Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    -Децата се нашата иднина!
    -Животот без деца е празен, бесцелен...празни листови од вашиот фотоалбум
    -Ќе умрете стар, грд, сам...како казна за вашата себичност,
    И уште многу други пораки кои ни ги испраќаат преку кампањата за многудетно семејство.

Па добро бе, мислат ли тие дека овие пораки стигнуваат до луѓето кои сакаат, но неможат да имаат деца, оние кои изгубиле дете, оние кои како мене на пример од здравствени причини останале со едно дете...конечно и сите оние кои немаат деца од само ним познати причини.

Мислат ли како му е на еден ваков брачен пар до кој секојдневно стигнуваат пораките за ништожноста на нивниот живот без деца...Мислат ли?

На Annath, bittersweet, Tenna и 36 други им се допаѓа ова.
  2. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    ...-Офф зарем има поголема болка од животот. Не, не ова вака не оди ќе оидам некаде и повеќе нема да се вратам Ќе ме снема...Но каде ќе отидам ? Зарем во животот имам некој за да се приберам, за да се изнакажам , да му признам се да го мавнам далеку од мене овој камен и конечно да го ослободам ова тело да оджвее еден ден како вистински човек.Неможам се срама од овој кучешки живот , се срамам едноставно од сопствениот живот неможам да го поднесам неможам да се помирам со тоа дека живеам толку гадно. Секој ден да пропагаш во мизерија ? Секој ден мисли-темни да ти се вртат во глава , да мислиш и да се прашуваш Зошто ти , зошто ти да бидеш казнета толку од животот? Го проколнувам денот кога сум родена-----Секој ден сама повлечена под својата мизерија , мизерија покриена со еден тон солзи пролеани за Животот.. тоа беа деновите кога живеев потполно едноставно кажано сама , кога немав никој на овој свет на кој можам да се попрам и да кажам се , да се исплачам да се потпрам на неговото рамо ид а споделам со него тага а и тој да ме утеши да ми каже два три збора што ќе ме држат нанога..Да ги имав родителите- предизвикувачите за се , едноставо кажано тие беа оние кои беа виновни за мојот живот , родителите се оние кои треба да ти обезбедат добро живеење , но тие што направиа ме внесоа во една дупка која секогаш станува се поголема и поголема се гушам понекогаш агресивно ќе ја истурам болката на нив но ги правев несреќни тоа ги коче во патот во кој треба да се изборат за нашиот живот.. о другарките ми дадоа надеш за да продолжам да се борам со животот ми дадоа надеж и причина за да ми кажат еве за тоа живеееш тоа ме дрши само на нога ја споделив болката со нив и тоа ми осесна ја фрлив грутката во срце на страна но сепак постои но ми осесна

3. Tedi.Bear

Tedi.Bear Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    40
    Денеска ми е роденденн :party: :party: многу сум среќна :) супер си поминав ^_^
    епа почастете сее

На Girl-50, Someonespecial, Butterfly14 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што ме тераше да ја пробам оваа маскара-зголемување на трепките за 4 пати :doh: очите почнаа да реагираат а најдобро ми беше кога си имав лани надградба на трепки-лошото е што мораш да ги надоградуваш бргу пагаат :worried: и нема миење на лице инаку маф ке биде работата :D
    и утре ке го имам тоа чест и задоволство да пробам вежби наменети за самоодбрана-од Американ корнер имаат гостин што е војник и тој ке го оддржува тоа предавањепа- да видиме колку срце ја бива за тепање-сакав да се запишам на карате и сеуште сакам :!: не за друго ако ми се погоди да не станам страв и трепет во градов :rofl:

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Колку само му го пу**ле на министерот! А пак колку на заменикот министерот, кој всушност има само 24 години.
    Како се стигнува на 24 години на таква позиција?! Случајно тој да не пу*ел нешто? :puke:

О мај гад!

На srcekrsacka и Mama25 им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Бев на работ да направам нешто за што ќе се каев цел живот :tmi:, бев понесена од бесот, разочарувањето, болката..
    Имам среќа што жена како неа е присутна во мојот живот.. цел саат ме тешеше, ми ги бришеше солзите и ме уверуваше дека тоа што планирам да го направам е голема глупост и дека освен на мене, на никој друг нема да му штети мојата грешно донесена одлука...

Збореше, ме убедуваше дека со тоа ќе бидам уште по несреќна и уште повеќе ќе потонам.

Никој не те тера со сила да правиш нешто што не сакаш.. слушни си го срцето, тоа го знае најдобриот одговор.. и во право беше....

Те Сакам Кумо.. Ти Благодарам :hug: :*

На Barbie20, ilipili, Tedi.Bear и 2 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.503
    Денес во еден излог се сретнав со мојот одраз ,со самата себе.И добив нешто како дежа ву.И како млада девојка стоев пред истиот излог,само поинаку уреден,со некоја тогашна мода.Се гледавме ,не трепнувајки ни јас ни таа.
    Таа лепршава и насмеана.
    Јас убрзана и со засукани ракави.
    Таа со веселиот голем чадор ,крадејки по некоја капка да и падне низ образот.
    Јас,практичен мал,вардејќи да не ми се натопи лебот.
    Таа едвај го чека викендот со друштво да излезе,низ корзото да прошета,започната книга да ја дочита,да си го награди увото со концертна музика.
    И јас едвај го чекам викендот,да прошетам по пазарот,одамна започнатата книга да ја завршам и да исперам се во недела.
    И се смешкам.Ми се смешка и таа.
    Појдовме заедно рака под рака ,таа се изгуби на крајот од излогот а јас се стопив во влажниот плочник.

На Sweetheart87, Annath, bittersweet и 33 други им се допаѓа ова.
  8. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    И сега кога ќе помислам, после една година, повторно се каам. Секогаш размислувам за последиците, абре фурај еднаш се живее. Шетај си со гркот, милувај се, те боли увото 8) Ама, ете не можам така. |(

9. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    :geek:

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и Barbie20 им се допаѓа ова.
  10. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Честито нека ни е победата Тим Б !

На srcekrsacka и Tedi.Bear им се допаѓа ова.
  11. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Што е ништо, а што е сè?

Поучна приказна

Еден ден жената побарала нејзиниот маж да ѝ купи чешел за да ја исчешла својата коса.Мажот чувствувајќи жал ѝ одговорил дека не може, ѝ објаснил дека нема доволно пари ни да го поправи каивчето од неговиот часовник кое се расипало.Таа не инсистирала.Наредниот ден, кога мажот заминал на работа поминал покрај продавница за часовници, го продал оштетениот часовник по многу ниска цена и заминал да купи чешел за својата жена.Вечерта кога дошол дома го држел чешелот во својата рака за да ѝ го даде, но се изненадил кога видел дека таа ја скратила својата коса.Таа ја продала својата коса и со парите му купила нов часовник.Кога двајцата се погледнле солзи течеле од нивните очи, но не заради залудноста на нивните постапки, туку заради нивната взаемна љубов.
    Поука: Љубовта е ништо, да бидеш сакан е нешто, но да бидеш сакан и да ја сакаш личноста што те сака е сè.

На Serafima, Minion.M, Monna.Monna и 12 други им се допаѓа ова.
  12. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Зашто е толку совршен? :?:

13. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    10.404
    Сакам да прашам има ли некоја од вас полагано филозофија интерно матура?
    Ако има некоја нека ми поше лп.Ако не, со среќа утре. :D

14. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23

трај .. уште еден и готовоооо може и за мене да почне летото :D

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    22.219
    pearll...среќно на испитот! :)

Инаку шо сакав да кажам...
    Досега никогаш не сум се чекирала некаде на ФБ. Немам ништо против тие што го прават тоа, си пишувам лични импресии. Пробав еднаш, ете така, од мода демек и одма ме фати некоја параноја и си избришав.
    Навиките не се менуваат лесно. Јас која до вчера оставав запалени светла кога ќе отидев навечер некаде на гости да мислат дека сум дома, не можам да се помирам со фактот дека 60 луѓе кои не се со мене знаат каде сум во моментот...

На ilipili и pearlll им се допаѓа ова.
  16. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Никогаш не се расправај со жена кога е изморена... или одморена... :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Ајде бре Шпанци, мора да се победи !!!

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Повелете најмили, послужете се . Денес јас честам.

На LittleChili, kate21, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Конечно за мене заврши учењето. Помина и тестот по Дигитални. Нема веќе тестови. Се е пројдено. Крај. Денес одвај си дојдов дома. Сите ми кажаа сум била бледа со подочнаци. Како дојдов веднаш креветот го фатив. И спиев цели 7 часа.

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Во врска со ова имам да надополнам само дека, ако си расипан во душата и милион деца да имаш, пак сам ќе остареш и сам ќе умреш.
    Некој пак нема ниту деца ниту семејство, ама никогаш не е сам.

Не е се до фотографиите во албумот, поважно е што се случува пред да светне блицот. Само што на статистичарите не им е важно тоа, ние сме само бројки.

На Annath, bittersweet, 1209 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.