Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    леле бее зашо вака правите? :sweat:

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сите ги жалат кучињата скитници и сите би да ги спасат, а кога ќе се решат дома да си земат куче шетаат по сите продавници, купуваат убаво одржавано кученце со педигре и го ставаат на инстаграм.

Е тоа е реалноста во врска со таа тема.

На Hipster, kikikikirika, Butterfly14 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Епа,да.Го сакам летото.Уживам под сонцето.
    Но зимата,за мене е нешто посебно.Уживам во нејзиното присуство.
    Ми пружа доза на меланхолија.За чудо и во неа уживам. :|

Ја сакам и есента.
    Последно собирање на плодовите.
    Наскоро ќе почнат зимниците.
    Мармалад од капини и малини.
    Слатко од вишни, јагоди.Морков и оревчиња.Кори од лубеница.Мириси ,измешани,непроценливи.
    Ајварот,да ,секоја година прави мајка ми,и веднаш го сменува. :lol: А и како не би. :?:
    Мојата стара сосетка ќе ме покани да го пробам слаткото.Секоја есен.

Изобилство од магија.
    Туку ај да не го бркаме летово.
    Убави спомени.

Да си ја чекаме есента.

Прикачени фајлови:

• DSC03384.JPG
      DSC03384.JPG
      Големина на фајлот:
      59 KB
      Прегледи:
      326
    На Agawa, Anonymous996, Hipica и 18 други им се допаѓа ова.
  4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Господе,дај ми трпение и способност да не паѓам на провокациите на љубоморните души!!!

На sweetyears, Gordana10, L-a-r-a22 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Изгледа дека јас сум единствената тука што не сака мирис на печени пиперки. Нешто поодвратно од тоа нема. Кога пече некој дома, најчесто баба ми многу се распараваме. Прво цела куќа мириса, второ косата смрди на готвено и многу ужасен мирис ми е.
    Ајвар- немам ништо против, не ми е омилен, ама мирис на печени пиперки па па па, одвратно нешто :puke:

На Butterfly14, Sara123, HollyWoodGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Живото е иронија..
    Понекогаш силно посакуваш да ти се случи некоја одредена работа,посакуваш со сета сила,со надеж дека силите на Универзумот ќе се здружат за желбата да ти се оствари.
    Но не се остварува.
    И оп,од никој никаде се отвара можност за остварување на таа истата желба.Таа истата желба чиешто остварување сме го посакувале со целото срце..ама некогаш.
    И сега?
    Веќе е изгубен интересот за нејзиното остварување..

На sweetyears, Agawa, Anonymous996 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Во местото каде живеам не се дише....Се чуствува неподнослива реа од канализационата мрежа.

Како може државата да гради толку скапи споменици , а нема пари и разум да поправи една обична шакта,која со години го загрозува здравјето на лугето.

Сите молчат како да се плашат да побараат да се реши проблемот што веќе е неподнослив и загрижувачи.Јас нема да молчам повеќе. :!: Ќе се обидам да сторам нешто било што, се што можам....
    Малечки дечиња си играат во близина на насобраната зелена вода, чија миризба стварно е неподнослива. :puke:
    Гледката е катастрофална.А помислата кога би се испитал воздухот што се би се нашло во него ми влева страв.Секој ден е се полошо.А денес :x
    Жално е да се преправаме дека сме задоволни од власта кога и основните проблеми не ни се решени, како овој.Нели хигиената е половина здравје.
    Не е можно ова што се случува? :x Самите мажи од месноста можеа да го решат ова за неколку дена со доброволна работа...
    За инает ете сите ќе си дишиме од чистиот воздух.За што постојот тие месни комитети.?
    За избори ли само ?
    Се извинувам што ви го расипав мирисот на ајвар

На Hipster, Anonymous996, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. jjsjsjjsjjs

jjsjsjjsjjs Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Морам да кажам дека: Секогаш кога човек не знае што сака,ќе го избере она што не го сака !
    Затоа сакањето е нешто највредно безразлика за што се работи.
    п.с Внимавај што посакуваш,можеби ќе ти се оствари :D

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Не сум јас, Лудото е виновна за Ајварот :D oна прва спомна :lol:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Сакам еднаш засекогаш да сфатам зошто фризеркиве зборот МАЛКУ го сфаќаат како МНОГУ? :^)
    Не знам стварно како да им објаснам дека сакам само форма да ми направи а не да ме ишиша како што она мисли. |(
    И така, долгата густа коса што ми го допираше задникот, сега ми е едвај до под рамена. БРАВО. :clap:

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Ама погрдо од машко што коментира за девојки оваа е грда, оваа дебела, оваа има излуштен лак на малото нокте, оваа има грди веѓи, а е стрејт и жена во живот не пипнал, не се ни погледнал во огледало... НЕ ПОСТОИ, ни па ќе постои! Сакаш да го поштуваш ко човек едноставно не ти дава бре, не ти да-ва! Па не го ни жалиш што никад женска немал во живот.
    И воопшто ме нервираат мажи што се преценуваат во однос на физичкиот изглед, ја потенцираат битноста на женскиот физички изглед,а и интелектуално сметаат дека си се тамам и ништо не им недостига, a се далеку од интелигентни, духовити и со смисла за хумор. Мислам смислата за хумор им е 9гаг и некои излитен и вицови и фори прераскажани генерации уназад.

На Trnche, caroline.costa, united и 23 други им се допаѓа ова.
  12. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Темава се наполни со Дрим.
    Реално, за Дрим имав многу поинакво мислење.
    Наивно девојче, осамено, со голема потреба за дружење.
    Сите тука те прифативме и навистина незнам зошто така се однесуваше.
    Ако ти треба внимание, нема да го постигнеш тоа со такви постови.
    Реално, и мене ме изнервира тоа. И си викам: Ај Холи, ќути си.
    Но, решив да го искажам своето мислење околу this hard situation. :D
    Не ми замерувајте. :$
    И најиритирачки беше тоа што, одкако си ја сфати грешката, сакаше да го сврти вниманието на друга страна и сето тоа да се заборави. Е не е така лесно, мила.
    Колку пати сум отворила тема и пред да напишам нешто сум размислила 9826 пати.
    Пред да напишеш нешто, размисли!
    А и ова ти е 2 пат. :|
    Нејсе, имајте убав остаток од денот. Ве љубам. :*
    Ова НЕЈСЕ ми стана узречица. Пууу бее! :D

На Butterfly14, Someonespecial, leighton23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Подолг период ме нема на темава, многу работи имам на ум да кажам, ама бараните зборови не ми доаѓаат.Летово за мене беше освестувачко, научив многу работи и ми донесе неколку непријатни лекции, ама нели од грешките се учи.Го оставам лошиот период зад мене и ќе се борам за позитивни мисли.

Денес си се посветив себеси, сфатив дека се запоставив многу и веќе не изгледам онака како што би сакала.И си викам ако јас не се потрудам за себе, никој друг нема.Се нашлапав со млеко за тело, крема за раце, крема за лице, маски и што уште не, и сега мирисам на сладолед :wasntme:

Утре заминувам пак на море, ми треба одмор, да се одалечам од секојдневието, и желна сум добро да се испливам и да се задлабочам во книгите.

Arrivederci! :hai:

На ludoto19, Butterfly14, Hipica и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ме касна пчела/оса незнам шо беше и прстов ми отече, огромен стана.
    Болеше на почетокот се додека не го заокружив 3 пати со игла(како шо ми кажуваше баба ми ко мала). Незнам дали тоа навистина има некаква врска ама мене ми ја намали болката и ептен ми го намали отокот. Се си мислам дека има нешто вистина и во овие бабини деветини(шо ги викаме ние) од постарите и нивните начини за лекување :lol:

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Се анализирам и приметив дека се почесто го употребувам зборот НЕЈСЕ.Се подзамислив и ми текна дека тоа е последица од гледањето на турските серии :^) И од денеска е донесена одлука за драстично намалување на гледање на турски серии и воведување на турцизми во мојот речник :lol:
    Дечко ми се врати од Германија.3 месеци бевме разделени,а мене ми се видоа како 3 години :^)
    Пресреќна сум вечер ќе се видиме цел ден од среќа пеам :rock:
    Ај одам да се подготвам и да излезам :)

16. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    А дојде викенд и треба да се искача јас неможам а да не си ја запеам НЕМАМ ШТО ДА ОБЛЕЧАМ.

Ма сакам бре мојон коа ќе ме види по втор пат да се заљуби во мене.Сакам да сум најубава за него.
    И се така до 5 до 12 јас 100 пати ќе се преоблечам и на крај секогаш го облакам она што прв пат сум го пробала. :fubar: . Жена...

Имајте убав викенд жени.Водете љубов,сакајте се
    излудете ги мажите,множете се :D

На Hipica и Anonymous996 им се допаѓа ова.
  17. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    СДК животот е многу убав ако знаеме како да го живееме и ги игнорираме оние кои што не навредуваат :D :D :D [​IMG] УЖИВАЈТЕ ВО СЕКОЈ МОЖЕН МИГ!!!!!!!!!!! :*

На Agawa, Gordana10, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Имав изумено дека денес е сабота, ама го прочитав постот на феминката погоре и сватив дека е всушност викенд. И секој ден ми дава уште по една нова причина се повеќе и повеќе да го сакам летото. Е за две седмици ќе го барам ова. Чувството кога заборавам кој ден од седмицата е, кога спијам до колку сакам, кога јадам во 5 часот наутро, кога цело утро зјапам во мониторот а нема ништо интересно, кога со дечко ми шетаме до раните утрински часови, кога се пласкаме во базен како мали деца, кога уживаме на плажа покрај море или езеро со чаша ладен коктел, кога трчаме по жешкиот песок и многу други работи. И се толку брзо поминува и ќе помине. Не за џабе рекле се што е слатко, кратко трае.

На Butterfly14, feminium и Someonespecial им се допаѓа ова.
  19. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Денес имав тежок ден....Секој месец кога е дато 17 мене ме убива....но да не пишувам за тоа,не би било фер.....
    Затоа сакам само низ слика да ви посакам вам феминки и себе си да си посакам[​IMG]

Па се надевам сите ке имаме убав викенд па и јас....иако за мене само ден за одмор ми е недела,ама не се жалам пак имам еден ден нели?! :) ;)

На Hipica, Maya3112, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Mа баш ми е гајле за вас бе, ќе си чекате Aјвар Tајм, јас си имам резерви тегличиња ]:) .
    уште едно 4 ми останаа, Eгејски си ги штедам, е сега ќе идам од фрижидер да си земам и да мцкам со голема лажица.
    Шала на страна, мислам дека ми порасна во желудник од толку ајвар што направивме, а само јас го јадам по дома, тоа е предноста 8) .

Bаква е баба ми дур го праиме, а мене не ме собира у сликата. Aј чао, сега ќе си земам и сиренце :D

На Ketrin.Moon, Hipica, Maya3112 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.