Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.196
    Прочитав дека push-up градникот ги правел жените среќни. Да, да еве и мене, веќе месец дена трагам по убав градник, ама ради среќата на другите го нема.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Таму кај што нема работа,таму кај што народ гладува,таму кај што нема плата,тоа е Македонија.
    Македонијаа земја балканска,земја мизерна со споменици преку глава.
    Химна на Македонија:-Шири,шири,шири весели пешкири боса ја а бос си и ти заедно сме голтари!!! ;(

На I.want.to.sleep и Nedzhla им се допаѓа ова.
  3. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Дали треба да се сметам за лезбејка штом сум пољубила маж односно пи*ка во душа?

На Butterfly14, LaraSolare, ariela09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Разочарана сум,тажна,без најдобрите другарки, баш кога мислев дека се е средено конечно, :!: се отиде наопаку....треба уште да набројувам ? :?: :| Ај со среќа нека ми е :| ..моментално: Food is my best friend. 8) :|

Прикачени фајлови:

На LittleChili, Ketrin.Moon, leighton23 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не можам да ги разберам луѓето кои со насмевка на лицето излегуваат пред тебе, мислејќи дека ти си била причина за нивната несреќа во минатото и дека сакаш да бидат несреќни.И тоа се со цел да те направат "љубоморна" мислејќи дека ти е криво што се среќни.
    Не ми е бре луѓе.Нема потреба од сето тоа.Бидете си среќни.
    А ако мислите дека мојата среќа зависи од вашата се лажете.
    Кај мене среќата дојде во моментот кога истите тие личности си заминаа од мојот живот,а и во моментот кога престанав да се замарам со нив.

* * * * * * * * *

Ако си бил среќен со погрешна личност,замисли колку ќе бидеш среќен со вистинската!
    Колку е само точно ова.
    Предолго време бев среќна со погрешна личност.Или мислев дека сум.
    И покрај сите лоши работи, барав барем една добра само за да бидам среќна.
    А сега...сега сум пресреќна.
    Сега ми е доволен само еден поглед и една прегратка.Ништо повеќе.
    Мислам дека само со него би можела да го поминам остатокот од животов.
    Ме исполнува.Ме прави среќна.
    Се заљубувам :inlove:

На Marjan007, Butterfly14, WarriorAngel и 9 други им се допаѓа ова.
  6. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416

Посебно во ноќните часови...

На Hipster и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  7. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Преубава вечер имав ... :inlove:

На Dog-lover, Ketrin.Moon, richgirl998 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Оххх,каде и да одам ми се чини ќе има проблеми...И на пуст остров на Хаваи да заминам,пак ќе се најди нешто за да немам мир. I should keep calm, ама тешко се постигнува тоа,макар што малце се поднаучив.
    Problems,problems everywhere!

На Someonespecial и Adi888 им се допаѓа ова.
  9. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    На времето биле сиромашни нз за ништо за денешната технологија,немале ништо,а сепак биле среќни.Ние денес имаме се,а сме несреќни. Па размисли дали е подобро да се бањаш со канче и да си среќен,или да се бањаш во туш кабина со масажери и да не си среќен. (инспирација од еден коментар за времето на нашите пра пра дедовци и баби кои живееле толку сиромашно но со насмеани лица,мразам ко ке коментира некој прости биле нз ништо во старо време.За мене тие се инспирација за паметни луѓе кои со малку се задоволуваат и си ценат она што го имаат.Инспирација се за среќен живот)

На WarriorAngel, united, leighton23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Денеска си ги облеков твоите чорапчиња. Знаеш дека секогаш сакав да носам нешто од твојата облека. Има чувство дека ти припаѓам, имав чувство дека цело време она што прво го видов дека последно го најдов. Будењето покрај тебе беше будење на јас. Знаев дека го најдов засолништето. Секој нов ден беше поубав од претходниот.
    А сега го мразам летото зашто одзима дел од есента, ја мразам ноќта зашто знам дека легнуваш без мене и мразам мразам се што е блиску до тебе а знаеш зошто зашто едноставно неможам поинаку. Поинаку е се далеку од тебе.
    И ги носам твоите чорапчиња и се носам твое со себе. Како да бидам јас без тебе? Можеби кога си замина требаше да ми кажеш дека ќе боли, или не? А што е битно- Едноставно боли.

На Domino, Barbie20, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 6 други им се допаѓа ова.
  11. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    ..Во денешно време буквално треба да имаш јајца за да сакаш некого, да така е. Цело време среќавам луѓе кои се плашат да се заљубат за да не бидат повредени понатака. Искрено, јас ги имам јајцата за да сакам. Заљубена сум. И вреди да се почувствува ова чувство, макар било и кон погрешната личност. Се почесто гледам луѓе кои биле повредени во минатото и не сакаат да продолжат. Тоа е нешто најнеразумно што може човек да го направи.Напротив, таквите луѓе треба да продолжат понатака и да научат да сакаат, затоа што чувството е неописливо, нели?

12. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    За велигден да си ги вапцаш во разни бои јајцата немој да ги заборавиш греота е!!!

На mims-89, WarriorAngel, united и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Koлку е убаво чувството кога месечината те следи на секој чекор. Без разлика каде се наоѓаш,неколку дена во месецот е цело време над тебе. Ти буди некое страшно убаво чувство на душата,мир. Ја сакаш и полека се заљубуваш во неа,секоја ноќ. Ја чекаш до доцните часеви за да ја видиш,за да ти го осветли темното небо.

Ја сакам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, WarriorAngel, Ketrin.Moon и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јас па ќе прашвав какви? Од врапче,кокошка,ној,диносаурус? :D

15. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Не, па и не ја правам истата грешка два пати. Ја правам 5-6 пати најмалку, да се осигурам. :fubar:

16. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Ви се насолзиле ли очите некогаш едвај сте ги задржале или не сте можеле да ги задржите солзите, зошто нешто или некој толку многу ве повредил. Сигурно да...! Тогаш се чувствуваме толку беспомошни и тажни, но од друга страна тоа не прави посилни, похрабри, повоинствени, и сигурно следниот пат кога ќе се обиде некој да ве повреди ќе го уклучите вашиот одбарнбен механизам што сте го насобрале со наслозените очи и вешто и храбро ќе се одбраните од нападот. Солзите не не правата слаби, беспомошни и малечки, не сме обични плачковици и слабаци ако плачеме зошто се чувствуваме толку повредени што бурата од емоции низ солзи ја покажуваме, туку стануваме посилни и похрабри се повеќе и повеќе. Јас денес бев со наслозени очи дури и неможев да ги задржам, зошто толку се почувствував повредено што неможев да се воздржам, но знам и сфатив дека ќе станам посилна и похрабар човек да себорам со предизвиците што ми ги задаваат другите како стрели што повредуваат и во очите солзи ти навираат. Бидете храбри и со насолзени очи

На vinozito1, WarriorAngel и Moira им се допаѓа ова.
  17. Anonymous996

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Добро утро драги Феминки! (-:
    Повелеле на Милка-капучино. :inlove:

Прикачени фајлови:

На tessie, Someonespecial и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  18. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Добро утро имајте убав ден феминки ! :*

На Someonespecial и Anonymous996 им се допаѓа ова.
  19. Anonymous996

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    И така, сркнувајќи си од кафенцето си пуштам ТВ(после толку време), почнувам од МРТ(пошо на кец ми е, а веруем и на повеќето од вас :lol: ) и таму некоја си тетка, како кажуе колку е убава Македонија у програмата „Македонија наутро“. Си мислам, океј, убаво, но идам даље. И оп, следен канал ми е ШИТел, овај, Сител, и таму некоја си друга теткица, исто така си ја искажува љубовта кон својата татковина, како што кажуе и самата емисија-„Ја сакам Македонија“. Океј, си мислам, и јас ја сакам. Одам натака, на канал Канал5, трета тетка си ја поздравуе државата. Емисија- „Здраво Македонијо“. Ехх, многу љубов на сабајле рано не е на арно.
    Не дека не си ја сакам татковината, но ај ти иди одлучи се која емисија да ја гледаш. :fubar: Дали да видиш колку е убава државичката, дали да чуеш колку тоа е љубена истата или пак колку е поздравувана. :^)
    Е ајде де, иди па одлучи се!

И така, си решив да си пуштам Златно Славејче, од 2004 и тоа! (пошо тоа е нешто добро од многу малкуте ствари шо дотичните T-home ги даваат бесплатно) и одеднаш се вратив таму назад, во детството.
    Ја слушнав песната Скопје, младост ти ќе бидеш! и веднаш ми побуди силни емоции. Израснав со песнава. Никогаш нема да ја заборавам. :inlove:

На leighton23, Someonespecial и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  20. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Е ај добро утро и од мене.

Мене работен ден како и последниве. Денес збор на денот: мултитаскинг.

Кога веќе ја имаме способноста зошто да не нели ? Запаѓам и јас некои утра во летаргија и некое песимистичко расположение и чувство дека нема да ја биде работата , ама ете пустата секогаш се наоѓа некој до мене да ме утеши, поддржи и окуражи.

Само здравје и се друго ќе биде. Така со подигнат левел на самодоверба си го почнувам денов.

Имајте убав ден !!! :hug:

На Divinebutterfly, Anonymous996 и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.