Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не сум од Семе Синапово, али човек на човека му е волк, запрепастена сум, презапрепастена од зли луѓе, со тенденција да уништат некого, запрепастена сум од оние што гледаат да се хранат со туѓа слабост, живеете во сопствена мизерија, ограничени сте, мизерни и со нула свест, зиро, нула, ништо... Празни убави црпки на рамења, сигурно се гордеете...

На светот му требаат луѓе што некогаш ќе знаат да те потурнат напред, а нема да гледаат само сопствена бенефиција од тоа, му требаат луѓе што ќе знаат да направат добро без некоја посебна причина...Ендемски вид во изумирање, ми се чини за некоја година повеќе чудовишта од Лок Нес ќе има, него ли од овие...

... И пак ќе речам, чувајте си ја огорченоста за вас, вие бездушни створења, доволна е онаа што струи во воздухот.

Добро утро светска Македонијо, оооо какво утро дочекано на кеј, Вардар смрди, и со затнат нос.

На Glossy-girl, bittersweet, teddybear и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јас да сум женско ќе забременам во зимата, така во летото да можам да јадам што сакам и да го обвинам детето дека е криво за вишокот килограми :rofl: :rofl: .
    Win-Win

Викендов колата на дедо ми успеа да направи 100.000 километри тачно извозени. Јеееееее :rofl:

На teddybear, vinozito1, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека горам целата, што од љубов што од разиграни хормони што од неподносливата жештина.

чуствувам топлина во желудникот, во срцето, како да ме гали внатрешно и ме тера да се смешкам.

веројатно неговата љубов ме гали толку многу. се чуствувам среќно, смирено... само да потрае.

На bittersweet, midnight.flower, vinozito1 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Кој рано рани,две среќи граби! :D

Добро утро,ви посакувам пријатен ден,исполнет со топли насмевки и убави моменти со убави луѓе :)

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Вторник, обично е тапа ден.

Нека победи Животот денес. Така, без да се запрашува човек. Кога ќе го исчистиш срцето од непотребен немир, подобро е, можеш да тргнеш каде сакаш.
    Сливи, летна манџа, штурци, домашен леб. Кујната пее со продорен глас, како црнкиња. Најголем зен во тој простор. Морам да имам свое, мало катче кај што сите зачини играат различен танц. И јас се фаќам за фустанот, со имагинарно дајре или кастањети сакам да влезам во таа метафора.
    Разгледувам што се’ нуди светов, од галерии, перформанси на сред улица, морски пејсажи и бродоломи во живо, без жртви и без бол. Лесен, пердувест а истовремено макотрпен живот. Ти се приближуваат многу нови стварности, жалосно би било да се плашиш пред нив. Предај им се, како да ти се отсекогаш тука.
    Во музика од Le Petite Dejeuner Parisienne. И позадина во акварел, тиркиз и корално црвено. И две љубови. Една за градот и улиците, една за морето и песокот. Си го визуелизирав и наредното мое остварување. Сигурно ќе биде нешто водено. Тоа е фазата кога ќе станам и мајка, се надевам.
    Којзнае што не’ чека. Куфери полни тајни и вешто скриени богатства по џебовите. Корнети сладолед изедени набрзина, книги со пречкртани наслови и напишани нови.
    Небо, најголем дар и денес. Ништо не паѓа од него. Освен ѕвезди. Па дури и тогаш сме толку себични, што сакаме да ни се исполни желба. Несовршен вторник де.
    Несовршени луѓе. Ама топли, живи. Што повеќе...
    Како оваа магична галерија за растот на еден убав Живот:
    http://www.flickr.com/photos/punkinmom/with/473339758/

Се топам... И од Љубов и од топло.
    Како ли им е на сите сладоледи на светот?

На Peppermint, Foreveryoungiwannabe, Katerinceee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    251
    Некој гори од љубов!!! Јас горам на 40 степени! :@

На Butterfly-Girl и Katerinceee им се допаѓа ова.
  7. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Денот ми започна онака убаво, си станав рано. Во последно време си седам, си читам книги, уживам во распустот а малку одмор од компјутер. Пополека од денес ке почнав да се спремам за одмор, до утре се цакум пакум да е и во четврток заминуваме на море :) . Сакам малку да одам да се одморам, да се капам, да дишам чист воздух, на плажа да читам некоја убава кника и да уживам, но се што е убаво кратко трае додека да одам и ке се вртатам ама тоа е. Овој распуст ми поминува многу поубаво од претходниот, сега шетам, читам книги, уживам во времето. Сега во четврток на 1ви одиме на одмор, се вракаме на 12ти и толку веке распустот поминал, ке дојде и 1ви Септември, ке заѕвони училишното ѕвонче и ајде пак ке се вратиме во училишните клупи, богами зажалев нешто за школото поинтересно ми е кога одам, се дружам, учам... Имајте убав ден :hai:

На Jagoda123 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  8. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Навистина сум за никаде :lol: вчера вечер сум го улкичила алармот во 05:00 да ми звони.Кога станав си велам боже што се случува.... а сега сум гроги :tmi: ми се спие толку многу :yawn: .Плус и жештинава ме отепува :sun: ,леле ке има ли крај на овие жештини? Ова е дефинитивно неиздржливо :sweat:

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера не можев да заспијам и почнав да читам едно списание се вика Живот и Здравје и пишуваше за сите видови на фобии-ги има 500 ама 200 се протолкувани и си ја најдов онаа фобиа што јас ја имам-офидио фобија-став од змии па ке прогуглам да видам како да си помогнам сама на себе

читнав и за анксиозноста-социјална фобија е тоа и е почеста мегу жените настанува најчесто во детството а по 25тата година е поретка и околината може да развие страв од преголемо посматрање како и преголема заштита од страна на родителите :!:
    психолошки фактор е кога личноста има доживеано момент на понижување или срам во минатото

На Serafima, Lepaaa, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.365
    Допаѓања:
    103.090
    Признавам, си направив countdown до 8ми Септември!

:tmi:

Абе сите невести се вака штракнати? И одбројува чудово на screen на телефон, од денес 40 дена :D

На ines.h, bittersweet, Trnche и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Ден по ден,раната ќе заздрави.Но,болката ќе биде секогаш тука.Во овие тешки денови брат ми успеа да ме насмее.Ѕвонеше телефонот и тој се јави.Еве ја конверзацијата:

-Здраво,тука е Милка може да ја добијам баба ти?
    -Нано,некое чоколадо те бара.

Ептен се изнасмеавме.Иако дедо ужасно ми недостига мора да продолжиме понатаму.А,верувам дека и тоа го сакаше.Но,најболно ми е што дедо имаше воља за живот.Недокажан си замина.Тоа ме боли многу.Кога го пишувам ова се воздржувам солзите да не ме надвладеат..се надевам дека еден ден ќе завршат проблемиве што ги имаме и сонцето за нас ќе огрее.Само толку сакам.. :)

На Barbie20, dream.queen, Izaabella и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Убаво е.
    Се разбира, секогаш може подобро.

Поздрав девојки и пијте многу вода :)

На teddybear, Someonespecial, sweet-cherry и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Епа здраво на сите !
    Помалце се уклучував тука имав гости едно друго шетање ова она.Деновиве си го направив она баш нешто што требаше се запознаив со неколку личности , вчера си пишувавме со симпатијата абе сето о хапи дај ми се . Вчера неможев да заспијам ..па и жешко и целата искасана од комарци некна ме искасаа и сега се чешам ко шугаа :(

Имајте прекрасна ден !

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Аман,аман веќе од комарциве ! :@ :@ :@

15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Траги.
    Од животот од луѓето.
    Засекогаш врежани во умот и нашите срца.

Се сеќаваш на баба и дедо кои си ги загубила неоддамна.Боли.
    Се сеќаваш на одморот од кој неоддамна се врати,на вкусот на горчивото кафе,наутро.
    На сладоледот од лимон,и диња што го купуваше од слаткарницата ва влезот на центарот.
    На мирисот на липите во Скопје.
    Првата љубов.
    Моментот кога ги изгуби твоите домашни миленичиња.
    Првиот положен а и паднат испит.
    Сите игубени љубови.
    Сите емоции кои собираат прашина некаде во тебе.
    Сите книги кои ги прочита.
    Мирисот на морето , и планината.
    Кога ја доби возачката,својата лична карта,сите земји низ кои помина .
    Своето детство,својот прв збор,првата барбика.

Сеќавања.
    Мал милион .
    Вредни.

На Nevermore, Someonespecial, vinozito1 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    На денешен ден пред 23 год. сум дошла на овој свет... :D

На sweet-star, Butterfly-Girl, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Лара нека ти е среќен роденденот.Здравје,љубов,среќа успех и се најубаво. :* А што правиме со 22кава во аватарот? :?: :lol: :*

Уфф овие проклети горештини. Сакам морето за дома да си го земам. Морски дом ќе имам и ќе ми се оствари желбата да бидам сирена :clap: Или не? :?:

На Someonespecial, L-a-r-a22 и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  18. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Среќен роденден,да си жива,здрава,весела,насмеана цел живот. :*
    И дај почасти нешто,не иде ова вака :lol: :P

Замисли си желба и дувај :^:

На L-a-r-a22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Жешко е,људииии.
    Многу е жешко.
    Јас преживувам со шише ладна вода и Appetite for destruction пуштен во позадина.Вие!? :lol:

На Someonespecial и Dog-lover им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    срекен роденден Лара, се најубаво :* :hug:

На L-a-r-a22 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.