Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Сакам да кажам ШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ :D :D еве ја конечно мојатаааа ШШШШШШШШ :D :D :D :clap: :clap:

Благодарам антонина :*

На anabel-a, ceca-1, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Не ми се верува дека цели 3 месеци нема школо,нема книги,нема испрашувања и тестови.Едноставно неможам да поверувам дека се распуштивме.Се како сон ми личи.Ајде полека,полека ќе се привикнам :D
    Многу ме иритираат личности кои праат 300 планови што и како ќе правеле летово. |(
    Ќе одам кај Трајка,ќе правиме пижама парти.Ќе одам во Аква Парк.Ќе одам во Сити Мол.Ќе одам на 4 одмори во Грчка,Франција,Флорида и Италија |(
    И кога ќе и се јавиш каде е така срамежливо ти одговара дека цело лето ќе си седела во село.Најмногу мразам вакви уфилмани личности! :@

На Dog-lover, Dobie и Ana122 им се допаѓа ова.
  3. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Уште од рано сабајле ми започна денот убаво :sun:
    Се разбудив околу 7 часот и што да видам, Јапонско знаме :lol: ! Ми доцнеше повеќе од 1 недела поради стрес бла бла.. сега сум смирена, опуштена, цел ден си се одмарам и многу ми е убаво! :D

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сабајлево ме разбуди звукот на авионот, ама сигурно од оние што прскаат за комарци.
    И знаете на што ми текна? :P
    На оние авиони што фрлаа летки ^_^ .
    Леле, кои радости беше кога тој авион леташе над нашите куќи.
    Узбуни се креваа, сите трчавме да стигнеме, и да фатиме што е можно повеќе летки, чиниш марки фрлаше чичко пилот :lol: . А навистина не знам ни што имаше на летките, кој читаше тоа бе.
    Па го следевме авионот, трчанката.

Еден убав спомен од моето детство, ама за жал и летките си одлетаа, а и годините :( .
    Кога ќе ги видам децава колку сакаат да пораснат, им се чудам.
    Ах, да знаат само дека цел живот ќе бидат возрасни....
    и така луѓе, баш би сакала пак да паѓаат летки, некогаш пак, само еднаш :)

На bittersweet, tea4e, Ethrnity и 26 други им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.266
    ... Мојава паника и страв од се што лета ... пЧелка,оса и сите тие инсекти
    ВЧера излеговме на прошетка и така срекна со малово, ја возам во колиЧка....и кога на раката ПЧела
    ПоЧнав да претам , да се мавам , пуштив и колиЧка и се
    И се дотепав со телефонот , се треснав по око едно два три пати ...
    Абе се убиввв
    Срека ме остави тоа пЧелата на раат

Брзо собрав и колиЧка и се и назад дома
    ПлаЧе малава сака надвор , плаЧам и јас
    гревота бев
    Окото потеЧе , боли до бескрај :doh:

Да ме види сега некој после се тоа ке реЧе греота ја тепа мажот :fubar:

и така
    нареден пат треба посмирено да реагирам инаЧе се уби :?:

Имајте убав ден

На bittersweet, kravce, Gea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ја обично почнував со малите. Демек да ги “решам“ повеќе за пократко време. Taка сум резонирала.
    Тогаш не знаевме за википедија, за есеи онлајн, туку читај мајка од корица до корица, препотувај се на жештините. Тоа што не малку од книгите не ни` беа соодветни за возраста и шо си ги сфаќав на свој исфантазиран начин место да си прочиташ објаснување тоа е друг муабет. :D

@MacenceEna

На MacenceEna и Dog-lover им се допаѓа ова.
  7. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    СДК...
    "Sometimes I wish Internet didn't exist"

8. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    СДК - Се е средено, се е купено, се е на место ....
    Уште да успеев куферот да го закопчам :sweat:
    Па од задутре тука ќе си се шетам
    8)
    Знам дека се ќе биде добро. Тој ќе биде покрај мене за да не дозволи да потклекнам на првата пречка.

Прикачени фајлови:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Што сакам да кажам? Ништо. Многу работи. Дека ми пукна филмот вчера. Дека имам уште 2 цигари у кутија и 30 денари железни, изнасобрани од по џебови и ташни и кутивчиња и фиоки. Дека не зедов плата. Дека требаше да си одам за викендов дома, ама не си отидов. Дека вечер треба да одам на роденден. Дека сум broke as hell. Дека сакам да одам и да ја запалам фирмата. Е*ати тоа неспособните едни пресметки да не можат на време да ги поминат. :swear:

Помина првата недела на новото работно место. Прв ден - запознавање со сите, средување администрација, документи, договори. Брзо помина. Втор ден. Што ќе ми биде, всушност работата.

А во глава ја имам оваа слика:

Како и да е, си викам, со тек на време ќе си ми стане јасно шо е и како е. Не може од одма да ми е се' јасно.

Колегите се ОК. Мислам, одиш на работа, тие се веќе некое време веќе уиграна екипа и си викаш сите само тебе те гледаат:

Работната недела заврши. Помина во најдобар ред. Од понеделник пак, со нови сили.

Вчера требаше да пуштат плата од претходнава фирма, ама не пуштија. Зошто? Оти се толку асални. Толку се спремни. А, какви планови си спремав за викендот. Планирав да си го однесам дечко ми на вечера, да и' дадам на сестра ми некој денар, или евентуално да и' купам нешто, да изнакупам за дома милион работи што ми фалат и да си се размазам, да си го посветам викендов на самата себе. А вака? Вака, ќе седам пред компјутер и ќе пијам безволно едно кафе 3 саата, со само уште 2 цигари, ќе пуштам некоја серија да гледам додека да си дојде дечко ми и да ми донесе цигари. Можеби и ќе зготвам нешто. Можеби и ќе излезам. А можеби и не.

ПМС ме ака од еден ќош на друг. Те сум депресивна, те сум нервозна, те ми е ок. Ми се јаде. Не ми се јаде. Ми се пие Кока Кола. Ми се вришти. Ми се пее. Страшна работа. Мозокот - цунами. Мислите - урагани.

Ма, ќе си пуштам некое лајт музиче и ќе се справувам со ПМС-ов со чистење низ дома. Поарно трошење негативна енергија - амин.

И не ми замерувајте за несврзаниве муабети. Само нафрлам мисли, ко чиниш, праам бреинсторминг за некоја презентација. Епа поиспобркана презентација од оваа нема, ниту пак некогаш ќе има.

Се мразам себе си. Ги мразам мачкиве што ги фатило пак период за парење. Срцки. Сакам саботи. Спијам и се доспивам и уживам сама. Мразам саботи кога не ми излегуваат плановите. Ми се јаде. Не ми се јаде. Ми се лежи. Не ми се лежи.

Ако преживеам, ќе ви раскажувам.

Имајте убав викенд. :)

Прикачени фајлови:

• jugo.gif
      jugo.gif
      Големина на фајлот:
      1,7 MB
      Прегледи:
      335
    • mozak.gif
      mozak.gif
      Големина на фајлот:
      1,2 MB
      Прегледи:
      335
    • roditelska.gif
      roditelska.gif
      Големина на фајлот:
      511 KB
      Прегледи:
      335
    На anabel-a, senza.parole, Springy и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    И за мене почна распустот.Децава секој на своја страна,со своите другарчиња.
    Денес не правам ручек,маж ми ќе смисли нешто.Јас ќе си одмарам,највеќе одмор ми треба.Почна да ме совладува настинкава пропратена со страшен синузит.

После сите осцилации кои ми ги приреди животот.Од високо горе,ме треска доле.И обратно.
    Едвај успевам да амортизирам се што се случува околу мене.Ми викаат понекогаш да се штедам.
    Не може.Човек сум.
    Како резултат на сите настани,и убави и неубави,разочарувања и радости,сакам само едно.Сите околу мене,моите најблиски,да ми се живи и здрави,среќни и весели,само тогаш ќе бидам и јас целосно исполнета.
    Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд,исполнет со многу убави моменти со вашите најблиски.

На bittersweet, kravce, vinozito1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Станав во 1 ипол, ич не сакам кога касно го почнувам денот.
    Си слушам Мајлс Дејвис, штотуку го открив. Џез е тоа убавото =)

http://www.youtube.com/watch?v=KV2lNHfSXBQ

Ќе одам да си земам лектири од библиотека и да си купам купачи некои штосни. Да бидам во движење, да не го преседам денов. И со надеж за трчка на кеј :wasntme:

Многу сакам да си наоѓам слики од Скопје, го гледам тој шарм :angel:

Прикачени фајлови:

На Trnche, Someonespecial, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Денот ми е баш убав, кога ќе помислам дека и утре ќе ми биде веројатно убав поради тоа што нема вејќе школо... се радувам, како мало дете. [​IMG]

Им изигравам моментално диџеј на татко ми кој седе на тераса и пие пиво... му пушам стари српски песни, морам да кажам дека се баш убав, иако не се мој вкус.
    Во понеделник одам да си земам неколку книги од библиотека, си симав филмчиња... мераци!
    Омилено време ми е оваа. :beer: :f:

На Elennaa, Someonespecial, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.051
    Внесете го кученцето во домот иако е покриено со кaл...
    Секако дека може да се измие кучето,секако дека може да се измие калта.
    Ма тие што не ги сакат кучињата и што не ја сакаат калта...
    Тие не можат да се измијат никогаш.
    Ова го имам прочитано некаде ,се мислам дека беше Jacques Prevert.Човекот е проклето во право.
    Кога помислувам на ова ми иде флеш од слика на снобови што никогаш не сакат да си ги извалкаат рацете ,па својата индиферентност ја покажуваат на животните кои е ни малку криви за нејзината безобразност.
    Сакајќи и почитувајки се што е живо и вегето ,многу кажува за нас. :!:
    Несакам кога имам вакви омразни чуства ,посебно кон луѓе што не ни заслужуват да се помисли на нив,но што да правам посилно е од мене.
    А денес прекрасен ден ,одличен за трчање. :D
    Се смеам оти пред некој ден незнаев што попрво да апнам ,а денес се правам паметна полна со енергија за водење здрав живот хм до кога...
    Ах Анто Анто до кога вака кога ќе ти се размрзне мозокот и самата незнаеш. :?:

На anabel-a, kravce, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Го добив мојот прв објект! ^_^
    Практикантски, зашто реално калфа сум, ама сепак - колку гордо звучи. :wasntme: :D
    И верувајте им на оние кои ви велат внимателно да си ја бирате професијата, зашто истата ќе биде дел од вашето секојдневие, па и карактер.
    А, совет плус од мене - пазете си ги очите, поготово ако многупосакуваната професија ви е модернистичка (читај - зјапате во монитор) еве моиве од многу пазење отидоа, диоптерот не ми бега.
    Па ме теши овој мојов додека си разгледував рамки за очила - абе, убава си со наочарки, ко од електро да си. ]:)
    Ммдообро. :geek:
    Мајка ми ми вели дека сум била како прваче на вакцина, во однос на испитите кои ми следуваат. :?:
    Па не ми е прв пат, сум ги „искусила“, ама ме плашат. И ќе мине некое време, па си велам - абе ај, јас сум бистро моме. :!: И ваквиов кураж ми трае додека ... додека не ми текне со какви каки си имам работа. |(

Доста беа муабети, се враќам кај моето најверно другарче од последниве пет-шест месеци.
    Фемино - Q, enter. :wasntme:

На Lepaaa, bittersweet, tweety26 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Се чувствувам free like a bird.

Конечно толку многу слободно време :dance: Време за мене, ќе си ги наполнам батериите, а истовремено и ќе ги испразнам, како што знаеме само јас и другарките. ]:)
    Конечно ќе си ги прочитам книгите што ме чекаа толку месеци.
    А одморот со другарките со душа го чекам. Е тоа ќе биде празнење на нервите за цела година :drunk:

Прикачени фајлови:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Конечно конечно конечно!!!
    Конечно заврши срањето наречено државна матура по македонски јазик и литература.
    Конечно малку слобода :D

На Someonespecial и Dog-lover им се допаѓа ова.
  17. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    Денес иако сабота секогаш убав ден можам да кажам.. Не се чуствувам океј . Денес сватиф дека нетреба да очекувас многу од себе затоа што секогаш има нешто што не зависи од тебе .... За мене најлошо е тоа да си напуштен од животот... Да немаш едноставно можност да живееш како остананите Точно секогаш туѓата мака е секогаш помала од твојата но маката едноставно на живот е неспоредлива да се измачуваш секој ден за подобро утро и секој божи ден да живееш непроменливо и лошо е она најлошото што може да ти го приреди живото но луѓето секогаш се тие кои се надеваат за ПОДОБРО УТРО ЗА ПОДОБРИ ДЕНОВИ кога тогаш можеби ке бидеш тоа што сакаш да бидеш надежта те крепи за да се бориш иако секој ден снемуваш се повеке и повеке сили

На naughtygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Леле уште неможам да верувам дека сум на распуст,некако како брзо ми дојде чудно ми е сега.Иначе другаркиве,а и мојте дома ме убедија да одам на одмор од школо,повторно и ај последна година сум одела до сега па уште оваа.Имам уште малку и ќе се запишувам а јас незнам што оценки имам :tmi: Распустов го почнав со серии,абе за два дена една сезона изгледав,можам да си седам до касно вечер и да не се секирам дека треба да станам рано :rofl: Па така си симнувам серии,филмови само нека издржи лап топов немој сега да ми откаже,денеска во град се прошетав купив што ми треба и сега само ќе лежам,ќе седам на компјутер и нема многу да јадам зашто сум на диета :!: Како што сум тргнала изгледа во пижами ќе одам на плажа како тогаш на одмор кога наставничката не чекаше да се спремиме а ние се влечевме и на крај со пижами излеговме на плажа па сите не гледаа :tmi: :D Имајте убав ден :*

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.775
    Не дека не ги сакам и јадам црешите, но вишните ми се баш љубов. Киселко, слатко, вкусно мх, мх...
    Пред две, три години ја имавме најубавата вишна во двор, но некоја будала ја изгорел, ја посипал со нешто и се исуши. Мајка ми повторно засади не една, туку две.
    Сестра ми ми доаѓа сега во соба со чинија полна со вишни. Како ќе фатам, оно две, споени, па се враќавме во детството колку се радувавме со сестра ми за нив.
    Ние дома обожаваме цвеќиња, но исто така сакаме и многу дрвца во двор, бавча де. Кога цветаат овие дрвца им се радуваме како на дете кога ќе прооди. Па тек кога ќе роди плод со мерак стоиме до/под дрвце и си береме.
    Сакам двор, сакам да седнам под лозница, да пијам кафенце, да скинам овошје и да уживам во вкусот.

Дечко ми па живее во куќа без двор. Е каква е бе таа куќа без двор? Па тоа не е куќа. :wasntme:
    Сакам голем, гоооооооооооолем двор :nod:

На bittersweet, tweety26, Girl-50 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Значи Американецов знае секогаш како да ми го разведри денот. :D
    Пишувам на фб статус:
    „Две нешта се бесконечни. Универзумот и човековата глупост. Ама не сум баш сигурен за универзумот.“ – Алберт Ајнштајн

И тој во коментар:
    Тоа е добра! Сакај ја! :)
    Па, погодете од прва кај е преведувано :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.