Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Не можам да сфатам бре како може една жена да биде толку неодговорна за своето дете, како може ич да не и чуе долната кога детето е очајно за помош, како може да си ги гледа само своите интереси. За едното дете очи ќе извади некому, а другото го благословува само со убави зборови и лигавење. На дете не му е потребно да му кажеш два-три збора, потребна му е потпора и цврстина, да има на што да се ослони додека се изградува како личност. Ама нееее, она ќе си ги среди проблемите нејзини, па после кој ве е*е вас. Да ти е*ам и мајка и семејство и се по ред. Маќеа да ми беше повеќе ќе водеше сметка. Одвратна жена, го чекам денот кога ќе се иселам од овде и никогаш во очи нема да ја погледнам. Го чекам денот кога ќе и` кажам се` во лице, се` што знам, се` што собирам. Е тогаш знам дека ќе си ги отвори очите и ќе се кае до крајот на животот, ама како што ме сторил Господ ова никогаш не и го заборавам. Човечки е да се прости, ама се колнам дека ќе бидам нечовек, затоа што кога на некого му простуваш, си дава дозвола повторно да те повредува. Ама имуна станав мајко на сите твои истапувања, имуна станав на секој момент кога ќе ја свртиш главата и ќе избегнеш да ми дадеш помош, совет, поддршка. Жалам, но не можам да те сакам покрај се`, покрај твојата наглувост на повикот мој, покрај твоето избегнување во секоја ситуација да се покажеш како што би се покажала секоја друга МАЈКА, покрај сите гадости што ги правиш. Не те ни мразам, затоа што тоа би значело дека уште ми значиш нешто. Ама верувај дека сум поладнокрвна отколку што можеш да си замислиш, затоа што јас давам милион шанси за личноста да се поправи, но кога ќе пресечам - тогаш тоа е крајот. Епа мајко, помина твоето време. Сум си ветила на себе дека ќе бидам милион пати подобра мајка од тебе и верувај дека ќе си го исполнам тоа. Штета што нема да дозволам ни да се приближиш до тој период од мојот живот. Ќе сфатиш колку болеше сите овие години да се чувствувам сама и како никој да не води грижа, ќе сфатиш колку тие моменти кога ги правеше другите очајни грешки ме болеле до срж, едноставно ќе сфатиш колку си ме повредила. Ама нема да ти преостане ништо, освен да се давиш во сопствениот очај... А сега нема да преземам ништо, иако сум способна и ја имам таа сила да останеш на улица како партал, зашто твоите тајни грешки се непоправливи, ама верувај дека ќе испаднам поголем човек од тебе и ќе те оставам на Бог да те суди.
    Покрај се` друго, имам само една работа за која сум ти благодарна. Ти благодарам што ме остави сама, јас научив да се борам сама и да станам независна. Научив како да раководам со воланот на мојот живот, и иако сум сеуште на почеток, знам дека ќе успеам да се изборам до крај.
    А тебе мајко, нека ти е со лесно. Ќе ти треба јака душа да го пребродиш се` она што ќе ти го кажам, ама ти си слабак, впрочем таква и се покажа после се`. Колку и да сум љубезна и добродушна, немам милост кога ќе ме повреди оној на кого сум му верувала целосно.

На Tiki-lolipop и Lov3 им се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Помина и првиот ден на пракса. Ја сум мнооооогу задоволна! Вработените во секторот кај што почнав ми се погодија топ, се што можеа ми даваа да работам и притоа ми објаснуваа се како се праи, ептен беше интересно, не очекував. Тешкото е само да се издржи 8 саати со мала пауза од пола саат, другото е супер. Нај, нај :wasntme:

На Micheleljubov, SimplyElegant, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Физичкиот допир не е ништо во однос на оној другиот допир... kога некој те има без да те допре... :)

На Someonespecial, WarriorAngel, kala21 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    СДК дека си фатив дечко. :D :inlove: ..колку нетипично за мене јас да бидам вака заљубена. :wasntme:

На Micheleljubov, sweet-cherry, Elennaa и 9 други им се допаѓа ова.
  5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Како гледате дека некој човек е целосно заслепен од кичот, а и воедно дека е глуп?!
    Епа кога репер за убава девојка му е онаа која на свадба дошла со банана фризура или пак оние девојки со светки, шљокици, циркони, машни и реси на фустаните од кои ѕиркаат тони целулит или набабрени ридови сало на грбот.
    Ама важно е дека тие си ставиле кратки фустани иако им се гледа нешто чудно на бутовите и важно тие си облекле долги фустани со голи грбови иако нешто отпозади ги боде. Ох Крајст :tmi:. Па дури бугарките се поубави од нив!!! Замислете си ја таа слика на невиден кич. Од глава до пети ставила се светкаво на неа. А имаше и една ваква -. Значи цицките и беа убави ама, за проститулакот кој беше всаден во неа подобро да не коментирам. СИ има солидни деколтиња кои можат да се носат на свадбички.

Инаку добро!... И вљубено си поминав. Тој погледот не го тргаше од мене :$. И само ме :* . Малку срам ми беше. Ок, огромен срам претрпев! Ама се се реши со 3-4 чашки Скопско.
    После кога му ја станав да играм.
    А да, љубов е кога тој ќе ти каже дека сака секогаш и секаде само тебе да те покажува. Дека ти секогаш си му убава, и кога си со дива нескротлива коса, а и кога си така поелегантна и свечена.
    А да, љубов е и кога сестра ти ќе ти каже дека многу те сака и дека се плаши кога на фб и пишуваш дека ја сакаш. Се плаши да не и завидуваат другите на таа огромна љубов која ја добива од вас. :rofl: Луда е како мене, ама не признава. :inlove: :inlove: :inlove:

И заклучив дека јас сеуште не сум спремна за свадба. :?: :?: :?:

Прикачени фајлови:

• skopsko.jpg
      skopsko.jpg
      Големина на фајлот:
      41,8 KB
      Прегледи:
      311
    • salmahayek5.jpg
      salmahayek5.jpg
      Големина на фајлот:
      209,3 KB
      Прегледи:
      311
    На WarriorAngel и Micheleljubov им се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    СДК дека почна да ме мава ПМС во глава. :( И така вчера се скарав со дечко ми, сабајле со другарка ми, а сега си плачам и така. ;( Никој не ме сака. :headbang:

7. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Добро мене ми е само смачено од вакви мршојадци? |( тие кутрите си мислат не ги гледаш, кефој се.. ама јас мислам дека треба да се видат самите прво,потоа да оговараат друг. Мене искрено ич не ми прај кеиф ова да го правам.. Ма не ме интересира, а посебно кога видам некоја типка убава средена и јас да се правам паметна да и шептам на другарками пред неа.. леле кој менталитет
    п.с сликата кажува се..

Прикачени фајлови:

На vinozito1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Денес ми беше првиот ден на пракса и како за прв ден супер ми помина. Научив доста работи, а има уште многу да учам. Ги сработував задачите кои ми беа дадени а и колку толку сум им од помош на вработените. Се надевам дека до крајот ќе биде така и работното време брзо ќе ми проаѓа. :)

Плавуша, читам и тебе прв ден на пракса, а? Исто сме се погодиле, само различна експозитура и раборно време. Од 9 до 4 сум јас. :D

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Jас во централата и 8 саати мора да се седат... ама ќе издржиме ние, битно што ни е интересно што викаш да се надеваме така да биде до крај :D :hug: :geek:

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Дека сум тазе фарбана црвена и ќе си летнам од среќа :inlove:

На WarriorAngel, Avril.09 и Nefertitii им се допаѓа ова.
  11. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Денес ми беше првиот ден и тоа најлошен ден. Сакам да кажам дека ич не убо си поминав на тестирањето по физика ! Значи ептен преептен имаше 3 дефиници тие што ги знаев ама проблемот другите прашања воопшто не ги учевме тие ама ВООПШТО! а бе какви професори, какви директори, какви забелешка да поставиме бе !?
    па оди упм ! -.-'

12. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033

крајјјјјјјј :rofl: :rofl: :rofl:

На Adi888 и VIN.diesel им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.330
    Toa што се плашам да не си ги исфлекам пижамите повеќе од најубавата облека што ја имам... стварно не знам што кажува за мене,ама знам дека паднав у несвест зошто ги накапав со сок .
    Ова е некое растројство, љубов кон убави пижами, онака пасионирано. Заедно со чорапи. Во топ пет најубави чувства е вовлекување на ноџе во нов чорап.

На JuLleE, Micheleljubov, Elennaa и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Леле како му се спремам на летово... Зацртано - да ги изгледам сите филмови кои одамна чекаат на ред, да прочитам се' од Мураками, да вежбам секојдневно, да готвам секој ден по нешто интересно, да ги офарбам зидовите, нешто да претапацирам дома и да внесам свежина....Флашата Кубари конечно да ја отворам, што подразбира Мохито со пријателките во двор и многу смеа.... Понатаму многу шетање во природа, да си купам нешто ново (ќе се частам со нешто скапо, жими се), и многу, многу повеќе секс...

Значи изминативе месеци многу обврски, работа, проблеми...па згора на се' и овие глупи екстерни ме сотреа целосно. Се чувствувам како напикана во шише, но наскорито...кога ќе пукнам - како шампањско.

На JuLleE, Micheleljubov, sweet-cherry и 19 други им се допаѓа ова.
  15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК душичката конечно ми е на место. ^_^
    Денеска си купив лубеница, е стварно се малку скапи ама не жалам ни денар.
    Себично си ја изедов целата, парче по парче, за останатите не оставив, ги прикрив сите трагови и мудро ќе си молчам. :evil:

На kravce и anabel-a им се допаѓа ова.
  16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.536
    МОЈОТ ПРВ РАБОТЕН ДЕН :rofl: :rofl:

Пресрекна сум, одсекогаш сум сакала да го работам ова а знаев дека нема шанси, дека сите места такви се исполнети. И таман пред дипломирање оппп конкурс и тоа од фирмата за која што сум сонувала уште како мала...

Аххх преубав ден на работа, пресрекна сум овде. Мислам од срекна што сум месецов и да не ми дадат плата нема да се бунам :D

Работата во лабараторија не ми е тешка, сама сум, никој не и наредува на никој не наредувам :D плус имав и малку време за фб и фемина :)

Фала му на Господ уште еднаш што ми ги спои коцките :)
    Здравје од прва плата ке ве частам по ваш избор :)

На sweet-cherry, ana-girl, Buttterfly и 30 други им се допаѓа ова.
  17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    ^^ Честитки! :*

Одамна немам наминато во темава, а и воопшто на Фемина али тоа е кога не ти дозволуваат училишните обврски..И од утре со заваршувањето на моето последно екстерно тестирање за оваа година |( конечно започнува летниот распуст а среда на екскурзија и то... кејфој сум целата :P
    Одамна се немам распукано со некој коментар за моите мислења во врска со опшетствово.. ете и за тоа ме фати иштав.. :D

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    ..Ах,лето..зборот лето има некое посебно значење...Ова лето сакам да го искористам максимално.На село..Сакам одмор,некаде подалеку,а на село е одлично.Отварам шифоњерот го вадам летните фустани и ги ставам во торбата и отидов.Ништо друго не ми треба освен тие долги прошетки по ливадата,тој спокој,мир...Таму е невозможно да немаш мир и спокој...Се надевам дека нема и ова лето да ми помине како минатото лето :) ....

19. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Врне пак.
    Монотонија -присутна.
    Тишина ,секако.
    Во разни облици.
    Никогаш не заборава да изостане.
    Во мене само немири.

На vinozito1, MiDnIgHtLaDy, Dog-lover и 5 други им се допаѓа ова.
  20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Mи се повраќа од денов, ми се блуе! Во буквална смисла.
    Имам мачнини, не само физички, ами и психички, што ми создаваат гадливост од секое нешто што денеска успеа да ме здрма така силно, што ни струја со висок напон не би го имала истото дејство, тврдам. Сета неправда што можеше да ми биде сервирана - вуала, денеска ја осетив на сопствена кожа.
    :(

Чувтвувам дека се што правам, го правам на празно, залудно, без никаква цел.
    И повторно си легнувам со мислата за подобро утре, вината ја префрлам на понеделников, и се тешам дека ... shit could be worse...

http://www.youtube.com/watch?v=57lnRz3lwpE

На eli25, julie77, kravce и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.