Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Која библиотека?

2. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Со тврдоглави луѓе не можеш да се разбереш!!!

3. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Браќа Миладиновци, ама не главната.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Ах,што убав ден!
    Надвор-пеколно,јас во прекраток шорц,брат ми за рака,и правац Дом на култура!
    Откако си ги изгушкав сите од персоналот,за да се повратам малце на рутината де,пак брат ми за рака и кај внукичката.Што е ред,ред е.Таму,како и секогаш тетка ми ме избацува прво едно убаво,ми изнастава в скут секакви грицки,сокови и уште што не,и после 15 минути одбивање ме остава конечно на мира.
    Си седам со другар му на братучед ми од бендот и сваќам колку бил тој згоден,а јас толку време не сум го приметувала.
    Тетка ми иде да варе кафе,братучед ми исто влегува внатре,а ја и он на тераса.Бебчето цица кај мајка му,и тоа е внатре.Брат ми,по тетка ми,секако.
    Абе да му се сневиди,стварно бил убав,овој :D :inlove:
    После излава бебето,и после све по ред.
    Гушкање,гњавење,држење,плачење,гукање....
    Додека мајка му пие кафе,јас го занимавам.
    После се враќа и татко му,доаѓаат други гости,и здивнувам.Абе сакам деца,ама ова па нонстоп у раце да го држиш саат време не е на арно. :?:
    Си идат гостите,фаќам момент,бебето кај тетка ми,ја киднувам.Идам доле го барам брат ми,кога гледам тој со братучед ми и дечките од бендот.Идам да го видам,а овој другарот на братучед ми седнал на столче,си свири на гитарава,и ми вика `имаш место да поминеш`.Идам ја поминувам,се паркирам до него,и го слушам братучед ми како пее,а уставри повише го слушам другар ми како свири.
    По пола саат,магла,мајка ми ѕвони,го собирам брат ми,и си идам.
    Си доаѓам,има што да видам,баба ми и дедо ми компот од праски прават,па како што е ред се симнав да им помогнам.
    Им помогнав,се качив пак горе,му дадов на брат ми и на мачето да јадат,па си седнав конечно на компјутер.
    Сега се спремам да и ѕвонам на другата внукичка,4 годишната,ако е дома да ја соберам после кога ќе залади,па да ја носам на дивеење и на лулашки :D
    Аххх,абе можело да се живее и на вода. :)

На vinozito1 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  5. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    Добро како може да ме заклучат од надор и да не остават клуч? :fubar: Абе и вчера ми направија така, па дремев ко мисир додека да си дојдат. Ама ќе видат они, имам јас членство во клубот на злобни генијалци :fubar: :worried:ilent:

6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    :!: Сакам овака да си се одморам [​IMG] ;)

На vinozito1, Ketrin.Moon, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Супер си почна сесијава :rock:

На senza.parole и Hipica им се допаѓа ова.
  8. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Уживам во моите последни мислења со плаво цветче. :|

Ај вил мисс ју блу :*

На Kaley, LittleChili, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Колку и да ми е тешко, колку депресивно да се чувствувам секогаш помислувам на темата свекрвите и снаите тука на фемина и си викам тие си имаат поголеми пробелеми, ама некогаш делуваат толку смешно што си ја читам темата и се смеам, онака буквално... зошто не миела садови, зошто не кажала дека е бремена, зошто одела на работа... ( ова како пример, не потенцирам никого)...
    Голема благодарност до креаторот на темата, зошто не знам и покрај маките мене смешна ми е темата :D

10. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Баш...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    Секоја девојка е убава, само треба вистинското момче да ја забележи таа убавина. :talk: И доста зборам јас.

На eliesaab, Agawa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Брат ми го примиле на машинскиииии ! :rofl: :dance: :party: ^_^

На ceca-1, Adi888, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Моето последно мислење со сино цветче :D

14. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.066
    Малер сум Голем :D Што се смеам ко улава кога воопшто не ми е дошло до смеење.
    И така заклучив дека кога сакам да испрограмирам време на многу луѓе на крај излева дека единствената програмирана сум јас :( :(
    Многу се замарам изгледа а друѓите не ги боли дупе за мене.
    И така као рипка на суво по незнам кој пат!
    А наскоро многу слободно време за жал :D
    И кој оди на одмор во септември? :?: Се разбира само таквите како мене.
    Ај да не испадне дека дојдов овде само да киснам ,да ве поздравам саламски и да ви посакам убава вечер.
    Одиме у бољи живот :D
    Што ми е гајле до утре сабајле! |(

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не знам за вас, ама мене ме радуваат и ми го прават денот поубав - работи од типот разврзување муабети со баби ми за турски серии на пример - иако ниту една од нив не гледам, за Глигор од временска прогноза или Цаци од вести на Сител, и денешното за детето што му се родило на тој од утринската емисија на Канал 5(пробала да му се јави во емисија да му честита, ама заузето било како што вика она :D). Потоа следат елаборирања на тема цените на пазар, времето денеска, и времето во однос начин на живеење порано, тука нормално мора да се спомнат тие ,,играчките'' (читај компјутер, интернет, мобилен), како и зошто комшиката ги запоставувала толку сарделите, мислиш богохулие прави, а она пустата не им ставила вода едино дента. И врвот засекогаш, кога ќе ми ја постеле трпезата на дванаесетте апостоли, а јас и побарав вода да ми стави една чаша. :D

Ме радуваат и вестите од триљоооон децибели што се слушаат од кај неа преку 7 планини и 7 мориња, како и усисивачот во ниедно време од дента(читај 15 за 6 насабајле). Малце забегува, али и се простува на оваа. :D

Е тоа, значи правете им муабет на бабите и дедовците што се со вас, се радуваат до 101 и назад!
    :D

На Hipster, Buttterfly, imelda и 28 други им се допаѓа ова.
  16. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Денов, преубав ^_^

Мислам дека се си дојде на место и дека конечно сум среќна. Не дека порано не бев туку сега сум уште повеќе. Во последно време се случуваат само убави работи, постојано нешто ме радува.
    Сега за сега ми е супер, навистина посакувам секогаш да се чувствувам вака.

Сега преостанува да го чекам Септември, есента, новата учебна...
    Од оваа есен пак почнуваат различни доживувања, оние кои најмногу ги сакам.
    За мене летото како веќе да заврши, а искрено и не би сакала да биде подолго.

So, bye bye summer... :wasntme:

На Dog-lover и Someonespecial им се допаѓа ова.
  17. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Ооо срцка , се изнапишува реферати за извинување,ама не кај мене не поминува тоа само со извинување :geek: |(

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    СДК дека денеска сум готвела со идната ми свекрва. :wasntme:
    Ме поканија на ручек и јас си се поканив самата да и помогнам. Па глупо ми беше сум дошла а ништо да не фатам, да ја оставам сама да се мачи. Си ја сакам јас, си ја поштувам, а исто и таа. Си изнаправивме муабет во куњата, си се изнасмеавме. На почетокот ми беше срам да појдам таму или да останам насамо со неа, а сега си немам гајле. Научив многу рецепти кои не ги знаев и одвај чекам сама да ги направам за моиве дома, да ги изненадам. :)

На Agawa, Someonespecial и I.want.to.sleep им се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... безгрижно си скролам на ФБ, ред смеа, ред солзи, ред мрсули и мноштво слепи следбеници на Семе Синапово (мајке ми, полоши сте и од оние на Лајла Грејс), кога оп!

:rofl:
    Не знам ни сама како стигна до мене, уште е смешно, :D грмнав на цел глас, па мајка ми влезе, па ајде да и` ја објаснам целата Кикотрагедија, па татко ми радозналото блебетало по неа, ајде и нему, солзи мислам дека ми потекоа додека им ги испрочитав сите инвентивни реченици во кои главниот збор го има една рингла. :D

Ситно броиме до свадбата на личност која мене ми e исклучително важна во животот и веројатно најблиску до она што се нарекува брат за единче како мене.
    Можеби затоа и ја истрпев целата тортура на повторно купување нов фустан и одново нови додатоци и ѕинѕурци што ќе одат со него. |(
    И пукнав, да му се сневиди на оној наменски шопинг кога излегуваш и знаеш дека МОРАШ да најдеш нешто по секоја цена што се вели... јас сум обожавател на оној спонтан шопинг.
    Бап! го гледаш на излог, влегуваш, убаво ти стои, плаќаш, чао.

А вака ѕрцките да му излезат на човек. :^) Патем, таа одвратна романска денс музика во Евроазија ми уби минимум стотици мозочни келии неповратно, и голтам аналгини како витамини Б6.
    И уште една свадба во септември и аман-заман доста свадби, да му се одмили на човек, нервно ќе попуштам од свадби. :D
    Ебате стресот невиден за туѓи, па ако е вака за мојата, не се ни појавувам. :rofl:

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      111,2 KB
      Прегледи:
      405
    На Hipster, Lalli, mims-89 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Каде сум била јас кога се делеле оние мали кутиички со среќа? |(

Сакам толку ...
    колку да не паѓам на испити за еден поен... :tmi:
    да не ме фаќаат семафорите на бит пазар секое утро,
    да ми се исплати трудот,
    секоја непроспиена ноќ над книгата да знам дека вреди.

Уф...тешка мета за доза на мала среќа. :hai:

На anuskaNESTLE, Trnche, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.