Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

Јас ова вака го знам додека има овци ке има и ножици :rofl: :rofl:

2. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Зар има некој кој не го сака летото, топлото време, таа слобода, тоа годишно време..? Сите со нетрпение го чекаат неговото доаѓање, и млади и стари. Тогаш сите одат на заслужен одмор, уживаат заедно со семејството, пријателите.. Некако летото ги зближува сите. :sun:
    Но се што е убаво, кратко трае. Летото ми е најубаво годишно време но, ми се чини дека најкратко трае. Тие прекрасни 3 месеци поминуваат за миг, а потоа пак доолго и доолго со нетрпение ќе го чекаме следното лето. И така секоја година.

На Sweety-90 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Гледај ме гледај ах мило либе,гледај ме гледај ... а ја слушнам рекламава си потпевнувам ... :$
    Ме немаше долго време.На боловање :| .

И роденденот ми помина.Искрени честитки и желби од најблиските.Полна сум со впечатоци.Моменти кои сигурно ќе ги паметам засекогаш.Најсреќна бев кога најмалиот член во семејството ми ја пееше Happy b-day.Солзи ми потекоа од среќа.Имаше и поклончиња.Да имаше.Обувки,гардероба,пижамчиња,ташна.....Оваа година неможам да се пожалам :!: :lol: .
    Крајот го краси делото.Една добро калорична вечера :o :tmi: во еден ресторан .И така сите среќни и задоволни,дебели ама среќни :P го завршивме тој убав ден.
    Чича Мича готова је прича.И после кажете дека не постојат бајки што завршуваат со среќен крај :inlove: :inlove: :inlove:

На Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК ДЕФИНИТИВНО СЕ УВЕРИВ И ПОТПИШУВАМ СО 2 РАЦЕ ДЕКА СИТЕ СЕ ОД КОРИСТ ДЕКА ПРИЈАТЕЛИ НЕМА !!!!!!!!

На kikav и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  5. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Сдк денес се разбудив во чудно, меланхолично расположение и се што сакав да правам и правев е што читав книга. Се замислив на д својот живое и над мојата филозофија да размислувам на долгорочен план и решив да престанам да живеам во иднината и да почнам да живеам за сега.

Како и да е нигогаш не можеш да знаеш што ќе ти се случи и дали тие долгорочни планови воопшто и ќе излезат така. Затоа се стегнав и заедно со една другарка решивме да разбараме по агенции ваму таму за работа било каде само да е надвор од земјава. Решени сме да покренеме процедура, а дестинација најверојатно Дубаи.

А и имам поддршка од дечко ми кој батали и работа и се и најверојатно ќе доаѓа со нас.

Е сега држете ги палците стиснати и уиш ми лак... ;)

На Gordana10 и tessie им се допаѓа ова.
  6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Си поминав прекрасно!Го сакам друштвото,не го менувам за ништо на светот :* ви благодарам дечки!

7. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Кој кретенизам владее тука ооооо ми се мачи од поимот Македонија.
    Сериозно, ако некогаш заминам од тука, а многу силно се надевам дека ќе си заминам, покрај тоа што никогаш нема да се вратам, нема ни да ја спомнам веќе ниту пак ќе кажам на некого дека сум од Македонија, земјата на срамот.
    Ја мразам, ја мразам, ја мразам.
    Мизерни луѓе, мизерија им извира од душите.

Дефинитивно дно сме, почнувајќи од фактот што Турците за еден парк ја дигнаа државата и буквално гинат, а ние и покрај полициското насилство, тетрористичко насилство и мисловно насилство, пак си ќутиме и си свиркаме, ми се плаче и ми се гади!!! А уште повеќе ми се гади од тоа како сите се згрозени од состојбата во Турција, како масовно се шири вистината за насилството таму, а никаде никој не се осуди да сподели информација која обелоденуваше важен настан во нашата држава.
    Предавничка држава, предавници!

А навивачкиве групи пак, да не ги видам, сериозно да не ги видам зошто ако ги пресретнам со молотов коктел ќе бидат живи запалени. Они биле патриоти, македонски синови војници, абе пичку матер. Први се ако треба во група да се пцујат шиптари, први се ако има бесплатна карта за натпревар (посебно до Скопје, мали Париз), најјаки се, обичните смртници не можат да ги разберат, а никаде ги нема се кријат ко глувци дома кога треба да се дигне глас, да се остварат нивните „идеологии“ кои секако немаат врска со тимот за кој навиваат туку е поврзана со етнички чиста Македонија и сличен булшит. Нека си навиваат за тимот, нека ќутат и нека не се курчат кога веќе немаат со што.

Со крајот на второ полувреме им завршува патриотизмот :puke:

И така, Македонија во 2 реченици.

На Annath, Someonespecial, prettyliar и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Мрачна соба,трип хоп во позадина,половина кутија цигари и шише бело вино.
    Чадот,самотијата и мизеријата ја исполнија собата за момент.
    Можеби еден вид на ментално разоружување и конечно мавтање на белото знаме во знак на пораз но не и за мене.
    Јас победив.
    Јас на време се тргнав од тоа мизерно збиднување наречено другарство исполнето со лицемерие и предавство.
    Мило ми е што никогаш не играв како што свират тие.
    Нема таква харизма за таков ништожен црв да ме покори мене.
    Од една страна се тие,од друга таа.
    Која ја знам цел живот и која ми е како дрога...
    Колку и да ја мразам и да ми се гади од неа неможам а да не престанам да мислам на сите рани кои сеуште печат а ми создавват некој вид мазохистичко уживање.
    И ја сакам. Покрај се ја сакам.
    Бидејќи сме исти. Нарцисоидни копилиња кои цел живот го поминаа во омаловажување и вербално малтретирање.
    Но колку ебано си одговараме...

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Жално и очајно вистинито....
    Како беше она...душа шатка, карактер вентилатор.А, од храброст ни Х.Само сеир...
    И ете по некој like за постов твој. Чисто како поддршка за твојот став.
    И толку...Чуден некој народ сме ние.
    Молчи и пати си.ТОА Е, ШТО ДА ПРАИШ :tmi: !Од секогаш ме ваделе од памет овие зборови.И баш се олицетворение на нашиот менталитет.За жал!

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Да се запрепасти човек колку македончето слепо верува во "реалните" шоуа дека се баш реалнии, :x особено за Кардашијанс. И тоа не зборам за деца или тинејџери туку за возрасни луѓе, како слепец за стап се, страшно. :x Сватете дека се работи за смислени карактери и ликови, напишани сценарија кој што да каже, кој што да направи, некад интересно да гледаш, некад се гледа дека снемало инспирација. Секоја епизода се случува нешто интересно и драматично кое обавезно завршува со скреќен крај. Да бе баш на нив секој ден нешто интересно им се дешава. Стануваат од спиење свежо нашминкани, :makeup: исчешлани со фризури, целите изналицкани...абе баш за верување. Се на се реалниве шоуа, кое повеќе кое помалку се одлично смислени проекти. А македонче што да се каже, толку многу се соживува и поистоветува си зима при срце, се потресува, ги мисли жали плаче, се радува :sweat: :D :( :worried: :headbang: абе ко роџени чеда да им се дел од фамилија, ма жал да ти падне да да му скршиш филм бре. Не знам зошто и од кај таа потреба ама на голем дел им е полесно да веруваат ко да не сакаат да ја сватат вистината. Демек бевме пообразовани и поматни од американците, а слепо се верува на се што ќе сервира Холивуд, да се чудиш и да не можеш да се изначудиш. Браво за Холивуд, реалниве шоуа им се одлична машинерија за пари.

11. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Нозете ми капнаа ...татко ми излезе на цигар а и јас излегов со него да си ги заменам штиклите со сандали
    :D :D...

Прикачени фајлови:

12. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    На Ana.Jones, Sanjichka007 и martinuska им се допаѓа ова.
  13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Знаете што е љубов? Она кога он е на свадба, а јас не сум и ми се јаде торта и зема и од таму до дома ми ја носи во ова време, ми дава пољупче и си оди :lol: .

На DeepBlue, Ana.Jones, Buttterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  14. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    колку себични луѓе има на овој свет ............ :x

На Inhume, Sanjichka007, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    На Ana.Jones, Elennaa, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Целта ги оправдува средствата???!!!
    Петиција за забрана на поговоркава...многу сериозно си ја сватија

17. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Фала богу дека тоа може да го направи само типичен сељак на кој цел фејсбук му е со слики како гордо, сељачки позира пред неговите автомобили и мотори ! Па уште и неговите коментари, неам зборови ... И фала богу со таков дебил ќе оди цицла-плавуша на која не знам кој ја излажал дека е најубава, па така и си се потпишала ...

На yuiop му/ѝ се допаѓа ова.
  18. yuiop

yuiop Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    32
    Проблемот е што не е едиствен.... општествотото ни е болно.......

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Вечерва се чувствувам така лошо, што само сакам да бидам сама и да ги пуштам солзиве што ми го заматуваат видот. Уморна сум веќе, доста ми е од се... :worried:

20. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    СДК дека:Еден ден се ќе биде токму онака како што сум замислила. Ќе ми се посреќи. Ќе живеам далеку од маглите на ова загадочно место. Ќе дишам. Да! Бреговите и белите ситни песочни плажи ме чекаат.. Километри се во прашање , можеби и милји, но ќе издржам .Млада сум , нозете уште ме држат. Се ќе биде токму онака како што сум замислила. Ќе заминам. Со два куфери во моите раце .. Едниот ќе го наполнам со спомени и сум прилично сигурна дека ќе го оставам некаде покрај прашливите туѓи патишта, Не , нема да го оставам , НАМЕРНО ќе го заборавам , за мојата мала снага тој куфер е некако претежок. Другиот куфер веќе одамна ми е подготвен , го пренатрупав со соништа и надежи. Сепак ми е лесен товар.
    Се ќе биде токму онака како што сум замислила. Ќе те земам и тебе со мене МОЈА ДРАГА ДРУГАРКЕ. Преку граница ми си , но по пат ми си.. Се сеќаваш кога ти реков дека ништо не е невозможно доколку го посакуваш од се срце? Спреми си ги твоите два куфери најмила , ништо друго нема да ти биде потребно.
    Еден ден... Посетувајќи потполно туѓа земја ќе го пронајдам другиот дел од мене. И се ќе биде токму онака како што сум замислила. Ќе заборавам на него , на овој , на онаа..ќе ме заборават и тие... Ако , во најголемиот дел од нивните животи не сакав ни да присуствувам.
    Еден ден... Трпение , спасение. Не се лутам што и денес ќе го дишам загадениот воздух во ВАШИОВ тмурен град. Песокот и сонцето се вечни моја пријателке , а ние сме сеуште млади. Не , не сум бесна ,ќе почекам... Секако треба убаво да ги здиплам работите за во оној , втор , куфер.

ПС. Еден ден се ќе биде како што сме замислиле другарке!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.