Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Можеби погрешно ќе бидам сфатена, можеби нема да ме разберете.. сеедно.. јас морам да кажам...

Седум дена бев надвор од дома и искрено воопшто не ми недостасуваше куќава, дури и не сакав да си дојдам, затоа што знаев што ме чека... Дерењето на мајка ми, глупостите на брат ми.. мислам ги сакам нив, но во куќава немам мир, а тоа најмогу го сакам и тоа ми треба!

Сакам да одам некаде на подолг период, сакам да шетам, да запознавам други луѓе, да го средам некако животот.. веќе одамна проблемите ги ставам под тепих, ги чувам за некогаш да ги решам.. и знам, тоа не е во ред, ама некако немам воља за борба, за да се трудам...

На Trnche, sweet-cherry, GordanaL и 10 други им се допаѓа ова.
  2. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Некако ми годи времево те топло те заладува :D ,сеуште не сум свесен дека е јули мислам месецот за одмор-и и брцкање во некоја вода,море езеро :tmi: .Дали е до мене или пак малце тапа расположение ,а ич несакам да договарам преговарам 1 месец однапред .Горе доле се знае што ке се случува ,се знаат луѓето и можностите но нема да бидам тој што ке ја разбуди бабарогата што ке ги разбрка сите за на одмор |( .Бидејки сум мн лош карактер ,сакам да се променам но тешко иде :( сакам спонтан одмор,спонтани работи да се случуваат.Лош карактер сум бидеки сум принципиелен :sweat: ,незнам да отстапувам од она што го ветувам и ми ветуваат ,казнувам и трпам за она што го заслужувам .Уживам во убавото што ми се нуди и незнам за доста (за се има крај но ете јас знам дека секогаш можам добро и убаво :lol: па не го гледам тоа како проблем ... :$ )
    ЛЕТО демек сите заљубени пхххххх подобро од зима има ли за тоа ! :geek: да не се расправаме :lol: ..
    Уживајте
    Ова ме потсети на лето и некоја личност што е потпишана во спомени :emo:
    http://www.youtube.com/watch?v=C3lWwBslWqg

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.530
    Денеска баш блесав ден.Претпладнето денот како филмска сцена.Ќерка ми не е дома ,па и не може да расфрла, син ја замени ноќта за ден,цел ден е во длабок сон како мечкине во зима,просто денес имав некој вишок на слободно време.Си велам ај да го протресам плакаров малку.И така ,ај облечи ова,она фрли,ова преправи го средив до некаде.И дојде ред до костимите за капење.Е да видам како ми стојат ,колку сум поправена или не,почнав да ги навлекувам.И ...почна да врне.Си викам ова или некој го повикувал дождот ,или небото се стресе кога ме виде...тоа е баш за анализирање. ]:)

Напладне ми дојде на гости една братучетка на маж ми.Луѓе тоа е најубавата жена што ја имам сретнато и запознаено.Надарена од сите страни и со сите марифети,преубаво лице,нозете и мерат 2 километра...на шега и велам ,ти си жено како шоферски сон.Просто се прашувам како ли би било да сум во нејзина кожа барем еден ден.Она,одиш по улица и ти се лепат погледи,во животот добиваш се на тацна(таа има ...,би рекла совршен маж),идеален живот...без стресови.Работата и е како на запад.Со еден збор мислам дека е најкоплетната личност што сум ја запознала.И никогаш не сум ја слушнала да се пожали на нешто,нели жив човек па се нешто ќе се најде да му пречи.Но не и таа.

Вториот дел од денот.Како да сум учесник во Фарма/2013.Ручек садови и на крај кубење на пилиња.Можеби и награда ќе добијам за тоа.Сега се чувствувам како масовен убиец.Не смеам да си легнам до маж ми се плашам крвта да не ми удрила во глава па да настрада сиромашкиот.

На 1209, kravce, Waka-waka и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Femmince

Femmince Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    8
    каков идиотизам постои на светов :x

5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Честиткииии Тим А :bow: :hug: :party: :party: :dance: :clap: :clap:

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  6. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Со здравје да си ја користите климата,ама мислам за ова лето нема да ви биде од корист :D (се зезам)

7. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Единственото модно правило што би требало сите да го почитуваат е
    не носи никогаш нешто што не ти стои...
    Мислам алооо што е тоа тесни алишта, разголени а салото и целулитот зрачат. :o
    Многу невкусно!

На GordanaL му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Рано треба да станам а никако сон не ме фаќа ...не, не е несоница, само живееме во погрешна временска зона... :drunk:

На GordanaL и Barbie20 им се допаѓа ова.
  9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Најглупото прашање: "Каде на одмор?"
    Косата ми се крева кога некој ќе ми го спомне :@
    Последниве неколку дена со кој и да се видам,првото прашање им е каде на одмор?
    Демек многу им е гајле за мене.Да им беше толку гајле ќе прашаа како сум.Ама пуста радозналост не ги остава на мира.
    И кога ќе им кажеш дека планираш да одиш до Охрид на неколку дена,со потсмев ќе ти речат: "Are you kidding?"
    Дали под поимот одмор се подразбира одмор надвор од Македонија?
    Па не секој може да си го дозволи тоа.
    За мене секое излегување од дома е одмор,а кој сака и на Марс нека оди ако може!

На Glossy-girl, anichka94, LilBaby и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    сдк 4-35 часот е наутро и штотуку се вратив од кај него...Нема поубаво време за мене од она кога тој е тука да во моите прегратки можеби ова е смешно но од секогаш најмногу нешто што ме иритираше беше кога некој рчи за време на спиење или недај боже некој во мојава соба да рчи па никогаш нема да заспијам ама не било така, толку многу ми недостигаше тој во последно време што дури прееска кога ми заспа на градите неговото рчење беше најубава мелодија за мене, му легнав на градите му го слушам неговото срценце како чука и верувајте неверојатно најубаво нешто посакав тоа вечно да трае :inlove:

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    СДК нема ни една страна кај што можеш да прочиташ некоја мудрост.
    Дечиштава на се се испосраа.
    Порано ке влезам на *Мисли, мудрости афоризми``, ‘‘Семе синапово‘‘ или некоја друга прочитував по некој цитат од некој мислител а денес фул е од тинејџерски срцепарајучи статуси.

Статус-мисла: Дали ме сака или не? и истото 56 лајка има :o КОја мудрост е оваа бе ? Поголема мудрост е ‘‘Мижи Асан да ти баам‘‘ од оваа . Си ги пишуваат писмените по македонски на групи.

Уште на млеко мирисаат мудрости ке пишуваат. :tmi:

На Trnche, Annath, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера додека средував, најдов една ташничка светло кафеава што можам да ја носам ^_^ а со години стои горе завиткана во кеса па конеќно и дојде времето да ја повратам во функција :)

тој што е папарацото од Американското катче заедно со неговиот заменик ми доага да ги фатам и да им :punch: :swear:-ги објавиле сликите каде што бевме на часот за самоодбрана а изгледам ужасно :doh: ама и јасно се гледа како еден дечко ме зирка-гарант не знае колку години имам :lol:

вчера си признав дека имам сериозен проблем-проблеми со говорот во јавност-особено со непознати :|
    или се здткувам, или плунковните жлезди излачуваат повеке плунка или не можам да ги артикулирам зборовите и сум сакам кажам-незнам речам :lol:

се секавам кога требаше да одиме од партија од врата на врата-да видиме што не достига во градов, во околинава, што нуди власта и само што ни соопштија потпретседателот на младите-јас незнам да зборувам , сакав да му одговорам дека и јас имам свои бариери ама не се резилам пред сите :fubar: никој нема да те сожалува, напротив, ке ти се смеат зошто би им го пружила тоа задоволство :fubar:

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Информацијата дека цветот од тиква се похова и се јаде ми е поголема вест него ли 90 посто од информациите кои ги прочитав утрово у врска со нашава политика.

Туку што више не ми падна на глава,па уште и сијалица ми се откачи сабајлево. Нема да се изненадам еден ден ако ми падне во затворен простор една ѕвезда на глава,па да ме ѕвездоса тамам!

Ај добро утро!
    http://www.youtube.com/watch?v=vcT2uQ5QJrY

И сакав да ве прашам вам вработените со колеги на фејсбук, што ставате слики со полуголи гзови, што мислите како ве гледаат колегите на работа? Мислите ве земаат за сериозно? Па не... кад-тад ќе сакаат да ви го начукаат и толку, никад нема да добиете унапредување, нит па ќе бидете посочени како сериозни размислувачи.
    Опајдури, опајдури на сите страни.

На kravce, la-chicka, Peppermint и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    СДК, односно си поставувам реторичко прашање, или можеби посоодветно е да кажам си се користам во животецов со стилската фигура словенска антитеза.
    Прашање, теза (претпоставка), негирање на тезата и одговор.

Следи вака
    Што е тоа мене што ми фали, да не можам да си најдам работа спроти мене?

Дали можеби не сум образована? Дали можеби немам искуство? Дали можеби не знам јазик или комјутери?Дали можеби немам дополнителни обуки, семинари, школи и сл.? Дали можеби не сум вредна? Дали можеби сум забушант работник? Дали можеби сум глупа?????

Не, јас не сум необразована. Не, јас не сум неискусна. Не, не јас не сум неука за странски јазици и компјутери. Не, јас не сум дополнително неедуцирана, обучена....Не, јас не сум мрзлива. Не, јас не сум забушант. И дефинтивно не сум глупа.!!!!!!

Едноставно вујко ми не е владика??????????!!!!!!!!!!!!

На Tenna, anuskaNESTLE, zhap4e и 27 други им се допаѓа ова.
  15. 31971577

31971577 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    Летото поубаво неможеше да ми почне. Она што одсекогаш го сонував ми дојде.
    Ама све што је лепо кратко траје, а ова затоа што беше ПРЕлепо беше и прекратко, ама сама сум си крива.
    Одморот со родителите помина. Поцрнев,ако не друго.
    Сега си го чекам роденденот.
    После тоа одморот со друштвото.
    И на крај она за што со душа го чекам крајот на летото ама прво роденденот да помине и 16 да дочекам иииииииииииии полагањето за возачка.
    Држете ми среќа луѓе, ке ми треба.

Ова чувството што ме јаде одвнатре и што ми ги упропастува деновите и времето, сакам да го исфрлам некако, ама тоа бре несака и не сака :@

16. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Срам ме фаќа кога во друштво ќе падне збор за прво пијанство, за случки што се случуваат кога сте пијани, а јас ќе казам дека до сега никогаш се немам испијането, па дури освен вино немам од алхохол ништо друго пробано. :lol:

Секоја чест на оние, кои и покрај сите тешкотии кои животот им ги приредил успеваат да се изборат, повторно да застанат на нозе и да продолжат со крената глава понатаму. А луѓето ќе зборуваат, овој се развел, оваа била со овој со оној, низ ова поминала, низ она поминала и ред други работи. Сепак секој е господар на својот живот и нека си го живее онака како сака.

И еве нешто за оние, кои сега го започнуваат денот :)

На Barbie20 и GordanaL им се допаѓа ова.
  17. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Времево е за никаде :x Се чудам како воопшто преживеав вчера :) И викаат цела недела ќе биде исто..WHAT ? :^) Ах да си бев сега таму, па кога ќе загрми силноо да се пикнам во брат ми од страв :$

Ми недостига внучето :) Иако никогаш го немам видено.. А кога ќе го видам и на училиште ќе е почнато да оди 100% :( Си го сакам многуу.Овде си имам 4 внучиња, ама поинаку е кога си со внучињата од братучед ти, поинаку е кога си со внучето од брат ти :) Во туѓина си појдов, во туѓина си останав.Којзнае кога ќе се вратам :worried:

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    СДК денешниве луѓе, се чудни те гушкаат,а те мразат :^) :^) :^)
    Толку лицемерие па веќе не сум видела :?:

На GordanaL му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Kaко ми почна денов,комотно може да се носи у триста лепе.
    Ај барем вас нека ви е убав. :hug:

20. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Истиот проблем го имам и јас, но и во средина со познати лица..Многу голем проблем ми е тоа.Ги заборавам зборовите а сите гледаат накај мене,чекат да докажам.Чаре?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.