Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    СДК неможам да го сфатам овај мој живот.. Од една страна има темнина а од друга пак има светлина..
    Зошто секогаш има пречки за да бидам целосно среќна ? :/
    Сепак се трудам да гледам кон светлиот пат и никогаш не губам надеж, #imstayingstrong

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ,,Колега,, од факултет.

Тоа ти е еден многу добар другар/ка, кхм...г***лижач, особено пред сесија. Ќе те најде и на полноќ, ако му треба некоја информација или ако од околу дознае дека имаш од постар брат/сестра прашања, има да те удави и дење и ноќе. Само недај Боже тебе да ти затреба нешто. Тогаш ѕвони му до утре ако сакаш, пишувај му на фб, не го отвара инбоксот, а притоа го гледаш постира ,,колку ќе се начукам после сесијава,, а и да те види не те познава. Пред полагање го гледаш со тестовите во рака, бега како ѓавол од крст, го решава тестот прв и упатува еден циничен поглед со насмевка под мустаќ, на нас сиротите душички што сме се мачеле да учиме.
    Има и исклучоци, имам остварено неколку пријателства со супер колеги, ама овие што цел факултет го поминаа со мољакање, и лижење задници, ми се стварно бедни. Е да Среќичке, утре тие ќе ти бидат директори и шефови. :x :headbang:

На bittersweet, kravce, Elennaa и 14 други им се допаѓа ова.
  3. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сусамки и млекце,тивка музика и се враќам на пишувањето. :mm:
    Уживанции. Убаво ми е де... Чао!

Прикачени фајлови:

На Elennaa, GordanaL, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Џабе си мислев и си пишев тука синоќа дека ќе имам среќа.
    Малер! Малер ме бие |(
    Најмногу се трудев за денес а, најлошо поминав. Немам сили да соберам, ама морам некако да ги најдам

Why God? :(

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    СДК нема да се повтори :'(

6. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Убав сончев ден.Барем засега.. :wasntme: Музиката ме придружува впорочем како и секогаш.Навидум обичен ден.Но,ова сонцево бе како да ме кани да го земам точакот и да го провозам.А,страшна мрза сум.Додека одлучам дали да одам да го возам точакот ќе ми заврне :D

Ве поздравувам сите и имајте убав ден :hug: :*

На Elennaa, Dog-lover и Someonespecial им се допаѓа ова.
  7. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Хаотичен почеток на летото, дефинитивно..
    Ако некој има време да се замара со мене, нека пише во лп, ми треба помош. :angel: :wasntme:

8. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Секаде истата приказна. :envy: :headbang:

9. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.046
    Одамна некоја песна немало волкаво влијание на мене ,ја обожавам ја превртив посебно денес.
    http://www.youtube.com/watch?v=JvY_RHqnOHQ
    Потполно се пронаогам во текстот .
    BDW е и моето животно мото :!:
    Имајте убав ден и стиснете плеј повторно и повторно.

На Hipica, Someonespecial и Dog-lover им се допаѓа ова.
  10. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Сакам малку динамика. Се изморив веќе од секојдневието. Секој ден едно исто. Исти луѓе, исти познанства, исти муабети. Сакам динамика бе луѓе. Сакам малку адреналин. Сакам да имам широка насмевка од осмица до осмица барем пет минути, и ден што ќе го паметам пет години. Сакам убав адреналин. Оној што остава без здив.

Сакам да се возам на мотор со пуштена коса иако знам какви последици ќе има тоа за мојата долга, густа и нескротлива коса. Сакам при возењето да се дерам на цел глас. Да не ми е гајле што мислат другите. Да бидам слободна.

Сакам да најдам некој што ќе направи да го љубам безусловно. Да го љубам и покрај сите пречки. Да ми го сврти умот, да ме натера да мислам на него дури и кога спијам. Сакам да имам некоја динамична љубов. Нека е кратка, ама нека е слатка.

Сакам некој ден да излезам од дома по пижами, со мокра коса и да не ми е гајле што мислат другите.

Сакам да легнам на некоја зелена полјанка и да го гледам сонцето. Да правам снежни ангели иако нема снег.

Доста ми е од монотонија.

Сакам да живеам.

На Elennaa, ana-girl и Hipica им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Што дочекав јадна јас...
    Пијам витамини,гмечам ленено семе за доручек,заливам со масло од јаглика,ставам компир на отечени зглобови и свежа зелка на колена ,свежа краставица на очи,маслиново масло на коса,...уште да се ставам во рерна и послужам за вечера... :?:

На Sweetheart87, ines.h, bittersweet и 37 други им се допаѓа ова.
  12. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    И пак ќе врне вечер :angel:
    А види сега облачно.
    Ќе видиме горештини во јули, убаво е сега :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сериозно треба да седнам некој ден и да почнам да бришам тв канали со кои се опседнав периодов.
    Почнав премногу да гледам детективски емисии за исчезнати девојки, мистериозни убиства и нерешени случаи кои со години стојат отворени. Телевизор пуштам само кога седнувам да јадам, па последниве денови залчињата ми подзастануваат во грло додека се стегам од страв и неизвесност. И премногу се соживувам со туѓите приказни, па почнувам да си плачам од што ми е жал. Здрави, прави и прекрасни девојки, не можат никаде да ги пронајдат со години...
    Патем, ова водителкиве на вакви емисии, би ги избркала од работа сите до една. Толку се бесчувствителни и ладни, а да не зборувам за тоа колку глупави прашања поставуваат: Како се почувствувавте кога ви јавија и ви кажаа дека е пронајдено телото на вашата ќерка Мишел?
    Како може да се почувствувала, гуско една глупава?! :fubar:

Се изнервирав, исклучив телевизорот, па нервозата ја истурив врз ѕидовите од кујната... заедно со една кофа бел поликолор. Поубав ден за кречење не можевме да одбереме.

На Sanniii, marama, anabel-a и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Секогаш кога мајка ми ќе ми рече Е што правевте до сега?!! , и‘ се чудам и и‘ велам Абе ти не разбираш. Лета времетоооо, летааа!!!
    Ама изгледа јас не сум ја разбирала неа.
    Отишла на кафе кај колешка и абер нема да се врати. На одмор е од први, се немаат видено, па можам само да си претпоставам што се‘ имаат да си изнакажат.

А јас сирота ја чекам, оти нема клуч.
    А гнездово ми е мрсно, пеленава полна, а желудников празен и од желудочни киселини изгризен од што нема што да преработува.
    Ај одам да го залажам со вода.

На WarriorAngel и ana-girl им се допаѓа ова.
  15. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Откако започна распустот јас по цел ден сум дома и гледам серии.Една цела сезона изгледав за два дена.Сонце не сум видела а и го снемало сега ама јас воопшто не приметив.Ако де што има време за шетање цел јули е пред нас..

На Inna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    На cveke123 и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мрзам коа си ги средувам сметките што се кај мене хронолошки по месец и ќе видам дека некоја фали. Уфффф онака ептен ми се крши филм :rofl: :@

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    иста јас :D сите ме викаат за надвор а јас сум се заковала пред тв и компјутер :rofl:

19. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    СДК помина и нашата веридба најубава сите беа насмеани и весели што е најбитно и се помина во најдобар ред

На marama, Serafima, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Кога ќе завршам Средно училиште, планирам да се запишам на Педагошки факултет, бидејќи уште како мала имам голема желба да станам наставничка и да работам со деца. И сметам дека тоа е една од најдобрите професии што постојат. :inlove: Се надевам дека ќе ми се исполни желбата еден ден и дека во денешно време би можела да најдам лесно работа, бидејќи како што знаеме сите вработувања се преку јаки врски. :?: Но, верувам во себе и знам дека ќе успеам, и се надевам на подобри времиња во иднина на економски и политички план. ;)

На ana-girl, prettyliar, Dobie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.