Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Хехе, исто и јас, ама сега се будам :P И мислам дека никогаш си немам поминато тоолку убаво и лудо на некоја журка... баш незаборавно :rock:

На tirkenbal му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Сакам да кажам дека луѓето обично сакаат да го знаат тоа што воопшто не сакаат да го знаат.
    Ама пуста љубопитност.
    Или соочете се со реалноста без разлика каква е,или живејте си во заблуда!

На COollLady и leighton23 им се допаѓа ова.
  3. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Неможев а да поминам без ништо а ова е најмалку што го можам.Но прво да се запознаеме.
    МАМО ова е Фемина местото кадешто споделувам мислења, текстови и моите чуства.Место кадешто сите се анонимни, а сите се знаат меѓу себе.Од родители до средношколци, па и по некој дедо се наоѓа :lol: .
    Фемина ова е мојата МАЈКА.Таа работи, а кога не работи професионално, работи како МАЈКА на еден син.
    Синот што вие го знаете како МАЦКО, некогашен редовен и паметен ученик, а во последно време во зимски сон од кој никако да се разбуди :angel: , човек што немаше да биде ваков како што е денеска да не беше токму таа личност што во неговиот живот е инспирација, мудар советник, поддржувач, издржувач, хранител па и спонзор се разбира и што ли уште не..Со еден збор МАЈКА. Нема замена за тоа :!: .
    Животов како таков не поминал низ многу ситуации некои добри а некои и лоши.
    За овој роденден сакам да ти исполнам една желба што сум сигурен дека едвај чекаш да се оствари, па ќе дадам се од себе да го постигнам тоа.
    За овој роденден и не само денеска туку секој ден сакам да бидам секогаш тука за тебе и во моментите кога треба да се жали и да се слави :) .
    Нека ти е среќен роденденов и да живееш вечно како што во моево срце ќе останеш засекогаш МАМО :* .
    Tвојот син Мацко :rock: .

На kikikikirika, 1209, rici.aaaaa и 33 други им се допаѓа ова.
  4. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Многу се радувам кога смесата за палачинки ќе ми се погоди од прва :D . Некогаш знае првата палачинка да ми се залепи, па знам дека нешто не чини, ама денеска топ. Со мерак си ги правам и си чекам гости :lol: .
    Моите отидоа на одмор со сестра ми. Сабајле милата дури и ме баци пред да замине :inlove: . Сега кога ја нема некако ептен ми е пусто, а кога е тука многу ми е бучно. Средина нема :D . Малку да си ги одморам ушите од неа, па кога ќе се врати пак со нови сили да ја слушам и да одам по нејзино :D .
    И таќе. Have a nice day :wasntme:

На Sara123 и Izaabella им се допаѓа ова.
  5. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

На la-chicka, Anonymous996, Dog-lover и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.975

Баш ме интересира таткото?Земајќи го во предвид болдираното, ако си од дечкото, до сега требаше да си 3 месец и дефинтивно да знаеш дали си или не си?????
    или јас нешто пропуштив од твоето зачленување пред 2 дена до сега????? :D

На bittersweet, Sara123, ariela09 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. EloveB

EloveB Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    21
    Повеке не ми е гајле за никој и не се замарам со ништо.На човек ке му кажеш жолто е,тој ке сфати розево.Единствени важен ми е он,за другите не ми е гајле.Зошто? Затоа што едно зборам,друго сфакат,а трето (рас)кажуваат.
    Јас да почнам да се подготвувам,имам малку време,сакам се да испадне совршено и добро.Се надевам ке ми успее изненадувањево.

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Ако не е тој she'd be flying to the moon and back... :tmi:

9. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    What's wrong with you people ? Која тема и да отворам само некој препукување, па форумов ли е место каде што треба да се покажувате и докажувате. Ако некој има спротивно мислење од вашето можете едноставо да игнорирате а не да солите памет. Дај олабавете

На Gordana10, Sara123, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Во ред е Лејди јас на Еспадрила во ЛП и објаснив за да не правиме офф топици ама она не ми одговори.
    Најубаво чуство е да знаеш дека во тебе носиш живот и како велат најубава жена е сакана жена.Многу сум среќна кога му соопштив на мојот вереник дека сум бремена не му се веруваше не знаеше дали да плаче или да се смее.Му благодарам на Господ за овој божествен дар и по сите маки крајно време е да сум среќна :) И знам дека мајка ми многу би сакала да ме види и мене и моето неродено бебе и како невеста ама за жал таа не е помеѓу нас мамо почивај во мир те сакам :*
    Ох леле се расплакав хормоните ми се полудени ;(

11. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Нема врска со тебе :)

На Moon.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Дефинитивно.

Прикачени фајлови:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664

Шо рековте ќе сечете?
    Добар ден!

На Buttterfly, 1209, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.975
    Јас, мајка ми и свеќи, добитна комбинација за правење јуфки. Мајсториците се тие две, а јас сум во транспорт :D :D ги разносувам и постилам врз чаршафите....
    Повелете на пресни јуфки...Пустото ич не ги јадам, ама асистирам со задоволство во правењето.
    и да ...маж ми пукна додека го чуваше малиот

На Sara123, vinozito1, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Мене јуфки ми се најомилена храна на свет, особено домашни :rofl: Ама јас па по правењето не сум, само по јадењето :lol: Ако не ги јадеш, дај навака некое кило, со сиренце како ќе легнат :D

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Денеска сум како некоја ламја. Ми се јаде и чоколадо, и салата, и шпагети, и леб, и сиренце, и сок ми се пие, и сладолед, и чипс. Колку брзо мине месецот, пак ли, пак лиии?! :D

На sweet-cherry, caroline.costa, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Планот за во Струмица за фестивалот пропадна во последен момент, ама не жалам затоа што и овде синоќа прекрасно си поминав излезена со големо друштво со луѓе кои ги ценам и сакам, вино, пица танц.. преубаво.. Сакам ноќта да се повтори...

На Sara123, Someonespecial и Dog-lover им се допаѓа ова.
  18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    сдк преубаво си поминавме со мажето кај моите на ручекот зготвен од мајка ми

19. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    СДК дека понекогаш и мали загрижувања се доволни за да сфатиме што е среќа и дека сме среќни. Затоа, уживајте во среќата со најблиските!

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Уште една недела, уште еден убав ден. Некако неделиве ми стана рутина и навика да си пишувам вака поопширни постови во СДК. Ако, си ја заокружувам неделата на таков начин и си правам една белешка што и како ми се случувало во текот на неделата и што сум научила од истото. :)

Еве за оваа недела сфатив дека сум направила неколку добри одлуки сега и пред некој месец. Муабетот ми е, научете да ги елиминирате негативните работи и личности кои ве опкружуваат. Ништо добро не ви носат во животот. Зашто би ви требала другарка која ви е се само другарка не. Впрочем таквите не ни можат да се наречат другарки. Ете јас се тоа го елиминирав. Си сакам убави (под ова не мислам на физички изглед), насмеани, позитивни личности околу мене. А најмногу сакам личности на кои знам дека можам да се потпрам, личности кои знам дека не ми мислат ништо лошо. Ете така животот ќе ви биде поубав. Од сплетки, лицемерие, љубомора никој ништо добро не видел и не ми требаат такви другарки. Ајт чао пријатно. Решив тоа се по брза постапка. Нема гњавења, влечкарања, не знам, ама ова, она , објаснувања... НЕ МЕ ИН-ТЕ-РЕ-СИ-РА (точка). Било што било веќе не е. Сфатив дека ние самите си го креираме животот. Ние самите ги носиме одлуките и имаме избор. Така што во повеќето случаеви и негативни ситуации не треба никого друг да кривиме, туку нас самите. Никој мене не ми е крив што претходно не сум ставила крај на некое другарство кое веќе било на крај и само се тенчело времето кога ќе биде тоа.

Знаете како велат "Не знам и немам влијание на тоа кои и какви личности ќе дојдат во мојот живот ама знам и можам да влијаам на тоа дали ќе останат во мојот живот". Применете го ова барем два пати во животот и ќе видите како ќе ви се подобрат утрата. :)

Друга работа што исто така ја сфатив и е во контекст на ова е дека среќни сме толку колку што ние самите посакуваме да бидеме среќни. Зависно од нашата скромност и лакомост. Ако се задоволувате со малце, осносно ако сте задоволни со тоа што го имате ќе бидете среќни. И тоа самите си го креираме. Еве јас лично, моментално сум среќна личност, и не само моментало, впрочем тоа веќе е долг период само сега баш онака сфатив. Имам родители и сестра што ме сакаат, имам дечко што исто така како и нив би го дал животот за мене, и имам една, да, сега имам САМО ЕДНА другарка, која ми е вистинска другарка и на која можам да се потпрам секогаш за совет. И што повеќе да барам? Не ми ни треба нешто повеќе. Среќна сум, не се нервирам, смирена сум, научив да сум трпелива, мило ми е што станувам подобра личност и морам да кажам дека за голем дел од тоа е заслужен дечко ми. Има големо позитивно влијание на мене. Се градам, сеуште се градам како човек. Далеку сум од остварена или изградена личност, имам уште многууу леб да јадам. Ама сега за сега е добро, ма одлично е. :) Така што пак ќе кажам среќата е секогаш тука некаде само треба нешто да измениме за да бидеме комплетни. Понекогаш и најмала одлука и најмал чекор е доволен за да бидеме позитивни и задоволни. Само кој, како си гледа на работите. Ако некој плаче за авион и мисли дека без него е несреќна личност, најверојатно цел живот ќе биде несреќен, а ако некој се задоволува со точак, најверојатно цел живот ќе си биде задоволен и среќен. Така идат работите, се од нас зависи, се сами си креираме. Понекогаш не сме ни целосно свесни за тоа ама никогаш не е касно. :)

Имајте убав неделен ден и убава вечер со многу љубов.
    Смејте се, бидете позитивни, мислете позитивно и дејствувајте, не чекајте работите сами да се наместат. Ако самите не ги наместите никој тоа нема да го направи за вас. :* :)

На bittersweet, Someonespecial, Edie.S и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.