Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Моето мало кученце кога лае позади затворената врата и се сили напразно, многу ме потсетува на некои луѓе. ;)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    СДК дека овој илинден го поминав спиејки,многу е жешко, не ми се шета па решив да си се наспијам.
    Конечно се налакирав без да се оплескам :D Ајде отидов јас да се разладам малку :)

3. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Утрово истурив млеко од соја цела чаша а пак вчера вода .. колку убаво ми тргна од први браво бе :tmi:

4. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    СKД дека незнам што да носам вечер :worried:

5. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    252
    Мускулите ме болат... не можам да одам...уфф

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
  7. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Повелете сите на посна трпеза 8) гравче,сарама,риби,алва... :mm:

На Ketrin.Moon, Marjan007 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  8. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Времето поминато со фамилијата е бесценето

На sweet-cherry, Divinebutterfly, shushu и 8 други им се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Кога се видовме со другарка ми минатиот Петок разговаравме нешто за книги-и и ја спомнав книгата што не можам да ја заборавам а тоа е Марта од писателот Горјан Петревски-уште од тогаш ме стресе и ден денес кога ке поминам покрај Ј Х Песталоци ми текнува на тоа-ама како се викаше главниот лик не ми текнува :envy:

10. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Мислам Борко се викаше. :D

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Јас кога ќе се вратам од одмор,сакам само баба да е жива...

На sparklie, Tedi.Bear, sweet-cherry и 14 други им се допаѓа ова.
  12. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Убав ден за сите Македонци голем повод за да се слави овој ден Илинден.И јас го прославив одејки на село кај моите на гости и мнооогу убаво беше се додека не ме нападна едно меретно куче кое ме натера да паднам во вир полн со жаби значи поарно да паднев кај овците во трлото отколку во вирот со жаби,уште мислам дека ми лазат по грбот и ми прават крееек ууу бљак :@

13. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Убав празник за Македонија...исполнет ден за нас другарките.
    Секогаш непланираните работи се подобри. Тоа се покажа и овај пат...
    Ме разбудија во 8 часот као демек да одиме некаде...се спремивме и на викендица кај една другарка.
    Поисполнет и позабавен денот не можеше да биди..
    Смеење,танцување...ма женско друштво је најбоље ;)
    Продолжуваме со дружба вечерва...
    Имајте убав викенд :*

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Морам, доста е јако и вистинито :D:

Пуста љубов :rofl:!

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Супер ми е.
    :geek:

Не знам зошто, и не знам дали многу барам, што откако ќе си дојдам од работа, сакам да не разговарам со никој, да не перцепирам никој, да не одам како мајка по големи бебиња наоколу и да им го собирам млекцето, сакам едноставно да ме остават на мира. На работа се расправам со секакви будали, кои или се лутат зошто ги прашуваш дали сакаат кечап или мајонез или ми превртуваат очи ако ги прашам дали ќе јадат тука. Да ви се плукнам во глупавиот народ, па не ве прашувам од што сакам, ве прашувам затоа што не читам мисли и нема да знам магично да ви ги погодам нетипичните желби и нарачки.

,,Ама јас си купив кафе и таа не ми стави сладолед во кафето, зошто? Затоа што можеби не се става сладолед во нормално, црно кафе?,,

,,Ама зошто има ,чиз, во мојот ,чизбургер,? Можеби затоа што ти сам си нарача чизбургер? МОЖЕБИ?,,

,,А дали постои можност да ни дадете бесплатно вода?? А зошто не??.. МОЖЕБИ затоа што не сум сопственик на рестораните, можеби оти такви се правилата, од кој кур знам зошто не смеам да ви дадам.

Удав се некои луѓе, уууууууудав. И јес дека сум народски човек, и со сите се смешкаш, и трпеливо, и полека, и ќе им објасниш... не бре, отоци. Не и крцкал помфритот, не и крцкала сланината... А можеше пола да го слапаш, сега наеднаш не ти крцка. :envy: И осеќам дека некој ден некој ќе си го добие од мене, па по цена и да ме отпуштат.
    :devil:

Кај бев? А да, купуваш нешто сопствено твое, едно мочано овошно јогуртче, едно пакетче макарони, затоа што, јебига, не сакам бре се' да делам! Ми фали моја, лично моја сопственост. Некна ја читам Неврмор, и се смачило живеењето сама? :D Абре дајте ми една соба само, ништо повеќе. Марш на сите. Да не се разбереме погрешно, луѓето се горе-доле океј, ама не можам бре веќе со толку народ околу мене, неееееее можам! Моментално сум спремна да си дадам половина од плата за да живеам сама, проблемот е што овојпат ни парите не се решението.

Диииишам. :devil:

Единствената утеха ми се што читам дека на некои им е многу досадно и се чувствуваат многу непродуктивни, и знам како е тоа. И знам како ми беше лани, убаво ми е што сум до некаде корисна, ама јас ако не полудам во наредниве 29 дена, никогаш нема да полудам. :devil:

На Hopeful, JuLleE, sweet-cherry и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Memories, too painful to remember, we choose to forget.

Колку боли Доцна е .
    Доцна е некои работи да се направат, изменат, зборови да се речат или повлечат.
    Некој претходно кажа, не сакам се да се сведе на се сеќаваш ли ? За жал, кај мене одамна е сведено на се сеќаваш ли. Всушност, јас и немам право да прашам, се сеќаваш ли ?
    Јас веќе не знам, можеби малку, онака бледо..Како од некој претходен живот. Како некои луѓе никогаш да не ни постоеле, како некои работи никогаш да не се случиле.
    Само лузни и длабоки траги засекогаш да ме потсетуваат на болката.
    Доцна е, само ми останува да чекам и јас танц како на Ани4ка, онака за завршување на приказната, end, fin, finitto, Крај...

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Лето - Време на одмори, патувања, дружења, авантури...
    Веројатно време во кое се создаваат најубавите спомени.
    Туку друго ми беше муабетот.
    Како на некои луѓе да им објасниш дека 5 или 10 дена поминати во некоја соседна земја не се некое големо животно постигнување?
    Како да им објасниш дека цела година мизерување, цела година немање пари за едно кафе и цела година гребење цигари од друштвото не се совпаѓаат со глумење лудило од неколку дена со задолжителни 550 фотографии почнувајќи од спиење, јадење и тн...
    Поточно како да им објасниш дека не се фаци туку неизживеани будали.

И да, уште малку и јас на одмор! :rock:

18. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    Имам чувство дека сум во соба без светло, и отприлика знам каде стојам ама не знам точно каде. И незнам каде да се свртам оти баш и незнам што има околу мене. Како да ќе удрам во нешто, а и тоа во што ќе удрам ми е веќе познато, како да нешто ќе ме кутне, а и тоа што ќе ме кутне ми е веќе познато...
    ...како да сакам да го притиснам прекинувачот, како и раката на него да ми стои, ама како да не сакам...

З'шчо?

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Запомнете еден пат дека САМО РОДИТЕЛИТЕ ВИ МИСЛАТ АРНО И НИКОЈ ДРУГ !!!

На Hopeful, Trnche, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Хејтајте ме ама јас ќе си се пофалам дека куферите ми се спакувани и чекам 4 саат. :emo: Речиси секој заслужува да спакува куфери барем еднаш во текот на летото, било дали за два дена или три недели, за на езеро, планина, море или базен. Заслужува да се тргне од сите маки кои грижливо си ги собира цела година и да вдише еден друг воздух, да дозволи мештаните да го подлажуваат водата не се пие (да бе, а изворон од планинана на 50 км за жирафите го чуваме |( ) и да си 'ксне нешто плус оти нели на одмор си.

Се читаме за недела дена, останете ми живи, здрави, запотени, со шљивки по врат и флеки од праски. Бидејќи не е лето без флеки од праска. :)

На dream.queen, Someonespecial, prettyliar и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.