Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    526
    Па мислам нема поубо од мирис на варени кочани ммм...

На dream.queen, Trendafilka и LittlePinky им се допаѓа ова.
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Нема ништо поубаво од тоа со другарка ти да се смеете за иста работа уште пред да биде кажана.

11 години дружба драга моја воопшто не се малку.
    Заедно минавме низ пубертет, низ први симпатии, први бакнежи, дечковци; 4 години делевме клупа на училиште, делевме ѓеврек и пари за кафе; години и години континуирана забава секој можен викенд, години и години седиме на истиот шанк, кај истиот шанкер, го пиеме истото пиво.

Изменети сме, и двете. Животов со своите убави и не толку убави работи не‘ натера да се измениме. Она што остана исто е нашиот однос.
    Не мора на секое гледање да се лигушиме и да пискаме за да си покажеме колку сме си недостигале во последниве неколку дена и колку си значиме една на друга. Доволно е само да си се викнеме со оние надимаци од средно кои само јас и ти си ги користевме за се‘ да биде кажано.

Си ја сакам зашто го вади најдоброто од мене, а најлошото го фрла по ѓаволите за да го заборавам. Или го трпи, во крајни случаи :D

Прикачени фајлови:

• main9-3.jpg
      main9-3.jpg
      Големина на фајлот:
      261,8 KB
      Прегледи:
      602
    На Domino, Buttterfly, la-chicka и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Мислам Господе Боже, што им е на луѓево, сама да ми се кани да ми дојде на кафе, хелоу? Може чувам мртво тело дома, може имам урнебесно растурена соба (ова и не е така далеку од реалноста де :wasntme: ) со темпирана бомба на среде, може имам болен член од семејството покриен со тон искористени марамчиња, жеден за темнина и едноставно МИР?
    Ме убедува девојкава, ајде вари кафе, досадно и било, па и мене ми е досадно па што??? А, што е најтрагично се знаеме само.. хм, една недела?
    Без неработните денови, де. 5 дена, ужас!

Се испонервирав, а не сум тип што мрази гости или сака да седи сам по дома, додека си ги гледа сериите и срка сладолед со најголемата лажица некогаш најдена во фиока. Ок, може сум.. ама само денес ова. А, цел живот мразам такви луѓе, самоканачи (авторско право барам за зборов :D ) и така.

Чао бе, супер ми е сама.
    И имам уште сладолед.
    И погодете што?

Ќе го изедам..
    САМА
    :lol:

На Domino, la-chicka, anabel-a и 13 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.368
    Со тренинг, вежбање и напор до совршенство, или челичење на живците :D

Јас позната како човек кој крева притисок при секоја евентуална ситуација од која може да произлезе каснење, посебно мое, си ги преземам сите неопходни превентивни мерки.
    Навивам саат на рака 5 минути порано, никогаш не го земам последното превеозно средство за во случај не дај боже да касни и јас да не каснам, ако касни па и трчам... :rofl:

Е денес сите можни црни сценарија.
    Автобус не дојде, па наредниот каснеше , па и трчав по возот...

Е сега почна она челичењето што горе го споменав.
    Се борам со минуткиве за да не каснам,да не испуштам возот и да стасам на време бидејќи морам да се логирам во системот до минутка точно.
    Првен тропкав со прститите(знаете она со показалец и среден прст :tmi: )
    Потоа со стапалото, па со цела нога...кузнее како сум изгледала, затоа и долго никој не седна до мене :devil:

И на крај еве едно пусто бабиче. Претпоставувам не и се догледуваше и дослушуваше за да примети со кои демони во себе се борам јас во овие моменти.

Врвот беше кога почна женичево мњац мњац мњац :| :^) :envy:

Не верувам дека беше саказ, вилицата или некој остаток храна нешто си мњацкаше.

Заборавив и на работа и на каснење...на се.
    Си поставив поголем приоритет пред себе.

Издржи ја оваа туртура и болка, некој да зуцнуваш ништо. Гревота е бабичево.
    Кузнее како страшно изгледам, а и во тој момент кузнее како би звучела, може ден ќе и уништам.
    Па да плаче дома ради мене.

Најтешките 5 минути кои сум ги имала од поодамна.
    Кога стасав до главната станица, кога сум ја летнала по возот да трчам...со која леснотија.

За џабе и сум се нервирала, пак стасав 20 минути пред почеток на работно време.
    Челичам челичам живци божем.

На Moira, WarriorAngel, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    наградниве игри на туристичките агенции се мамки-невидени
    секако добро спаковани-да не можеш да ги препознаеш :!:
    баш вчера разговаравме со мајка ми за патувањето што си го добив-2 и пол дена во автобус-леле леле има да умреш па автобусот да се кажи на брод-тоа некако многу чудно ми звучи
    во некоја друга прилика-можеби а сега да шетам кога ништо во животот не ми е средено-и куп проблеми и проблемчиња -нема теоретски шанси :!:

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Додека не видам со свои очи и слушнам со свои уши во ништо не верувам. Незнам како некој може да ги осудува луѓето пред да ги запознае. Неможеш да знаеш каква е некоја личност додека не ја запознаеш. Бидејки луѓето можат да зборуваат што сакаaт, половина од тоа што го знаат ќе го испревртат, а другото сами ќе го измислат.

На Barbie20, hermosa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Утре испит имам, абер немам аџанак баџанак :sweat:

На WarriorAngel, Butterfly14, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Пред 40 дена починаа баба ми и дедо ми во ист ден.
    После повеќе од 60 години брак,заедно и си заминаа на оној свет. ;(

Денес ,го слушнав пријателот на дедо ми..
    А не терам јас две години, можеби два месеци,а ни толку.

Срцето скршено во раце си го држев... :( :u:

На la-chicka, Monna.Monna, teddybear и 29 други им се допаѓа ова.
  9. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    СДК дека учебнициве се КАТАСТРОФА сите до еден !!!

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Вчера разгледувавме бурми! :wasntme:
    Шетајќи низ чаршија му кажав дека ги живеам најубавите денови во мојот живот.
    Ми рече: Ти ветувам дека ќе ти подарам уште поубави денови од овие, ти само биди среќна!
    Го сакам, премногу го сакам и знам дека животот ќе го поминам со мажот од моите соништа!
    Одбравме бурми, но сметавме дека е рано да ги купиме.
    Знаеше дека едвај чекам да бидат наши, знаеше дека се вљубив во нив на прв поглед, ги виде тие искри во моите очи, ја препозна таа среќа и возбуда и отишол денеска да ги купи. :inlove:
    Како да не го сакам? Како? :)
    Со бебушка е се во ред, во мене чука уште едно мало, но силно срценце. Со сликата од ехо и звукот на тоа срцебиење заспивам и се будам!
    Јас сум среќна! Вистински среќна!

На ilipili, Domino, Sweetheart87 и 36 други им се допаѓа ова.
  11. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Конечно домааааа :D
    Значи навистина, дома си е дома, there's no place like home :inlove:

На I.want.to.sleep и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  12. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Моментот кога на мачето му викаш: Дојдииии мамиииии :* , сфаќаш дека е време да престанеш да им се смееш на врсничките со деца...барем они на дете викаат така.

:emo:

На WarriorAngel, hermosa, Lov3 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Уште неколку караници со мајка ми.
    Пак за глупости.
    После караницата двете и лути и навредени. Немам повеќе сили да се карам со нејзе, НЕМАМ! Незнам мирот каде да го барам... Знам дека е мајка,сфаќам дека е загрижена за мене, знае дека имам дечко, се плаши да не ми направи нешто :^) ... од се се плаши. Во ред е да е загрижена, но се' со граница.
    Ми рече, да помине некое време ќе ме носела на клиника на детален преглед, да проверела дали јас си го живеам детството (инаку имам скоро 18 години)....уште една навреда за мене..не ми верува. И да сум го направила тоа со дечко ми, треба таа да е сигурна во мене и да верува дека сум свесна за се и дека знам што правам. Но, ништо од тоа. Незнам како да ви објаснам, лошо се чувствувам. Зарем само јас ги имам овие проблеми?! :( Немам веќе сила да ги трпам тие караници..

На srcekrsacka, Izaabella и LittlePinky им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.668
    Она кое денес ме направи и тажна и среќна е тоа што... помалку сум имуна на негативни личности кои ти ја празнат енергијата и се полни со празни работи. Не можам да ви опишам колку не сакам луѓе кои се празни и единствено нешто за себеидентификација им се материјални работи и статусни позиции кои не ги заслужуваат, а болно ги посакуваат. Страшно е колку се празни и фокусирани за минорности и кај себе си и кај останатите, само што не можат ни да претпостават колку се далеку дури и од оние на кои тие се воодушевуваат и си замислуваат дека можат да бидат како нив.

Колку помалку ги поднесувам таквите, толку повеќе сакам и сум опкружена со позитивни и убави луѓе! Тоа е причина за среќа! Порано мислев тајната е во челичење на духот да се поднесат секакви луѓе и да се справиш со секакви луѓе. Ама чуму? За да те празнат? Не благодарам! Не можам да бидам вечно изолирана од такви, ама барем тие токсичните кои ги познавам со години можам да ги ослободам од себе и своите слабости кои ги врзале со некоја непостоечка наводна пријателска нишка. Море мрш! Никогаш толку не сте ми биле непотребни како сега. Убаво ми е во својата околина со насмеани и мотивирани лица,а не лица кои не сакаат да успееш и се ситат на секое подклекнување,а те празнат при секој успех.

На Someonespecial, Monna.Monna, teddybear и 11 други им се допаѓа ова.
  15. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Речиси постојано сум дома.Мегу лугето се чуствувам како во судница.Постојано сум мета на успрашување, а ниту одговарам на прашањата ниту пак прашувам, освен оние прашања што по незнам кој пат си ги поставувам самата себе.
    Каде оди светот, во која насока, зошто јас не можам да сум како другите ?
    Ништо повеќе не ми е јасно.Вербата во човечноста на лугето постепено се гаси во мене.
    Дури и детските невини насмевки не ми се повеќе исти.Дали јас гледам со други очи или навистина е така не знам.Знам само дека околу мене гледам само тага.Ледени испитувачки погледи кои се желни да нурнат во нечија интима, притоа не мислејќи дека се губат себе.Најглупо е што не знаат што се случува со нив.Дали е само љубопитност или всушност ти љубоморат, а знаат дека не би требало бидејќи ете се поуспешни , па не би требало да се чуствуваат така |( ?

Добро бе луге , мислете ли вие воопшто на себе ?Се познавате ли самите себе?Кои се вашите соништа,желби , идеали?Размислувате ли за себе , за вашиот карактер?
    Градете се себе. :!:

Зошто се замарате со мене? За ваша несреќа јас се уште сум добро. :wasntme:

На Claire, kikikikirika, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    SDK,spremajte pari(poklon vo plik) feminki ke se mazam so Marjan007!
    A :^: sakam najgolema. Ete taka.
    (se izvinuvam za latinica,kompjuterov nema kirilica)

На srcekrsacka и Marjan007 им се допаѓа ова.
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Цел ден мислам на тебе.
    Не можам да те извадам од мисливе.
    Те сакам, те посакувам, силноо!
    Ти си совршенство за мене.
    Ти си нешто по кое копнеам долго, и еве конечно те пронајдов.
    Ти си мојата љубов!
    Ти си нешто кое го заврти мојот ум.
    Ти се радувам како петгодишно дете на шарено лижавче.
    Ме правиш толку среќна, изнудуваш насмевка на моето лице!
    Дали знаеш дека ова срце чука за тебе ?

И сето ова заради новата кожна јакна на мајка ми.
    Си ја купила на ПОПУСТ! :!:
    И нејзина е. :|

На Hipster, Someonespecial и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Јао, месарија ќе бидам :D Се поканив битно :geek: да си знаете :!:

19. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Ajde vazi,ke si dobiesh zlaten prsten. :)
    Pocni da ja ucesh pesnata cresa se od koren kornese :)
    (latinica znam,kako sto kazav nema kompjuterov kirilica)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.572
    Читајки ја темата за свекрвите,имам само една желба.Да бидам таква свекрва за снаа ми на рана да ме навитка.Мелем бре. 8)

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.