Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    сдк Животот е болка, но кога ја имате саканата личност покрај вас да сака да ве теши и да ве чува макар и кога нее со тебе се е полесно.. ;(

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cappuccino

Cappuccino Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    45
    СДК
    Преку таквото ми е веќе од глупи, неиздржани и неточно преведени статии по Интернетов ... ам да, и све тоа научници беее. Прво научно било докажано едно, потоа за истата работа други научници дошле до нови сознанија (контрадикторни на претходното) Кому да му веруваш?

И уф... ме измачи овој мој ПМС, по 2 недели да се држело бе? Дај веќе дојди и појди си, не туку ме мачи :@

Си слушнав една песна [ДНК - Срце], емоцииве сеуште присутниии, само си стоеле некаде затаени, ех да беше сега тука, само една гушка, толку ... зар многу барам ??? :fubar:

3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    С*урчено ми е и од тебе мајко :@ Али навистина, оно мислим стварно.Дали стварно се пос*а на нечиј труд за да го унаказиш нештото така ?? За човек без вкус не ме ни изненадува.
    Бреј луѓе..ги преправи, ги преправи сите панделки кои цела фамилија ги виткаше цела ноќ, цел ден.Папсаја.Ама таја си е принципиелна, по твое а по нејзино ;)
    Денес се ми оди на нерва.На работа искршив, запустив се украдов самата себеси и се прибрав дома.Имам тајно признание дека мажот ми на пати е како жена.Во менопауза.Или со ПМС.Реакцијата е иста.Премногу зборува.Премногу.А јас мразам кога губам концентрација заради нечија немарност.Секаков звук ме деконцентрира.И радио гасам за да избројам 20 денари ситни.А тој на прсти ми го игра ситното.И се нервира кога зборувам за мајка.За нашата мајка.А јас неможам да не се пожалам.Од денес ќе си молчам.Секој ден велам така.
    Од денес ќе молчам, ќе престанам да јадам, ќе почнам да вежбам.Помалку ќе се замарам со туѓи глупости.И нема да сум толку проклето емотивна.

Мхммм...рековме... ;)

На pamelche, lunicka, anichka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Се беше супер, јадење, пиење, добро друштво, одлична музика, луди игри.. за на крајот да заврши вечерта со солзи...

Зарем морвте да прашате за него м? Зошто?

Седев назад во таксито и се обидував да ги запрам солзите, проклетство не успеав :@
    Му бев лута на него, и на самата себе си бев лута само затоа што заради едно име се уништи се, затоа што дозволив да се случи тоа.. му бев лута на цел свет...

Се е наопаку... се!

На teddybear, tessi, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  5. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    Да не беше Ketrin.Moon , јас не ќе бев јас!
    Не да ја фалам, ама е прекрасна личност во секоја смисла! :)
    Кетрин ти благодарам овде јавно! :inlove: :inlove:

На Ethrnity, Someonespecial, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Јас многу сакам да писувам на форумов правилно но ме мрзи од многу цатоване на фесбукот и сеусте не се науцив да писувам кирилицно. НАЈЈАКИ :

доајга - доаѓа
    сиски - шишки
    наојга - наоѓа
    имасе - имаше
    спанска - шпанска
    знаци - значи
    фотосоп - фотошоп :headbang:
    Смеењето го продолжува животот :D

7. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Животот е убав.
    Уживам кога на другарка и приредуваме изненадување за роденден.
    Токму така :) Само што се вратив дома.
    Не за џабе е кажано: Не е битно местото,битно е друштвото!
    Уште еден ден се завршува исполнет со смеа и добри луѓе ;)

На Someonespecial, Adi888 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Седам сама,читам мислења на форумов и размислувам. И сватив дека јас не сум за дечко (немој да помислите дека сум обратна) :lol:
    Не дека не сакам дечко.Сакам.Ама сакам стабилен,зрел и културен дечко.Дечко кој знае како да се однесува со жена.Вистински дечко.
    Не барам многу,нели? :)
    Но,сега засега добро ми е вака.Со статус сингл :)
    Не ми се брза. А и некако претходниве врски не ми биле нешто нај па најверојатно тоа е причината што не сакам дечко.Работата е во тоа што кога јас ќе фатам дечко се си ставам на срце и си го замарам мозоков со глупости,па целото време го поминувам со нервози и поставување прашања од типот што би било кога би било,што ако не направев така,а направам вака....
    Проблемот е во тоа што јас всушност не живеам во сегашноста,туку се замарам со кроење планови за иднината и истовремено чувствувам страв од тоа што би можело да се случи во иднина. Најверојатно тоа е причината што повеќето од врските ми завршиле неславно.Бидејќи така сум се поставила.Се разбира дека и другата половина тука има важна улога.А овие моиве досега сите кој од кој биле.Абе со лупа да ги бараш и не ќе ги најдеш.На бинго да ти се паднат и да не ги земаш. Значи проблемот не е во мене,туку во нив.Јас никогаш не би се однесувала така доколку почувствувам дека покрај мене го имам вистинскиот човек.Дека имам љубов,т.е. човек полн со љубов и разбирање,а не дете кое не знае што сака.Е тогаш и јас ќе бидам со мирна глава и ќе уживам во сегашноста,не размислувајќи што ќе биде со нас двајца во иднина.

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Касно враќам, пресреќна бев инаку сите собрани на едно место ко ќе бидат, и дечкото шо си му фрлила окце, ти се пушта :wasntme:
    Бтв во тој со наочарите, уфф само каков беше :D

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Се беше добро, веќе неколку недели, не го ни "демнев" веќе на facebook, кога оп денес му ја видов колата! |( Се испотресов. А среќа него што не го видов, Бог знае што ќе ми се десеше. Желудец у зуби а пуштена центрифуга на стомакот! :?:
    Ама сепак испадна добар ден, многу поучен! Го фатив тоа мојот планер, во којшто само препишувам активности од еден на друг ден, кога ме спука една унутрашна мотивација за работа, страхотно! :lol: Нема више вака да биде! Нема да гозволам поради еден мрсулавко кој не знае шо сака и кај тера да застане мојот живот!

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Гледав Cake Boss, направија торта во форма на невестински фустан висока околу 2 метра, прекрасна торта за некоја промоција на продавница за невестенски фустани.
    Се собрале еден куп bride`s to be за да учествуваат во натпревар, внатре во тортата имаше паричка и која ќе ја најде и следува бесплатен фустан, кога и се сипаа на тортата како бесни кобили, грабаа, газеа ја направија бербат тортата за 2 секунди се во надеж да ја најдат паричката.
    Да газам врз храна за фустан :fubar: ......ццццц а бре сестри ако немате пари за фустан, не правете свадба, настрана тоа колку гладни има во светот ама за фустан што ќе го облечиш еднаш во животот да се резилиш, кое расипништво :x

Мислам дека ако постои реинкарнација сигурно во прошлиот живот сум била некоја слугинка, вечно гладна :) затоа што многу се нервирам кога ќе видам колку храна се фрла, во овој живот никогаш не сум била гладна, не знам за среќа како изгледа тоа да немаш за храна а сепак имам некоја потреба да бидам штедлива кога станува збор за храна.
    Не штедам на квалитет ама не ми се случило да фрлам јадење, знам точно колку да зготвам, купам да не дојде до ситуација да се фрли храна.
    Едвај го ставив мм во ред, тој пак секогаш купуваше дупло/тродупло од тоа што ни е потребно па после или раздавам храна или треба да се фрли а во тој случај онака прописно попиздував :@
    Купуваше пр порано ние двајца а тој три печени кокошки купува а ни очекуваме гости а ние не можеме ниту една да изедиме и како да не се нервирам, после некое време увиде дека јас сум во право....секогаш сум јас во право :D

Морам догодина да присуствувам на овој спектакл, прекрасен начин да се смени изгледот на градот а да не се промените трајни и ужасни како еден град во Мк :devil:
    Најголем лајтшоу во северната хемисфера, се поголем број на интернационални учесници има и најважно се е бесплатно, уживајте во шоуто 8)

http://www.youtube.com/watch?v=f0GQGhj8Ozk

На Hipster, Adi888, JuLleE и 35 други им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Dobro utro! Koj e za kafe? Bez utrinsko kafe ne mi trgnuva denot :) Imam nekoi raboti,mora da se odi :) Ama koga e za mene,za ubavo,sekako deka ke odam kade sto treba. Daj Boze da bidi nesto od ova. :) Imajte ubav den,se citame pokasno.

На Libera, ines.h, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Читам и солзи ми надоаѓаат. Срцево ми се згрчува кога ќе го прочитам тоа. Знам дека сега не сфаќаат, ама еден ден ќе дознаат се’ кога тоа ќе биде доцна.

Последниве актуелни настани кај нас ме поттикнаа да ги напишам и овие редови. Можеби не соодветни за оваа тема, но сепак од срце и најдобронамерни за сите млади девојки.
    Не дека сакам да се мешам во нечиј живот, не, туку соочувството, грижата е главниот иницијатор на ова.

Сите сакаме да бидеме родители.
    Тоа ни е во гените, во крвта, да се продолжи родот, но денес сите патиме од една страшна болест, неплодноста. Не обвинувам никого да не ме сфатите погрешно, туку ќе ги кажеме само фактите.
    Девојките се полово активни веќе на 12 - 13 години ( па и порано). Се прашуваат, зошто при првиот однос немаат крварење?
    Па како да го имаат кога само еднаш или само неколку пати добиле циклус.
    Се обидуваат да се заштитат, но како?

Постои една варијанта која денес е се во голем подем, контрацепцијата со таблети.
    Верувајте ми страшно, морничаво, бомба за организмот. Кога девојката се одлучува за тој чекор на заштита, ни самата не е свесна за последиците. Верувам дека и многумина од нас не знаат, но она што се случува во телото на жената е една голема катастрофа.
    Ве молам посветете внимание на понатамошните неколку редови.

Неодамна е направена некоја најсовремена анализа што сеуште е и во тек на делувањето на контрацептивните (хормонски) таблети врз организмот на жената. Девојките, испитанички кои биле на возраст од 18-20 години и кои барем еден месец употребуваме таков вид контрацепција, исходот на анализите биле застрашувачки.
    Матката...
    Од тие хормони таа толку се сушела, толку ги менувала своите текови на функционирање, што на крај резултирало со страшен исход. Ткивото на матката на 99% од испитаничките кои биле на таа возраст и кои употребувале хормони, била еднаква на состојбата на матка на една 70-80 годишна старица :x .
    На крај е донесен заклучокот од целата таа анализа, дека всушност неплодноста денес во 50 % од случаевите е резултат на тоа. Матката е сува, оштетена од третирањето на хормоните, што понатаму кога жената сака да забремени таа нејзина матка не е способна да го прими тој нов живот и да го одржува во живот во себе. А тоа се како последица на користењето на контрацептивните таблети, на хормоните кои да, не предизвикуваат бременост, но предизвикуваат нешто уште пострашно за цел живот.
    Знам дека звучи многу чудно, но при оваа анализа се вклучени најголемите гинеколози од секаде, од Америка, од Русија...

Не сакам да ме сфатите погрешно, туку ова го пишувам од срце. Можеби некоја девојка ќе прочита и доволно е една да го примени тоа во животот.
    Немојте да го дозволите тоа.
    Денес ќе се спасите од бременост, но утре ќе плачете да добите потомство. Сега да, тоа непознато чувство е убаво и примамливо, но сепак си има свои последици.
    Иако не го оправдувам тој предбрачен однос, сепак не се мешам во туѓиот живот, зашто секој си одговара за себе во животот и за сите постапки. Но заштитете се на друг начин.
    Не е Норлевото бомбонче или оние другите што се конзумираат секој ден. Немојте да дозволите да си ја уништите иднината. Зашто утре кога целиот живот ќе ви се среди, кога ќе го најдете човекот, вашиот сопатник, болката за свое чедо ќе биде уште потешка. Само грижата на совеста ќе биде дополнителна тежина.
    Ве советувам како сестра, а за некои уште помали како мајка.
    Немојте свесно да се уништувате!

На Nana19, Vodolijata, ilipili и 42 други им се допаѓа ова.
  14. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    [СДК] Аман више нека помине државнава матура и да ми се тргне од глава :?: :@

15. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Толку за оваа учебна година! Средно,чекај ме !
    Утре полуматура,спремна сум комплетно.Морам само малце психички да се спремам за музиката што ќе ја слушам цели 4 саати,ама ќе биде и тоа.
    Би требало убав помин да има :)
    Денес ни ги даваа алманасите и генерациските слики.Не дека мој клас,ама најубави сме ! :D
    И така ви викам.
    Друг е филингот со црвена коса сега 8)
    И тоВа.
    Имајте убав ден,а јас ќе се потрудам тој да заврши како што почна-позитивно и со музика. :)

http://www.youtube.com/watch?v=5UWRypqz5-o

На Someonespecial, pamelche, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јас секогаш и се смеев на баба ми што ќе почне со другачките нејзини да прави муабет и да се соживува со Величествениот и останатите серии , и на крај гледајќи ја Game of Thrones јас се соживеав со ликовите и вчера се нервирав како можеа тој да го убијат . Неможев ни да спијам :D

Бог да чува :tmi:

На Neytiri, teddybear, cinderella5 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.975
    Во контекст на сите претходно погоре споменати појадоци, лепчиња, намази....
    СДК дека оваа година, конечно после 2 години, ме собра мојот најомилен фустан. :o
    Две лета го немав носено од вишок кг (ај да кажеме првото лето беше колку толку оправдано- штотуку породена, ама ланското беше неоправдано да не ме збира)
    А сега сум :rofl: :emo: Ме собра тој убав фустан....арно после толку време што не е демоде :$
    П.С. И тоа без гладување, без диети ме собра, онака со крст на чело шо би се рекло
    Ајм хепи

На creshicka, Serafima, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    ...имам една желба , имоментална можност ....ех само кога Бог би ни помогнал :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Ми се смачи од СЕ,ама баш од СЕ! :@

На Jenniffer и Dobie им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879

Прикачени фајлови:

На vinozito1, ecapereca и Serafima им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.