Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Денеска две работи ми го сменија погледот на денот.

Првата беше морбидна. Непоснослива. Страшна.
    Наеднаш се слушна тропање и се замагли цела дневна. Сторителот на тоа беше тешко видлив, но откако се утепавме од пафтање со весници се уверивме. Тоа беше таа. Кога најмногу ни требаше не остави сами да го изодиме овој тежок и пеколен пат. Не остави сами да се снаоѓаме како знаеме без неа. Не остави без да даде претходен знак дека ја мачи нешто одвнатре, дека и се ближи крајот, без да не предупреди дека можно е да не остави кога нам ни е најпотребна. ;(
    Ни се расипа климата. Кучка. Пали ја, гаси ја, чади од сите страни и покажува некој си фатален ерор. Мајке и нејзина, во најтоплото ли најде? ;(
    И тука изгубив и јас, а и сите останати надеж дека денов до крајот ќе заврши добро. Но...

Втората работа беше причината за мојата среќа.
    Хух, еден повик успеа да ме расположи до максимум. А, и како не би, кој не се радува кога се ближи времето на земањето на плата :D Само што кај мене не се работи за обична плата. Се работи за прва плата.
    Треба да си го подигнам пликцето некаде на почетокот на другата недела. Не се работи за којзнае колку голема сума, но за првенче е сосема доволна. Најважно е што сама си ја заработив и што е моја. Само моја.. Горда сум.
    Ќе си го гушнам пликцето кога ќе го земам и има да се изнасликам милион пати со него, во милион можни пози (за спомен зошто ионака сигурно нема да стасам да си купам нешто што ќе трае долго, а ќе чини малку, и ќе биде секако за лична архива). :D Среќна кога ќе биде полно, тажна кога ќе се испразни. :( Зошто броени пари исто како и броени денови, најбрзо си одат.

И така денов, во глобала се исповрте околу овие две случувања. Сега деновите до наредната недела ќе ми поминат во исчекување и претпоставувам мала нервоза, ама шта је ту је.

(се гушкам самата зошто бев вредна цуца, така да продолжам) :hug: :D Добра ви ноќ!

На psychic, rici.aaaaa и LittleChili им се допаѓа ова.
  2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    :nod: :)

Прикачени фајлови:

• large (5).jpg
      large (5).jpg
      Големина на фајлот:
      11,8 KB
      Прегледи:
      493
    На Hipster, Someonespecial, Gordana10 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Мразам искомплексирани личности. Премногу.
    Ај тоа, уште повеќе се нервирам кога една таква личност пробува на секаков можен начин да те навреди, со цел да ти го намали егото,а да си го зголеми своето, и барем за кратко таа нејзина искомплексираност да изчезне.
    Значи луѓево од што не знаат што да прават со своите животи се зафаќаат со животите на другите, служејќи се со лаги. А истите тие луѓе се најмалку компетентни да делат совети и да солат памет на други, кога сеуште не си ги средиле своите животи, а претпоставувам дека немаат ни цел во животот. Најголемата цел им е омаловажување на другите. Можеби пак мислат дека ќе им доделат Оскар за најголемо животно достигнување :clap:
    Убичу се. Со кого го делам воздухов.
    И што е најлошо, во никој случај не можеш да ги убедиш дека не се во право. Ама прост човек толку разбира. Убаво си имаше напишано една феминка погоре: "Побрзо ќе му објаснеш на животно, отколку на прост човек!
    Не можеш. Тој си стои на своето. Само тој е во право и никој друг. Толку му е познавањето.

* * * * * * * * * * * * * * *

И многу ме нервираат радознали луѓе. Озборувачи. Се да се знаело. Кој кај бил, со кој бил, што јадел, што пиел, како бил облечен....Сигурно знаат и во вц колку пати пошле :x
    Не дека јас не сум радознала понекогаш. Ама тоа се случува многу ретко. Чисто информативно :lol:
    И не за секакви глупости.

* * * * * * * * * * * * * * *

Само што се пофалив дека мене комарците никогаш не ме касаат, ко за инат вечерва еден ме умре :envy:
    Цело време околу мене,де на рака, де на нога, на глава....
    Досадни се.Ги мразам!

Иако од постов испаѓа дека се' мразам, не е така :)
    Има многу работи што ги сакам,само многу почесто ги спомнувам овие што ги мразам.

На WarriorAngel, Antoninaaa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
  5. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Се бројат часовитеее на прсти. Кога ќе го мириснам тој воздух чист знам дека сум на правото место и знам дека нема да сакам дома. Малку времево ме загрижува гледам нешто сите се како потресени дувало ама ќе се опраи сигурно. Торбата е уште малку спремна иии летс гооо :) Имајте убав ден а јас ќе имам неколку на село :hai:

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    СДК дека очајно ми треба одмор. :doh: Да можам, по цел ден ќе спијам! Знам, знам, спиењето е губење време, :!: но за мене спиењето е полнење батерии.

За жал ова лето нема спиење, нема сонце, вода, плажа, нема планина, нема чист воздух...НЕМА ОДМОР! Но, затоа пак, има стан (YEY!!!), нов дом за нас двајца, и здравје Боже, за неколку месеци ќе уживам со мојот љубен во нашето ново гнездо. До тогаш ќе стегнеме заби, здраво ќе се испотиме, (ќе им завидуваме по малку на сите оние кои одат на одмор и се враќаат со разно разни фотографии и приказни) и навечер заедно ќе мечтаеме за идниот ни дом и убавите нешта кои, се надевам, ќе ни се случуваат таму.

Офффф :doh: , едвај чекам да дојде следното лето! :D

На Annath, Antoninaaa, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.362
    Последно време околу мене гледам многу случаи каде што жените на мажите во брак (за врска па муабет да не правиме) им простуваат многу работи. Дел од нив би простила и сум простила и јас, да, но некои јас мислам дека сепак не се за прогледување низ прсти. И мислам дека меѓу тие некои работи постојат многу такви поради кои, доколку е обратна ситуацијата мажите никогаш не би не` ни погледнале. Не ретко сум приметувала за едно зборче како како паун се дуеле у друштво. Да ги видам и да не верувам дали би трпеле физичко насилство како некои од жените, штом за зборче се устручаваат. Да гледав дека и тие се вака попустливи, ќе си набиев комплекс дека сум лошотија невидена. :$

Почукај, ќе ти се отвори, побарај и ќе ти се даде. Дел од нашето заслужување на почитта кај другите е истата да ја побараме.

Ко оној мојон вчера. Абе не ни реков нешто лошо, коа се умудри кога се заќута, коа се намурти (и пред луѓе тоа). А не реков ништо злонамерно, туку во ситуацијата му одговараше така да си сфати. Па пред сите му реков па мичка ти пајчина доста се лигавиш, нека бира друштвото кој да седи кој да си оди ако не. Не сум педофил па да ме пали пубертетлиско понашање, ако на друг му одговара, ќе си најдам и јас програма за вечер.

И одма смени плоча. Одма најде начин да го сврти на шала, да го најде добронамерното у муабетот шо ни ја не сум го нашла. Морее... :puke: :punch:

На vinozito1, Hipster и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.433
    Сакам да знам што ги тера да пишуваат вакви глупости?
    http://brkajrabota.mk/showtime/citalna/ ... jata-pufla
    РУЖИЧАСТИ работи... со совршени ликови со кои се самоидентификуваат...

На бившиот мајка му еднаш ми ја даде Тројца в кревет... Стигнав до пола,ја сфатив поентата (четиво навидум текстовиве на овие нашиве) и ја џиткосав. А и сфатив зошто ми ја даде...Ама зошто жени, зошто? Што ве тера на вакви глупости?

Среда! Многу го сакам како ден! И четврток! Повеќе од петок ги сакам! Ако би биле луѓе четврток е тип што ти дава сигурност и удобност, а среда е зборлест и динамичен! Петок е жена која пати од брендови.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Вчера му го зедов презимето :) , па цел ден ме условуваше по презиме :D ..очигледна негова радост.
    Како сме отишле до матично :lol: , не пробуде пријател кој работи таму кој ги бркаше тие работи , кусо не беше тоа па само што не се качивме во кола , за малце фалеше -кога ни текна немеме сведок :rofl: , ама не ни треба сведок љубовта си ја имаме .(се шалам , нормално дека треба ).

И се ќе беше како од бајка ако не се случеше таа неубава случка , за блисок негов , најблизок ......го молам Бога се да биди во ред .Таков ти е животецов .

На Bozica1980, Buttterfly, Angelche и 28 други им се допаѓа ова.
  10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    на оваа горештина ќе се замрзнеш од мразот во срцето дефинитивно :geek:

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК....тука е госпоѓа Сноу :hai:

На Buttterfly, manja666, Serafima и 19 други им се допаѓа ова.
  12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    ^Most wanted беше деновиве на форумов. :D

Честитки за свадбата и се најубаво во понатамошниот заеднички живот. :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    не сакам ама баш ништо да кажам денес,па нервирај се колку сакаш ке бидам нема ама не значи дека ке бидам и глува,саката или неш слично еден лош збор јас нема ама тава по глава ке се мава!

14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Добро госпоѓо, биваше вака да ни направиш? До денес да те чекаме, па ова не е хумано. До сега ли броеше пари и уште се јавуваш со само ,,тука сум,,? :^)

Детали невесто, детали чекаме :D

На Buttterfly, Sanniii, anabel-a и 13 други им се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Утринско будење!

The Garden of Love

BY WILLIAM BLAKE

I went to the Garden of Love,
    And saw what I never had seen:
    A Chapel was built in the midst,
    Where I used to play on the green.

And the gates of this Chapel were shut,
    And Thou shalt not. writ over the door;
    So I turn'd to the Garden of Love,
    That so many sweet flowers bore.

And I saw it was filled with graves,
    And tomb-stones where flowers should be:
    And Priests in black gowns, were walking their rounds,
    And binding with briars, my joys and desires.

Па мислам дека искрената љубов ја оставаме позади тие наши мали 3 - 4 годинки. Позади нашите единствени чисто-невини радувања. Кога завршивме со искусување на радоста во таков несебичен наш свет. Тогаш кога ги имаме нив кои љубејќи не нас не издигнуваат. И ние се претварам или во јуникорн, или во Грета, или во Распутин.
    :D

Имам желба да му се вратам на Јунг. Колку ќе ме држат живците да го читам не сум сигурна. Расеана сум и нетрпелива, абе се.

Видете колку е добро!

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      202 KB
      Прегледи:
      588
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Добар ден, јас сум Кравче и сум филмохолик :| Не е доволно филмот да се изгледа, треба и интервјуата да се прочитаат, реакциите на публиката, мејкинг оф нормално блуперсите. Мојата опсесија со корејските сапуници резултираше со тоа да цела недела гледам филмови со истата актерка :tmi: (Добар ден, јас сум Кравче и сум очајна :bow: ). Ако нешто прави разлика, им ја сфатив финтата со имињата и научив по некој збор 8) Сега кружам околу брат ми и му викам опа, а тој сигурно размислува за можни ментални установи...
    Работам турбо, вежбам турбо, спијам како бебе. Чудни инсекти ме гризат, чудни пликови, чудни чешања. Одбројувам денови до одмор... ќе медитирам на плажа рано наутро. Бебево што не е веќе бебе, има роденден наскоро. 2годинки има и се зафркава. Се зафркава со нас бре луѓе, душа, се смее и не задева. Не сум сретнала вакво дете до сега. Закачкалко и сонце. :sun:
    Од вести бегам, црна хроника па само срце ме стега. Вака сум посвежа. Чекам долго време, време. Празнициве ќе го гушнам Мураками, да потонам и се возвишам. Постојано ме влече мислата кон Исток. Се прашувам како ли таму мирисаат утрата. Можеби на зелен чај...

Останете со здравје и...
    Nije sve, nije sve tako sivo
    nije sve tako sivo
    kad imas s' nekim otic' na pivo
    nije sve tako sivo

На teddybear, manja666, WarriorAngel и 23 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.096
    Сноу не продаде за брачниот живот :rofl: Сакаме слики во соодветната тема, сакаме детали, се сакаме :rofl:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК...дека многу сум фулл и уморна, неможам да се изнаспијам.
    Малку по малку овие денови ќе имате коментари за се :) Чесен пионерски збор
    Штом сликарот ги донесе сликите, ќе добиете детали во соодветната тема 8)

На manja666, meU, feminium и 4 други им се допаѓа ова.
  19. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    За честење сум :inlove: Имам уште едно внуче :inlove: Сношти се роди малиот Хефастиан, да ни е здрав и жив :party: :party: :party: :party:

На kate21, Annath, dream.queen и 18 други им се допаѓа ова.
  20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Госпоѓо Сноу деновиве цел форум те чекаше. :D
    Чекаме мнооогу слики... :!:

На Snow-Queen и eliesaab им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.