Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Утре идам накај Охрида града 8) Пакувајќи се осетив нешто чудно у мешево,тоа да ти било црвената тетка,мамицу и... :swear: СакаВ да кажам ако ме изнервира некој денеска ќе ја пратам црвенава тетка у црвено ферари да го напраи салата :!: Нека се пазат,да не биде после не сум кажала. :D

2. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Да бидеш верен не значи да бидеш глуп, туку значи дека си зрел и дека знаеш да го цениш она што го имаш!

На WarriorAngel, Daydream, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    Никогаш нема да се предадам, ќе бидам силна, ќе издржам...
    Морам...

На WarriorAngel и leighton23 им се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    ... општо сме преоптеретени со концептот НАДВОРЕШНА убавина (велам СМЕ, и јас се вбројувам во таа група и се срамам искрено). Дали од премногу гледање филмови каде што сите се скоцкани или Кардашијанс, каде што се будат со шминка, па мислиме дека тоа е правилно и што можат они - можеме (и треба) и ние... навистина.
    Мислите ми се раштракани, но едно знам: Жените не се разубавуваат за мажите. Тоа го прават за да им се одмаздат на другите жени.
    И боли фактот што цел живот се дотеруваме за други погледи и туѓи восхити... ќе почнам да ја ценам надворешната убавина и сите ритуали на подготовка кога една жена ќе ми рече - се дотерувам лично за себе и притоа нема да ми изговори лага.
    Се враќам на тоа дека сме опседнати со концептот убавина и ја поистоветуваме само со исправена кератинска перфектна коса или надградба на нокти или нецелулитно стегнато газе со Коко како репер или доооооооолги нозе или небесно сини очи од евтини викенд романчиња со еротски набој...
    Што е убавината ако не привидна, пролазна, субјективна работа?
    Како може половина и повеќе од животот да го посветиш на самоодржување кога тоа те прави комплетно несреќна и ти создава стрес, значи не не` (се) сфаќам. И тешко ми е поради тоа. :(

Мислам тажна сум, затоа што се враќаме на почетокот - секој ќе ја одбере девојката стегната и дотерана како елка затоа што имала тело гром, а онаа „просекот“ ќе падне во кошот симпатични и френдли материјал.
    Така умот, шармот, харизмата и насмевката станаа клише. Заради некое си тело.
    Тоа е приказната. И ми се гади.

На sanja.burgundy, Kaley, Libera и 30 други им се допаѓа ова.
  5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Си направив помфрит количински као да ќе го викам цел град на гозба и го изедов сама, и се мислам дали да го смачкам и сладоледот на брат ми у фрижидер па да се правам на будала као не знам за што зборат? Вие што викавте дека лето нема да има и да скратиме со диети, вие сте тие слабите у друштво што јадат у Вили секој ден и сте убер слаби.

Е така, видов и летна чизма до колена и пак не им го сфатив постоењето...
    Сериозно, кој ги донесе кај нас и кај да го барам да му изразам сочуство?

Редактирам, и Ивана Сватка стана старлета, вие до каде сте во животот?

На Saki15, CoverGirl10, Libera и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Незнам зошто повеќето луѓе се опседнати со надворешниот изгледа и најчесто те отценуваан по тоа како изгледаш однадвор поточно како си облечен.
    Најмногу ме нервираат вакви луѓе кои веднаш по нечија облека можат да донесат заклучок каква е таа личност. :@
    Го имам осетено јас тоа и на сопствена кожа. Поточно на почетокот кога тргнував на училиште, моите родители не еба вработени, па затоа морав да носам стара облека од мои постари братучетки. Го знам чувството да бидеш отфрлен поради старата облека, иако во тоа време јас кога растев сепак беше по друго.
    Денеска секако тоа е по брутално, ако би можела така да се изразам. Едноставно ми се гади од такви луѓе и гледам да ги избегнувам нив.

Друго туку што ја дочитаав книгата и можам да кажам дека и јас исцрпно учествував во истрагата и се чувствував како Шерлок Холмс :lol: , само секако во помодерна верзија од онаа која сте навикнати да ја гледате.

Уште сакам да кажам дека конечно се наближи 29ти, датата кога тргнувам конечно на еден заслужен одмор, само со моите другарки. Очекувам прекрасно да си поминам и секако да се забавувам малку. Јас уште сега се спремив, купачи, крема, наочари, шапка, 2/3 книги. Мх мх мераци ќе биди.

Бидете поздравени девојки, а јас сега одам да спијам мирно бидејќи успешно ја решив мистеријата :lol:

7. kaRRma

kaRRma Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    32
    Добро бе кој ве измисли? Кој ве создаде? Имате ли друга работа освен да ги вадите луѓето од сопствената кожа? Да им ја цицате крвта онака мерачки? Ако бе вас да ви е убаво :roll: Не, ај ќе сфатам да беше еден ок, му се здосадило на суштествово или пак е исфрустрирано од смислата на животот и се одмаздува на се околу него.. Ама да ти се соберат цел куп и да не ти остават ниедно живо местенце на телото? :@ Браво еј рака ви давам успеавте да ме оставите без сон! Тие се многубројни, тие се упорни, тие сакаат да го поседуваат секое милиметарче од вашето тело, тие се толку дружељубиви што не би ве напуштиле цеела вечер.. Тие се, комарци :swear:

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Nokva razbrav deka porado bi otisla negde daleku,nego li ako doznaam da ima druga,da go vidam so nea. A ako resil taka,nikogas nema da se boram so druga za nego.Toj sam trebase da se potrudi za mene (ako sakase nesto),a ne jas da se boram so drugi. Togas ne vredi i toj ke gubi. A za sega,ne sum se oporavila od nego,a i nema da e za brzo :doh: Ko od Ceca pesnata... Toa ti se nokni misli...Leka nok :*:

На WarriorAngel, Barbie20 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  9. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Го читам Quentin Scribbler и почнав да верувам дека постои совршениот маж ! Човекот секој ден одново ме освојува со неговите уникатни стихови , малку е да се каже мелем за душа , почнав да жалам што не го познавам а уште не знам ни како изгледа , барем да му бев не знам сестра , братучедка , познаничка , комшивка , барем еднаш да го ѕирнев во уметнички занес како го создава совршенството , запрепастена сум ,лажат тие што велат дека не постои совршенство јас го најдов , бидејки во тие неколку минути кога му читам некоја песна ме преплавува ураган од чувства на восхитеност и неверување !
    Еве нешто од него
    Цел живот, љубов моја,
    планираме бегство,
    а ниеден свет не им дава
    азил на нашите мечти.
    Куферите постојано ни се спакувани,
    прошталните прегратки
    и зборови за разделба
    цел живот ни се на готовс,
    а ние сите возови ги пропуштаме
    и вечно чекаме на клупата,
    хранејќи осамени гулаби.
    Можеби тука треба
    да ги населиме нашите мечти.
    Во вечното пристигнување
    и испраќање на патниците,
    ние да бидеме
    неми духови што не го
    признаваат постоењето на
    простор и далечини.

Срца од стиропор

(…А сакавме да им кажеме
    оти нема љубов меѓу гениталиите…
    оти има денови од пролетта,
    што ни ластовичките не ги знаат…
    оти има згазени цветови
    што и покрај сè,
    пуштаат семе за догодина.)

Ни довикуваа прекари
    што ги протолкувавме
    како називи на
    неоткриени ѕвезди.
    И подобро ни прилегаа
    на ликовите,
    отколку имињата што
    ни ги дале нашите родители.
    Ние во нивниот свет постоиме
    како коцки мраз,
    излишно поставени
    на тацната од топла шолја
    чај во декември.
    Со тенкиот скалпел на гневот,
    ни ги режат срцата,
    оти мислат дека
    и нашите се како нивните.
    Трошки од стиропор
    место крв…

На anneyy, Hinebrra и Dgirlll им се допаѓа ова.
  10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК…мразааам комарци, во 5 ме разбуди и толку сега еве уштв нв можам да заспиам :@

11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Се во животот може да створиш. Баш се. Освен Душа.
    Е со неа треба да се родиш. Или ја имаш или ја немаш. Нема средина....

Кога би имало помалку дволични, љубоморни, завидливи, саможивни...
    И на земјава би имало Рај....
    Ни мудрости ни глупости, чиста вистина.
    Ај добро утро :sun:

На Libera, bittersweet, kala21 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што им е на лугево стварно не ги свакам-сега свакам зошто лугето менуваат друштва :!:
    двете од другаркиве испаднаа себични,и малку повеке љубоморни-особено втората :!:
    другарка со која интензивно 5 години се дружиме и имам претчуство дека ке се скараме и нема да зборуваме на крај-причината е што е премногу затворена а јас премногу откачена и за неа не се некои работи сватливи-пр. да излезеш сама или да отидеш на некое нетолку познато место во градов-и потрагата по работно место го прави тоа на некој начин-па сигурно нема некој да ти дојде дома и да ти рече вработена си :fubar:
    е добро де возрасна сум знам што правам, таа ако нема храброст нејзин проблем е а тоа дека љубомората е уште една причина само не свакам на што :!: да речеш дека е грдото пајче не е -убава девојка е и она само што треба да биде повеке социјална ама да ја терам со сила не бива 30 години е не е мало бебе па земи го за рака и носи го со себе каде и да одиш ти :fubar:

13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Оофф,мајка ми...и се е можно!

На vinozito1 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Ех ,мојата пуста желба да видам море.
    Изгледа ќе остане само моја неостварена желба. ;(

На LilBaby и prettyliar им се допаѓа ова.
  15. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    248
    СДК вчера читам хороскоп и пишува да престанам толку ногу да шетам, да почнам да користам и технологија :^)
    :!: Сигурно ми згрешиле знако, јас по цел ден тепам досада на нет, они ми викат ош малку да почнам, алоо? :x

На WarriorAngel и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  16. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Една слика илјада зборови, токму за ова се живее...

На Bozica1980, Annath, kate21 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73

На WarriorAngel, HollyWoodGirl и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    избриши ги солзите
    летото уште не завршило-ако не ова здравје идното :)

На crazylady и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Во право си, само до таму човек стигнал, што мисли дека може се да создаде, а греши во својот начин на размислување.А каква душа има човек, односно со каква се родил, со таква и ќе умре.Ја обликува со своите мисли, кои зависат од неговата душа, какви тие ќе бидат :) А е толку кревка, што би требало човек да внимава како ја обликува.Препознавањето на нејзината природа е суштината на спознавањето со себе си.
    Ај добар ден, среќен ден :) :hai:

На Someonespecial, Antoninaaa, Vikica.cuci и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Еве сакав да кажам дека не ми е јасно како може жена\девојка да влезе во автобус да фаќа пари, карта да седне и да извади помада од ташна и да се намачка?? Да седне во автобус и да земе да се чешла?? До каде дојде светот? Што се случува со луѓево? Јас толку многу се гадам од пари што можеби и ми е опсесија, после откако ги фатам да мијам рацете?? Дали луѓево не се грижат што ќе добијат некоја болест па после не знаат од што може да е ?? Страшно...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.