Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    Е многу мразам кога некоја вујна од 6 колено ,ќе те засретне на улица и потсмешливо ќе ти се внесе во лице.
    -А,ти не бараш работа?Или бараш ама немааааа!
    Е ,ми идеше да и ги вовлечам прстите во косичето нејзино,па да се размафтам со неа како Џери кога го мафта Том.Аман,заман оставете ме луѓе намира.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Не знам за вас ама јас кога правам ситни колачи многу сакам сите да ми исти,значи со иста големина и дебелина.И ги сечам прецизно нели ,со лењир,така што и јазикот го извлекувам ,(ако ви е познато тоа)за да фатам линија (после некое време се фаќам дека јазикот ми отрпнал,и врвот речиси и не го чувствувам)...и ако погрешам некоја сместа ја трпам во уста за никој да не види и да не ми најде мана.
    Е денес правев торта и на третиот лист ми снема струја и ја немаше добри 40 минути,така да си заврши згужвана, и неа неприметно да ја изедам ,да не оди за џабе во канта ,нели .Економична сум.Успеав да ја склепам со 2 листа и заличе на торта. :rock:
    Бајадерата е направена ,задоволува по изглед ,(иако бројот на парчињата е сомнително мал) :D ,тортата ја затскрив со шлаг ,и таа ќе се изеде.
    :muscle: домачица бре!

На sanjaeva, kravce, Adi888 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Никогаш не отстапувајте од својот сон!!

На Adi888, Gordana10, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    4.033
    СДК.. дека сум :( . Како е можно ова бе како само кај мене ли е често се прашувам. Само јас ли имам родители кој не те подржуваат во ништо ама баш во ништо и секогаш мислат дека грешиш. Повозрасни се и мислиш знаат се. Никогаш не ме ислушале што сакам да кажам јас секогаш тие се во право, а јас морам да ги послушам. Секогаш им сум се спротиставувала секогаш но никогаш јас не сум излегла во право. Пред некое време и брат ми беше на моја страна и ајде ќе ги убедиш да те пуштат некаде но сега ништо. И тој застана на нивна страна.

Сега проблемот натстана поради тоа што јас сакам ова лето да работам па имам 16 години и сакам да работам зошто да не :?: Прво разговарав со татко ми и тој ми кажа ќе видеме. Веќе и си најдов работа од Јули можам да почнам а работам но ете моите родители не ме пуштат. Мајка ми ми кажа заборави на тоа и едно голем НЕЕЕЕ!! јас само :o :tmi: . Веднаш и се спротситавив настана кавга но за среќа јас бев на излегување и не се докаравме. Се надевав дека јас ќе победам вејќе еднаш. Многу ми е тешко само мислам на то и се прашувам како е можно се што сам посакала јас тие да велат едно огромно НЕ. Сакав да учам козметичко добив НЕ сега пак не. Па добро е до кога вака. :devil: |(

Па на сите проблеми и учам географија за екстерно во сабота а умот ми лета на проблемите.
    Но сепак ќе научам. И спремна ќе одам на екстерното тестирање. Подобро ми е кога одам на школо многу подобро а не дома сега цело лето ахх. Имав малку надеж дека ќе одам на работа ќе помине брзо ама нема ништо од тоа. Што ќе правам јас нависитна незнам.
    ако сака некој може да ми пише порака што мисли на ова, и дали јас сум право или мојте родители од ваша гледна точка

4. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сум се распослала низ цела тераса чиниш канцеларија ми е, тоа материјали на сите страни и за да не ми летаат над секое купче има од оние едни под чаши што се ставаат, ич не ми текнува како се викаат.
    Па тоа куцам, преведувам, си замислувам како сум во некој филм, па тоа ветер дува, папагалов вришти, вчера дури и врнеше, мене ич не ми чуе бре, сум ја затворила терасата нигде нема ни ѕирка ни проѕирка, раат си седам у сукња нозете у вис, пи си то на колена, штракам по тастатурава и си пијуцкам ладно нес и цедевитка.
    Кога веќе сум тука да напоменам дека за мојата цел да ја затворам терасата да не ме гледаат комшиите и упропастив на мајка ми еден убав чаршаф, таа ми даде дозвола, иако со тешко срце го стори тоа јас ич немав мука додека го сецкав :D

Мора да се завршат обврските со факултетчево, да ги докуцам сите 500 илјади семинарски, да се среди некое испитче барем, и да се почне летото како што доликува... летото мене ми е само јули оти јуни и август си квачам над книги :D Ама не ми смета, не се жалам, убаво ми е. Уствари многу ми е убаво.

Денес на факултет главна тема беше кој што како ќе се облече на апсолвентска вечер, кој што си купил деновиве... јас си ќутам и си слушам, тук таму ќе се насмеам, и кога ме прашаа мене, абе една глупава ситуација, како да им кажам дека НИШТО не си купив, дури ниту тенки чорапчиња :D Мојот јак план е да одам по фармерки, маичка и сако, сама си се шминкам, сама си се фризирам и тоа е тоа.
    Да не ме разберете погрешно, не мрчам, се тоа е во ред, и се е тоа убаво, ама сите ние сме различни, едноставно јас сум таков човек што немам потреба сега од циркузи и свечени фустани од незнамколкупари, и онака ја сметам оваа вечер за обично излегување со колешките, вечера, пиење, некое орце и ај чао... се тоа претставува убав дел од животот, завршуваме факултет нели, ама НЕ завршуваме, јас и уште 95% од групата ќе квачиме во бетонскион затвор уште една година како ништо, и нека ми простат што нема да се радувам како да сум го завршила веќе. Е кога ќе дипломирам друга песна ќе пеам :D

И да ви кажам дојдов до длабок заклучок додека ви пишувам, јас многу јадам трици за факултетот и се жалам, а уствари кога ќе подразмислам стварно многу си го сакам и онака кога ќе ме праша некој на кој факултет си па кога ќе ми речат уауу браво, ептен ми е убаво така, и работата по струка ќе си ја сакам, ама морам малку да истресам нервози негде зошто е проклето тежок. Ок, не би бил толку тежок да учев континуирано секој ден... ама кој бре го може тоа? јас барем не :D

за крај да ви кажам што е врвот на мрзата:

Случај прв* еден часот по полноќ и брат ми се дере од другата соба, мечееее мееечеее, и одам јас му викам што е? Ми вика ај те молам изгаси го светлото убаво сум легнат. Зборот те молам е клучниот момент :D

Случај втор* исто така од прилика еден часот по полноќ ама друг ден, се дерам јас по брат ми и доаѓа вика кажи, му викам ај те молам изгаси го телевизорот(мојот нема далечински управувач) убаво сум анместена и му правам ваква фаца :wasntme:. Повторно зборот те молам е клучен момент.

Случај трет* брат ми:мечеееее, јас:кажииии, тој: ќе одиш доле? јас:нееее, зошто? тој: вода ми се пие, јас: епа и мене ама ме мрзи, тој: и мене ме мрзи, па одиме на третата опција, двајцата: мааааааааамооооо... :D

Абе што да ви кажам среќа што претежно мрзиливите не фаќаат во различни денови(не сме флегми секој ден, ние сме у суштина многу вредни дечиња), лошо е кога работите стојат на пример како во третиот случај, а замислете баш тогаш мајка ми да ја има мрза фатено, леле леле ќе дехидрираме. :D

Сега според најновиот договор, ќе си ставиме фрижидерче за вода во ходник, му викам ај во колку евричиња да се кладиме дека и до ходник ќе не мрзи да одиме? Тоа е, живот. :D

На Someonespecial, Elennaa, Divinebutterfly и 28 други им се допаѓа ова.
  5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Ми недостига моето смеење :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: и пеење и играње по дома :dance: баш ваква сакам да сум секогаш,пуштам музика до даска џабе не ми помага не се сеќавам кога последен пат сум се насмеала искрено од срце,се ме нервира,викам како будала некоја по сите дома,а најмногу мразам викање ама неможам полудувам веројатно :(

На Micheleljubov и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Си размислувам и си викам, ние луѓето како вулкани. И тоа не се сите. Вулкан како вулкан, ако е добар нема да еруптира цело време. Ќе го чека и ќе го избере моментот кога ќе им влијае на најмногу животи и тогаш ќе се докаже кој е и што е. Ако еруптираш постојано, никогаш тоа нема да биде посебно. Ако еруптираш once in a blue moon тоа ќе се запамети па до следен пат ќе се спомнува.

Јас, вулканот, собирам сили за следна ерупција. Го чувстувам овој период како едно бавно, малтене недвижечко време со низа споредни настани кои се спремаат за ерупција. Секоја енергија иде горе-доле, силно слабо, па така и мојава животна. Посакувам маичка со натписон погоре, да ми изрти леќата и да ми се појави уште некое стебленце лимон. Уживам во јагоди до бескрај и ете доаѓа јуни. Мај го чувствувам како загревање за мојот матичен месец и полека брцнувам ножни прстиња во она познато, долго посакувано лето на целата моја околина кога кукаме за високите температури и небричени, запотени мишки во автобус.

Сликава ми ја заголицка душата и мислата. Бунтовник без/со причина, кој како милува.

На Someonespecial, Annath, Micheleljubov и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ... речете како ќе речете, ама многу си ги сакам теткиците од Стопанска Банка. :D
    Абе срциња, што да се каже повеќе. Сакам да им сварам на сите до една какао, или барем по една ладна мастика да им однесам, и да ги погалам по косичките.
    Зашто се трудат, навистина се трудат па. Со неразбран простачки народ не е лесно, 100 пати сум кажала.
    Некои од нив малку се бавнички, ама и тогаш насмеани, кој има срце да и` се развика, трчка жената наоколу, објаснува секому... замислувам кога на мајка ми ќе и` воведат компјутерски систем на работа како ли ќе изгледа, и некој да и` се издерава. Не оди.

А сега... една тотално неврзана тема, бидејќи без доза мрч оваа тема не би била тоа што е. :D
    Абе се` убаво со тие проѕирните, свиленкасти, лелеави туники, убави се, убаво стојат, ама тие етикетите од по половина метар што не си ги сецкате? :D Па не се една или две, а се гледаат преку тенкото, проѕирно материјалче, не ви пречат?
    Ја сфаќам радоста на брендирано парче (лажам - не ја сфаќам), ама сепак... :D Што мајка ако пишува на него бренд, пушти срце, рецни го, сецни го, скрати му ги маките, не шетај со 6 етикети кои се гледаат на блузичката. :D

Па и KOSKA отвориле во ГТЦ, е тоа не им требало. Режим со локуми со ф`стак, каде бре?
    ;(

На Someonespecial, kravce, Adi888 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    A мене од такви баби вујни, ми се случува да ми кажат Абе не работиш, нели дипломираше, ајде работи било што, баш вчера на телевизија кажуваа има работа, ама вас не ви се работи.. Ахам... |( |( |( |( |( |( |( |( |(

На antonina, Adi888, LilBaby и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ^ А оние душебрижничките: Леле, уште не најде работа? Аман бе... што така?
    (зини да ти кажам). |(
    Е добро де, ќе најдеш, што се секираш. Ехееее, цел живот е пред тебе, ќе работиш, ќе се изнаработиш, каде се брзаш?
    (да ти ја учукам една за да заќутиш!)
    А на одмор каде? Не одиш? Што така... :?:

Мислам... секој коментар е излишен.
    :^)

На mimiiiii, Adi888, Tenna и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Луѓе вие барем дипломиравте, мене уште за време на првиот семестар ме прашуваат кај се запиша, кажжувам, и ми викаат: офф леле душичка, па ќе најдеш ли работа ти некогаш?

:(

На Adi888, ludoto19 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Тоа е страшна демотивација, но немој да се разочаруваш.
    Секако нема да останеме без работа, но прашањето е каква работа и кога..
    И најголемиот проблем, да работа има ама никој не плаќа... :!:
    Е за без пари, е не идам...
    Нека ме наречат смотана, не се борам ама беше тоа време кога идев.
    Повеќе "заработувам" да седам дома да гледам серии и читам книги, воедно и да помагам во домашните обврски...

Некој ден, сите коцки ќе се наместат ама ќе си почекаме, секако не стоиме со скрстени раце. 8)

А ако треба некој совет да дадам, тоа е да си го живеете студентскиот живот опуштено, без размислување за понатака, и да не волонтирате, зошто после тоа пак ќе волонтирате откако ќе дипломирате. :D

Сега да се вратам, сите тие лета на пракси волонтирања, мудро ќе ги избегнам и ќе уживам во летните денови, на ладничко. :angel:

Па тоа си поврзува други теми, актуелни, како што е многудетно семејство итн..
    Ама кое семејство сега бе... Ох...

Да не забегам...
    Се возрджувам да зборам воопшто и со блиски ама буцкаат, бе...

Што вика Трендафилка, некои од сожалување со добра намера, само не знам кое повеќе ме нервира.

На Adi888, Divinebutterfly, Plavusa.17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Кое уживање ми е. Си дојде татко ми од болница. Радости радосити! :inlove:
    Два дена го немам видено и веднаш ми е променет. Ослабнат е, ама ако, ќе го убуцкам :D
    Туку сакав да кажам дека Рафаело јадам. 8) Не е можно да постојат по вкусни слатки. Значи баш по мој вкус се правени. Сето омилено во нив ставено. Кокос, бадеми и бело кремче на ванила што удира. Абе убавини.
    Сега да ви кажам како ги добив. Лудите другари на татко ми „свечено“ го пречекаа со букети и слични тинтири-минтири. Ама нема сега за тоа да ви зборувам. Слегувам после долу го гледам тргнал со букетот ќе го фрла. И си викам чееееекај бе чоооееек. Каааај си тргнал? Рафаело ли ќе фрлаш?? И ми направи една чудна фаца, појма нема за што му зборувам. А тоа да ти било Рафаело завиткано во најлон и како букет направено. Ама не гледа убаво и ќе ми пропаднеше вакво задоволство. Ц ц ц...
    И така ви велам, седам, уживам, јадам. Прееска јадов локумче. :emo:
    Е ај сега седи и физика учи да те видам, ако си фраер! Седни, учи де! Е не иде, не иде. Ама ќе научам, ветувам. Чесен збор ви давам. :bow:

На Elennaa, Micheleljubov и teddybear им се допаѓа ова.
  13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Многу се нервирам кога ги повторувам истите грешки!
    Цело време си викам имам време за учење,имам и накрајот зимам 10 дена пред испити да учам и нормално дека ке немам време.И тогаш почнуваат нервози,хистерии,циркуси... :x :@

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Е многу сум глупава!!!! :fubar:
    Како можев тоа да го сторам?! :o Ова ми е за памет друг пат! Друг пат ќе знам како да постапам!
    Се надевам дека нема да бидам толку многу наивна следниот пат. :?: Уффф, се нервирам. Се мразам себеси. :@ :@ :@

15. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Сакам да кажам дека утре ќе бидам постара за една година и тоа јубилејна.
    Незнам зошто ама мене секогаш ме фаќа некоја депресија кога ми е роденден.
    Нели велат годините се мерило за време ,а млад е оној што така се чуствува.
    Ако се водам од ова јас се чуствувам како баба турниме да кинисам .
    А мм сака журка да ми прави во двор ама бев јасна :!: несакам ,ама уствари потсвесно како да сакам ,никогаш сум немала онака голема журка ,па да се изнаиграм на моите омилени песни,па и да се опуштам и да се напијам малку повеќе .
    Осеќам ако вакво нешто се случи резил и маскара ќе се сторам ,како што сум напната со бебе кое цело време сака да го занимаваш од една чашка ке одлепам ,а како што си заспивам заедно со бебе во 9 ,изгледа само во кревет журката ке продолжи.
    И не ми беше муабетов толку за журката ,туку за еден друг момент.
    Незнам дали луѓево се толку зафатени или веке се навикнаа,да имаат потсетник де на телефон де на фејсбук за да им текне дека на некој му е роденден.
    Па јас дали сум сеуште во онаа категорија на луѓе кога на времето се памтеа тел броеви на памет а да не зборам за родендени,никогаш не ми требало потсетник за да честитам роденден на некого,не посебно на блиски другарки .
    Епа мили мои да ве видам утре на кој ќе му текне на мојот роденден,статусот на фејсбук нема да го покаже мојот роденден.
    Дали ќе си допринесам за да се развие депресијата со ова ,или ке се изненадам со тоа колку луѓето се сетиле на мене на мојот роденден утре ќе ви кажам.
    Журка сигурно нема да има но тортата се спрема.

На Hipster, Doozy, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Зашто лошите постапки упалуваат повеќе него добрите.
    Зашто невниманието постигнува резултати што вниманието не ги постигнува?
    Животот е нефер, често, ама тоа е вистинската боја на нештата.

http://www.youtube.com/watch?v=TOrnUquxtwA

Say it Justin say it :(

На Elennaa, kravce, Micheleljubov и 13 други им се допаѓа ова.
  17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мразам, значи многу мразам кога некој ми ропка со чипс, смоки и секакви грицки додека јаде.
    Во главата ми мава.
    Нема ништо за ропкање со задоволство у тоа, освен фактот дека се дебелееш. |(

На zarah, Someonespecial, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Исто, и себеси се иритирам коа сакала/нејќела крцкам и се слуша.
    Грдо е.
    Истото важи и коа мљацкаат.

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    И кога сркаат супа на цел глас! :D

На Divinebutterfly и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^А кафе насабајле? Фффффффффффффффффффффффффп. :rofl: иу.

На Lepaaa, la-chicka и Gordana10 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.