[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cveke123

cveke123 Истакнат член

Треба да заспијам, ама нема. Лежам во кревет и слушам најубава музика на свет.
    Се чувствувам задоволна со себе, и најважно е тоа. На пат сум кон усовршување на личноста.

http://www.youtube.com/watch?v=5HMTuSv0Lsk

Кога ќе откријам тотално нов агол на прекрасна музика, и ме исполнува, ме тера да мислам на убаво.

kikav, Glossy-girl and Trnche like this.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Секој ден се уверувам. :(
    Од неправдата е полоша само селективната правда. :o
    Мајка и маќеа е нашава држава.

tessi, MandyLane, Gordana10 and 3 others like this.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Како се однесува македонец на плажа:

1. Стани во 4 сабајле и оптегни ги пешкирите за да зафатиш 6 лежалки задолжително во прв ред
    - 2 на сонце, 2 на сенка и 2 за секој случај. После врати се во кревет и спиј до 12 на пладне.
    2. На просечен Македонец му требаат 8 квадрати на плажа - 5 за пешкирот и 3 за апостолките.
    3. Ќе си понесеш лап топ, ајпод, блекбери, камера и задолжителен апарат. Треба ли да ставиш слика на Фејсбук за сите да знаат кај си. Нормално дека треба.
    4. Ако немаш Чадор, намести се така што Чадорот на комшиите да те покрива тебе после ручек. Не си ти крив што не испланирале. И нормално, ако планираат да го поместуваат, да – треба да почнеш да ццкаш и да префрлаш индиректно.
    5. За деца до 12 години нема потреба да се инвестира во купаќи. Деца се.
    6. Децата најдобро се повикуваат да излезат од вода од 200-250 метри, со јака децибелажа.
    7. Ако не излезат, најдобро е тука на лице место да ги истепаш. Да се види кој е вистински родител.
    8. Задолжително купете од крофните што ги продава крофнарот по плажа и ги допекува на сонце цел ден. Освен крофна без лубеница на плажа не бива, а корите да се остават покрај кантата. И праските исто. Да не се мачат осите да влегуваат во кантата.
    9. Цигарите најубаво се гасат во песок. Со кармин на пикавецот, да се знае која е госпоѓа на плажа.
    10. Свекрвата најубаво се оговара на плажа и тоа со новата пријателка од Србија која лежи 5 лежалки подалку од твојата.
    11. Ако не ти е сменета постелнината наутро, на рецепција се правиш лом! Зашто дома секој ден ја менуваш.
    12. Си пивнуваш пиво, одиш на пливање и после зимаш ново, ладно. Затоа е ол -инклузив!
    13. Кога ручаш, децата треба да трчаат наоколу по другите маси и хистерично да се дерат. После да заспијат поубаво.
    14. Ако ти заѕвони мобилен, викај погласно, зашто те бараат дури од Македонија па не се слуша. Обавезно раскажи кај сте, што правите, колку ви е јако.
    15. Купаќите најубаво се сушат закачени на чадорот горе.
    16. Шведската маса е за да земеш од се и најдобро во иста чинија- кој вика дека не одат риба и баклава?
    17. Не си бил на море ако не купиш оригинална Луј Вутон ташна на плажа.
    18. Кога цел хотел ќе си легне, излегуваш на балкон и играш јамб или табла со пластични коцки до 4 сабајле. Пред да легнеш, одиш и ги местиш пешкирите за утре... :D

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Човек без самодоверба не смее да биде родител.

Trnche and Waka-waka like this.
  5. young.lady

young.lady Истакнат член

сдк во 12 имам екстерно историјааааааааааа ;(

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Mishela, joelle and duffi like this.
  7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

СДК чуствувам дека полека одам кон нешто ново. Се чистам пополека од луѓето од кои имам само негативна енергија, и кои само ми пијат од енергијата зашто се самобендисани суштества.

Емотивноста ми заминува пополека, некако растам тоа е зборот кој го чуствувам.
    Се вртам повеќе кон поздравиот начин на живот. И ке продолжам да вежбам и да се хранам здраво.
    Од една страна никад не сум ја сакала транзицијата во животот. Или-Или, несакав никакви премини, ама ова ми годи, убаво ми е .

Micheleljubov likes this.
  8. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Сдк ништо не може повеќе да ги повреди чувствата од зборот. Дури и да се мали зборови, имаат големо значење. А најмногу боли, кога тие зборови се кажани од некој кој сте го сметале за близок. :(

9. duffi

duffi Форумски идол

Кога пред година- две бев луда по штиклите , не можев да ги носам, т.е не дека не можев но со оглед на висината на мојот тогашен дечко , требаше да го тапкам по глава ако ги носев. И само чекав момент и прилика да облечам и само купував и ги редев како за на изложба.

Е сега друга песна ''малиот'' мој, висок, превисок и 40ска да облечам пак нема да го стигнам, ама не ми се по кејф бре, ги носам за викенд , кога ептен се мора.. Си сакам удобност до малиот, да можеме да лудуваме заедно. А тој пак срце мое ко ќе ме види на ниско, со тажна фацка само ќе ме праша а денес на ниско сме ? :|
    Ги обожава штиливе бре, дури повеќе од мене , кога бев приморана да ги чувам само во плакар.

И така остававме со заклучокот дека забранетото е најслатко, па макар се работело за едни обични штикли.

Springy, ludoto19 and kala21 like this.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

СДК дека денес лесно поминам на полагањето, како вода. :lol: За пола час се имав решено, сега само останува да чекам резултатите.
    Инаку денот уште сабајле ми тргна на убаво.
    Конечно го поминав левелот што потрошив цел месец на него... па после него уште два минав. Абе радости сум сега цела! :rofl:

Aјде одам сега да
    Денес некоја калорија повеќе нема да ми штети. :)

А и на вас нема па ете почастете се!

11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

СДК штотуку се враќам од екстерно историја,помина и ова,решив е за 15 мин :rock: прелесно ми беше,имаше и за албанците,но наставникот историја дојде и ми кажа 3 прашања ( уште тие ми беа останати) мислам дека ќе имам 4 или 5,ајде уште биологија да поминам добро,и после малце одмор :D

12. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Хеуууууууууууу :) :)
    Денеска си поминав најјубо на екстерното, си го решив за 15-20 мин тука негде :3 <3
    беа ептен лесни прашања но што ќе биде по физика ! :/

Dog-lover likes this.
  13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се е добро, се до моментот додека не видам влакно во непосредна близина на јадењето. Значи каков партибрејкер е проклетото влакно!

Micheleljubov likes this.
  14. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

И јас супер си поминав на екстерното..Џабе толку многу се плашев :worried:

Многу ми се зажали за момчето па морав да ја објавам неговата приказна :(
    http://www.youtube.com/watch?v=9NjKgV65fpo

R.I.P! ;(

Ketrin.Moon likes this.
  15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Пролет.
    Насекаде девојчиња со разголени нозе, па ајде и јас во суќничка така покрај кеј си шетам :?:. И, поминува еден млад пар покрај мене и дечково така ме загледа... 8) Леле девојката кога му се сврте во сред град шо ја глеаш бе?-кога му се развика... :devil: :rofl: мене непријатно ми падна ептен гласно викаше и после кога му ја удри една :punch: :muscle: јас вака :o :tmi: ...тој сирот си ќутеше....срамота.Па машко е ќе погледне побогу...ама ај после си се смеев :rofl:

Doozy, kala21, Dog-lover and 5 others like this.
  16. russia7

russia7 Истакнат член

Колку и да изгледам сериозна, созреана, никако не можам да си го потиснам она детското во мене. И верувам дека цел живот ќе си останам таква. Со секој изминат ден ми се зголемува желбата пак да се вратам на улиците, да ги кршам колената по сто пати, да се караме кој е на ред да жмури...

Сега ми текна на една случка, до ден денес се смеам за тоа. Зима беше околу Нова Година, татко ми си купил петарди, си излегол надвор и сам си ги пука :D Јас го гледам од прозор, си се изнасмеав. После го прашувам каде се петардите и ми вика: Аа па не знам, тука беа мислам :lol: Ахх тоа детето во нас никогаш нема да порасне.
    А и сам ако не си направиш убава атмосфера, никој нема да ти направи... :D

ana-girl, WarriorAngel and rici.aaaaa like this.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

мислам дека си одбравме која песна ќе ни ја отвара свадбата :) |(
    ....уште два месеца до свадбулето , а ние абер си немаме освем, е вакви некои ситници .....
    сето тоа е убаво и на сите ви посакувам убавини , само уште да не ни се мешаше во се` одредена особа и да не ни праеше барем еднаш неделно кавги ....Бог нека не чува од зло , а нека ни дава убавини здравје и љубов , многу е лесно да направиш лошо одкако добро , како и да е ова второто многу повеќе ја весели душата , не осетиле па кој им е крив .

anabel-a, Doozy, teddybear and 11 others like this.
  18. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Среда е пазарен ден во нашиот град.Уште синоке се спремив и си реков да излезам малку, како да сум знаела дека ке имам прекрасна средба. Значи си ја сретнав најверната другарка после едно добри 26 години.Ама се препознавме, се гушнавме, онака како сестри кои не се виделе долго време, солзи ни потекоа од емоции.Останала млада вдовица со детенце. Душички. ;( Ми е жал за нив , ама исто сум и срекна што конечно сме во контакт.Бевме на кафе едно добри два часа.Си се изнаприкажавме, секоја својата животна приказна.Си ги споделивме маките.Си ветивме дека ке се гледаме почесто. :!:Толку е прекрасна.Убава како и што беше.Трагедијата што ја доживеала оставила трага на нејзиното здравије, ама затоа пак има поцврст карактер.Прекрасна жена , прекрасна мајка и прекрасна пријателка што е ретко денес.

ana-girl, Unica, anabel-a and 17 others like this.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Wish me luck,again !

WarriorAngel and Dog-lover like this.
  20. Torte19

Torte19 Истакнат член

Времево никако да се поправи АМАН .. Сакам да одам на плажа,сакам :sun:

karenin likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.