Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Te сакаме и ние тебе!!! :!: :*
    СДК дека коне4но сум срекна,после толку време и јас да живнам!!! :rofl: :rofl: :rofl: :inlove:
    Ме измучи ама ако сепак останува :rofl: :inlove:

2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ме измачи оваа пуста љубов, ама маките се слатки. :D

На Barbie20, funkygirl и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Ајде бе нека ми прави друштво некој ЛП, досадно ми е. :|

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Колку добра жена сум јас. Го нервирам маж ми цело попладне, го закачам безмилосно и после ми вика ме боли главата. И јас загрижена одма трчам и му давам аналгин. :angel:

Да му се плукнам во летото. Озбилно. И така тоа цело време плука на нас со оној никаквион дожд. |(
    Да не може човек да си се повози на точак, да се размрда малку. Не можам фустанот нов да си го носам на раат, што нели, е уште потрагично.

Се осеќам убаво некако деновиве, одморено, си ја средив куќава моја, ги продадов свињите. :rofl:
    И така, нема ништо ново посебно на западот. На истокот можеби. :wasntme:

На Barbie20, Hipica и axl-babe им се допаѓа ова.
  5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Не верувам во хороскоп... освен кога ми погодува :D

На bittersweet, Monna.Monna, CoverGirl10 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    ...во секоја една ситуација има позитивна и негатвина страна .....на тој дожд од вчера мелем беше само филм со улавата Мег Рајан и опсесивна желба за NEW YORK и нејзиното станче.
    ..а од друга страна од толку дожд што падна дома попуште таван, па со лонци седевме да спасиме гарнитури и ова она од мебел страна .

Прикачени фајлови:

На Hipica, Barbie20 и kravce им се допаѓа ова.
  7. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
  8. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Изгледа ме бива со деца.Можеби затоа што и јас сум дете,и неодамна сум била колку нив.Обожавам кога на гости ќе ни дојдат мали дечиња.Па уште кога се три... :inlove: Едно машко(7 год.),две женски(2 и 3 год.).Срциња се бе,ептен се мили.Да ги видите само како се радуваат кога ќе им ги налакирам ноктињата,па се прчат после,види мама,видииии.Ииих па колку се радуваат на сложувалки со принцези.Рипаат,тапшаат со рачињата и се смеат.Да ти е мерак да ги гледаш.Па кога им покажував парфеми со принцези,ова малово,итро,ги зграпчи и не ги дава.Абе ептен се мили. :)
    Убаво е за промена да видиш,искрено насмеано дете,а не намрштени,изнервирани луѓе кои само мрчат.
    Туку,се спремаме за одмор,па прав хаос е.Се бараат ланските лежалки на таван,се проверува чадорот како е,се купува нова торба за на плажа затоа што старата е испокината (не е ни чудо,кога внатре ставаме четири пешкири и триста други чуда).Куферите се спремаат,три на број.
    Ме очекува (се надевам) десет дневно уживање на Халкидики.За арно нека се овие убави денови :)

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ми се спие! |-)

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК ТАНАНА си го чекам златцето да ми дојде на доручек :inlove: ама едвај очи отворив мајками сто пати ме будеше :$ но доброе станав на нозе и сега очекувам секој момент да дојде љубовта се надевам добро ке се покажам :*

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    После вчерашниот ужасен ден и 5 часовно плачење,сега сум подобра.
    Денес сакам да искочам малце.Ќе видам и околу тоа што ќе биде.
    Отидов сега да си направам појадок и да уживам. :) :hug:

12. Trnche

Trnche Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    241
    Сдк, т.е. да прашам, каде отиде старата Јас? Што ми се случи низ годините? Пребргу созреав (можеби), секогаш го избирав трнливиот пат, зошто да е едноставно кога може да е комплицирано нели ;)

Порано пишувањето ми беше терапија, издувен вентил...сега веќе не можам да се сетам кога последен пат сум напишала макар една реченица. Празна сум, физички, психички, духовно и на секој друг можен и неможен начин.
    Знаев отсекогаш дека лошите удари доаѓаат во низа, ама не очекував дека оваа моја низа ќе нема крај...Кај е сонцето на крајот од тунелот што не го вадите од уста?

Прекрасни планови за месецов, конечно еден интригантен машки примерок, договор за заеднички одмор, женцката која ме спаси буквално од самата себе си ќе не дружи исто, другите икс стварЧиЧи (ова Ч-то ми е фетиш очигледно :D) (читајработиштонесенизаанонименфорум) цветаа буквално, дури самата не верував, знаете, јас сум тежок скептик, очаен песимист, извонредна глумица, последниве 10 години успешно шпартам низ животецов со маска на лицето, водам двоен живот и тоа мошне успешно (си се фалам бе, си можам :rofl: ) (само немојте веднаш да помислите на врски со женети, спонзоруша и сите слични ши(у)тови што сигурна сум дека први ви идат на памет додека го читате ова :lol:).....и та да даааам.....Изгоре лончето, претече млекото.

За само еден ден се` отиде во бездна. Значи девојки, очите отворени 50 пред да го дадете срцето на некого, никако не помислувајте да живеете со некого ако од старт гледате дека е имбецилно без'рбетно суштество што како пијавица се лепи на вас и на вашите приходи, и никако, ама НИКАКО не го потценувајте тоа суштество (што бтв е преубав збор за него) во моментите кога ќе го спакувате и со куферите и сите пропратни партали ќе го оставите на железничка. Е тоа исто суштество, после цели 2 години нема да успее да ве преболи, дека нели вие сте му биле мајка, до тој степен што не јаде дур вие не се вратите од работа да му спремите. Ма кој лажам бре, не може да го преболи фактот дека нема Скопје веќе, нема мајка што ќе го храни и издржува, нема шанси да најде друга таква будала, заглавен е во недојдија (негативна конотација, забелешка на авторот) и нема ама баш никакви чувства за никој друг освен за самиот себе си. И кога тоа суштество ќе види дека конечно сте тргнале понатаму со животот, сте го избришале, преболеле, е тогаш ќе ве акне од земја.
    За само една ноќ ќе ви направи толкав куршлус што нема да знаете кај да фатите, дали да им удоволите на родителите коишто бараат нешто од вас поттикнати од неговите приказни или пак да одбиете и со тоа да ве отсечат од фамилијата. Да не спомнувам дека оној интригантниот дечко од почетокот на приказнава беше присутен на цел тој спектакл :clap:)

И сега што, да им удоволам на родителите и со тоа да заборавам и на одмор и на се` (а со душа чекав, не сум била 5 години на одмор), плус последиците од тоа удоволување може да бидат ептен катастрофални, или пак да си се сторам сираче на 26 години :D)
    Угоре високо, удолу длабоко. Дај да видиме колку ми држи г*зот.

Јас само сакав да кажам (знам дека Игор ги мрази оние што започнуваат реченица со Јас, па еве јавно се извинувам, исклучок е ова, пинки промис) дека мене веќе се` ми е потполно исто. Чувствувам дека после се`, стварно немам сили за борба и докажување. Апатија, рамнодушност...во моментов може комотно авион да ми падне на глава а јас да не приметам. И не, не важи она што и да е ќе помине. Некои работи оставаат лузни за цел живот. Што кога цел живот правев се` за да ги задоволам другите, кога сега никој не гледа јас да сум колку-толку задоволена. Ама јас не сум душа нели (колку само патетично звучи ова).

Поентата ми беше, за да го преживеете овој несвет, исклучете емоции, вклучете разум, верувајте на интуицијата, не верувајте никому освен самите себе си, бидете фер ама строги, стоете си до кажаниот збор и борете се. Да, нели само најсилните преживуваат. И најбитното, водете инает. Деновиве научив дека многу се постигнува со тоа. Онака, од инат им водам инат. Па нека пукнат. Подобра сум во се`, без разлика на моите грешки-негрешки, и онака се само мои, мои и ничии други.

Што и да кажам повеќе е излишно. Се извинувам ако некому му предизвикав гадни чувства (ова во контекст на тематата на форумот за емоционални вампири што ја читав баш вчера :D)

На Nefertitii, bittersweet, Moira и 8 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.534
    Сакам да кажам дека е џабе ако насабајле се истушираш да излезеш како човек меѓу луѓе,и влеташ во облак од прашина на уличните чистачи.А таман ги направив овие 5 влакна од косава да не личат на волна. Сега како и да не сум се ни фенирала [​IMG]
    Ортопедот ме пречека насменан до 6-те,па дури и се извини што сум го чекала.Ама за сметка на тоа ми се изнапипа и тоа задоволство ми го наплати 100 денари.И плус лекови и појас.Луѓе треба да си носам појас за кичмава,има ли поголем доказ за тоа дека стареам.
    Направив похувани тиквички.Во последно врмеме се давам во нив.Ќе се претворам во одечка тиквичка.[​IMG]
    Денов мрзлив,низ дворот летаат пердуви,мачката бара место да се породи (ако пак ми се пикне под ќебе ќе се обесам),стариот поштар е во пензија,на негово место млад дечко [​IMG],јас без работа и без пари,маж ми чудно мирен,ќерка ми само праќа пораки,син ми не го ни приметувам зашто кога јас станувам тој легнува...и така...сосема обичен ден...
    А вечер,вечер сум на жива музика,кај што нема да ти се тресат ушите од вибрации,нема да има комарци како штркови и со луѓе што ги сакам.Има ли поубав завршеток на ден.
    Уживајте и вие [​IMG],[​IMG],[​IMG]!

На anuskaNESTLE, ana-girl, Foreveryoungiwannabe и 19 други им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Случајно ја најдов на ФБ, групата- Аптекарски гафови, ептен се пресмеав за некои работи.

Еве примери :D, ова е само мал дел од она што групата го содржи. :!: :D
    Doaga pacient i prasuva?
    Imate caj ALKATRAZ (misli na ALKALAX)

Pac:Izvinete da ve prasam,ne sum za kupuvanje ama mi treba edna informacija!
    Jas:Da...povelete!
    Pac:DALI ZNAETE DR.OZ KADE IMA ZAVRSENO MEDICINSKI FAKULTET?

pac: imate od tie apcinjata 229 den. belo kutice?
    jas: ???? a za sto vi se?
    pac: pa za pienje
    jas: a za sto gi piete?
    pac: pa taka be si gi pijam za mene odvreme navreme,ama gi nemate ne go gledam kuticeto
    :D

Доаѓа 40 год пациентка да зема лекови и јас и проверував податоци во книшка:
    Јас:Завчера сте имале роденден?
    Пац:Да,имав,од кај виде?
    Јас:Пааа,од матичниов број.
    Пац:Стварнооо!Од матичниот број се гледа роденденот!!!
    Јас:Да,логично е тоа да го знаете!
    Пац:Да,ама некој нема логика....

Дај ми од зелените апчиња и за дење и за ноќе....

doaga pacientka od romski proizhod vo apteka i mi vika
    -daj mi nekoja krema za liceto
    -za kakva koza
    -pa ne gledas li ,za crna:)))))))))))

Pac:Imate sterilna caska za urina?
    Jas:Da imame povelete 9 den.e
    Pac:(ja zema i ete ti ja se vraka posle nekolku minuti) i mi vika:zaboraviv da te prasam,casava cista e ili da ja izmijam doma so sjaj ili so sapun????????

Pac:Prodavate od stapcinjata ZINI AAAAAA?:)

Pac:Imate Analgin?Jas:Da imame...Pac:e dedo da ti kaze:APTEKA BEZ ANALGIN E ISTO KAKO FURNA BEZ LEB!!!!

Pac: ,,Dajte mi eden Penetral.,, :)

Сликава трева да се отвори во нов таб, вака не е целосна

На bittersweet, Monna.Monna, zarah и 21 други им се допаѓа ова.
  15. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    еве сум и јас :hai:
    РТГ пасажа на тенко црево се состои од снимање кои трае минимум 3 часа :!: а најпрво ке испиеш 4 чаши Браунов раствор- кој е :puke: мислам дека цревата ке ми излезеа-те тера на повракање, а бидејки треба да бидеш гладна , немаш што да повратиш :worried: и мими животов докторот ако ми речеше треба уште една чаша да испиеш, имаше во лице да му го плеснам :lol: па се смилува, и конечно да каснеш нешто ^_^
    татко ми беше до време цело време, морална поткрепа-па татко ми е нели душичка а мами да беше паника ке кренеше тоа знам-ех мамо мамо

работите тргнаа во погрешна насока уште од вчера вечерта-се бидовме со тој бившиот со кој што имавме навистина цврста врска но сватив дека тој е сменет, а мислам дека свати дека сум и јас сменета и бев малку посериозна а кога се разделивме-си дојдов пешки до дома а ми понуди да ме донесе 2 пати да ме донесе-го одбив, се обиде дури и да ме смува ама не му успеа :D а пешачев со цел да се смирам ама бев бесна како рис, искри ми излегуваа од очите, мислам дека ке скршев се по дома или ке претепав некој што ке ми се појавеше пред мене-пред да легнам се напив 2 мг Дијазепам не ми помогна едвај заспав :!: и утринава рано станав и рано излеговме со татко ми од дома
    што ме тераше да седнам на кафе со тој тип, знаејки дека сеуште му се допагам незнам-момент на слабост,хормони и пмс-од двете по малку :?:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Нон стоп си ставам на список некои нови за читање а уште старите не сум ги прочитала.И секогаш кога почнувам нова книга ја барам или во библиотека или на интернет а не во списокот за читање.
    Како и да е, денов ми почна многу убаво.Ништо нема да ми го расипе дури ни времето.

На ana-girl и LilBaby им се допаѓа ова.
  17. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Моите први палачинки. Се осеќам гордо. После 4 испрљани тавчиња,и 4 неуспешни палачинки(ако можат така да се наречат) успеав да направам 12 добри :D Ќе ме биде :D Ќе го занемарам исгорениот прст,на крај вредеше :D Некои поискусни домаќинки сеа ќе ми се смеат,ама треба да земе во превид и фактот дека сум антиталент за готвење :D

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    На zarah, VIN.diesel и Barbie20 им се допаѓа ова.
  19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк бидете тоа што сте а не другите да ви кажуваат какви да бидете,и не подлегнувајте на провокации,еден живот имаме и треба да си го живееме како што нас ни одговара.

На Angel4eeee, Anja98 и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  20. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    СДК телефонот го имам веке трет ден и заради сестра ми си доби неколку гребатинки!!! За да не открие нешто важно на мојте се бркавме и ми падна.Ама обро сеуште е жив !!!! :) Ама ке и вратам некој друг ден :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.