Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Можеби доцнам, но еве ти совет од мене - заборави на горделивоста и отвори го срцето, требало тоа одамна да го направиш пред нејзе.
    Можеби нема да ти се укаже нова можност да и кажеш колку ти значи. Можеби се ќе заврши утре/денес но ако не заврши добро ќе биде исто како да не почнало никогаш.
    Утре ќе те гризе совеста и секој ден ќе носиш камен во срцето. Ќе се каеш за неизречените зборови но можеби ќе биде доцна.
    Денес е тешко да најдеш вистински пријател, скоро невозможно а ти ладнокрвно отфрлаш такво богатство. Многу грешиш.

На Antoninaaa, kravce, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    А баш така возбудено си се спремав за спиење вчера, знаејќи дека денес е "no alarm day". Ах, конечно ќе се наспијам! Ретки се тие денови кога не ме буди глупавата ми музика од глупавиот ми телефон (тоа е мислењето само за сабајле :lol:) И така, гушкајќи си го мечето Меше (да, сеуште спијам со мече - get over it!!) се мушнав под фротирка, погледав малку ТВ и веќе тонам во длабок сон... следното на што се сеќавам, преместување на масивен мебел и тешки чекори! Боже, сонувам ли?!? Ах не, без брига, тоа е само мојата драга комшика над мене која у 7 саат сабајле на секои 2 дена чисти по дома. :headbang: И тоа не да го уклучи усисивачот и да дува така 10минути и се тоа после да е финито. Нејзиниот ритуал трае скоро еден саат (не се шалам, штотуку заврши!) и се состои од влечење на мебелот низ куќа. И јас мислев дека денес ќе се наспијам без аларм?! Хах, забораив на 2 аларм, старката од горе!
    Како и да е, нема да дозволам да ми го расипе денот, надвор сепак грее :sun: !
    Имајте убав ден, драги мои феминки и по некој феминко! :lol: :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Добро како можеш на мало дете да му ставиш креон, маскара и пудра?! Мора да си шлакнат во паметот.

Расонети! Викендот е пред нас.

Уште нешто:

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      68 KB
      Прегледи:
      337
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      36,1 KB
      Прегледи:
      313
    На bittersweet, Glossy-girl, tweety26 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.559
    Конечно петак дан за метак.Од кога почнав да одам на работа и да станувам секое утро во 7 часот и тек како почанв со почит да гледам на викендите и со душа да ги чекам..А тие па пусите многу кратко траат. Со душа ги чекам бидејки вечер ке си го видам либето на раат без да ми тежи на глава помислата дека треба да си одам дома да си легнам бидејки утредента треба да станам рано. Едвај чекам да го изнагушкам и да го изнамечам и изнастискам. А тој па пустиот полн со разбирање за мене. Ради тоа и го сакам толку многу. И од мене повеке се радува кога ке дојде петок за да си поминеме време заедно. Ми се допага што секогаш ме разбира за се и не ме форсира. Нека помине побрзо работиниов ден нека помине.

А на работа па ...Попогодено неможеше да биде. Ги обожавам теткиве со мене во канцеларија што се. Да ми кажуваше некој дека волку добро ке ме прифатат немаше да верувам. Дури ни станувањето рано мислам дека не ми е толку тешко ради помислата на топлата атмосфера што ме чека кога ке дојдам тука. Денес малце полабав ден па можам да го искористам интернетов за дружба на феминава.

Се на се се осекам многу убаво и исполнето.Сите што ме знаат велат дека има голема позитивна промена кај мене,дека лицето ми светело и дека сум зрачела со срека. Ах кога би можела барем еден мал дел да споделам со нив за да им го разубавам и на нив секојдневието како што мене секој ден ми е прекрасен......

На Sexybaby86, tweety26, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Да бидам искрена, чуствувам мир на душава.
    Спокојна сум. Не дека немам некои грижи, ама ситни се. Ги изоставувам, ги потиснувам длабоко во себе. За него ретко да кажам нешто, ретко да ми дојде во мисла, ама кога ќе ми дојде не излегува од таму.
    Гледам дека си продолжил со животот, како мене да ме немало никогаш, насмеан, среќен и убав.
    И јас продолжив со животот, не велам не. Излегувам, се смеам повеќе, дијазепамите ги прекинав а цигарите ги намалив на 1 кутија за 1 недела. Кај и да е ќе престанам и со нив :D .
    Ми годи времето поминато дома, ми се смешкаат, ме хранат со љубов и позитивна енергија. Наѕираат бури и многу облаци, ама се молиме дека ќе заминат некаде далеку. Подалеку од нашето семејство се надевам.
    Имам еден куп додворувачи, секој си е посебен на свој начин. Убави се, морам да признаам.
    А со овој другиов, ништо нема, си се гледаме уште само :$ .
    Едвај ја чекам ноќта. Ми мириса на љубов, одамна не ми мирисало вака :D

На Hopeful, tweety26, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    9.482
    Знам дека грешам и тоа многу, затоа и војна водам сама сосебе.
    Сето ова ми е јасно,ама како беше она за волкот и влакното не ми текнува,тоа е мојот случај.
    Остарев а умот не ми дојде,скроз сум шлакната за вакви работи .
    Ти Абеја многу кромид лупиш, ти благодарам овака од сабајле ми олесна .
    Ми требаше некој да ми го плесне во лице .
    Ќе се обидам сето ова да го сменам ,имам уште неколку часа на располагање.
    Уште еднаш ти благодарам.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Само кромид не, смрт ми е кога лупам кромид. Јас стварно сум плачка и мали емотивни состојби ме расплакуваат ама кога лупам кромид не само што солзи туку и мрсули ми течат :D
    Подобро некој директно да ти каже отколку да ти се лигави и околише.
    Извини ако те погодува, но ако не превземеш ништо, многу повеќе ќе те погодува во иднина.
    Од лично искуство ти кажувам, за моите промашени пријателства.
    Секој ден ќе ти започнува со голем прашалник-зошто?

Купи и нешто, ако треба голема чоколада и речи и да ја изеде а обвивката нека ја чува до наредно видување како спомен. :$

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Синоќа легнав во 1,а станав пред пола саат.Марфи бе.
    А кога легнувам во 3,станувам во 9.Ебати распоредот :D
    Вчера бев на мал шопинг,не искочив надвор ич.За денес можно е нешто да се договориме...
    И исто,неможев да се сопрам од плачење на ова:
    http://www.youtube.com/watch?v=oZ2q7aimk80

Пее и плаче за тапанарот,што им загинал неполн месец пред настапов,и за него е посветена песната.

И така.И пак ќе ви ставам песниче,да си слушате и да си уживате.
    http://www.youtube.com/watch?v=dg_wkaCaDTw :hug:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Неможам да сфатам,неможам!На крај завршувам со една четворка.Класната и се јави на мајка ми и пренесе.Ама затоа другите се скроз одлични.А,зошто?Бидејќи цела година лижеа газ на наставниците е затоа.Да не се пикаа дали децата и добри ќе им поминеа.Епа јас фино да ви кажам јас ниту имам влијателни родители,ниту пак моите родители седат во училиштето како обезбедување за да се умилкуваат на наставниците.Па уште историја и географија ми попуштиле.Молам?Јас историја си ја поправив оцената а,георафија често и одговарав и знаев.Па дали се бе тие нормални?Тие ми попуштиле?Не сакам ни збор да чујам.Деца кои имаа 4-5 четворики завршија скроз одлични а,јас една имав една мочана четворка и ми остана.Ама знаете што.Горда сум си.Бидејќи сите овие оценки ми се заслужени.За разлика од богаташите и лизачите на газови кои неможат 2 и 2 да помножат.Бидејќи како што кажал Гоце Делчев:"Јас го разбирам светот за културен натпревар помеѓу народите".Епа ајде дојдете да се натпреваруваме.Не со пари,моќ и сила туку со знаење.Да видиме чии оценки се заслужени а,на кому му се подарени.

На ana-girl, Lizzy.Grant и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ми пренесе богатото животно искуство од патот кој веќе го изминале. :bow:

Ја гледам фотографијава и ми текнува колку мудрост имаше во него, а колку беше едноставен ...
    Ми текнува дека на денот на мојот роденден попатно застанавме во еден ресторан да ручаме..
    И наеднаш човекот го снема. Ај кога ќе се сетам :D се спуштил во салата кај што имаше свадба.
    Ечи музика, се слуша за брата из Македоније :) А кога фрлив поглед, што ќе видам. Нит знани,
    нит познати, со сватовите дига чаша. Живели младенци. И одекна едно. Ено то је моја снаја :)
    Нит знана, нит позната, сватови чест до земја, свири музика само за брата и негова снаја из Македоније.
    Чачак игра Македонка, само ради свог свекра :) Беше многу одамна...
    Кога не виде маж ми, трипати се прекрсти :) и ти ли :P
    Оди бе! еднаш се живее, добар човек, добро срце и душа, не важно од каде си, него каков си.
    Таков беше, никого не гледаше од високо а подаваше рака секому ....
    Имајте убав викенд :hai: Насмевка :) и јас ја развлекувам, не дека секогаш ми е до смеа...

На Shelea, Annath, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Арно преживеав овие неколку дена.
    Болки во сите коски и мускули, пролив, повраќања, малаксаност, грозници, потење.. Едвај од кревет ме станаа.
    Полошо никогаш во жкивот не ми било. Плус ме утепа и психата, ме мачат некои проблеми..
    Арно што преживеав навистина.

На girl-miri и Dog-lover им се допаѓа ова.
  12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    се чуствувам како некој тинејџерка во последно време. збунета, несигурна, расеана, милион прашања на сите страни... среќа тој е секогаш тука да ме гушне и да ја смири оваа моја нервоза.

На Elennaa, kravce, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    20.886
    СДК дека конечно после долго време синоќа излеговме жени (инаку сите другарки уште од прво одделение).
    И за чудо не не гледаа ко од Марс паднати, немаше бесни тинејџери наоколу и си поминавме екстра убаво.
    (после открив дека најгужва со децава било сабота па затоа било вака :D ). Пиајлок во умерени дози, играње не по најнова мода (пошто не сме во тек :D ), ами онака ѕенѕање....како за сефте....
    Се заврши вечерта со насмевка на лицето на сите 5 жени- момички :D со ветување за следното да не помине уште една ваква вечност.
    СДК 2
    Многу мразам работи, како на пример задолжителен службен пат од денес за утре- во странство. Ете буквално мене тоа ми се случи. Организација дете, баби, маж, куфери, а богами и пари...иако е службен без пари кај се оди..., а сето тоа и без трошка претходна најава. :@
    Ама па од друга страна и убаво ми дојде. Моренце, плажа...и не е така лошо а :lol: 8)

На Serafima, tweety26, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Еве ви го и хаштагот и на фејс! |(
    уште тоа требаше...

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Ах,татко колку ми недостига твојата прегратка...
    Секој изминат миг ми фалиш се повеќе,болката е се поголема а тагата ми ја расцепува душата. Се надевам дека има правда!
    Бог е најголем,
    Почивај во мир!

На bittersweet, Glossy-girl, tweety26 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ти посакувам побрзо да оздравеш и да закрепнеш психички :* :hug:
    кога одиш на преглед кај најпознатиот гастролог во Македонија а тој ти вели мегу другото дека си ко кукла :o :tmi: барем се изјасни човекот :!: :D

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    денеска конечно завршив со прва на факултет! нау ајм фри :D

На Doozy, Elennaa, Ketrin.Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Јеееееиј, ги сакам оваквиве денови кога слободно време имам на претек и знам како да го искористам бре јееееиј :rock: Ај што се шетам уште по пижами(не се обични, со карнерчиња се :smoke: ), туку што си го мрдам газов цело време, а бе да не се изнаигра човек дур си ја средува собата :dance: Ептен продуктивно, м? Нанананајанај, нананананај...
    Жива зараза е песнава :dance: http://www.youtube.com/watch?v=63zNvWEI2yo

На Serafima и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Нов дечко :wasntme:
    Нов распоред во собата
    Нова фризура се фарбав за прв пат :lol: сега уште да испадне каква што сакав :)

Време беше за промени... :) :)

На bittersweet, tweety26, Doozy и 21 други им се допаѓа ова.
  20. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    :!: Сигурно во 100 чекори е направено :lol:

На srcekrsacka и Umbrella22 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.