[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peppermint

Peppermint Популарен член

Утрово стигнав на работа премрзната. Мислам дека студот ми влезе во секоја ќелија. Бев лошо расположена по непреспаната ноќ поради оваа досадна настинка. Облечена како за на Маврово, со малку шминка и собрана коса. Денот не ветуваше многу.

Потоа го видов малиот со големо срце, насмеан, весел. Добар е! Го частев доручек. Тој како по обичај ме смееше, а јас не престанав да го советувам дека треба да внимава на себе...

Нешто подоцна славевме еден роденден. Немавме торта и не ни требаше. Со подарокот и ги стопливме ноџињата, а и повеќе од тоа.

Ми се јави син ми. Есејот му бил оценет како извонреден.

Се враќав дома. Сеуште беше премногу ладно. Но, јас чувствував топлина, во срцето најмногу.

2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Сдк дека штотуку се подновив со нови чизмички, си ги сакам. :inlove:
    Сега останва уште спремањето за нова година, тоа можи од понеделник натака.
    Утрово стигнав замрзната на школо, а и најмалер ми се расипа патентот на чизмата, измрзнав.
    Како шо сум малер во се, па уште то ми требаше.
    Добро дали ќе има некогаш некој момент јас да бидам среќна?? Зошто само кавги и проблеми само мене ми се прат, поќе не се заљубвам, најсериозно ова.
    Се откажвам од тебе, гледам дека нема надеж, биди среќен со која и да си, само ти пропушти едно девојче кое беше се спремно за тебе и те сакаше премногу. Ти губиш. Јас ти простив за се и имаше уште едно мало жарче надеж, кое штотуку прегоре, За жал, така требало да биди. :doh:
    Тешко ми е, ама насмевката од лицето не ја тргам.
    Господ сигурно чува нешто подобро за мене. :)
    Одам да си го згреам столчето остана уште малку. :)

Имајте убава вечер. :hug:

Lepaaa, Divinebutterfly and Annie.mk1 like this.
  3. Smileeee

Smileeee Истакнат член

СДК нема ништо помило од внучињата.
    Со душа ги чекам утре ќе ми дојдат на гости,им направив паќетчиња :)
    Толку ми е мило кога ќе викнат по мене ТЕТЕ,ТЕТО срциња мори они :inlove: :inlove:
    Малечкото ме вика тете ама поголемиот тето :D
    Ќе ги изедам толку ми се слатки ,мали ,наивни,убави ...

Ахх најголемата љубов ми се тие ги сакам највеќе на цел СВЕТ! :* :inlove:

bittersweet, Lepaaa and eli25 like this.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Сакам да кажам дека ми иде многу топличко на душичката, ми се влева некоја надеж вака во главата, ми минат сите нервози и ги заборавам како никогаш ни да не сум се нервирала, кога гледам дека и тука има некој што го цени трудот. Мојот труд, поточно. :D

Ептен ми е ќеиф.

Јас стварно ја кудам државава, не одобрувам што и како функционира, односно не функционира, ама повеќе луѓе што навистина се трудат и помалку луѓенца-готовани, и на коњ сме. Па да видите како се си доаѓа на место. ДА! :D

Уф, лакше се дише!! :D

:sun:

2 down, 4 to go! Official countdown. :D

5. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... да го споделам со вас ... превземен е текстов. Мене ми се виде интересно и реално кажано. А сепак знаеме дека ние жените страдаме и за и од оваа љубов.

Не дека станува збор за нешто големо, туку ние му придаваме толку голема важност… затвори ги очите пред она што навистина не е вредно за тебе, а не во краен случај да му посветуваш цел тажен период од твојот живот. Хах… ова не е од моето срце, ова е како би рекле другите.

Не е сè толку едноставно кога станува збор за тебе, порано или подоцна ќе подклекнеш на “повредите” кои се повеќе и од очигледни, и сета радост, среќа, светлина ќе паднат во вода. Наше е само дали ќе продолжиме да живееме соочувајќи се со новонастанатата (не по наша волја) ситуација, или ќе се прилагодуваме на неа, која крајниот резултат е повеќе од очигледен во тој случај, тагата!

Некои сметаат дека љубовта е совршенство, и сите тежнеат да го осетат нејзиното чувство, меѓутоа не обрнувајќи внимание дека секој прави грешки во сè, па и во заљубувањето.

Никогаш ама баш никогаш не вложувај ја сета љубов што ја имаш во една личност, колку и да мислиш дека таа е “вистинската”, бидејќи доколку тоа не е така, на крајот и ќе бидеш повреден, и во блиско време не ќе имаш љубов за да ја даруваш на некој друг. Не дозволувајте љубовта да ви ги заслепи очите, а доколку го стори тоа, не губете надеж, бидејќи и слепиот некогаш прогледува.

Едно е сигурно, доколку љубовта психички не ја разгоруваме, таа побрзо ќе згасне. Затоа главата горе, бидејќи убедена сум дека сè ова е само дел од еден непосакуван сон…

Go-Girl, L-a-d-y-Bug, zhap4e and 4 others like this.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

СДК очекувајте да станам 500 кг во блиска иднина. Се вработив во пицерија :D :D :D

mims-89, LilBaby, Buttterfly and 39 others like this.
  7. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сдк во такси, во трговски, на улица, на фб,на тв, на радио секаде Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

АБЕ СО ТАМПОНИ У УШИ ЌЕ СЕ ШЕТАМ !

сите дрн дрн таа песна ако сакаш некој оди грабај го за раце, газ, нози , глава, јазик и твој е ...

Та ќе чекаш дедо мраз да ти го донесе...
    :fubar:

LilBaby, AnaKarenina, Lepaaa and 3 others like this.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Мирна и тивка е ситуацијава по форумов, се знае ,,Љубов и Казна,,се гледа!

maca99 likes this.
  9. Shana

Shana Истакнат член

Што е тоа, серија ли е?

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

ДА серија од која се окупирани еве 90% од феминкиве.:)

11. angel92

angel92 Популарен член

Јас сум во тие 10%

12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

:up: me too, ама како што претходно нагласив, во мојов дом преовладува женска популација и нема право да се допре далечинскиот во треминот од 8-9ч. :lol:

13. starfish

starfish Популарен член

Ако некогаш во животов станам професор, или работам било што, каде од мене се бара професионализам, ќе го оправдам моето место таму и ќе се однесувам одговорно. Знаете зошто сме толку исфрустриран народ?
    Затоа што реално, некои луѓе не знаат да си ги ценат работните места, голем дел се однесуваат како им текне, неодговорно и себично, како Госпoд за муда да го фатиле, со извинение. Не знам како доликува на професор, ќе речеш угледна професија, да си дозволи да касни 3 ипол часа на работа!
    И притоа да не му падне на памет дека закажал есеј, дека 100 студенти чекаат од сабајле до пладне, измрзнати, поспани и до смрт изреволтирани.
    Брука!
    За мене се брука нашите, о толку поштовани професоришта, со џебови длабоки колку бунари, што си возат колишта и око не им трепка што заради нивната незаинтересираност квалитетот на образованието е под стандардите.
    А, нашава бедна студентска маса, што практично ја молиш да се поткрене и да и се чуе глас, ја нема. Се плаши, се крие, секој за својата глава во иднина размислува. Се засолнува младината по партии, обоени се, застапуваат нечии глупави идеали и интереси, наместо да се осврнат кон своите основни права.
    За никаде сме. И младите и старите.
    Масовно Р од разочарување, да знаете.

14. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

СДК ич не го сакам снегов. Тротоариве се стакло. Еј немам тренирано уметничко лизгање ако не! Излегов до на кафе, едвај жива се враќам :fubar:

Lepaaa, maca99 and Barbie-mwa like this.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДК дека навистина ми е згрозено и смачено од повеќето серии. Пиење памет, тотално. Со самото гледање во екранот од ТВ-то твојот мозок го ставаш во лер, сконцентриран си на целиот кичерај, а цел се грозните приказни во кои генерализирањето и стереотипиите се на најголемо ниво прикажани во прости приказни. Никаква глума, никаква уметност, целта се пари, пари и пари. Трошење време од животот без никаква корист. Се навикнуваш луѓето да ги сместуваш во кoшови - добрите се секогаш сиромашни, немаат надворешна убавина, но на крајот секогаш богатите се заљубуваат во нивното внатрешно богатство. Додека сите богати се лоши, изопачени, себични, мислат дека целиот свет е нивен и потоа секогаш се поправаат на подобро, или горат во пеколот за казна! Те тераат да мислиш дека и во твојот живот коцките ќе ти се наредат така, па се разочаруваш. Генерализирање 100че. Ма дај, во бразилските прашуми јас живеам.
    Г*мна, г*мна и ништо повеќе!

maca99 likes this.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Моментот, кога ја добив 4ката физика.
    Самошто, и јас, неможам вака да трчам по мраз, што и да е.
    Имав физичко, и дека салата е надвор, а пред тоа, има скали, арно ама лизгави.. И другар ми нешто ми објаснува за тестот англиски, а ја, цела забулена во скалите, скала по скала идам, му викам:
    Добро бе, прекини, чекај да се симнам, ме деконценрираш, уште да паднам ми фали. :wasntme:

mims-89, Lepaaa, Cacy and 4 others like this.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Ми недостига PIRAMITKAA.

maca99 likes this.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се одјавувам,овој пат на подолго.
    Држете ми среќа на 9ти,10ти,11ти,13ти,14ти,17ти,20ти,22ри,26ти јануари. Ах бе јануари...

:hug: до сите..

julie77, Dulceee, zhap4e and 4 others like this.
  19. maca99

maca99 Популарен член

СДК дека незнам каде ќе славам Нова Година и ич не ми е гајле :rock:

Cacy and lovely91 like this.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Ти пуштаме дел од нашата среќа за да имаш за секој ден по малку. СРЕЌНО!!!
    барем уживкај за празнициве

MandyLane likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.