Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Кога ќе погледнам наназад, гледам многу пропуштени прилики.
    Шанси кои ми се нуделе,а не сум ги прифатила, но и шанси кои сум ги прифатила, а не сум знаела правилно да ги искористам, и со самото тоа сум ги сј*бала.
    Се каам и за едните, и за другите.
    Сега можам само да гледам како други ги користат тие шанси, и како ја постигнуваат својата цел, која јас не сум можела да ја постигнам поради мојата брзоплетост и избувливост во некои ситуации. И срцето ме боли. Бидејќи сега, другите ја имаат таа можност, која јас одамна ја имав.
    Можеби сум изгубила нешто, можеби не. Никогаш нема да знам.
    Ќе знаев доколку прифатев да се соочам со сите предизвици кои ми излегле во пресрет.
    Тие кои сум ги прифатила, на некој начин ми биле и искуство повеќе, а и животна лекција.

И сега, во овој момент, додека седам дома, другите се забавуваат.И со тоа пропуштам нешто. Не го користам правилно времето кое некогаш ќе го барам, но никогаш нема да се врати. Најубавите години од животот.
    Но, во исто време, не можам да ги разберам оние кои секоја вечер се излезени и се забавуваат до утринските часови. Не дека јас не сакам. Сакам. Ама 2-3 пати неделно ми е доволно. А и тогаш, ретко да се расположам. Tаква сум. Партибрејкер :lol:

Во меѓувреме, обновени две стари пријателства. И мило ми е. Почнуваме од ново.

Летово, како досега. Досадно.
    За мене, летото започнува за една недела. Само се надевам дека моите соништа ќе се исполнат и се ќе биде како што треба :)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Конечно и јас се решив да го земам велосипедот.Пред некој ден го однесов на поправка и денес си го зедов.Како нов е, ептен ми беше мерак да го возам.Малку ме болат мускулите бидејки одамна не бев возела али ај ќе се навикнам.Од денеска започнувам и планирам секој ден да си го возам.

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Си ветувам, ви ветувам, им ветувам дека не денес затоа што веќе сме понеделник утре ќе си го исполнам целиот ден максимално. Ќе си го посветам на себе! Знам дека тогаш ќе се сакам себе како што се сакав порано. Зошто треба да се помисли на лоши работи ако некој отиде некаде? Јас не викам дека нема да го мислам но брзо ќе помине. Затоа ќе го испратам достојно и ќе искулирам еден ден сама, нема лошо да ми дојде. Мислам дека тој ден ќе ја преокупирам фемина и ќе ги догледам уште двете сезони од Никита која толку многу ми дава енергија и поттик за борба како во старите добри времиња. На раат 8) Чао.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    СДК колку било убаво да си среќен :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не ми е јасно зошто кревате толкава узбуна!
    10 страници од темава се испишани за една иста работа.
    Олабавете малку!
    Кој сака нека си оди.Немора толкава прашина да се крева.
    И кој сме ние да кажеме кој да си оди од форумов,а кој не.Тоа е индивидуално право.
    Секој си има свое размислување,без разлика дали ни се допаѓа или не.

6. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Покрај се ти беше со мене.
    Беше покрај мене кога тоа најмалку требаше да го направиш.
    Треба да ти верувам дека е готово, кога знам дека се ќе започне повторно?
    Не завршивме, само заради тоа што ти пролеа солзи пред да си заминеш.
    Се сакаме, заради тоа што така градиме совршенство.
    Се бориме и кога не можеме против нас.
    И би те прашала сега,
    Дали и понатаму љубовта ја нарекуваш со моето име?!

На Barbie20, Barbie07, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Боже прости им. |(

12 годишни ќе престанеле да даваат мислења. ;(
    Другите 12 годишни се расправаат со нив и ќе има војна уште 20 страни од темава :o
    А од таквите како мене фемина ќе пропадне :sweat:

Девојчево има 12 години и ние очекуваме зрелост и напаѓаме. Па малце и ние не сме ко шо треба ама ај. :lol: Треба да има ограничување на години на форумов :D Ама па и така ќе лажат дека се постари,така да, ништо од бизнисот,фемина пропаѓа :o

8. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Има разлика и од 12 годишни до 12 годишни. Што, едните да не очекуваат виртуелни барбики да им даваме да си играат? А не дека и на 18+ нема такви со сличен памет, ама ајде.. И доста беше, ќе се појави некој што си нема друга работа и одма сите излегуваме на повик.

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    на денешен ден по 28ми пат се роди едно девојче-јас :$
    прво дете од двете деца во семејството-прво па женско :D
    искрено, не се чуствувам како за толку-нека ми се множат :D
    здравје, срека да бидат на моја страна годинава и Господ што не гледа сите од горе да ми помогне да си го средам животот па нека ми е срекен роденденот ^_^

На kate21, Divinebutterfly, Libera и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    ^ srcekrsacka нека ти е среќен роденденот и све најубаво понатаму! :)

доброоо утроо!!! :)
    уште еден убав сончев ден овде во скопјево.. :sun: ...утринско кафе,фемина,музика=уживанција :inlove:

На srcekrsacka, Dog-lover и GordanaL им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.258
    Допаѓања:
    140.675
    Знаеш дека си остарел кога од две испиени кафиња пред спиење, или пак едно појако, не можеш да заспиеш цела ноќ!

Ми се случува втор пат во рок од две недели, а порано никогаш не сум го имала овој проблем, секогаш пред спиење сум пиела кафе :D И никако да ми влезе во глава дека не треба да пијам кафе пред спиење!

Не дека имам нешто против стареење, имала или не против секако ќе ме снајде, само некако мојот ум бавно и тешко ги следи промените на телото. Се изненадувам од секое бело влакно во косата, и од секоја брчка околу очите, и од полошите резултати секоја следна диета.

Не, не би сакала да сум помлада. Многу ми е убаво. Само сакам да можам полесно да се навикнувам на промените, тоа е се :D

На bittersweet, Divinebutterfly, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Се вратив.
    Тука во моето Скопје загушливо, топло ,убаво, посебно.Свое.

Тешко се навинкувам на животов тука кога ме немало подолго време,но некако се си доаѓа на свое.
    Сега е обратно сега ми фали другата земја.Ах лудо главче.
    Ама нормално е ми фали...
    јазикот, луѓето со кои бев и го пиев утриноското и попладневното кафе и ручек во точно определено време, ми фалат прошетките, планинскиот остар водух ,итлијанскиот сладолед и лутањето по шопинг центрите.

Носталигија хм секогаш е присутна во мене и таму и ваму ...како да се две различни јас една го сака другиот живот а една овој свет.

Сега кога си го пијам утринското кафе пред фемина знам дека е реално и тука сум.
    Имам некоја желбичка да прошетам низ град да си ги наполам очите со градот каков и да е мој е наоѓам убавина во него .

Своја на своето.
    Оддамна не сум пишувала тука , па сега тешко сврзувам реченици.

Мајка ми ме пречека среќна но за момент се сруши,и дел од мене се скрши...
    бабо и дедо почивајте во мир ..жал ми е што не се видовме оддамна...ќе ве чувам во моето срце.
    Засекогаш.

Поминав низ некој фази на промени ..но јас сум јас скромна ,радосна, помалку осамена и со желба за поисполнет живот.

До следната прилика девојќи.
    Ве поздравувам сите.

На Divinebutterfly, Monique995, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Велат некои нешта се случајни...Ништо во животот не е случајност.

На la-chicka, hermosa, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Нема повеќе за што да се нервирам. Сите турбуленции поминаа, алчните и ненаситните си останаа сами и со прстот во уста, а јас живеам како никогаш до сега. На среќата и нема крај, сите небитни ми се ставени на игнор, не се замарам со непотребни ствари.

И знаете што, конечно и јас ќе бидам дебела, БРЕМЕНА СУМ!
    Секој изминат ден сме поблиску до нашето прво видување. Јас и ангелот мој што расте во мене. :inlove:

На sweet-cherry, kate21, bittersweet и 70 други им се допаѓа ова.
  15. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Честитки мила со лесно да си ја износиш бременоста,..... :*

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kaylee

Kaylee Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Се каам што прерано пораснав.Наместо да мислам на првата симпатија и првиот бакнеж јас си се мачам.Не знаев дека љубовта толку боли.Не знаев дека заради љубов ке ги слушам цело време песните,ке ми текнува на моментите и ке плачам.Не знаев дека ке ми биде толку тешко.Сите другарки ме прашуваат зошто вака се однесувам,но што да им кажам? Како да им кажам?
    Поминавме толку убави моменти,бевме заедно еден покрај друг,се смеевме,пеевме,се гушкавме.Цел град го прошетавме заедно.Посетивме многу места.Тој беше единствен кој што не му служев само за корист и не се обидуваше ништо.Само сакаше да биде со мене.
    Долгите прошетки по паркот,заедно фатени за раце,седење на кеј заедно,гушнати,шетање на дождот,заедно бевме во зоолошка,парк,кино,ресторан,слаткарница.....Со него ги имав моменти кои што со никој друг ги немав.А сега кога ке дојдеше во август требаше да одиме и на Кале,Водно,Матка,требаше да го однесам кај баба ми,кај мене на вечера,кај мене филм да гледаме....Боли.Многу боли.
    Сега е време да кажам-крај.Боли ама ке помине.Сеуште сум мала.А змам дека кога тогаш ке се разделиме.Затоа ке бидам храбра и ке ставам крај.Баба ми ми вика зошто?! Затоа што знам дека ке се разделиме,дека немаме иднина,дека не постои ние,колку и да се борам.
    Во недела одам на одмор во Грција,а од септември школо.И ке се обидам да го заборавам.И него и неговата насмевка,неговите прегратки,неговите бакнежи.Јас можам.

На Barbie20 и hermosa им се допаѓа ова.
  17. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Хелоуууу ај ем бек :D

Еве ме после убавиот викенд. Се избањавме, се прошетавме.. камо да можевме да останеме повеќе.

Ај сега да видам што сум пропуштила на форумов, ќе го манијачам :devil:

:* :*

18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ги сакам луѓето кои што се способни животот да го погледнат на еден друг начин. Кај нив нема трескање од земја за ревии, колекции, излегувања. Тие луѓе не плачат заради тоа што некој ги оставил и не смислуваат одмаздољубиви планови затоа што веруваат дека така требало да биде, оставаат кармата да одлучи дали заслужуваат да им се врати за сето зло што некој им го има направено.

Ги сакам луѓето кои се едноставни, харизматични и полни со позитивна енергија. Тие не мора да зборуваат многу за да кажат нешто. Всушност немора воопшто да комуницираш со нив, со самото едно поздравување на улица, денот ти го прават поубав.
    Им се воодушевувам на сите оние кои што имаат еден куп проблеми а притоа не им се забележува. Одмерени, насмеани, а пред се добри луѓе.
    Ги сакам добрите луѓе, сите до еден би ги гушнала да можам. А сите вие кои се пронајдовте во било која од особиниве што ги пишав овде, знајте дека и вас ве сакам и неуспешно се стремам кон тоа да бидам и јас таков човек.

Заклучок: Не ги сакам луѓето слични на мене, воопшто, а на овие што се потполна спротивност од мене им симнувам капа, не секој може да биде таков човек.

На bittersweet, Someonespecial, kravce и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    И така иде тоа у живот ...
    Луѓе што ги сакаш ке те разочараат.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17