Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    НАШАТА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА

Утре тргнувам на едно интересно патување.
    Наместо класичен одмор годинава одлучив да направам две турнеи низ Македонија ;)
    Идејава ми дојде испровоцирана од редицата колони македонски возила кога одев за Грција на еден ден.

Утре почнувам со Западна Македонија.
    Ем ке си се видам со сите пријатели од студентските денови (најмалку имам по еден во секој град) ем ке ја запознаам нашава чудесна земја :D Сите глумиме патриоти, се жалиме оти немаме пари, а сите брп до Грција, до Бугарија, до Црна Гора или Албанија на летување. А колку од нас биле во Кокино, или ја посетиле Галичката свадба, или имаат отидено во некое мариовско село? Јас ништо од ова немам направено. Сега е моментот!!!

Утре тргнувам
    -прво ручек кај колешката од Кавадарци, немам на бебе отидено :rofl:
    -после посета на цимерката од Прилеп, таман пивофестот ке го истерам еден ден
    -утредента на ред е Широк сокак и моите битолски чупи да се изоговараме на раат
    -петок вечер или сабота сабајле (зависи од екипата што ке ја соберам во битола) одам на преспанско езеро , срамота жива никогаш немам појдено. Си најдовме сместување во некое мирно селце 3 дена таму
    -после продолжувам Струга, таму гости истерувам кај другар ми 2 дена , цел живот Охрид па Охрид, сега е Струга на ред
    -Жал ми е што нема Дебар да го посетам, ама затоа не ми бегаат селата од Македонски брод. Таман ако фати жегата да се скријам под сенка неколку дена
    - Следно, доручек на Вруток што ми е ветен од колегата од Гостивар уште од пред многу време, редно е да се реализира
    -После следи Скопје, така набрзинка едно кафе и во ноќните часови рикверц дома :rofl:

Во Август здравје на ред е источна Македонија

Едвај чекам да тргнам :* Ако имате на ФБ пријателка што става по милион слики од природните убавини на нашава чудесна земја да знаете јас сум :*

На sweet-cherry, Serafima, Maya3112 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    :rofl:

http://novini.mk/read/220752/hit-lubenica-dieta-za-7-dena-15-kilogrami

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    И еве ме мене конечно по два дена мислам како да поминаа два месеци .. сега па и послабо се вртам по интернетов но ќе ве посетувам навечер.
    Деновиве се чуствувам позитиво си сменив мислењата , си ја насочив перспективата кон оптимистички пат, мислам само на добри работи и се трудам мојата добрина да ја насочам кон другите, сватив дека колку и да биле злобни и ме мразеле некои личности јас пак ќе ги сакам и ќе им пружам добрина и љубов..

4. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    Мојата приказна ако ја почнам нема да има крај.
    Но вчерашната дешавка несмеам,а да не ја споделам со вас.
    Во центар околу 3часот попладне,се качувам по скалите од кај О ла ла што е една продавница за слатки и десерти и идам нагоре значи кај шо има оптики и сл....на едно ступче гледам една родителка го кренала детето и овоа си врши нужда ем голема ем и мала...вирче се напраи....
    Неможев а да не прокоментирам....Урлав таму се дерев ја напраив од Гомно подоле...
    Несакам такви работи,не треба таква свест да имаат луѓето.
    Она на сето тоа ми рече...
    ПА ШТО ИМА ВЕЗЕ ДЕТЕ Е ЌЕ ГО СОБЕРАМ ТОА!!!
    КАКО БРЕ ЖЕНО БОЖЈА КАКООО???
    На 2 метра ти е џино ресторанот иди унатре олесни го копилето ко шо треба и со тоалетна подзабриши го а не у сред центар на сред плочки или мермер шо и да е....
    Па луѓе поминуваат бре.

Катастрофа!

5. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Колку и да се трудам на некои луѓе да им објаснам на добар начин никако не оди. :x Несакам да повредувам никого, но овој пат изгледа ќе морам... :worried: Тешко е кога вистината ќе ти удри силна шлаканица, но таа шлаканица ќе ти помогне да разгледаш околу себе со отворени очи и бистра глава.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    колку е убаво чуството кога имаш живот во тебе :)
    знае господ на жEната да и подари нешTо толку силно и убаво :) ти благодарам господе Vо мое и име на сите мајки и воопсто жEни за тој огромен подарок :)

На Serafima, Anna-Banana, ludoto19 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    За нечие дете велиш дека е копиле? :^)

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Во денешно време просперираат луѓе кои не ги интересира ништо и не се замараат за се и сешто..К*р ми е,двор ми е.
    И најдобро им е на таквите.
    Денес дознав дека колешка која немаше појма од ништо,која не доаѓаше ни на предавања,ни на полагање,а немаше ни запишано последен семестар,туку цело време шеташе и се излежуваше,додека ние другите ја удиравме главата од ѕид ако немавме научено и кои седевме до 6 сабајле за да научиме, СЕ ВРАБОТИЛА!
    Ваква останав кога слушнав :o
    Не дека не ми е мило,мило ми е.Ама повеќе ми е криво.Затоа што во оваа држава нема правда.Ако немаш пријател да ти помогне,џабе ти е и факултет и знаење.
    Јас која сите предмети ги положив на време,со учење и труд,не можам да се вработам,а таа која има уште 46368) предмети за полагање си се вработила.
    Како, и јас не знам.Алал нека и е :clap:

* * * * * * * * *

Инаку,гостинот,или како што го нарече vinozito1 Величествениот Султан Сулејман, за жал, не дојде :'( :lol:
    И ми се налути. Сега кај ке најдам пак ваков другар? :lol:

На vinozito1 и leighton23 им се допаѓа ова.
  9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Уф каков демотивирачки текст,а јас моментално сум со книгата спремам испит :(
    Колку е демотивирачки,толку повеќе е вистинит.Се сложувам со тебе,за жал и јас сум сведок на голем број слични неправди.. :x

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Периодов ми е сосема исполнет. Друштво, искачање, маж, го правам она што го сакам, од сè имам по малку.
    Си седам надвор на тераса со ладно кафенце, нозете оптегнати, пред мене книга... Па ќе си пуштам серија, па ручече, некако за се имам време.
    Ги сакам ваквите периоди на мир. Пред се да се зафркне и да биде гз преку глава, кога има турбуленции, стресови...
    Затоа уживам во секој еден миг од овој период. :)

На sweet-cherry, Serafima, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Ако,учи си ти, да си знаеш :)
    Барем, во иднина кога ќе се вработиш нема да се смеат на твоето незнаење, иако денес ни тоа не се цени многу.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.239
    Допаѓања:
    157.292
    Некои кладби претпочитам да ги изгубам колку и да ме чинеле потоа. Повеќе сакам да се кладам за да го разбијам малерот и да изгубам, отколку да победам. :)

13. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Страшно ме иритира кога ќе прочитам секојА ден. :|
    Толку!

14. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    ^ :D

Страшно ме иритира кога ќе прочитам ТАА ден.

Страшно ме иритира кога ќе прочитам сВатив.

Страшно ме иритира кога ќе прочитам коЈ, за во множина.

Толку! :emo:

15. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Ќе го киднапирам чоеков :lol:
    :inlove:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,9 KB
      Прегледи:
      204
    На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Денес ми е роденден девојки!!
    А моите најдраги го направија посебен. Како да не ги сакам. Тие ми се СЕ!!

Почестете се од мене :*

На Adi888, Anna-Banana, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Ми се оди во Кичево :wasntme: ! :l: :l: Мало ама убаво градче, немам појдено 6 години :x само на поминување кога сме оделе за Охрид.Кога бев малечка памтам 1 година живеевме таму па се вративме назад во Скопје. Летово запознав неколку другари од Кичево и почнаа да ми кажуваат што се сменило...да ми објаснуваат што каде е, иако го знам Кичево, колку толку барем да можам да се снајдам :D Летово мора да појдеме, тоа ми е најголема желба во моментов :) :angel:

На Girl-50 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    СДК дека ја поминав вечерва премногу грдо. Рацете ме болат од цел ден вежбање cup song, со дечко ми се испокарав,цела вечер спиев кај него додека он си беше со другарите у другата соба и врвот на се ми беше феминава. Повеќето знаете зошто,можеби претерувам и драматизирам ама навистина сум разочарана,нервозна,тажна...баш точно и незнам што ама знам дека ми се плаче :(

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Поооооооооооооооооо ептен сте ја напнале темава! Дури не ми се ни чита...
    Среќа што има и по некој интересен пост,а штета што толку се ретки веќе.

На sweet-cherry, bittersweet, Hipster и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК излегов со другарките и некако искрено ми сметашеее таа гужва.Знаете не дека сум остарена но подобро ми е кога ке си излезам некаде на тивко со дечкоми па дури и кај него дома ми е сто пати поубаво...А сега ? ГУЖВА АЛХОХОЛ И ЦИГАРИ ? И ДА НЕ ЗАБОРАВАМ САМО МАЛОЛЕТНИЦИ Т.Е СРЕДНОШКОЛКИ ОКОЛЕ МЕНЕ СО ГОЛИ ГАЗИЊА ? КАЈ ОТИДОВМЕ БЕЕЕ ЦЕЛА МЛАДИНА Е УПРОПАСТЕНА БЕ
    ПИШАЛА РАЗОЧАРАА ОД ЉУБОВ ? ЗОШТО БЕ НЕ ТЕ САКААТ МАЈКАТИ И ТАТКОТИ ?
    ПИШАЛА НЕ ПОСТОЈАТ ДРУГАРККИ ? ЗОШТО ТИ ГИ УКРАДОА ИГРАЧКИТЕ?
    СРЦЕТО МИ Е СКРЕШНО ? ЗОШТО ТИ ПАДНА ШИШЕТО СО МЛЕКО НА СРЦЕТО И ТИ ГО СКРШИ ?
    АМАН БЕ НА ТИЕ ГОДИНИ ВО ОВА ВРЕМЕ СТАНУВАВ ДА ИДАМ ДА МОЧКАМ :rofl: А ВИЕ ? ЦЦЦЦ

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.