Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Си сменив аватар и потпис,се надевам ви се допаѓаат и вас :$

Вечерва спијам во моите омилени пижами со ѕвездички и моето меченце големо :hug:

Во другите земји:
    Види го,спие како ангел.
    Во Македонија:
    Види го, спие ко заклан. :clap:

2. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Се нервирам што неможам да коментирам на некои теми, ради луѓе што ме знаат на форумов :@

3. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Направи си нов акаунт и пишувај на мира.

Иначе СДК
    Колку е убаво да си плачеш без причина, едноставно плачеш и заспиеш
    Ќе се чувствуваш прекрасно после тоа.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaylee

Kaylee Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Велат дека луѓето не се менуваат,што е навистина точно,но секогаш учат од грешките и така се поправаат и ова е точно.Работите почнувам да ги гледам од поинаков агол.До денес правев избрзани,непромислени работи.Мислев само на тоа колку мене би ми било убаво.Ама не е секогаш така.Дури и во љубовта.Секогаш треба да се размислува.
    Вчера отидов кај баба ми на гости.Решив да и се отворам,се да и раскажам,постара е,а и многу поминала во животот,низ секакви маки и страдања и не згрешив.Ми даде многу корисни совети,да не отидев кај неа,да не разговаравме немаше да си го ставам прстот на чело и да размислам.
    Знам,сеуште сум мала ,цел живот е пред мене и кога мајка ми ке ми рече нешто не можам да и кажам јас знам што правам бидејки не се когаш знам,но се трудам да го направам најдоброто.Се трудам да се изградам како личност и се трудам да донесувам правилни одлуки. :)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    сдк дека сум во потрага по другарка..ама верна другарка! да си идеме заедно у шопинг,да се лакираме,да скитаме и тоа по можност да е сингл...па нема смисла си фатила дечко и мисли дека треба да е со него 24/7 :^) ако има феминка со желба за друзење нека се јави :D ама најозбилна сум

На shushu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Фала ти господееее !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Конечно добив,после толку каснење..Ми падна камен од срце..Никогаш волку не сум се радувала за добиено :lol: :lol: :lol: :D

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    На Балканов , или поточно Македонија се истакнува и проширува еден вид комплекс или како сакате наречете го а тоа е "што ќе помислат другите" , за ова многу пати било зборувано и дискутирано али бидејќи е проширено низ цела држава мислам дека треба да се посвети многу внимание и да некако се реши.
    Голем број луѓе денеска не функционираат и живеат онака како што сакаат од многу причини но една од нив е што ќе помислат другите, што ќе кажат за ова ако го направам , што комшијата ќе помисли ако ме види ваква и слично. Примери има многу , особено оние кој преку лето бараат работа , студенти или гимназијалци или било кој друг , ќе им кажеш па еве имам другар работи во супермаркет може лесно да ти најде работа за толку и толку , се исплати и лесна заработка , ќе поредиш неколку кутии и тоа е тоа .... ИИИИ НЕЕЕ е одговорот , што ќе помислат луѓето ако ме видат дека работам тамо , што ќе помислат ако делам флаери , што ќе помислат лелелеле..... што ќе помислат....... и така тука настапува овој "комплекс " кој ќе ги остави луѓето без пари и работа преку лето и после ќе пишат на фацебук леле колку е досадноооо нема работа итн (овдека не спаѓаат тие кој стварно неможат да најдат работа а завршиле факултет, да не бидам цитиран.)

За ноќен живот и сл. да не спомнувам , еве на пример кога бев на кратко летување на езеро , бевме и во околните градчиња и градови , нели со кола па малце да се прошеташ наоколу , исто , ќе се јавиш на некоја другарка што не си ја видел долго време (не мои туку на другарите) и викаш ај на кафе да се видиме , одговорот е чекај дечко ми да го прашам ... или пак неее неможам што ќе помислат другите ако ме видат со Скопјанец и сл. , за диско да не зборам , машките во еден куп , женските во друг куп и се буљат и толку. Кој си се фатиле си се фатиле и тоа е тоа , не дајбоже да пријдеш на некое девојче за муабет , готово како со нож да и си отишол , што ќе помислат другите ако ме видат дека зборам со тебе, ај ќе кажам до мене е , фацата ко пиперка ми е :D , ама и на другарите , тој па едниот знае што да каже и да си ја смува лесно , не бе никој , сите сакаат нешто да направат ама неможат , зашто .... оти ќе помислеле другите нешто ....
    Во Скопје не е до толку застапено , али ќе биде за некоја година .....
    И после зашто сингл , па ете една причина ... после ја се прашувам зашто толку ги има во Бугарија , Црна Гора и Грција на летување .... таму барем никој неможе да ги види и "што ќе помислат" .... освен ако не се скараат со другарките и другарите па тогаш иде оговарање на-великО.

И така голем дел викаат живеат како што они сакаат и им е гајле што мислат другите , али ги базираат сите животни одлуки и стил на живеење според тоа да другите не мислат нешто лошо за нив.....Што ќе помислат другите .....

Толку се загрижени и посветени на тоа што другите ќе помислат за нив да им отиде животот .....
    Јас сум сигурен да отидам сега во МК и да кажам на некој дека комбинацијата sucks , више никад нема да ја постира .... наместо да каже Јипи иди у пм , ич не ми е гајле дали тебе ти се свиѓа или не....
    А и не ги кривам само нив , под ниво на притисок и оговарање ретко кој ќе издржи , ќе направи нешто некој и одма леле како можел , лелееее види ја спиела со 10 мажи , леле види носи вакви патики , леле ова , леле она , леле види го како ја ставил капата , леле....

Али веќе го знаете тоа што го испишав али ете имав потреба да се искажам , дали грешката е во модерното време , дали во Америка , дали во Петко или Јанко или родителите не се знае .....

Иначе денов е прекрасен , топол , недела никогаш не сум ја сакал , најчесто поради тоа што утре е факултетски ден и морам рано да станам .... среќа сега нема факултет , или барем уште месец-два ќе го нема , па на раат ќе си уживаш.

На sweet-cherry, Lov3, Monna.Monna и 14 други им се допаѓа ова.
  8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СДК
    Колку ме ме нервираат гости во недела...и кога ке си заседнат не им текнувѕва дека утре е работен ден и дека треба да си одат... :) затоа што некој сака да се одморе... :)

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Голема благодарност до една другарка која ми препорача една книга. Едноставно ми ги отвори очите, видов каде грешам за што сум згрешила и како во иднина да се поставам во различни ситуации. Јас сум личност која не може доволно да ги искаже емоциите, емотивно незрела сум и секогаш размислувам со мозокот, многу ретко оставам срцето да ми биде предводник.
    Да има моменти кога се чувствувам осамено, ама подобро да си го чекам тој што ме заслужува од колку да паѓам во погрешна прегратка. Сакам да си најдам некој, да тоа е факт, ама ќе си чекам...
    Имајте убав ден :hug:

На Barbie20 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  10. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Огромна благодарност до тебе.
    Да, токму ти.
    Ми покажа дека сум жена, спремна да направи се' за саканиот.
    Дека треба да стиснам заби, без да пролевам солзи.
    Ми покажа дека знам да сакам, безусловно.
    Ми покажа дека пред се' сум човек.

Прости ми,
    Мораме да трагаме по сопствената среќа низ патишта кои нема да се сретнат никогаш повторно.

И не,
    Не го утнавме ние времето.
    Времето не утна нас.
    Зошто „ние“ не постои повеќе.

Прикачени фајлови:

• S_wBKa4sGco.jpg
      S_wBKa4sGco.jpg
      Големина на фајлот:
      79 KB
      Прегледи:
      175
    На Barbie20, anichka94 и Sara123 им се допаѓа ова.
  11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Недела.
    Убаво испланиран ден.
    Станав накај 12,си изгледав серијата,сега си пуштив музика.Уште малку на семеен ручек кај баба и дедо,па вечер низ град со другарка. :)
    И вас нека ви е убав денот. :hug:

На Sweety-90, Glossy-girl, GordanaL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    СДК сега ќе пишувам и ќе си олеснам на душата.
    Многу ми е тешко се чуствувам осамено некако празно незнам неможам да опишам.Уште 13 дена одам на одмор да да ќе се одморам психички ме смирува пливањето.Неможам да сфатам некои што имаат дечковци не не на 12-13 години :shake: Ова веќе не е за смеа ова е катастрофа случајно дознав дека 13 годишно девојче ја изгубило невиноста не ми се верува ужас :( А пуштиш сител или реклами или серии турски или вести на кои што само се фали ВМРО.ВМРО вака ВМРО така.Истото и на канал5.Па дај нека направат некои реални шоуа,емисии па поинтересно ќе биде мајке му :) Па политика политика само Самарас вака Обама така Грујо вака,Зоки така,Шехеринска ова она па веќе ми се смачи ми оди да одам на пуст остров сама некако расположението ми се менува 360 степени на минута.Да најверојатно ќе да е до пубертетот нека го фала богу не ми работат хормоните како на некои па да имам желба за мување,дечковци крај краева и секс :shake: Ми се смачи како гледам слики од мои другарки кои што ставиле кармин,туш,маскара,руж,пудра ми се гади од нив :puke: Па облекле и кратки фустанчиња.А да сега да ги искоментирам сериите тоа се турски мустри(почнаа децата со турски имиња да ги крштеваат |( )па се љубов па ако ги глеаш нив хормоните ќе ти полудат нормално.А тоа па индиските шо да ти зборам катастрофа 100 години траат мислиш крај немаат.А тоа па португалската катастрофа од затвор,па деца,па сега уште кинеска ни фали :D Е сеа ќе искоментирам за песните незнам што гледаат у тоа Гангам Стајл еднаш ја слушав песната и викам ова песна ли е или рапсодија :?: Мислам катастрофа е сега откако си кажав што ми лежи на душа се чуствувам испразнето од глупостиве што ги собирав у глава.Само уште 13 дена и ќе бидам ко нова.Бидете ми поздравени :* и ФЕМИНА е најубавиот и најдобар сајт и форум :inlove:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Што се не трпи оваа земја.Што ќе не чуеш.што се ќе не видиш.

Луѓево со сила се прават копија едни на други...да не речам клонови.Пробуваат да мислат исто како другите,да се однесуваат како некој друг,да бидат 100 % како некој нивни идол.
    Ретко кој во денешно време им свое јас ... сите верни на оргиналот.
    Дури и на форумов читам мислења превземени од други феминки и напишано само наново

Ц,ц,ц свашта.

На Someonespecial и lunicka им се допаѓа ова.
  14. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Ме разбуди еден мирис, на едно време кога бев безгрижна. Долго време ми требаше да разберам од каде доаѓа, зашто лежев и уживав во спомените што минуваа низ глава. Видов, мајка ми ги оставила испраните чисти алишта на столот, за да ги раскренам..
    Ама не ми сака душава да прекинам да го враќам времето.
    Тогаш бев целосно безгрижна, возбудена зашто доаѓаше првиот училишен ден, се радував на новата ташна, на новите моливчиња, новите парчиња облека.
    И мајка ми,секогаш точно 5 дена пред први септември, ги переше ташната, јакничката, облеката.. Се мирисаше исто. Се мирисаше на мајка ми. А мирисот на неа во тоа време, многу ми недостасуваше.
    Таа далеку, јас овде.. Единствено што можев да правам во врска со мајка ми, беше да ги мирисам учебниците - зашто мирисаа на неа. Да се слушнам со неа, една минута дневно, и да ја гледам нашата заедничка слика пред да заспивам.
    Иако разделени, бевме моќни. Уште сме.
    Таа беше моето се. Јас бев нејзиниот живот.
    И ќе остане. :)

На sweet-cherry, Sweety-90, Libera и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    СДК некој период ќе се повлечам од форумов барем еден месец во август после 15 можеби ќе ви пишам поздрав мили мои :)

16. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    СДК
    Everything will be ok in the end, and if it's not ok, it's not the end.... :!:

На Sweety-90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Недела.
    Дефинитивно нема поубав ден за дружење со семејството.
    Непланираното секогаш е подобро. Ме разбудија моите за да одиме на базент. Па така се живее 100 години луѓе мои :) Базен + ладна вода + ладно пивце + топло време = уживанција :lol:
    Уживам во ваквите денови...И се повеќе го сваќам значењето на семејството.
    Па што би правела јас без нив...
    Имајте убав ден,заминав да одморам |-)
    :*

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Си бев кај тетка ми на поседок овие 3 дена и супер пројдовме, се утепавме од шетање по гости :lol: а и ни доаѓаа :rofl: ко магнет сум еј :D ајде уште отприлика една недела во Скопје и после одмооооооооооооооооор

http://www.youtube.com/watch?v=AWD416NTNKE

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    бев на една резентација за започнување на интернет бизнис-од ф.б. го видов се беше убаво, предавачот објаснуваше, одговараше на прашања ама кога дојде делот за обуката колку чини(што ке започне за една недела) ко лекој со ладен туш да ме полина попуст чини 20000 денари-може и на две рати по 10000 врти сучи пак се многу, а навистина сакам да одам, ама финансиски не можам да си дозволам :worried: здравје некој друг пат :doh:

и се видовме на кратко со најдобриот другар и сосед од детството, требаше да му дадам картичка по пошта што стигнала на име на тетка му-веке втор пат
    кога и кажав на другарка ми ми вели-доага да се видите, па и пред зграда |( бог да чува бе па нема јас кај него да отидам кога не ни знам каде живее поточно:fubar:
    заедно пораснавме него ко брат го гледам а нешто да се случи :fubar:

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    http://www.youtube.com/watch?v=QPoVHgYnkF4 :yawn:

А и времево ненормално,де сонце,де облаци и дожд |(
    Ај од утре ќе е подобро,ќе има повеќе активности,а и јас ќе се освестам...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.