Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Ауу мртва уморна сум.Цел ден во брзање, пакување.Едвај чекам да стигнам, едвај.Неможам повеќе да издржам тука многу се радувам што макар на 10 дена ќе сменам нешто.И да очекувам забава.Сакам да се вратам полна со спомени кои ќе ги паметам и кои ќе ги раскажувам тука.Ќе ми фали фемина многу, се навикнав тука на членките.Али ај 10 дена што се, брзо ќе поминат.
    Ohrid here I come :) :rock:

2. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    Прилично кратко време сум на форумот, ама видов многу членки што имаат жолти цветчиња а воопшто немаат корисни мислења, или брзаат кон зеленото цветче и пишуваат секаде по сто пати.Тука има и сериозни теми за разговор, има и теми за разонода во кои мислењата и не му значат многу на другиот член/читател (пр. „Што јадевте денеска?“), и токму тие теми се најмногу злоупотребени..

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Секоја нова врска започни ја со нов парфем!

На kala21, Elichka, Girl-50 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    И... денес го видовме ангелот мал :angel: .
    Тешки сме колку едно чоколадо од 80гр, убаво си растеме, па дури и прстињата си ги видовме.
    Сонце малечко како беше заспано, не се помрднуваше. Како на столче чучнато и како гости да чека :D . Потоа го разбудивме некако, па почна да се протегнува, да крева рачиња, ножиња... Да не можеш да престанеш да го гледаш.
    Невиност...

Дај Боже сите да си дочекаат и да си видат една таква слика, срцето да ти се стопи :angel: .
    Тоа сакав да кажам, дека сум пресреќна :inlove: .

На sweet-star, Umbrella22, Libera и 86 други им се допаѓа ова.
  5. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Се е добро кажано само не се сложувам за враќањето тродупло.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Денес, по долго време, за момент останав сама. За момент останав сама и сфатив колку сум несреќна.

Живеам во голема куќа со 20 луѓе, работам со стотици колеги. Единственото време што го имам сама е под туш и додека одам на работа и накај дома, макар што и тогаш пробувам да не размислувам слушајќи музика или разговарајќи со себе на германски. Ама откако се истуширав денес, дел од цимерите спиеја, останатите се` уште не беа вратени. И се сетив на нешто што постојано го потиснувам: јас сум многу осамена.

Сама и осамена не се синоними. Но полесно е кога си опкружен со луѓе, размислуваш за нив, за нивните животи, за нивните проблеми, размислуваш на нив и забораваш на себе. А токму тоа е и поентата: да заборавиш како се чувствуваш, и да заборавиш да чувствуваш воопшто, по можност. И ми успеа. Се смеев кога другите се смееја, тагував кога другите тагуваа. Климав додека кажуваа нешто важно и сочувствував кога кажуваа нешто тажно. Сеедно ми беше дали некој ќе ме пофали или прекори. Не сакав ниту мразев некој. Ја изгубив страста за животот некаде попатно, во авионот од Македонија до Германија.

И еве сум денес. Добро ми одеше цел месец. Но ми беа доволни неколку моменти во тишина за да сфатам колку сум осамена. Ако останев во Македонија, цело лето ќе го поминев во досада и самосожалување. Секоја вечер ќе бев сама и ќе се присетував колку сум осамена. Ама кога човек е осамен, осамен е секаде, зарем не? Македонија, Германија, Америка, во толпа луѓе, на Месечината, во друга галаксија... Секогаш можеш да се преправаш, но кого залажуваш? На крајот на денот, кога ќе се погледнеш во огледало, ти пишува на челото.

На Babylon, MSkorpionka, Bescheiden и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Научив дека ВО ЖИВОТОТ ЗА ОНА ШТО ВИСТИНСКИ СЕ САКА НИКОГАШ НЕ СМЕЕМЕ ДА СЕ ОДКАЖЕМЕ КОЛКУ И ПРЕПРЕКИ ДА ИМАМЕ КОЛКУ И ДА Е ТЕШКО АКО ВИСТИНСКИ СЕ БОРИМЕ СЕКОГАШ КЕ ИМА РЕЗУЛТАТИ..И ТЕШКО Е ДА СЕ ДОБИЕ ТОА ШТО СЕ САКА НО КОЛКУ ПОВЕЌЕ СЕ ТРУДИШ ТОЛКУ ПОВЕКЕ КЕ ГО ЦЕНИШ ТОА .. МОЈОТ СОВЕТ ДО СИТЕ ВАС
    НЕ ПОСТОИ НЕВОЗОМОЖНА ЉУБОВ ТУКУ САМО ПОСТОИ БОРБА ДА СЕ ПОСТИГНЕ САКАНОТО :inlove:

8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Искочив во 6,а се прибрав пред 5 минути.
    Пууууууууууууу,абер да се немало :rofl:

9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    СДК дека и најмал комплимент може да ме развесели ^^

На Someonespecial, SparkyAngel и Westlife им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.060
    Исто .. хммм да можам барем 5-6 кила да качам :wasntme:

На SparkyAngel и Barbie20 им се допаѓа ова.
  11. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Го мразам летово..глупо и тупо.

На CoverGirl10, la-chicka и dream.queen им се допаѓа ова.
  12. Frame

Frame Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    88
    После целата таа дневна бучава, врева, џагор на луѓето, свирежи на колите...
    сфаќам колку ноќта во Скопје е прекрасна, мирна, спокојна.

Да, го сакам Скопје кога е тивко, кога само штурчињата и сопственото дишење го слушам.
    и да, го сакам заради тебе говедо едно.

На сите ни требаше ваков ден да сфатиме колку едно кичесто село наречено метрополата Скопје е дел од нас, дел од најголемата наша љубов.

ако во скоро време не си фатам дечко ќе почнам да се заљубувам во споменици |(

На kala21, WarriorAngel, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    А нели битен е карактерот и паметот а не физичкиот изглед , што сега излезе дека другите што коментираат за тело ова она се плитки , а ти коментираш за просечно(лошо) лице ? Значи у телото може како сака да се опушти некој , ама ете битно е лицето ... Мене ми се бесмислени ваквите муабети и за тело и за лице , освен ако не ги прават две до три многу блиски другарки и си се слободни да си изоговараат до 101 и назад . Целулитот секако дека не изгледа убаво и е еден доказ колку нездраво живееме и девојките кои вежбаат и се стремат кон затегнато тело без целулит само се грижат за своето здравје и самодоверба . Што се однесува до опуштеноста на стомаци , задници и цицки , се разбира дека секој треба да си се облекува на начин кој ке му ги скрие недостатоците ,никој од нас не е совршен ама па и не иде некоја многу слаба девојка да облече нешто што ке ја оклопи , ниту пак пополна девојка да облече нешто што ке прави да "тече " од сите страни . Што се однесува до Никол , браво за девојката, држи совршено тело и е одлична мотивација , градите и се средна големина и складни со телото, повештачки немаш видено? Памела , Коко , Сораја ? И за крај жена со самодоверба и свесност за недостатоците и квалитетите е убава жена макар и со како што би кажала ти "просечно" лице или тело ...

14. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    Блиску се сонот и јавето. Јас давам чекор плус во сонот-сакам да сонувам!

На kala21, vinozito1, kate21 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Мислам толку многу се смешни тие кои критикуват и даваат примери како би требало да се однесува и пишува човек а истиот не ги почитува сопствените правила.

16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    :hai: Добри сте?

На COollLady, Lov3, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172

Добро де и смајли сум ставила, се зафркавав малку. Слободно можеш да ми видиш колку мои постови се поврзани со туѓата физичка убавина па заклучи си самата тоа што се прашуваш. Бидејќи нели лично не ме познаваш за да знаеш за што јас разговарам со моите другарки или познанички.
    И понекогаш знае секој од нас да прокоментира за затегнато тело (или такво нешто), ама треба ли цело време да се зборува само за тоа како на секоја женска нешто физички и фали?!

---------- -------

Убедливо мајка ми денеска ги направи најубавите мекици. Моите 53 кила чувствувам дека полека ќе се лизнат, ама не надолу туку нагоре. Денес требаше да бидам само на овошје и зеленчук, но кога се појавив дома и кога ми замириса на свежо направени мекици неможев да одолеам.
    Убава е ноќва, мирна!

18. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Нема ништо поубаво од ладен туш во 1 навечер на ова жешково :D

19. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Баш затоа што не треба цело време да се зборува кому што фали , ми падна во очи тоа за просечно/лошо лице а зборуваш дека си против напнување на темите околу изгледот , ама сами сме си криви ние жените една на друга си создаваме компплекси и некои правила и вредности па после нормално дека ќе сме фрустрирани и под притисок. Инаку по контекстот не ми дојде како зафрканција и затоа прокоментирав. :)

20. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Времето е непријател на љубовта,
    крадец што ги скратува
    сите наши златни часови.
    Јас затоа никогаш не разбрав
    зошто вљубените ја сметаат својата среќа
    во денови, ноќи и години,
    кога нашата љубов може да се мери само
    во нашите радости, воздишки и солзи...

На kala21, SparkyAngel и ljubovche им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.