Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Дома сум.
    Заврши и овој одмор.Всушност кога размислам мене и туѓите одмори ми завршуваат брзо а не пак мојот.Испечена реш,иако се чував максимално,последните 2 дена ме излажа Сонцето на дремка.Сега не можам да си ги допрам нозете,намачкана сум со екодерм кој ми мириса на риба,ама велат помага.
    Само да престане ова пецкање.Маж ми се чуди како може толку да кенкам.Па ме боли човеку,не сфаќаш ли дека имам осетлива кожа.Среќа децата не се на мене ,инаку...ќе беше страшно.Ќерка ми испозаљубена,искрено ми го направи одморот со нејзините досетки и глупости.Ама ако убаво е кога може да се забавува.Мислам да и врзам конец околку нозете ќе можам да си ја шеткам како балонче.Толку е „летната“ :D .
    Си се гледам со новиов тен нели,па кога убаво ќе се скоцкам,па свилена коса,па и кога очите во лето ми се екстра сини,особено кога сонцето свети(а тоа всушност е сјајот на огледалото кое го држам) ,станувам потполно свесна зошто мојов се заљубил во мене . [​IMG] Па уште и ослабнав 4 кг,и плус што со мене не му е досадно во животот.Што сака повеќе од тоа.[​IMG]

А дома...приказна за себе.Куќава станала место за живеење на сите околни пајаци.Дури и се натреварувале кој поголема мрежа да исплете. :D Можеби ако внимателно пафкам и за џемпер ќе имам да сплетам.Цвеќињата дехидрирани,и покрај сите инструкции дадени на мајка ми.Машината веќе врти а во претсобјето нема место каде да згазиш од алишта.Ама ќе биде си се тешам.
    Всушност сакав да кажам,добро ве најдов!

На kate21, Lov3, Ketrin.Moon и 36 други им се допаѓа ова.
  2. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Работава со Фб-ов е није љубав све што видиш зато пази коме завидиш :wasntme:

На leighton23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.665
    Пред овој одмор се осеќам како во оние соништа во кои сонувам како се спремам за на одмор во брзање и сепак успевам да отидам со неиздепилирани нозе...Како тргнало таква ќе заминам, нема да ме изненади.
    Не знам што ми е, многу сум Слопо и еден куп работи си одложував,а за прв пат демек порано почнав да планирам, перам и пакувам. Ми оди бокс да си стегнам.

На dream.queen, Someonespecial, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ми остана уште една велелепна дестинација за летово, и да му се вратиме на факсот за еден месец. :sweat:
    Не сум се осеќала вака одморено веројатно од лани, осетив и планина и вода, и села и градови. Се расцепив од тенис гледање, секој можен дуел во Синсинати го изгледав, и женска и машка конкуренција, се разгибав на тениски терени, ја гледам јас Серена со сета сила како ги мава топките, па решив и јас да покушам така, па ја пратив топката во планина да бере шумски јагоди. Оди трчај Лил, само 3 ти се. :sweat:
    Свежи капини и 17 степени навечер се равенка со 2 непознати во Скопјево.
    Почна сезона и за фудбал и кладење, втор омилен спорт. Книгите од рака не ги пуштив, мозокот попатно и тој го испратив.

*
    Кај да појдеме татко ми ме фали, уште да ме стави на сточен пазар и наддавање да организира. :D За 7 дена се здебели 4 кила, боже мили, каква тажна фаца пред идење направи. :rofl:

*

Форумов е бетер од кокошарник периодов, веројатно од септември повеќе на науката ќе се посветиме колективно, па позрели постови да читаме. :geek:

На anuskaNESTLE, dream.queen, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Четврток заминувам.
    Не е многу, 10 дена се во прашање, но мене како месеци ми изгледаат. Се ќе ми фали.. Одамна не сум се одделила од луѓето кои ги сакам на подолг период. Ќе ми фали форумот, вие феминки исто така, другарките ќе ми фалат, родителите, тој највеќе од сите... Убаво ќе си поминам но ќе има празнина во мене, сакам да отидам,кратко да трае, и да се вратам сите да ги изнагушкам. :) :inlove:

На Maroon5, Someonespecial, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.640
    Ја читав колумнава на Трендафилка за разубавувањево кај жените... и само потврдувам дека се сложувам со се шо прочитав. Перцепцијата за убава женичка е извртена, превртена, разместена до граница која би требало да е невозможно да се постигне, ама тенкс алот грлс (тука нели, без исклучоци сум и јас) сме постигнале ниво на ретардација. Морам да признаам дека се трудам да не ги следам популарните клишеа, но одвреме-навреме секој од нас знае да лизне во ароганција, да ѕирне во туѓото со: "wanna have it", истовремено чувај ќи го своето со: "yeah you can look, but you can't have this" со нели, очигледно задоволство на лицето.
    Сакам едноставност, спонтаност и ненакитеност и колку можам, секогаш ќе се борам за неа.

Речениците од типот: "If you're talking about me behind my back you're in a pretty good position to kiss my ass!", "Talking about me behind my back? That means my life is obviously interesting than yours." (се надевам ми ја сфативте поентата) од увек ми биле благо редардирани, посебно кога ќе ги видам на статус кај возрасна wanna be зрела личност... тој тест на зрелост очигледно не го положиле, без разлика на годините, а и мала е веројатноста дека стигнале до таму. Ок, да не се разбереме погрешно тука зборам за личности за кои јас можам да тврдам за нивната зрелост односно зеленост..или зеленикавост (варијанта на зеленост во поблага смисла на зборот) :) .
    Е зошто го пишувам ова..денеска бев сведок каде мои зборови беа инспирација за нечии статуси кои според нив требаше да бидат ругани... (и вероватно биле, пред да бидат преточени во статус, а и потоа) за што ми е драго. А, зошто ми е драго... затоа шо инспирирам луѓенца...а кога човек односно во случајов повеќе човеци дошле до инспирација, многу нормално е тоа да прерасне во дискусија тип госип... а тоа е така слатко :wasntme:
    Иако горенаведените статуси некогаш ми предизвикуваа нагони на блуење, денеска иако често пати се лошо и погрешно поентирани, сфаќам дека тој шо некогаш ги измислил имал добра причина за тоа. И да, ја нема да ги искористам како статус нит сега, нит никогаш... можеби некогаш ќе го добијам тој нагон, но ќе се воздржам, ветувам :) Јас сум презадоволна и од тоа шо моите зборови се инспирација за дискусии кои прераснуваат во статуси...замислете само...која чест е тоа :D
    Па јас сум просветител...а не знам?!?!?! Да знаев од порано, па да отворев некое си просветителско одделение за оние со лоуселфестим... Но сега знам дека постојат мозочиња кои се хранат со мојата литература и мејби, џаст мејби (нели надежта последна умира) еден убав сончев ден ќе прераснат во зрела овошка...добро, за дел од нив ако доспеат до пупката ќе бидам задоволна. Лив Лонг Сарказам :)

Бев во Маврово неколку денови, а бев и накај Крушево. И таму и таму..не сум била одамна...
    Маврово е исто преубаво како во зима така и на лето, а Крушево сум била само на лето па не можам да праам споредба. :) Моите нови познанства со старата најдобра другарка поминуваат неочекувано добро. Има вистина во она дека промените почесто се на добро... меѓу другото сеа знам дека напраив и една совршено добра работа. Го пуштив она шо одамна требаше да си оди. Промашените, без иднина ствари останаа зад мене... овој пат, дефинитивно. ;)

На Someonespecial, Trendafilka, karenin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Блезеси ти, сериозно ти завидувам. Јас кој малер сум, у празен автобус до мене ќе се смести некое чиче или дете :devil:

На Srekicka и anabel-a им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Почнав и форумов да го сонувам т.е форумов конечно добил нова платформа. И сабајле се будам и одма да видам дали форумов има стварно нова платформа, али како не бе :lol:
    Како и да е уживам деновиве, бев на одмор пред две недели со него, дојдов дома, па одма моите заминаа на одмор, продолжен одмор што се вика. Им исчистив се по дома да не речат после мрзлива ќерка дека имале. Битно книга не фатив периодов, а полагам за две недели. Ама ќе биде и тоа некогаш.

На Divinebutterfly и Dog-lover им се допаѓа ова.
  9. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    дали навистина луѓето кога се очајни и со несредени чувства прават глупости? И дали навистина мора да се измачуваме еден со друг?Мора ли? :yawn:

На Barbie20, ariela09 и karenin им се допаѓа ова.
  10. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Убави два дена одмор. Мир, спокој и крушевско локумче милина. Би живеела таму, би се галела со тоа чудесно куче кое со поглед те топи едноставно те топи. Влегуваш и не чувствуваш ништо само тишина. Тишина која подолго време не ја бев сетила. Ми недостигаше проклето ми недостигаше. Се мириса на него, секоја улица, секоја куќа. Не се изменило ништо се стои како што оставив. Со потпис. Само времето си тече а спомените сеуште се таму некаде скриени но не и заборавени. Кога би можела на подолго би останала и сама. Убави денови се ближат но се плашам понекогаш да не е многу убавини затоа што секогаш кратко трае ама ако надежта никогаш не умира. Се подновив и спремна сум за нови предизвици. Само чекам повик а кој чека ќе дочека бар така викаат. Толку од мене во следните вести нови информации :hai:

На Gordana10 и leighton23 им се допаѓа ова.
  11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Пред четири часа бевме на Водно со мојот вампир и количката.
    Светилки, чист воздух, кучиња, мир!
    Јас таму се разбудив. Мојата душичка скокна и рипаше и тропаше. Јас си бев јас.

И самошто се симнавме во мојата населба јас пребледев. Се комирав буквално, не e на заебанција. Ми се слоши и се струполив препотена.
    Страшно е колку застрашувачко ( :D )се чувствува промената овде доле и таму горе. Ах и како во Волшебниот рид! Таму горе времето не се движи, не не старее. Стареењето доаѓа тука доле, нели сосе нервозите.

Уживајте:
    http://www.youtube.com/watch?v=f4K6ZxDwi34

На dream.queen, Someonespecial, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Добро зашто сите се напнуваат со тоа imam ljubav ali kome da je dam.Добро бре луѓе мора да имате дечко/девојка,давајте ја на вашите дома,другарките,другарите |(

На hermosa и Someonespecial им се допаѓа ова.
  13. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Со секој поминат ден свакам колку животот ми е монотон, се се врти околу едно исто. Во поголемите градови луѓето имаат каде да излезат каде да прошетат,имаат поголем круг на пријатели, секој ден има нешто ново, имаат за што да разговараат. Во моете гратче (ако може така да се нарече) сите те гледаат на криво, ти љубоморат, нема каде да се излегува и единствено што ми преостанува е да седам дома и да дремам на фејсбук и да гледам слики како другите си се журкаат и си уживаат во животот.

14. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Бидете позитивни и во најлошите денови. Само тоа ќе ви ја исполни душата. Се надевам дека никогаш не е предоцна за тоа :)

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.665
    Она кога сфаќаш дека луѓето што си го почитувал се фул оф шит...и она кога ќе те заинтригира некој писател толку многу што ќе отидеш до фактот дека имал некоја ментална болест и бил емотивно и психички нестабилен, бил зависник од нешто, имал суицидални намери и умрел бедно, а напишал толку нешта за среќата, смислата за живеењето, потребата за слобода, а најмногу си робувал себе си и не си дозволувал да биде среќен од што ставал премногу правила за среќа каква што има во некој паралeлен универзум и не ја искусил тукашната, а се што му требало било да биде малку повеќе препуштен на чувствата кои само ги пишувал. Пишувал за предавањето на работи безкомпромисно, безусловно, а никад не завршил со својата љубов затоа што бил препуштен на алкохолот,а неговата љубена сакала среден човек и заради тоа го напуштила.
    Ееее најтешко ми паѓа вака...почнувам на лична основа да го доживувам и колку и да ја сакам книгата, имам личен проблем со него и сакам да е жив и да имам шанса да му го исипам алкохолот во гуша!
    А да си легнев...ќе си сега...

На anuskaNESTLE, WarriorAngel, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    643
    Сликата кажува се..

Прикачени фајлови:

• n.jpg
      n.jpg
      Големина на фајлот:
      32,4 KB
      Прегледи:
      347
    На WarriorAngel, dream.queen, Ketrin.Moon и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Fridas

Fridas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    205
    Сакам да кажам дека денес дознавме дека татко ми има друга жена. згора на тоа, дечко ми си шушка со цимерката додека си пијат пиво и грицкаат чипс на балконот. И веќе доста ми е, од лаги кои сама си ги кажувам.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Ахх таа е*ана љубов (или страст, не знам што е ама срање е)
    Таман ке си го средиш животот како што треба срцето со месеци ти чука во истиот спокоен ритам... оппп најава дека целото друштво на мојот бивши дечко ке дојдат во мојот град на концерт.

И не знам што е посвирепо, љубовта или времето ...
    До пред година дена бевме двајца најзаљубени студенти, со стомаци пуштени напред од јадење леб и ајвар (пусти ајвар јади јади не најадува), ама срекни најсрекни што може.

Вчера седнати на една викендица во старото друштво од студентските денови. Јас дојдена со придружба на згоден и успешен дечко, не ми е ништо, ама онака за бившиот да пукне од мака :) Тој дојден со една цуца убавка, мувачица некоја, ама и самиот врти очи на нејзините муабети |( најверојатно и тој неа ја земал за јас да пукнам од мака. :rofl:

:^) Гледам не сум само јас таа што успеала во животот во овие година дена. Мојот сеуште сакан бивши дечко како ли успеал со тој шупливиот мозок да се пикне на убаво работно место. Плус и кај него, ни С од стомаците студентски , ослабнал, се стегнал, сменил стил, станал човек... не е оној влечко што го макнев за рака.

Весела атмосфера во друштвото, одиме на плоштад пеат Северина и Ален, и двајцата се мегу моите омилени музичари. Ние двајцата со бившиот, глумци за Оскар, да не види човек ке каже овие никогаш немале врска . Ама пустиот алкохол и песните со срцепаракучи текстови си го прават своето. Не може да ми пријде па ми пишал порака
    ‘‘Ме остави без зборови вечерва. Си станала девојка каква што одсекогаш сум сакал да имам, блазеси му на дечкото до тебе ‘‘
    Во нормални услови, во плановите и фантазиите што сум ги правела, мојот мозок би одговорил на поракава со ‘‘Браво девојко, конечно успеа да му докажеш на копилево‘‘ ама не :o :o место тоа си помислив ‘‘И ти исто, си станал дечко за милион долари, и не и завидувам на таа до тебе туку ми иде косата да и ја искубам, а и мојата и твојата коса, и косите на сите што помогнаа за нашето раскинување‘‘
    Ама не... не пишав ништо оти бев во шок. И пишав на една другарка да дојде да ме однесе од тука, и си отидов дома. Така, сите на Северина, а јас од дома си ја слушав и плачев. Таа истата Кики, што и на форумот и на улица, глуми јака личност, еве ја од синока не може да се смири од плачење. ;(

Па и песнава ме уби...
    http://www.youtube.com/watch?v=33T84zBC ... 5A4DEC9EBA

На Agawa, kate21, Ketrin.Moon и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Здравје боже, па и правнуките мои ќе ја цитираат Ким Кардашијан исто како што денешниве девојки и женички ја цитираат Мерлин Монро. Тажно.

На WarriorAngel, Butterfly14, Ketrin.Moon и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Алкохол. Многу алкохол му е мајката оваа бессонлива ноќ. Утро по ѓаволите! Проклето нека е.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.