Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Izaabella

Izaabella Популарен член

Денеска две работи ми го сменија погледот на денот.

Првата беше морбидна. Непоснослива. Страшна.
    Наеднаш се слушна тропање и се замагли цела дневна. Сторителот на тоа беше тешко видлив, но откако се утепавме од пафтање со весници се уверивме. Тоа беше таа. Кога најмногу ни требаше не остави сами да го изодиме овој тежок и пеколен пат. Не остави сами да се снаоѓаме како знаеме без неа. Не остави без да даде претходен знак дека ја мачи нешто одвнатре, дека и се ближи крајот, без да не предупреди дека можно е да не остави кога нам ни е најпотребна. ;(
    Ни се расипа климата. Кучка. Пали ја, гаси ја, чади од сите страни и покажува некој си фатален ерор. Мајке и нејзина, во најтоплото ли најде? ;(
    И тука изгубив и јас, а и сите останати надеж дека денов до крајот ќе заврши добро. Но...

Втората работа беше причината за мојата среќа.
    Хух, еден повик успеа да ме расположи до максимум. А, и како не би, кој не се радува кога се ближи времето на земањето на плата :D Само што кај мене не се работи за обична плата. Се работи за прва плата.
    Треба да си го подигнам пликцето некаде на почетокот на другата недела. Не се работи за којзнае колку голема сума, но за првенче е сосема доволна. Најважно е што сама си ја заработив и што е моја. Само моја.. Горда сум.
    Ќе си го гушнам пликцето кога ќе го земам и има да се изнасликам милион пати со него, во милион можни пози (за спомен зошто ионака сигурно нема да стасам да си купам нешто што ќе трае долго, а ќе чини малку, и ќе биде секако за лична архива). :D Среќна кога ќе биде полно, тажна кога ќе се испразни. :( Зошто броени пари исто како и броени денови, најбрзо си одат.

И така денов, во глобала се исповрте околу овие две случувања. Сега деновите до наредната недела ќе ми поминат во исчекување и претпоставувам мала нервоза, ама шта је ту је.

(се гушкам самата зошто бев вредна цуца, така да продолжам) :hug: :D Добра ви ноќ!

psychic, rici.aaaaa and LittleChili like this.
  2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

:nod: :)

Attached Files:

3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Мразам искомплексирани личности. Премногу.
    Ај тоа, уште повеќе се нервирам кога една таква личност пробува на секаков можен начин да те навреди, со цел да ти го намали егото,а да си го зголеми своето, и барем за кратко таа нејзина искомплексираност да изчезне.
    Значи луѓево од што не знаат што да прават со своите животи се зафаќаат со животите на другите, служејќи се со лаги. А истите тие луѓе се најмалку компетентни да делат совети и да солат памет на други, кога сеуште не си ги средиле своите животи, а претпоставувам дека немаат ни цел во животот. Најголемата цел им е омаловажување на другите. Можеби пак мислат дека ќе им доделат Оскар за најголемо животно достигнување :clap:
    Убичу се. Со кого го делам воздухов.
    И што е најлошо, во никој случај не можеш да ги убедиш дека не се во право. Ама прост човек толку разбира. Убаво си имаше напишано една феминка погоре: "Побрзо ќе му објаснеш на животно, отколку на прост човек!
    Не можеш. Тој си стои на своето. Само тој е во право и никој друг. Толку му е познавањето.

* * * * * * * * * * * * * * *

И многу ме нервираат радознали луѓе. Озборувачи. Се да се знаело. Кој кај бил, со кој бил, што јадел, што пиел, како бил облечен....Сигурно знаат и во вц колку пати пошле :x
    Не дека јас не сум радознала понекогаш. Ама тоа се случува многу ретко. Чисто информативно :lol:
    И не за секакви глупости.

* * * * * * * * * * * * * * *

Само што се пофалив дека мене комарците никогаш не ме касаат, ко за инат вечерва еден ме умре :envy:
    Цело време околу мене,де на рака, де на нога, на глава....
    Досадни се.Ги мразам!

Иако од постов испаѓа дека се' мразам, не е така :)
    Има многу работи што ги сакам,само многу почесто ги спомнувам овие што ги мразам.

4. pamelche

pamelche Форумски идол

5. Spell

Spell Популарен член

Се бројат часовитеее на прсти. Кога ќе го мириснам тој воздух чист знам дека сум на правото место и знам дека нема да сакам дома. Малку времево ме загрижува гледам нешто сите се како потресени дувало ама ќе се опраи сигурно. Торбата е уште малку спремна иии летс гооо :) Имајте убав ден а јас ќе имам неколку на село :hai:

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

СДК дека очајно ми треба одмор. :doh: Да можам, по цел ден ќе спијам! Знам, знам, спиењето е губење време, :!: но за мене спиењето е полнење батерии.

За жал ова лето нема спиење, нема сонце, вода, плажа, нема планина, нема чист воздух...НЕМА ОДМОР! Но, затоа пак, има стан (YEY!!!), нов дом за нас двајца, и здравје Боже, за неколку месеци ќе уживам со мојот љубен во нашето ново гнездо. До тогаш ќе стегнеме заби, здраво ќе се испотиме, (ќе им завидуваме по малку на сите оние кои одат на одмор и се враќаат со разно разни фотографии и приказни) и навечер заедно ќе мечтаеме за идниот ни дом и убавите нешта кои, се надевам, ќе ни се случуваат таму.

Офффф :doh: , едвај чекам да дојде следното лето! :D

7. tessie

tessie Форумски идол

Последно време околу мене гледам многу случаи каде што жените на мажите во брак (за врска па муабет да не правиме) им простуваат многу работи. Дел од нив би простила и сум простила и јас, да, но некои јас мислам дека сепак не се за прогледување низ прсти. И мислам дека меѓу тие некои работи постојат многу такви поради кои, доколку е обратна ситуацијата мажите никогаш не би не` ни погледнале. Не ретко сум приметувала за едно зборче како како паун се дуеле у друштво. Да ги видам и да не верувам дали би трпеле физичко насилство како некои од жените, штом за зборче се устручаваат. Да гледав дека и тие се вака попустливи, ќе си набиев комплекс дека сум лошотија невидена. :$

Почукај, ќе ти се отвори, побарај и ќе ти се даде. Дел од нашето заслужување на почитта кај другите е истата да ја побараме.

Ко оној мојон вчера. Абе не ни реков нешто лошо, коа се умудри кога се заќута, коа се намурти (и пред луѓе тоа). А не реков ништо злонамерно, туку во ситуацијата му одговараше така да си сфати. Па пред сите му реков па мичка ти пајчина доста се лигавиш, нека бира друштвото кој да седи кој да си оди ако не. Не сум педофил па да ме пали пубертетлиско понашање, ако на друг му одговара, ќе си најдам и јас програма за вечер.

И одма смени плоча. Одма најде начин да го сврти на шала, да го најде добронамерното у муабетот шо ни ја не сум го нашла. Морее... :puke: :punch:

vinozito1, Hipster and rici.aaaaa like this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Сакам да знам што ги тера да пишуваат вакви глупости?
    http://brkajrabota.mk/showtime/citalna/ ... jata-pufla
    РУЖИЧАСТИ работи... со совршени ликови со кои се самоидентификуваат...

На бившиот мајка му еднаш ми ја даде Тројца в кревет... Стигнав до пола,ја сфатив поентата (четиво навидум текстовиве на овие нашиве) и ја џиткосав. А и сфатив зошто ми ја даде...Ама зошто жени, зошто? Што ве тера на вакви глупости?

Среда! Многу го сакам како ден! И четврток! Повеќе од петок ги сакам! Ако би биле луѓе четврток е тип што ти дава сигурност и удобност, а среда е зборлест и динамичен! Петок е жена која пати од брендови.

Hipster likes this.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Вчера му го зедов презимето :) , па цел ден ме условуваше по презиме :D ..очигледна негова радост.
    Како сме отишле до матично :lol: , не пробуде пријател кој работи таму кој ги бркаше тие работи , кусо не беше тоа па само што не се качивме во кола , за малце фалеше -кога ни текна немеме сведок :rofl: , ама не ни треба сведок љубовта си ја имаме .(се шалам , нормално дека треба ).

И се ќе беше како од бајка ако не се случеше таа неубава случка , за блисок негов , најблизок ......го молам Бога се да биди во ред .Таков ти е животецов .

10. psychic

psychic Популарен член

на оваа горештина ќе се замрзнеш од мразот во срцето дефинитивно :geek:

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК....тука е госпоѓа Сноу :hai:

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

^Most wanted беше деновиве на форумов. :D

Честитки за свадбата и се најубаво во понатамошниот заеднички живот. :)

Snow-Queen likes this.
  13. HEV

HEV Популарен член

не сакам ама баш ништо да кажам денес,па нервирај се колку сакаш ке бидам нема ама не значи дека ке бидам и глува,саката или неш слично еден лош збор јас нема ама тава по глава ке се мава!

14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Добро госпоѓо, биваше вака да ни направиш? До денес да те чекаме, па ова не е хумано. До сега ли броеше пари и уште се јавуваш со само ,,тука сум,,? :^)

Детали невесто, детали чекаме :D

15. karenin

karenin Популарен член

Утринско будење!

The Garden of Love

BY WILLIAM BLAKE

I went to the Garden of Love,
    And saw what I never had seen:
    A Chapel was built in the midst,
    Where I used to play on the green.

And the gates of this Chapel were shut,
    And Thou shalt not. writ over the door;
    So I turn'd to the Garden of Love,
    That so many sweet flowers bore.

And I saw it was filled with graves,
    And tomb-stones where flowers should be:
    And Priests in black gowns, were walking their rounds,
    And binding with briars, my joys and desires.

Па мислам дека искрената љубов ја оставаме позади тие наши мали 3 - 4 годинки. Позади нашите единствени чисто-невини радувања. Кога завршивме со искусување на радоста во таков несебичен наш свет. Тогаш кога ги имаме нив кои љубејќи не нас не издигнуваат. И ние се претварам или во јуникорн, или во Грета, или во Распутин.
    :D

Имам желба да му се вратам на Јунг. Колку ќе ме држат живците да го читам не сум сигурна. Расеана сум и нетрпелива, абе се.

Видете колку е добро!

Attached Files:

tessie likes this.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Добар ден, јас сум Кравче и сум филмохолик :| Не е доволно филмот да се изгледа, треба и интервјуата да се прочитаат, реакциите на публиката, мејкинг оф нормално блуперсите. Мојата опсесија со корејските сапуници резултираше со тоа да цела недела гледам филмови со истата актерка :tmi: (Добар ден, јас сум Кравче и сум очајна :bow: ). Ако нешто прави разлика, им ја сфатив финтата со имињата и научив по некој збор 8) Сега кружам околу брат ми и му викам опа, а тој сигурно размислува за можни ментални установи...
    Работам турбо, вежбам турбо, спијам како бебе. Чудни инсекти ме гризат, чудни пликови, чудни чешања. Одбројувам денови до одмор... ќе медитирам на плажа рано наутро. Бебево што не е веќе бебе, има роденден наскоро. 2годинки има и се зафркава. Се зафркава со нас бре луѓе, душа, се смее и не задева. Не сум сретнала вакво дете до сега. Закачкалко и сонце. :sun:
    Од вести бегам, црна хроника па само срце ме стега. Вака сум посвежа. Чекам долго време, време. Празнициве ќе го гушнам Мураками, да потонам и се возвишам. Постојано ме влече мислата кон Исток. Се прашувам како ли таму мирисаат утрата. Можеби на зелен чај...

Останете со здравје и...
    Nije sve, nije sve tako sivo
    nije sve tako sivo
    kad imas s' nekim otic' na pivo
    nije sve tako sivo

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Сноу не продаде за брачниот живот :rofl: Сакаме слики во соодветната тема, сакаме детали, се сакаме :rofl:

Snow-Queen likes this.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК...дека многу сум фулл и уморна, неможам да се изнаспијам.
    Малку по малку овие денови ќе имате коментари за се :) Чесен пионерски збор
    Штом сликарот ги донесе сликите, ќе добиете детали во соодветната тема 8)

manja666, meU, feminium and 4 others like this.
  19. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

За честење сум :inlove: Имам уште едно внуче :inlove: Сношти се роди малиот Хефастиан, да ни е здрав и жив :party: :party: :party: :party:

kate21, Annath, dream.queen and 18 others like this.
  20. tea4e

tea4e Популарен член

Госпоѓо Сноу деновиве цел форум те чекаше. :D
    Чекаме мнооогу слики... :!:

Snow-Queen and eliesaab like this.
Thread Status:
Not open for further replies.