Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    не е битно дали си се дотерал или не дали носисш скинати пантолони,дали твоите родители имаат пари или не,дали постојано си во истите алишта,мразам ко слушнам види го овој/оваа каква е исцепена луѓе дај разберете неможеме сите да имаме пари и да бидеме постојано во ново,здраво некои луѓе немаат леб за јадење јас тоа мн добро го имам запознаено...не дека сеа имам МИЛИОНИ или кој знае колку пари али сепак сум до некое ниво да имам освен леб и сирење и сол малку повеке,мразам исмејување на луге кои немаат пари кои не се за исмејување.!!! :envy: (знам како е да си потценет и исмејуван од др страна)

На Summer.Love, Serafima, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Си гледам X factor USA и ми доаѓа да заплачам поради тоа што има толку многу луѓе кои поседуваат талент за пеење (во кои има и луѓе од улица, без родители, луѓе кои немаат никој, луѓе кои немаат пари да живеат нормално и слично), а никогаш во животот не им била дадена шанса да се докажат со тоа што навистина го знаат.
    Гулабица знае да рика и да покажува танга цело време, а луѓе кои навистинаа сакаат и знаат да пеат ненормално добро едвај шанса им се дава..Зошто е таков светот.. :(

На kate21, ana-girl, WarriorAngel и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    НЕКА НИ Е СРЕЌЕН ОВОЈ ГОЛЕМ ПРАЗНИК СВЕТА ПЕТКА НЕКА НЕ ЧУВА СИТЕ И НЕКА НИ ПОМАГА СЕКОГАШ...НЕКА И Е ВЕЧНО ИМЕТО АМИН

На kate21, Kaley, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.663
    НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКОТ СВЕТА ПЕТКА.СЕКОГАШ НЕКА НЕ ЧУВА И НЕКА НИ ПОМАГА

На tessie, AniAngie и Dog-lover им се допаѓа ова.
  5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    СДК Нека ни е честит празникот, исто и на сите муслимани честит празник.

Инаку , едвај чекам да отидам на одмор.. да ги наполнам батериите, да размислам за многу нешта зошто од септември ме чека сосема нов живот, нови луѓе, нови доживувања.

Утре ќе отидам на базент, не дека многу ми се плива или што ти знам туку да се видам со најсаканите другарчиња. Ќе имаме многу за кажување.

Ах, колку ми е убав периодов, толку и не ми е. Многу сум замислена, разфрлана на сите страни а знам дека треба да баталам се и да си мислам само за мене, го знам тоа.. АМА!

03:03 не ме мисли никој не.. или па, шознам. Добра ноќ најмили :*

На Someonespecial, Sanjichka007, Izaabella и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Како и да е 8 минути до симнувањето на нештово, очите ми паѓаат а сепак се заинатив да и го покажам ‘‘чудовиштето‘‘ пеперутка или како и да се вика на Горде мила Горде :D

Имајте убава и тивка вечер :*

Прикачени фајлови:

• 11774.jpg
      11774.jpg
      Големина на фајлот:
      150,9 KB
      Прегледи:
      312
    На dream.queen, Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Можам да бидам сигурна дека тој ми ја врати насмевката. И просто срцето ми добива панични кризи кога ќе го чујам дека сум го правела среќен. Лебдам до 3 небо кога ќе го чујам како ми кажува дека на нашите деца никогаш нема да им биде досадно со родители како нас. Па како ќе искочеле уште посмешни од нас двајцата, нели спојот на нашите гени ќе ги направи такви. Тој си замислува како цело време ќе се смеат. Јас само се молам да биде така.

Сакам сите да си најдете момче кое ќе ви ги бакнува дланките катаљон пати. И ќе ви ги масира стапалата. И ќе ви бакнува се што е на вас. Ви посакувам да го најдете вашиот загубен дел, вашиот анимус кој ќе биде вашата спротивност која покрај вас ќе се смири и заедно ќе станете вечност.

И секогаш, само запамтете дека е подобро да сте деца, а не возрасни. Мислам останете чисти. Читајте меѓу редови. Смејте се и не посакувате лошо. А таквите мисли, нека ви донесат помош за да ги преминете самите и да создадете нешто ново, но добро.

Убава вечер.

Фала!

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      21,5 KB
      Прегледи:
      301
    На bittersweet, Barbie20, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.256
    Допаѓања:
    157.532
    Вечерва отерав каде што им е местото двајца. Олеснувачки. Многу. Ти ја дренираат цела позитивна енергија и после си стока за тие што треба да си најдобар. И што кога не ја мултуплицираат и разделуваат, туку едноставно како црна дупка ја шмукаат како шпагети и толку... оди во некој паралелен универзум каде што се претвора во се што може да се замисли како негативно. Навистина ми е сеедно дали некогаш ќе ги видам или ќе прозборам.
    Кога го сакате законот на џунглата нека ви биде. Бидете благодарни што некој ви подал рака и бил можеби ранет од опасна животинка за да вие бидете спасени... Ама нека, нека... ќе ве улови лавот, хиените ќе ве докрајчат. Нема да бидам таму. Кога пуштам Енимал планет најмногу учам за луѓето! НАЈМНОГУ!
    Го успав Скопје со еден човек, со бадеми и пиво. И муабет што ни натежнал доооолго. Чувството ми беше како еве сега кога ќе си легнам на виолетовата перница. Пријатно,меко, чисто и сигурно.

Слушам оџи од прееска. Имам покани за по баклави за денес... има да ми збоктиса од благо. Слушам и авиони, ми буши звукот до хипоталамусот и ми прави инсепшн, ме фрла во триста различни светови и опции. Ме боли главата и веќе долго време се чувствувам летаргично и покрај тоа што ова лето е едно од побрлавите, емотивните и динамичните со огромен прашалник пред него заради многу неизвесности.
    Енергијата ми е како прекинат кабел со струја,де има, де нема и ненормално прегревам. Ме убедуваат да одам на акупунтура... си правам лооооши филмови, лооооши филмови. Се надевам ќе соберам храброст, што знам... Осеќам од страв дека на јадниот кинез ќе му речам, дај јас, кажи ми каде, кажи ми како, јас ќе си се боцнам. :D

А да...и ако може да се разбудам во Португалија. Може? Важи.

На CoverGirl10, Hipster, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.227
    Допаѓања:
    13.110
    Сум била сведок на вакви случувања и искрено многу ме потресува тоа.
    Порано во основно имав школска која беше така поцрна и никој не ја дружеше.
    Немаше алишта,фармерки а сите ја понижуваа.Од толку деца ниеден не застана во нејзина одбрана освен јас.Ја маваа со книги,хартии :| ... незнам на што личи ова, иако е поцрна и нема што да носи сепак не е убаво така да се понижува и омаловажува некој :!: .
    Не да сум којзнае колку богата, но сум била и јас во таква ситуација (со моето семејство) да немаме и што да јадеме освен леб и сол.Не се страмам да признаам

:fubar: од тоа се гледа домашното воспитување.Џабе некои родители си ги фалат децата, така вака се однесува не прави така ... бла бла а кога ќе видат сиромав на улица, го плукаат ...

Што е многу многу е :devil: До кај дојде денешната младина :x

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    СдК Среќен празник на сите муслимани,а воедно и на мене :sun: ....честитки и вам на вашиот празник... :)

На Sanjichka007 и Dinsyyy им се допаѓа ова.
  11. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    СДК :sun:
    Поканети сте сите, за сите има по едно парче торта :party: :party:

Прикачени фајлови:

На feminium, Marjan007, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  12. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    СДК

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Да ми дојдете на баклава :wasntme:

На dream.queen, kate21, BlueHeart и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Сакам пак...уште 10 дена на одмор.Уште само толку.Уште 10 утра заедно да се будиме.Мене се ми е малку кога сум со тебе.Крајот неможе да ми се најде... :) .

Жени убаво си поминав у Грчка.Се одморив.Се прошетав.Максимално со го искористив времето.

Денес денов ми почна наопаку.Истурив кафе,истурив млеко,си го расипав мобилниот...Ова е знак дека ќе се изненадам нешто или јас сум баксуз?
    Бидете поздравени... :*

15. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Се натправаруваме со сите можни сили.
    Натпревар во материјалното.
    Да имаш подобра иднина, подобра куќа, подобра кола, да е решено секое прашање во животот.
    Ја земаш топката под нозе, ја водиш со себе, па ја шутираш силно. Таа животна топка те прави толку егоистичен, се бориш за себе. Го користиш секој џокер, не е важно дали ќе добиеш жолт картон или можеби црвен, не е важно дали можеби ќе го повредиш другиот до тебе. Очајно ја посакуваш победата, пофалбата, аплаузот од публиката... Тоа те храни, те води... само да го слушнеш своето име од трибините, да се погоредееш со себе, да помислиш дека никој не е како тебе.

Го заборавивме оној натпревар во соочувството, во соочувството со болката на ближниот.
    За таа победа веќе никој не се бори. А таа е толку слатка победа, без никој да биде на крај поразен или да се почувствува победен. Никој нема натажен, никој нема разочаран и тажен.
    А тој е само вистинскиот натпревар во животот.
    Да научиш да соочувствуваш.

На bittersweet, Libera, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Од сега па натаму малку ќе го редуцирам гледањето слики од торти, пици и колачи.
    На ова време повеќе лиги ќе ни течат на вакви слики, отколку на јадења. :D
    Точно викаат овие генијалчињава од рекламата, кога е топло не можеме да живееме без вода. :rofl:
    Идам ја да се налокам една голема чаша, најстудена што може. :lol:

На sweet-star, bittersweet, Divinebutterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Колку интересен библиотекар има во градската... :^)
    Бев минатата година да се зачленам...и сега ми бараше дата на раѓање..јас му кажвам
    Е сега требало со бројки то во компјутерот да го заведи и ме прашва:
    Август седми месец? :lol:
    Ааа и уште ова се деси неодамна..рачунаа за некој шо позајмил книги колку треба вкупно нз како и на тој дигитронот рачунаат...Ееее сега...му излегва фискална некое ливче таму...3 по 3 21 се :rofl:
    и сите ние шо земавме книги и библиотекарчињата се смеевме
    хах :D

18. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    ...дека одлично е кога тие што ти згрешиле, сега ти се лигават.
    Муахахахаха е нема враќање,нема! :devil:
    Го запозна ѓаволот? :devil:
    Не можам да верувам ејјј, скроз ме заборави и сега, пак сака да стапи во контакт со мене.
    Е нема. Нејќам да те видам, ни тебе, ни другите "другарки" |( НИКОГО! :devil:
    Не си свесна колку ме повреди а сега сакаш да биде како порано?
    Можеш само да се сеќаваш на тие моменти кога бев до тебе и ништо друго не ме интересираше.
    Ми отвори рана, но секоја рана се лечи! Ајде гитла!
    Ништо неможе да ми го расипе моментов. :sun: 8)
    http://www.youtube.com/watch?v=pIgZ7gMze7A

Иииии, поздрав до сите кои се чувствуваат онака...СЛОБОДНИ! :*

19. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Ми се оди на одмор, макар на 5 дена...

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Залудно зборување, залудно потрешени зборови, залудно објаснување на некој кој верува само во она што сака да го слушне. Незнам како некои луѓе цело време неможат да ги извадат розовите наочари од очите и да погледнат убаво што се случува околу нив.

На hellowooorld, Barbie20, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.