден пример туку голем процент на девојки се вакви.
    И кој е тука понижен и глуп? Секако дека таа.
    А оние 70% од девојки кои што се соблакаат за ебан лајк на фејсбук ? И уште милион примери има само ќе се одолжи ова ако се објаснува за секоја поединечно.
    Најтажното од се е што они самите си се понижуваат а не се ниту свесни за тоа. За греота.

На vitomir, WarriorAngel и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Само кај нас може се со Македонска плата, а скапотија ко у Скандинавија :D
    Одам во Тинекс, на шопинг,и поминувам кај овошјето, што да видам, луѓе кило лубеница 70 денара :x
    Да, да Килото е 70че, а една лубеница колку кила има :^)
    Па не им давам 140 денара само за кората па што сака нека е ;) .
    Луѓево наместо лубеница, ќе купат кило месо, три ручека ќе поминат со тоа.
    И наместо да се насладуваме со лубеница, ако, ќе си ја гледаме, а нив ќе им скапе ]:)
    А баш ми се пријаде, ама ако дадам 400 денара за лубеница, да ме качите у 21 и да ме пратите накај Бардовци.
    А да не ви кажам за дињата па.......... :D
    Ај ќе ви кажам, 90 денара е.
    Се осеќам ко некој банкар овде, или ко пазарџија, ама морав да прокоментирам
    Кај ќе им оди душата со тие цени,со златни семки да не е таа лубеница.
    Не бе, се кладам дека е зелена внатре, ма 100% сум сигурна, морам да се протешам оти цел ден ја премислив.
    Златни селски роднини си имам, ош немој месец, па ќе ми донесат 10, а не една ;)

АЈ одам кафе да си сварам, оти ми се пија :hai:
    И не мислете на лубеници :D Бар не во наредниов месец и пол :)

На bittersweet, ceca-1, tweety26 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.