[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. smigool

smigool Истакнат член

Станав у 8:30 и што ......

2. ines.h

ines.h Популарен член

..легни си

smigool, Marjan007, Barbie20 and 2 others like this.
  3. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

После седум дена поминати надвор од оваа гужва и градскиот ритам на живеење,конечно дома.Имам толку многу за кажување,незнам од каде да почнам. :D
    Запознав прекрасно друштво,многу добри деца со кои поминав недела која никогаш нема да ја заборавам.Се зафркававме,се смеевме,игравме карти,се дружевме,се бањавме,ма што ли не.Преубаво ми беше,не сакав да заврши.
    Уживав вкусувајќи го домашното топло лепче на баба,најубавата пржена риба,печените пиперки,пинџурот (од кој никогаш не ми е доста) и сите други прекраснотии што баба ми ги зготви.
    Езерото не ме разочара,ми овозможи бањање и оваа година.Па уште со такво друштво,преубаво беше.
    Сите тие моменти,се што се случи,уживав секој миг.
    Од правењето на дрвената количка (од која се превртевме и отидовме во провалија),до играњето џоле навечер и седење до доцните часови муабетејќи,па возењето со чамецот,ма се се.
    Со зборови не се опишува колку убаво си поминав.Разменивме контакти,фејзбуци,ти реков ми рече и така.Сега се спремам за одмор,тргам оваа недела,пак ќе ме нема :)
    Многу ве поздравувам сите :*

Elennaa, Tedi.Bear, ana-girl and 2 others like this.
  4. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Си грми, си врни, романтично е..... Не бе ладно е...

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Сум го возела Скопје во најголема гужва и тоа низ Битпазар :!: Ептен сум си горда на возењето и редовно си се фалам, што го кола што надвор од неа. Шала на страна, од едно мутаво детенце што пред две години научи што значи испрекината, а што полна линија, и што пред некој месец сфати што значи оној фамозен бело-жолт ромб (не ми се смејте, ОТП наставникот педофил ми беше) станувам совесен возач. Летово полагањето возачка ми е пред се и планирам да го истерам до крај.

Барам кандидати за прошетки низ Македонија. Да се одело на море, па мора ли? Не ли се преживува со планина и езеро? Опкружувањето ми живее со девизата преку туѓи трошки погача. Ајде да си се потапшаме по рамо и да се убедиме дека со 100/150 евриња ние ќе поминеме недела дена на море. |( И тоа не било кое море, фала богу, и не сместени било каде, фала богу. Не се објаснува на секој дека некој нема пари за сите луксузи, дека не ми е сеедно што мајка ми ролетни ќе става ама купачи нема да облече, само за децата да и прошетаат. Извини, молим лепо, ене ти го патот ако сакаш оди. Ама не ме убедувај и разубедувај за глупост.

Се топиме, се крчкаме, гнетеме праски и леден чај од нане. На мачките им е топло, се сончаат на плочки, домаќините живеат на леб, патлиџан и сирење. Па грев е да се готви во лето. Неквалитетни телевизиски програми, радио полно со реклами, и после каде отиде културата. Во канализација низ Вардар, се слива во наш Егеј.

Бех, како кравче или козиче, не сакам допирна точка со оваа реалност. Грујо стигна до Кина, па сакам и јас. Не до Кина, до Тибет. Во храм, со тигриња.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zxoQ9rbDAA

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Кога за момент би го здогледала тоа што го барам,можеби и ќе се сетам што барам.Вака босиве нозе ме носат по патишта кои сами се бираат,а торбава од мојов грб се полни и празни по некоја своја логика која никогаш нема да ја сфатам.И со тоа немам ништо.Па нели сум патник без почеток и цел.
    Ме мамат далечините.Очите ми се гладни за пространство.И не знам дали ми се сојузници или всушност ме плашат.Далечините се јавуваат и како радост и како страв,бес ,тага...
    Толку сакам да се опуштам да ги прочистам загадените програми,и се надевам дека Бог ќе реши се ,на свој начин и во свое време...
    Целта на тој пат е да се најдам конечно пред прагот на својот дом.Не овој материјалниот,туку оној кој е сместен на најубавата ливада во мојата душа.По тоа копнеам.Се друго ми изгледа бесмислено.

7. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Времево стварно ме нервира |( Незнам како е таму, овде студии, грми, врне, дува .. Уште снег ни фали и се ќе биде ОК :emo: Па олку ни во зима не се облекував ..

Тажна сумм ;( Толку планови си кроев - Ќе дојдам сите ќе си ги видам таму, цел одмор си го испланирам.. И ?? Ништо од тоа. Ќе си останам тука и ќе си го чекам следното лето :( Ако не испадне пак некоја работа и тогаш |(

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Децата се злато!
    Се радуваат на гумена играчка, на капаче од тегла, на разбушавена коса.
    Кога им правиш смешни фаци се кезат ко зелени и уживаат да си пискате во хор.
    Меки бутки за гризење и рачиња медени што слатко-болно штипат. Убаво боли.

А фацката што ја прават кога јадат киселкава праска... бесценета!
    http://www.youtube.com/watch?v=gIQXs-KNBcM

bittersweet, kate21, Elennaa and 6 others like this.
  9. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Ми касни 4 дена!!

Психа ме мава ненормално! Само се карам по дома, плачам за ситници, се смеам како улава за глупости..

Ајде дојди ми веќе ментруацијо да се смирам те молам.

Нервно ме осакати! ]:)

10. ariela09

ariela09 Популарен член

Па, сакам да кажам дека се чувствувам убава и среќна со недостаток на пари :D

Tedi.Bear, Barbie20, Hipica and 3 others like this.
  11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Имам апетит за уништување за комшијава од приземје.
    Се чука ли во 9 саат сабајле бе,кретену еден !?
    И тоа чукање...мислиш топови бијат.Намерно чука,ништо не работи,само со чеканот по некое железо.
    И ме разбуди.
    И топло ми беше.
    И не заспав пак,читав до 11 и нешто.
    И излегов малце,и сега дојдов.
    И така.

axl-babe likes this.
  12. bumbi

bumbi Популарен член

СДК дека ги листам новиве мислења и се налетувам на теми за јадење... Ич не ми помагате во диетата :)

13. smesko.s

smesko.s Активен член

aaauu kakov e ovoj den mnogu se custvuvam osamena i depresivna.Dosadno mi e i se gusava vo ova sobava

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ќе бидам кратка затоа што неможам да најдам зборови за да опишам како поминав...
    Еве ме мене назад во реалноста
    Морам да ви кажам дека прекрасно поминав, деновите и ноќите ни беа кратки.... уживавме едни со други... го мразевме крајот.. аа сепак дојде...
    Сакам да се вратам пак на тоа место.. оставив нешто таму :wasntme:

Barbie20, Hipica and Someonespecial like this.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

СДК колку е само точно.........

Една слика 1000 зборови :D

Attached Files:

Gordana10 likes this.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

СДК.. утре одам на одморррр :$
    едвај чекам :D

п.с. Поздрав до сите феминки :*

17. Barbie20

Barbie20 Популарен член

smigool likes this.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Дома се полнат куферите со сите потребни дребулии, се прават последните подготовки за одмор. :D
    Време е за опуштено одморче, излежување со книга на плажа, прекрасни зајдисонца, уживанции... 8)
    Епа драги мои, ми дојде и мене време за на море. :sun:
    Aко некаде фатам wifi, да знаете, директива тука ѕиркам. :lol:
    Ариведерчи и се читкаме за една недела! :*

Elennaa, Libera, Antoninaaa and 12 others like this.
  19. levely

levely Популарен член

Многу ми е мило што кога ќе се скарам со некој од домашните имам каде да избегам.Така и пред некој ден, нешто се скарав со мајка ми и сестра ми и си избегав кај другата баба и сега тука ќе си бидам и не се враќам дома. Барем тука сум добредојдена, јадење , пиење колку што ми душа сака.Мирна ми е главата тука....А и поубаво ми е .Кога бев дома во 5 сабајле си легнувам , во 5 поручек станувам после од 5 до 9 навечер сурфам и после испадната сум со другарките до 12 вечер дома....па пак до 5 сабајле на компјутер...и така...никаков ред немав....А тука јас пак сум си на компјутер до кај 3 часот навечер после тоа си легнувам ама наутро во 10 станувам и по дворот сум.Е потоа по жештините спијам :D Па после пак по дворот цвеќињата ги вадам :D Ааа и не ми пречи што на дедо ми и на баба ми дворот е како животинско царство , напротив многу ми е интересно и што е најважно времето преку денот ми се исполнува максималноо а навечер јас пак сум си со другарките :) .Ќе си останам тука до петок а во сабота здравје со друштовото на одмор во Охрид :rock: :party: :sun: :d: :ninja:

20. Anouk

Anouk Истакнат член

Денес душата ми излезе, буквално. Едвај се истуширав дури од премора.
    Јас у суштина многу си ја сакам работата, ама претходната недела и денес, глава не можам да кренам.

Ама ај, важно со ќеф се работи, па макар и 24/7 :D

Thread Status:
Not open for further replies.