[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Кога ќе слушнам дека ми објаснува за нешто што ни малку ни тронка нема везе ми иде да си ги соберам парталите и да се фрлам во Вардар. Кој црни Вардар? Кој црни Дрим ? Нели еднаш се објаснуеше за што најчесто треба да се пишува? Не е работава па јас за што сакам ќе пишувам, жими се па више мој мој па преку мој ова се направи ко циганине кога доаѓаат тука кај мене во црквата и се продава играчки. Мора да се стави некоја забрана за пишување инаку трета светска војна ќе избие под итно. Моментално.

2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Епа до сега никогаш не сум слушнала некој вака да збори за својата родена земја. :| Оди погледај некој документарец за Македонија,за селата,планините.. па после дојди и збори дека Македонија нема ништо.Толку |(

На mili4ka123, prettyliar, Anonymous996 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ова е форум и секој има право на свое мислење ми се нафрлате ко којзнае што да сум направила е бре аман :|

4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Dream-Girl-кога ќе созрееш ,ќе имаш појасна перцепција за земјава наша,како и тоа дека татковината треба да се сака,имај на ум дека некој ќе навредиш,лесно е да плукаш ,но газиш по ова тло.
    Пресели се ако имаш шанса,или прошетај низ земјава во секое лошо има добро,иако ги наведе сaмо лошите страни.Македонија изобилува со природни убавини,но има и лоши страни.
    Лош акцент имаш ставено,но секако тоа е твое мислење.
    Може во Грција ќе ти е подобро,којзнае.

На sweet-cherry, Someonespecial, Anonymous996 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    12.028
    Збунета до даска!
    Среќна и тажна,не ми се погодува никако.
    Срекна затоа што се повеќе се цени мојот труд.
    Тажна ,изгледа не сум си ги клаила розевите очила у задно врема па се повеќе катиљи срекавам :D
    Ту бре мајката морам под итно да ги најдам не сакам да знам со се покварено има на земјава :D
    Подалеку очи да не ми гледаат :D

На dream.queen, Someonespecial, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Гордоста да те поведе на дно.Амин!

Абе ке ме бидувало за шофер.Денес втор час арно си поминав,уште да не ми се спиеше. Некст тајм кафе ке си земам. Прав шофер 8)

На Marjan007 и vitomir им се допаѓа ова.
  7. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Кога влегувам во трговски веќе си имам распределено во која продавница да влезам, а во која не. Намуртени и некултурните лица и тоа како знаат да ги избркаат муштериите од дуќанот. Вчера другарка ми запна да влеземе во еден дуќан и ајде отидов против моја воља. Влеговме и рековме ,, Добар Ден ''.
    Се случи очекуваното онаа продавачката само не гледа со намуртено лице и ништо не ни рече. Разгледавме и за помалку од 1 минута излеговме од дуќанот. И да рековме ,, Пријатно '' на излегување, а од другата страна повторно молк. Е разбирам еден ден да не ти се сите офци на број како што велат :!:
    ама кај неа тоа се случува секој ден. Ма колку и да не сум расположена за еден поздрав имам уста, па нема да ми го изедат јазикот. Луѓето работат по цел ден физичка работа, се мачат за да си го извадат лебот, она цел ден се перчи во дуќанот... :x нема што да се каже тоа е.

На Barbie20, Butterfly-Girl, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Секое утро се будам со таа помисла дека треба да помине време да заборавам.И еве.. минуваат денови, минуваат недели, месеци... а како да било вчера.

На richgirl998 и ljubovche им се допаѓа ова.
  9. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Јас сум само еден обичен човек не можам да ги исполнам надпросечните очекувања на луѓето околу мене ми здосади веќе од очекувања, очекувања, очекувања до кога вака... :^)

На ljubovche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Душмани успеавте! Радувајте се сега!

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    СДК дека НАЈГОЛЕМО БОГАТСТВО е мажот кој безерезервно те сака и децата :l: :l: :l:
    И секако благословот што ти го дава Господ секој ден!!!

На Moira, Barbie20, CuteEva и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас па мислам дека Dream-Girl реално гледа на работите. Можеби претерала малце со речникот, за тоа се сложувам ама сепак не кажа ништо што не е така. Ако збориме за природата, ок имаме природа не викам не ама што се однесува за финансискиот дел сосема се сложувам со неа. Јас на нејзини години мислев дека е се розево, дека ќе завршам факултет и дека одма ќе најдам работа, дека ќе биде лесно и дека како Македонија нема. Ама видете мајката не било баш така. Супер е што на нејзини години не живее во бајки туку е свесна за ситуацијата во нашата држава. И ок планови си има девојчето.
    Dream-Girl мој совет ако имаш шанса оди што подалеку од овде и стани човек, иди некаде каде што ќе го ценат секој твој работен саат, а не овде да те цедат како лимон и на крај да ти речат "извини не ни требаш". Тие што работат или работеле ќе ме сфатат. Незнам како ќе ме сфатите ама тоа е мое размислување.

На dream.queen, Hipster, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Жално е кога гледам млади луѓе без никаква насока во животот. И тогаш си го поставувам прашањето: „Дали јас сум премногу амбициозна и премногу очекувам од себе, или другите (било мои врсници или некоја година помали или поголеми од мене), живеат со мислата дека мама и тато секогаш се работат и ќе заработуваат за нив?“ Одговор не можам да најдам, но како и да е им се восхитувам на оние млади деца кои со својот труд и со својата желба за личен напредок, успеале да се издигнат во ова општество такво какво што е. Има луѓе кои сметаат дека за да постигнат нешто, треба да имаат добри пријатели со добра позиција и добри врски. Јас не мислам така. Затоа цврсто стојам на ставот дека она што сакам да го постигнам ќе се потрудам да го постигнам сама, а ако во тоа не успеам нема да речам дека да имав добри врски ќе беше поинаку, туку само дека тоа не било за мене. И секако, надевајќи се дека во иднина ме очекува нешто подобро :)

14. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Strasna prezentacija pred strasni lugje...Kolku e pametno da se napijam vince onaka da se opustam i razveselam? Fast,fast lugje neam vreme :D :D

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Тешко е кога ќе почне човек да се осамостојува, знам.. се од сите страни ве влече, ве кочи, ве мачи и ве притиска.. ама ќе биде.. ех, што не било? М? :)

На mimiiiii, Ketrin.Moon и Daydream им се допаѓа ова.
  16. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Daydream

бидејќи не можев да те цитирам

:) Точно дека во Македонија секогаш имало и ќе има еден вид на финансиска криза и борба за живот.
    Сметам дека како за 11 годишно девојче премногу е исфрустрирана.
    Тука е тешко .Тука е борба за парче леб.Да.
    НО...она во случајов ја спореди земјава со Грција и (организираноста на плажите)што е делумен факт.
    Можеш и тука да просперираш,но многу тешко.Бидејќи она ја наведе Грција како пример,што знам може таму се живее подобро.
    Мене лично ме навреди оваа реалност.Но сепак.Не искористи соодветни зборови. :hai:

На Dog-lover, COollLady, Marjan007 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Се разбираме, и да се сложувам со ова. :)
    Јас па се запнав и фатив конкретно за нашата ситуација со земјава, а инаку не е баш работава за споредување со Грција зошто сега и тие не се ништо подобри од нас.

На eliesaab, ljubovche и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Се беше толку убаво. Баш се. Мислев дека сум најсреќната личност на светот. Но не за џабе кажано ако се ти оди толку убаво, запрашај се да не ти оди низ удолница. Изгледа така било. И што се можат луѓето да ти направат не можеш ни да сонуваш... А зошто? Зошто толку им е убаво на душата кога гледаат дека некој пати? Проклети да се сите кои замешаа прсти и ми ги донесоа најгорчливите солзи... И ќе речам да им се врати не дупло, тродупло. Да осетат на своја кожа, можеби тогаш ќе ја сфатат мојата болка. А сега нека се радуваат, нека издигнат споменици во чест на нивната победа. Но јас не сум научена да губам и ќе им докажам дека не може туку така некој да ме турне на земја. Ќе се исправам кога тогаш, но наредниот пат јас ќе сум онаа што ќе се радува на победата...

На LittlePinky, Barbie20, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Мирна Лиске!

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.078
    Омилен тип на луѓе ми се оние што коментираат на слики на други луѓе кои биле на место на кои првоспоменатите веќе го посетиле и се добро запознаени со истото. Демек, пф, јас бев пред тебе и коментар само името катедралата/плажата/кафиќот и едно вакво смајленце :). Уууу да ги изгмечиш! :D Ела да те згмечнам зошто ти ако не пишеше на сличето немаше да знаат кај биле! Да не не се пофалиш, душа! :D

На CuteEva, senza.parole, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.