Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Радо би се сменила со секоја што вели декаа не нзај што да прави, дека има време на претек и дека и е досадно. Ама ете не можи... :(

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Имам уште точно 30 дена до свадба, започнав да чкртам чкртки на ѕид :lol: Се осеќам чудно, знам дека сум напорна невеста и дека сум преокупирана со свадбата ама среќна сум, за тоа никој не може да ме обвини. Иако мислев одамна сум готова дури сега можам да речам ми останаа уште навистина ситници да се средат. Додека чекам да помине последниот работен ден зевам и се трудам да изгледам нормално на работа, ме уби овој Кафетинот Менструал :drunk: Попладне ќе се возам накај Валандово и ептен сум среќна што конечно ќе ми се исполни желбата која цело лето ја имам, да си се напијам кафенце со мамичка под сенка :D Ќе биде ова тест викенд, морам да признаам :!:

На Neytiri, Mrs.Cuper, vinozito1 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Конечно и јас да си дојдам! 8)
    Убаво си поминав на планина, шетавме секој ден негде, при крајот ептен ми здосади и да ви кажам искрено едвај чекав да си дојдам во жешкиов и загаден град. :wasntme:

Не за друго, него само дома си е дома!

Ај поарно да идам што побрзо да си го најдам вентилаторот, зашто... не се издржува! :sweat: :lol: За нигде сум еј :D

На srcekrsacka и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    сдк дека нема веќе негативност, страв околу и во мене. се чувствувам среќно, пресреќно. :)

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Го мразам упикувањето и преправањето да се стигне до нешто или да се добие нешто.За жал сега сите се такви кога му/и треба нешто ќе те бара и по 100 пати на ден,а кога не му/и треба ни здраво нема да ти каже.Жално но вистинито.

6. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    252
    Конечно се ослободив од стравот, стресот, тежината што ја чувствував. Една капка ја прели чашата, па добро се изнаплакав, па спиев цели 5 часа преку денот и ми олекна. Не знам што ми се случуваше деновиве, ама сега добро е. :D

7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Еве ме и мене, незнам за вас али вие мене мнооогу ми фалевте :wasntme:

Се случија многу работи, многу нови пријатели, забави, плажа, смеење, одмори, семинари, неколку разделби...
    Добив братучедка.. :D
    Всушност сега додека ги пишувам сите овие работи гледам дека цело лето сум била среќна.. бев опкружена со личности што ме сакаат, кои ги сакам..

Имаше и тажни денови, да, но нив се трудам да ги оставам таму каде што им е местото, во минатото. Не вреди да се кука за нешто што никогаш повторно нема да се случи.. едноставно е.. понекогаш треба да се помириме со тоа збогум и да продолжиме напред... ;)

На Serafima, bittersweet, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Kонечно научив.Останува уште во понеделник да го изнесам тоа што сум го научила пред професорот и да положам. 8)

Ах,колку се убави овие денови кога сум сама дома.
    Да не се фалам ама права домаќинка сум.Блазеси му на тој што ќе ме земе. :wasntme:
    Ми остануваат уште 5 дена уживанција во тишината на мојот дом. :rofl:

На vinozito1, srcekrsacka и Izaabella им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Во ред е луѓе во ред е доста ме повредувате зошто што сум ви направила нели сфаќате колку сум ранлива ;( ;( никој не ме разбира стварно можеби ви сметам ок е тогаш пишете ми лп и така знаев дека сум таква никој никаде не ме прифаќа судбина ми било ете и не сум ви корисна можеби но јас тука доста научив и неможам повеќе да пишувам и незнам ни што пишувам само едно знам досадна сум и секаква сум бидејќи сум ОСАМЕНА ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( И да не ми треба ни цветче ни мислење животот е надвор од тука туку тебе ти е тоа целта реин убаво те процени можеби ќе бидам банирана нека немам влакна на јазикот јас така да си знаеш!
    Луѓе се мрднав јас готова сум незнам што ми е ми фали другарка ми 25 август дојди те молам

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Значи коса ми се крева кога ќе видам пример на Фејзбук некој да се тагнува по 500 пати за да им ја видат сликата и лајк да им стават. Незнаете колку ме нервира тоа!
    Имам една девојка на фб,ставила на профил слика со дечко и, добила само 30 лајка, но сака повеќе, неможе она без тоа да живее |( и се тагнува секој ден!!!! :punch:
    Кога ќе сфатат луѓево дека од тоа не се живее бе?!?!?!?!? :@

На eliesaab, Marjan007 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  11. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Дрим еден совет најдобронамерен од мене :)

Престани да се самоповредуваш и да го правиш твојот живот зависен од останатите.Секој си има свој живот,па така и ти.Што ќе правиш понатака ако се што се случува во твојата околина те повредува?
    Животот е некогаш суров,некогаш розев.Мораш да научиш да прифатиш и критики и пофалби.На критиките,доколку сметаш дека се заслужени,да се поправиш(секако ако ти мислиш дека треба),а пофалбите да ги заслужиш и да ги зголемуваш.
    Твоето мислење нека биде бр.1,прифаќај совети,критики,пофалби,но никој не ти наложува да ги применуваш.Земи го својот живот во свои раце и делувај.Со негативни мисли и песимизам само назад се враќаш.
    Користи го секој ден најдобро што можеш,живеј за тебе и само за тебе.Учи да бидеш јака,не се потценувај и покорувај пред никого.Научи со насмевка да возвраќаш на се,па и на најтешките зборови.
    Во твојот живот,најголема помош и подршка треба да си бидеш самата на себе.
    Немој да бидеш ранлива,се додека го прифаќаш тоа така и ќе биде.Сврти нов лист и започни да правиш промени во твојот живот,знам дека можеш :)
    Не си осамена.Се обложувам дека имаш најмалку 10 луѓе околу тебе кои те сакаат и на кои си им се.Тие се оние кои ќе останат и ќе бидат со тебе до крај.А тоа не е е осаменост ;)

На eliesaab, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, WarriorAngel и 13 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Имам потреба да трчам.Да трчам преку полиња,ливади,шуми,преку ридови и планини,да бегам,непрекинато да одам подалеку ,до крај.Да се качам на највисоката планина и задишана да погледнам горе.Во Бог, во небото,мојот свет и мојата цел.И тивко без глас да се помолам.И Бог да ме слушне и види,со сонцето свое да ме помилува по лицето а со ветрот да ме гушне,чист и мирисен од свежина,да влезе во мене ,да ме исполни и да исчезнам.Во трепкањето на окото.И само него да го чувствувам.И летам и пејам и дишам и плачам од радост.На крајот да слетам на некоја плажа каде небото е сино-сиво,песокот пригушено бел,сонцето нежно заоѓа фрлајки розева светлина како магла,а морето е топло и темно, и мирно се нишка со брановите милувајќи го песокот.Да слетам со нозете а крилата исчезнуваат,со босите стапала да го допрам песокот.Слободна.Без грижи.Без проблеми.Само радост.

На Serafima, anabel-a, vinozito1 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Женички мои мили, не се крстете на мислењата што сте ги пишувале кога сте се зачлениле, радувајте се што сте напреднале па сега се смеете на „грешките“. Многу потрагично е кога ништо не ви се сменило и не сте созреале ниту малку од вашиот престој тука или било каде.

Инаку, и на крајот од светот да отидеш, жени ќе си бидат жени, ќе си корнат очи меѓусебно и ќе се смешкаат дволично секогаш кога ќе има маж помеѓу нив.

На mamma-mia, bittersweet, WarriorAngel и 10 други им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    испадна како што мислев за две работи
    прво дека Дијазепамот создава зависност, седативи се тоа-психијатарот мене ке ми кажувал :fubar: само што ме виде неврологот ми рече никако да не ги пиеш-ептен ако не можеш да издржиш
    а за другиот лек ако дозата се зголеми веднаш да ја известам и можам да го пијам година дена без опасност да има

местото каде што отидов да разговарам за работа со половина работно време е токму тоа што мислев-кога стигнав таму пред да влезам ми светна и така беше-истиот тип е од пред година и нешто кога аплицирав ама сега свакам има нешто матно-продавачките често се менуваат-ме носел патот натаму уште неколку пати ама сега свакам и зошто :!: добра меморија и многу добро претчуство што ретко ме изневерува :!:

15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Има еден дечко на фејсбук Драган Георгиевски шо си пишуе статуси на дневна база, врвни статуси.
    Е тоа се стасуси!

Секоја чест брат хах

16. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Кој е поголем селјак?

17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Секогаш кога ќе видам изгубени пари на улица, нешто ме спречува да ги земам.
    Можам да сфатам на пример детенце да земе 5 денари за среќа, ама да се земаат поголеми пари...
    Тие што толку лесно ги земаат, не помислуваат ли дека не знаат кој ги изгубил, во каква ситуација е, дека за некого можеби и 100 денари се важни...
    Мислете малце.

На eliesaab, Serafima, Ana122 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Џабе е и искреноста што ја имаш кога луѓето сакаат само да слушнат дека се најдобри и немаат мана. Не сакаат критики, не им годат, не знаат на правилен начин да ги прифатат. Можеби и јас сум премногу груба, но понекогаш така и треба да се постапи. Знам да си ја согледам грешката и без размислување да се извинам за неа, но повеќето не го можат тоа. Можеби се искрени,но не се како мене. Јас сум поим за немање влакна на јазикот. И малку се чувствувам одвратно со тој факт.

Научив како да не се нервирам премногу, и искрено,вие форумџики ми помогнавте во тоа. :D
    Не сакам директни луѓе а јас сум таква. Знам да поќутам кога треба, но кога си играат со живциве и свират на нервиве чао молчење. Може треба да се навикнам да си молчам многу повеќе.

19. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    А што, со ДНК анализи ли ќе го бараат сопственикот?

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ц ц ц... црвен хулахоп понела на плажа со неа, па уште се фали дека знае да го врти со ногата |(

На eliesaab, snegulkabela, anabel-a и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.