Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Денес татко ми решил да ме изненади , ми ја фарбал машината за шиење , па бушел ставал полички , купил и креди за текстил , и нови ножички па дури и ги наредил , абе кој смисол за ентериер го има , право шивачко катче направил :inlove: ^_^
    И се би било супер , ако во знаесот не ја размачкал со црвена боја , кошулката која ја шиев веќе една недела ;( Едвај најдов материјал а и 100 пати и правев преправки , и уште некој раб и фалеше , викеднов ќе си ја носев :worried:
    Ама како да се лутиш бе , цел ден се вртка , шутка 3 пати излегуваше до продавница :D
    Ама си го доби прекарот - Мајстор кварич :lol:

На Serafima, Anja98, teddybear и 13 други им се допаѓа ова.
  2. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Одиме на Крф, јеееееееееееј :D :D Си се радувам како мало детенце :D Па што ? :wasntme: Ем првпат годинава, ем првпат со дечко ми, ем супер дестинација :D Патем повеќе се радувам што ќе застанеме во МК на ден-два, да ги видиме нашите, и секако да се запознаеме во живо, доста беше Скајп 8) Денов посреќен не можеше да ми биде :D

На Anja98, Dog-lover, vinozito1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    „Размислував цела вечер, и знаеш што заклучив? Вратата.“

На Serafima, Adi888, Dog-lover и 6 други им се допаѓа ова.
  4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.039
    Никогаш не прашувај студент како му е на факултет, ако му е арно сам ќе си се пофали. :!: :D

На Serafima, Neytiri, Agawa и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Сфаќам дека јас на 20 години се плашам од врски.
    Од врзување ,до сега терав како што терав.
    Амаа ме плаши ограниченоста.Зарем?!
    До пред некој месец ќе речев...И во врсите има убавина ,љубов почит,среќа ,тага ,радости моменти,спонеми, сеќавања.
    Сега уплав сум фатила.
    Бегам.Каде?Правилно ли е ? :^) :|

Туку сакав да напоменам нешто..во последно време на журки-настани-концерти,гледам девојки со вишок килограми(не алудирам на килограмите),со маички до под градите,и во занес играат ли играат ,невкусно е,многу за една девојка,во такво светло да се прикаже.Туку ај да не судам јас. :| :geek:

Цела ноќ ја поминав чекајки да го видам метерскиот дожд и не видов ништо. :doh:
    Следен пат.

Имајте убав ден.

На pamelche, Vikica.cuci, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Деновиве постојано ми се случува нешто чудно :^) ми се појавуваат од никаде некои личности и се интересираат за мојот живот повеќе отколку што треба.. и тоа ми смета..

Изненадена сум од храброста на една личност и од неговата одлучност, од неговиот поглед за иднината.. се се чека на мене, јас тука одлучувам, а јас незнам што мислам, сакам, чувствувам. Страв ми е да се врзам, да верувам, страв ми е од неуспех :worried:

На Serafima и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Советите кои ги даваме на другите,се токму тие совети кои што нам ни се потребни!

На Trnche, Adi888, richgirl998 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Да морам да се променам морам сама сум бидејки сум сама крива никогаш не преќутувам и се кажувам во лице сите ме напуштаат зошто уфф одсега ќе се грижам само за себе и нема да ме интересира ништо нема да бидам примерна нема да ми е гајле дали носам шорц или носам фустанче малку пократко сите убави работи кои што сум ги оставила зад мене ми е смачено од се знам дека пропаѓам еднаш од нервоза се дебелам еднаш слабеам па добро кој и да е затворен како мене во 4 ѕида ќе го мисли истово знам само кукам ама ете незнам ајде добро да не должам мрам да се сменам знам!

9. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Злобните луѓе од каде потекнуваат? :?: Знаат ли дека ѓи уништуваат луѓето им ја горат душата,им го распарчуваат срцето...па еве еден поздрав од мене до нив....Сиктер бре злобници :envy: :devil: ....одете таму каде ви е местото оставете не да си живееме...

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.929
    Допаѓања:
    177.564
    Да се помага на оние кои не можат да си помогнат на себе, е најпосебната работа шо некој може да ја направи во животот. Ова видео е доказ за тоа дека сеуште постојат луѓе кои го задржале сенсот за помош на помалку среќните :)
    Ми го улепша денов значи! 8)

http://on.net.mk/video/zhivotni/ne-sme-do-tolku-gadovi

На pamelche и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Тотално си во право.Мене разбирливо ми е ако човек сака да си успее во животот, да си спечали и се бори за тоа, да си има свое, како велат сам свој газда е најубаво.И драго ми е за тие луѓе што се ценат себе си и својот труд, што самите тие се заслужни за она што го имаат, парите.Иако нели, има и други кои по брза постапка, гледаат да ги имаат тие пари, а секако кои и не ги заслужиле воопшто.Првите не ги губат, затоа што се нивни, вторите гарант ги губат бидејки ниту ги заслужиле, а ниту се нивни труд.Но, не е се во парите, може човек ќе има се, но душа нема да има.Уште поубаво е кога човек ги има двете, ги зачувал.Да, некои така го гледаат животот, само за тоа размислуваат.Само забораваат дека за на оној свет нема скроз да им се потребни.А ниту пак ќе ги имаат во сопственост, уствари тогаш ништо нема да имаат во сопственост, дури ни телото, освен душата.
    Убаво е човек да ги има, толку колку му се потребни.
    А заради нив, не се ценат вистинските вредности, обично луѓето ги губат и да ги имаат, ретки се тие како што кажав, кои ги имаат вистинските вредности, знаат колку им се доволни парите, знаат да ги ценат и почитуваат другите луѓе.
    А затоа што се мисли дека се е во парите, затоа е хаос во светот.Имаше некои и други интересни размислувања околу ова и зошто човекот всушност е доведен до таква ситуација, од сосема друг аспект, кој мислам дека не е и баш прифатлив, туку смешен, ама тоа за друг пат.
    Ништо не е случајно во животов, затоа треба човек да размисли подобро што има во животот, не за друго, да не го изгуби истото само поради невнимание.
    А исто ќе е секогаш, не дека нешто ќе се смени, само похаотично ќе биде, ради тие пари и онака ради нив се губат вистинските вредности, но сепак тоа зависи од човекот.

На Vikica.cuci, vinozito1, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  12. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Како да ви кажам.. лошо е да си паничар. :D
    Ќе се запишуваш на факултет? Треба пријава да потполниш? Леле, да не згрешам нешто. :geek: Клик, испратено. Леле, да не згрешив нештооооо?! :|
    Ќе треба да се најдеш на ранг листа на факултет? Треба да чекаш? Леле, а ако умрам во меѓувреме? А ако ми речат: - не моме, не си ти за тука? |-) А? А? ;(
    Увото ве боли? Го губите слухот. Никогаш повеќе слушалки во уши. ]:) Јадевте цедевита бонбонче, го подголтнавте нерастопено? На грло ви стои? Сега ќе се претвори во железна топка и на лице место ќе се удавите. Да, да. :swear:

Имате дечко и сте паничар?
    Тешко на дечко ви. :rofl:

На caroline.costa, la-chicka, MandyLane и 16 други им се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.039
    Моментот кога на вториот кат од двокатен автобус на ЈСП, кога сите утепани од жешкото си молчат и едвај чекаат да стигнат дома, ќе чуеш некој по телефон како се објаснува:

"Таа исушената од Сингелич јадела трици дека иам долг на Visa картичката од 1200 ден." :o :o

И сите инстинктивно се вртат да го видат оговарајучиот примерок.

Офф... Мајко Божја, помогни им навистина. :(

На bittersweet, mims-89, CoverGirl10 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Да ти кажам право и многу му е тешко :$ :lol:, како ме трпи незнам .

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Никаква жештина не е доволна да речам дека сакам да помине летото, и ниедна досада не е толку голема за да речам дека сакам да почне учебната година. :D
    Нема поубаво од мозок пуштен на пасење и уживанција без да знаеш кој ден од неделата е, не-ма! :sun:

На bittersweet, Serafima, tea4e и 11 други им се допаѓа ова.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Кога ќе сфатат некои луѓе дека нивните измислени случки за духови, самовили и натприродни сили не им се интересни на никој и си создаваат погрешна слика за себе кај другите, т.е потполно спротивна од онаа за која се претставуваат.
    Се додека ми раскажуваш дека на некоја чешма се појавуваат самовили и си ги чешлаат косите неможам да те сфатам озбилно. Па веќе 20 години имате, зарем уште ви е интересно да замарате луѓе со вакви измислици.
    Викање духови, обреди со запалени свеќи и тврдење дека имаат натприродни моќи со кои разговараат со мртвите. И така убедливо лажат што речиси секој ќе го убедат. Ете затоа на деца не треба да им се пуштаат хорор филмови, очигледно некои премногу се соживеале со истиот и веруваат дека водат таков живот.
    21 век е, срам ми е што живеам во вакво општество и со вакви луѓе, опседнати со бајачи, магии и духови.
    Главата почна само за празноверие и шишање да служи.

На bittersweet, mynameislove, Ingvild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    157.647
    Не знам дали дека не сум спиена или шо е работава,ама денес у СДК се изначитав еден куп пресмешни работи. Ама најсериозно! :rofl:

Уствари што се чудам...15 минути со мајка ми му збориме на Poi и се газиме од смеење кога ќе ни врати...еве не знам...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Па, буквално ми е скурчено од идиоти кои се занимаваат со туѓи животи и вреѓаат |( Добро бе, па зар толку се мизерни? Неписмени, грам мозок немаат и единствено што им преостана е да јадат гомна. Ама, нека. Така е кога си имам цена :rock: Можат само да љубоморат 8)

Друго, се надевам дека што е мое ќе си дојде. Хм, единствено сакам некој да ме почитува и да ме сака таква каква што сум. Оф, се нервирам тоа што сите до сега биле некој кретени кои не допираат до мене. Само двајца од нив се OK типаци, но со нив е завршено. Уф, па има ли бе нормални луѓе што мене ми одговараат? Сакам некој на мое ниво, а не некој сељак.

19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Прв пат во животот играв лото....и добив 6ка 8)

На mims-89 и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Зш е толку досадно :^) Првпат сакам да започне школскава и да учам ми се чи бре се мрднав излеа :D

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.