[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Помалку од десет сантими.
    Е, толку и требаа на една жолта, прекрасна пеперутка.
    Не оти разбра.
    Не оти имаше кој да и каже, кој да и покаже, да и помогне. Од таму, каде што беше, немаше ни како да разбере.
    Се’ што требаше беше, да не се бори толку. Да не се бори со сета сила.
    Нагоре и, нагоре и нагоре.
    Се’ што требаше беше, да попушти малку. Сосема малку да се занесе.
    Да дозволи да се занесе... од топлото, од сонцето, оти, верувам и неа ја печеше. Сите не печеше вчера. Премногу дури.
    Ама, немаше како.
    На тоа жешко. Покрај тие усвитени железа, тоа стакло... среде пладне.
    Малку само да попуштеше. Да се откажеше од тоа во себе. Дури... да дозволеше да падне.
    Еден ден само. Еден.
    Сите заминавме потоа.
    Едно стакло,еден бетон,усвитени железа и сонце.
    Толку. Само желба,една единствена,една голема,огромна.
    И, макар што сите ја разбравме, таа не не разбра нас.

http://www.youtube.com/watch?v=PtF0OUHf ... =endscreen

bittersweet, kravce and kikikikirika like this.
  2. Vik4e

Vik4e Популарен член

Дека нема ништо поубаво од тоа денот да ти започне прекрасно.. :)
    - рекол некој а јас само го потврдувам :)

danniela5 likes this.
  3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

...исполнето посебно ,се почувствував кога една жена на прагот на педесетата ми рече дека

начинот на кој одам ,начинот на кој ветерот ми ги разнесува локните и косата ми пага до половината ,начинот на кој ја носам книгата низ улиците ја потестува на неа кога лутала низ босанските улици.

..некогаш оддамна

4. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Аххх пеколишта,жештини.. сите пишуваат за тоа па ај и јас. :D
    Овие пеколни денови си ги поминувам со климичка,ладно сокче,сладоледче,цел ден на тросед пред телевизор,филмови и серии,со темните завеси за да не ми иде сонце,така во темница и не ги ни осетив,ОСВЕН ДЕНЕС! Прво бев до школце да платам за свидетелство,па ја чекав другарками во 11,и ја испраќав во НАЈТОПЛОТО ВО 2ипол!! :whew: :whew: :whew: коа се вратив дома едвај дишев и бев како да сум излегла од под туш (со клима замислете ми требаа 15 минути да дремам така за да се вратам у нормала) чим деновиве е 37-38 НЕЗНАМ ШТО КЕ БИДЕ УШТЕ 2 МЕСЕЦИ ! :o Како и да е,лето си е лето,и блазесиви на тие што си живеете во помали градчиња,селца и на езерца,охридско,дојранско,преспанско,мх мх милина! Не ми треба куба или хаваи,доста би ми бил охрид,да си се разладам :D Само незнам кој ке чека додека да дојде време за одмор,до крај на август ке си умирам ама затоа у грчка ке си се изнабањам :D па и некое викендче у охрид со братучетками и дечкото нема да биде лошо уопште :D Ке си чекам тука заедно со асфалтот и булеваришта и ниту едно дрвце за сенка а џек пот ке биде ако најдеш некаде клупа под сенка чисто да седнеш да одмориш и фонтана да се измиеш -.- Имајте убава вечер девојки,барем навечер е убаво свежичко накај 9-10.. :)

5. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Денов е шлакнат дефинитивно!
    Ми дојдоа другарки на кафе. Аха, жими кафето.. :|
    Кога сме пуштиле музика до даска, па мислам цело маало не слушаше.
    А ние жива вода, ко од туширање да сме излегле! :D
    Ама си се изнаиграв денес... :lol:

6. Perina

Perina Истакнат член

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Ги испуштивме децата...

Од ден на ден се поголема глупост прочитувам од ФБ профилите на децата до 14 години...
    Тука се смеевме што пишуваат статуси за стари љубови, за непрежалени дечковци ама има мноогу полоши работи. Бидејки имам голем број деца во пријатели забележувам често како некои лажни профили им коментират по слики. Некогаш само ‘многу си убава‘‘ друг пат и ‘‘ многу си секси‘‘ :o

Најново, се појави дете 15 годишно во мојот крај што мислел дека е педер и на фејсбук од својот профил пишувал пораки на помали деца дека ке им даде пари ако имаат секс со него :fubar: :fubar:

Кој е крив??
    Децата -ни 1%
    Родителите 100%

Јас сваќам, модерно време нејкеш да го делиш детето од другите. Сите имаат ФБ на школо, па и тој сака. Ама не сваќам како може мајката која има ФБ да не отвори на профилот на детето и да праша кој е тој што му стиска лајкови. Да и каже, дека не смее да става слика таква разголена. Мое дете утре задутре нема шанси да е активен на социална мрежа а јас да не му го знам пасвордот.

А бе јас на 22 гдини го заборавив фб уклучен мајка ми сите глупости ми ги исчитала па ме тераше да го избришам некој период. И уште знае да провери кој ми стегнал лајк или кој ми коментирал и да ме праша кој е, шо е, дали ми е другар, дечко, колега... Колку слики имам избришано по нејзина наредба ехеее...

А она игра игри на фб додека на керка и и пишуваат секакви профили со слики од турски глумци...
    И после Цацко им е крив :fubar:

Daydream likes this.
  8. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Ако сакате да го знаете карактерот на една персона,најдобар индикатор ќе ви биде:
    1.Како ги третира луѓето од кои нема никаква корист.
    2.Како ги третира луѓето што незнаат и неможат да се бранат.

Btw море,песок,книга како знаат да ми го исцадат стресот тоа е немогуче :D

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

се отрув со пипсов против комарци :D :D аааа ами нема да им попуштам де пипсови де ке се борам и тоа како :punch: ами не им дозволувам да ме тукат веке :!: нема :^) ке кренам борба против комарци :nod:

Attached Files:

Someonespecial likes this.
  10. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Или имаш сила да ја сакаш, или имаш сила да ја гледаш со друг.

11. Dala

Dala Популарен член

Изгледа,според БиМилк,некои крави имаат подобри услови за живот отколку некои луѓе :^)

lana.del-rey and Dog-lover like this.
  12. gingerchild

gingerchild Популарен член

13. marama

marama Форумски идол

Со ниту еден дечко не сум обележувала годишнини не па месечнини. Со овој е малку поинаку. Мислам дека е еден од ретките момци кои помни дати да се. Кога сме се запознале, кога сме се бакнале, кога е наш ден, кога сме си рекле те сакам. Помни кога што сум носела и кога што сум кажала.

Овој пат отиде на пат, за инат! И еве го се враќа, сега, неполни два часа пред да помине нашиот ден. Мочко! ]:)
    Почнавме да играме некои игри кои не исфрлаат од колосек. Почна да боли толку многу неподносливо.
    Сега ќе играме друга игра. Од толку убавини има да плаче кога ќе помисли да направи нешто што не треба не па да го направи. :angel:
    Ако мил мој... нека ни се множат. :*

Се дотерав и одам да го пречекам. Да земам цвеќе, а? :wasntme: Ма се шалам :lol:

И да, ве излажав! Ако не знаете што да промените, нека не е косата. :wasntme:

Lov3, Adi888, kala21 and 15 others like this.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

:emo: :devil:

Attached Files:

anichka94 likes this.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Како мало дете си се расплакав за Наполеон ;( Абе...а куче да си вдомевте? А? :geek: Не знаете што пропуштате :!:

http://www.youtube.com/watch?v=6HB-DKO1Xmk

tweety26, ludoto19, Dog-lover and 3 others like this.
  16. danniela5

danniela5 Популарен член

СДК : 3 ден спортски живот. 3 круга трчање, 1 одење, и така 9 круга трчање и 2 одење се собраа. Плус пола сат аеробик. Има да ослабам и да симнам 6-7 кила летово што сака нека е . Добро ми оди, ма одлично ми оди. Намалив на храна. Сакам еднаш да облечам костум за капење , а да не го берам стомачето 8) Септември нека е , ќе го чекам тој ден. Убедена сум дека ќе дојде !

tweety26, ludoto19, Libera and 2 others like this.
  17. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Почна сезоната "вртење на перница од ладната страна"... |(

18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

100 пати напишав и избришав :|.
    Пак имам толку многу за кажување и пак не можам да составам ниту една реченица, не можам да пишам што чувствувам, незнам како :?:.

Некако ми се чини дека секој збор е премал за тоа што точно сакам да да го кажам.

Денес на базент се смеев, уживав а некаде длабоко во себе знаев дека е тоа само моментално чувство дека ќе трае додека не се вратам дома, додека не се затворам во својата соба...

Во мене борба.. бесот, разочараноста, надежта.. олуја..

tweety26, ludoto19, teddybear and 3 others like this.
  19. karenin

karenin Популарен член

Ми се плива во море. Ми се плива.
    Мојот ми вика, стрпи се!

:D

kravce and Dog-lover like this.
  20. HEV

HEV Популарен член

сакам да исчезнам од овој град повеке несакам да живеам овде луге депресија ги фака секоја минута веке 3 млади лице си го имаат одземено својот живот во рок од една недела бидејки ги отпуштија од раб неможам повеке ова да го гледам како децата остануваат без родители благодарејки на некој личности кои си примаат свои во фирмите,најискрено ке полудам секој ден ме мава психа и постојано лелекање и плакање и сожалување за децата кои остануваат без родители.Деца кои немаат свој кров над глава значи ко видам како некој деца живеат а како јас имам живеено и како др живеат искрено се срамам понекогаш ко сум и викала на моите дека ме немаат пуштено овие 22 год на одмор да идам се во село имало раб иако лебот од таму го очекувам и ден денес ако ми притреба неш а немам во моментот било сирење млрко и сл од нив барам,а гледам дека некои немаат ниту леб да јадат,значи кој човек бев додека не станав родител леле се чудам секое лето истата приказна сакам да одам на одмор моите има раб во село нема да може немаме финансии.е здравје сеа сум среќна мајка и се надевам дека сеа со мојата мала фамилиичка ке отидам на одмор барем до Охрид подалеку не ни сакам само да отидам на одмор макар 3 дена да е!!!

Thread Status:
Not open for further replies.