Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Како викаат старите "кога една врата се затвора друга се отвора"! Месецов наидов на "отворена" врата и можност за напредок и корисно пополнување на слободното време. Очајно ми е потребна таа промена, и само еден телефонски повик може тоа да го промени! Колку сум блиску- а сепак далеку до тоа што толку многу го посакувам. Не ја можам веќе рутинава ме убива премногу слободно време, глупи серии и несоници во пакет... Сакам продуктивно да си го насочам времето. Да се осеќам корисно.Се надевам дека се ќе испадне како што треба, мислам јас моето го направив, а другото понатаму е ствар на хиерархија! За кратко време ќе го дознаам одговорот.

На Hipster, WarriorAngel, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Play

Play Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    69
    Сакам да кажам дека стварно веќе преку глава ми е од сиве овие наши уметници и поети Значи ако напишиш неколку празни глупави стихови онака без некоја длабочина или пак ако опцуеш очекувајќи реакција уау човече која оригиналност и уникатност не значи дека си поет. Немам против тоа никој да пишува за себе и свој мерак,но еве веќе на фејсбук не можеш да се вклучиш без да видиш некои такви уметнички души :wasntme: чие единствено уметничко средство употребено е ономатопеја. :D И ај тоа ама жими се ко ќе видам сами како нивните стихови ги ставаат на некоја фотографија и си го пишуваат нивното име по реченицата (стихот) односно се цитираат сами себеси мислиш Ганди се не некоја тинејџерка или напален маж со бујна фантазија. :fubar: И пишуваат глупости ко јас полна љубов тој празен простор меѓу ушите, или помина мачка рече мјау мјау. Веќе глупаво од толку блогови, поети, уметници што не тие со вистински талент не можат да се истканат.

На Agawa и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  3. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
  4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК МОЈАТА ТАЖНА ПРИКАЗНА ВО НЕКОЛКИ НЕРА
    И ТАА ТОА НЕ ГО САКАШЕ...НО МОРАШЕ ДА СЕ БОРИ ПРОТИВ ТОА

Беше премногу добра девојка но животот многупати ја фрлаше на земја.Ни таа самата не беше свесна колку е силна личност и што се може да преживее, се додека еден ден не и се случија сите тие не сакани работи.
    Беше таа едно дете на своите родители и затоа тие ја гледаа и чуваа како да е господ, не дозволуваа ни мува да ја полази. Тоа малечко девојче кое што беше некогаш не знаеше што е тоа грип, настинка и болка.
    Немаше никогаш почуствувано што е тоа да бидеш болен.Се дури еден ден не се случи чудо и таа неможеше да стане од креветот.За прв пат во животот беше многу болна, неможеше да диш, постојано се накашлуваше и бидејки тоа и беше прв пат, многу тешко се бореше со тоа.После неколку неуспешни интервенции таа се уште беше изнемоштена и тажно лежеше во креветот.
    Постојано почна да ги менува болниците и да бара лек, иако длабоко во себе знаеше дека мора да се направи хируршка интервенција, но сепак сакаше се да проба пред да отиде и да се предаде на лекарите!
    Дојде денот кога мораше да замине на операциа иако тоа не го сакаше неможеше да се бори против тоа, нејзината желба за добар и здрав живот беше голема па се одличи да замине.
    Кога стигна во болница и докторите ја сместија во собата таа забележа како лежи едно жално девојче на креветот и постјано плаче.Неможеше а да не ја праша девојката како се чувствуа и дали премногу ја боли но девојката не беше во состојба да зборува па така и напиша неколку збора на телефонот :''ДЕВОЈКО МИЛА НЕСАКАМ ДА ТЕ ПЛАШАМ НО АКО ИМАШ ШАНСА ТЕ МОЛАМ ОДИ ОД ТУКА НЕМОЈ ДА ЈА ПРИЖИВЕЕШ ОВАА БОЛКА СО КОЈА ЈАС СЕ МАЧАМ ПРЕМНОГУ Е БОЛНО ШТО НЕМОЖАМ ДА ТИ ОПИШАМ ТЕ МОЛАМ СПАСИ СЕ И НЕ ОДЛУЧУВАЈ СЕ НА ВАКОВ ЧЕКОР ВЕРУВАЈ БОЛИ''
    Очите и се насолзиа и полна да плаче излезе надвори седна на една од клупите и почна да размислува за зборовите на штотуку оперираната девојка.Едвај собра сила да се врати во својот кревет.Додека сите спиеја таа одеше во ходниците и постојано плачеше и само едно си мислеше Дека таа е силна личност и дека тоа ке го преживее.
    Дојде и утрото нејзината мајка уште пред зори стигнала во болницата и пред вратата чекала да си ја види својата керка.Време беше да појде да им се препушти на докторите но никако немаше храброст.
    Додека лежеше на креветот со безброј апарати и за неа нејасни работи само се прашуваше во себе дали ке преживее и дали повторно ке излезе надвор да го почувствува светот бидејки во тој момент свати колку е важен животот.
    Моментот кога веке требаше да падне во кома, кога докторот и ја ставаше маската таа само помисли на него, со надеш да се разбуди и пак да го види.
    Имаше премногу тешка операциа, се разбуди дури неколку часа пооперациата и тогаш започна пеколот, неможеше да дише, неможеше да оди, неможеше да зборува, неможеше да прави ништо што нормален човек би требало.
    Како денот завршуваше таа повеке умираше од болка го колнеше моментот кога се разбудила.На неколку минути само доктори доаѓаа во посета кај неа бидејки знаеа дека ова беше тешка операци и дека нареднетие неколку денови може се и сешто да се случи.
    Како поминуваа деновите се поголеми болки имаше и се повеќе ја влечеше срцето да замине дома, да ја почувстува грижата на родителите бидејки не и беше доволна таа што ја примаше од лекарите.
    Лекарите секако не смееа никако да ја пуштат да си оди дома бидејки постоеше голем ризик,на пат кон дома да го загуби животот.На моменти помислуваше да си го одземе животот бидејки болката беше не издржлива па така да им кажа на лекарите што све е спремна да направи доколку не ја пуштат да си замине дома кај своите родители.Една од лекарките се сожали премногу и со тешко срце ја пушти да оди дома под услов секој ден да се врака во болница на прегледи.
    По еден месец мака и болка конечно почна да и се врака насмевката на лицето а болката полека си заминуваше.Колку таа се насмевнуваше нејзините повеке блескаа бидејки го гледаа своет дете дека конечно се оправува.Помина извесен период се појавиа некои други проблеми и мораше пак да замине на операциа.Заслепена од претходната болка и тага неможеше толку лесно да се одлучи на тоа но го зема во предвид тоа дека после првата операциа после неколку време таа се чувстуваше здрава.
    Отиде го реши и тој проблем кој што не беше толку страшен.
    Една вечер не ни помислувајки на лоши работи имаше сообракајна несреќа со која што се здоби со неколку повреди.Неколку од повредите полека се залечиа но едната можеше и живот да ја кошта.По неколкуте направени анализи беше хитно испратена на операциа.Ја помина и таа болна операциа но за жал таа беше неуспешна и мораше да направи уште една.Ова беше најболното нешто во нејзиниот живот.
    После неколку време отиде на лекар да ги доврши започнатите работи и да си го врати здравјето во нормала но се уште ништо не беше завршено имаше пак некои мали интервенции.КОга се врАти дома
    и кога ја видоа нејзините родители пребледена и модра само ги свртеа погледите на страна иако ги криеа солзите таа успеа да ги виде и секако тоа и беше многу поболно и рече на родителите
    НЕМОЈТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ НЕ Е ОВА НИШТО ЗА МЕНЕ,НИШТО НЕ МЕ БОЛИ ( ИАКО ВО СЕБЕ СИ ВЕЛЕШЕ МЕ УБИВА БОЛКАТА НЕМОЖАМ ДА ЈА ИЗДРЖАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ) НО СЕТО ТОА ГО КРИЕШЕ БИДЕЈКИ НЕЈИЗИНИТЕ РОДИТЕЛИ МНОГУ ПОВЕКЕ ПАТЕА ШТО ЈА ГЛЕДАТ ТАКВА.
    И самата не беше свесна што се може оваа нежна девојка да преживее во својот живот.Ни самата не знаеше колку беше јака се дури еден ден тоа не и беше единствено нешто да докаже дека може и дека мора !
    Денеска пак отиде на лекар бидејки навистина си го сакаше своето здравје и својот живот и знаешедасе бори за него..
    Но некако како да се премори од тие битки, од тие постојани борби без паузи.
    Денеска само се слушна глас но Докторе неможам повеке ве молам неможам да издржам ме боли !Докторот утешително и рече ТИ СИ СИЛНА ДЕВОЈКА КЕ ГО ПОМИНЕШ И ОВА !
    Таа ја наведна главата пушти една врела солза и си рече во себе
    ЈАС МОРАМ ДА ЖИВЕАМ ПОРАДИ МОИТЕ РОДИТЕЛИ И ПОРАДИ НЕГО БИДЕЈКИ ПРЕМНОГУ ГИ САКАМ.ТИЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ПРЕЖАЛАТ АКО МЕНЕ НЕШТО ЛОШО МИ СЕ СЛУЧИ И РЕШИТЕЛНО ПОЈДЕ ДО ЛЕКАРОТ И РЕЧЕ СПРЕМНА СУМ НА СЕ САМО ДА БИДАМ ВО РЕД КАКО ПОРАНО И СЕ НАДЕВАШЕ ДЕКА Е ОВАЕ ПОСЛЕДНО СО КОЕ СЕ БОРИ БИДЕЈКИ НЕМАШЕ СИЛА ВЕКЕ.
    НО ДЛАБОКО ВО СЕБЕ СО СЕКОЈА СИЛА СЕ БОРЕШЕ ЗА ДА УСПЕЕ ЗА СВОИТЕ НАЈ САКАНИ МОМЧЕТО КОЕ ГО САКАШЕ И НЕЈЗИНИТЕ РОДИТЕЛИ КОИ И ДУШАТА ЈА ДАВАА ЗА НЕА !

На Agawa, eliesaab, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Duchessa

Duchessa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    43
    СДК.. девојки дека ве следам одамна и редовно ги читам вашите мислења,постови и сличноо... ииии ете мее и мене и јас конечно станав дел од форумов..сега и јас ќе ги споделувам моите мислења со вас...инаку прекрасни сте...па се надевам ке дружиме во иднина.. поздрав до сите

На Anonymous996, Someonespecial, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    ДОБРЕ ДОЈДЕ :inlove:

На Duchessa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    За изгубени 300-400 калории од вежбање, внесувам нови 1000. |(
    Одлично.

На Hipster, Mama25, LittlePinky и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Токму во моментот кога мислиш дека конечно после долго време си среќна, ко гром од ведро небо те погодува вест која сета среќа ти ја претвара во тага и последните надежи паѓаат во вода.
    Премногу очекувања,премногу разочарувања.
    Стравови.Неисполнети соништа.
    Повторно срцето ти се стега при секоја помисла на тоа колку си несреќна.
    И секогаш се прашувам зошто?!?
    Зошто јас?
    Кому да верувам?
    Себе си,нему или на другите?
    Вистината секогаш излегува на виделина. Кога тогаш ќе се дознае.
    А и делата ќе покажат што е вистина,а што не.
    Дотогаш,останува да верувам само во себе и во моите најблиски.
    Во никој друг. Никогаш!

На dream.queen, SparkyAngel и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека сум гладна за нови пријателства, за нови умови со кои што ќе можам да дискутирам на безброј теми без да бидам осудувана или понижена.

аман веќе од муабети за тоа како таа рачно ги изработила бонбоните за свадбата и биле многу посебни и уникатни, претресување за секој fucking детал. де освестете се не живееме во холивуд веќе, аман од ким кардашијан и незнам која си друга таму.

сте гледале како се размножуваат ајкулите или која е најновата теорија за настанување на светот? како настана трендот на пополураноста на книгите на гијом мисо и слични на него? од каде таа желба за површност? зошто најтрендовската реченица на денешницата е Немам Време ?

Немам со кого да разговарам....

На Hipster, sesilija, ludoto19 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    - welcome :*

На Duchessa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    СДК како исфрлена од поплава сум. Бев на одмор ахам супер, убаво се изналегачив низ дома се шлаев од кревет во кревет. И почнав на работа да одам |( и толку многу ми се спие ми се плаче да не речам. Ја расчепив устата од зевање. Арно ама не е поради тоа што си легнав многу доцна синоќа. А неее јок. Тоа е поради тоа што ме силоваа едно 4-5 комарци и тоа добро ме испоапаа синоќа. И така лепо и фино си спиеш убаво и кога слушаш наеднаш над глава едно ЗзЗзЗзЗЗззЗЗзз :devil: :^) Станав во 4h и си тепав комарци до кај 5h, одлично реков. И таман реков да си поспијам до кај 7h кога во 6h го слушам петелот од кај комшијата ААААААААААААААААААААААААААА !!! :devil: :devil: :devil: Дефинитивно тој петел супа ќе го правам некој ден значи толку многу иритирачки кукурика то чудо едно. Како зарипнат пусти петел е секооооој ден си талалика во 2h па во 4h па во 6h. Мислам што е многу, многу е. Ќе го правам супа па што сака нека биде, ма убаво ќе го искувам некој ден. И сега дремам како некоја успана мисирка на биро и едвај ги држам очиве отворени. Да ми заврши работното време си одам дома и одма се пракирам во кревет.

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.220
    Допаѓања:
    139.961
    Аууу, каков секс!

Требаше да имам состанок со еден колега, за којшто требаше нешто да напишам. Нештото го пишував цела вечер, буквално до 6 сабајле, и сега ми вика - ај те молам да одложиме за понеделник, многу имам работа денес!

Ти имаш работа???
    Јас имам и работа и подочњаци!

На Neytiri, Anonymous996, lunicka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    103.331
    Jас веќе не купувам парфеми, странкиве на работа ко темпирани ми се, таман искористам еден парфем, доага друг со нов, уште поубав од претходниот, на одмор како ли ке ми се најде, папапапапа.... А да не го заборавам и чоколадцето од 300 грама, кој ќе го јаде :tmi:

Денес убав Петок, прекрасен, поубав не може да биде, три недели заслужен одмор од кои недела дена меден месец, медена недела де, предсвадбено патување :lol: Денес ќе се спакуваме, ќе се спремиме со мажулето и се одјавуваме пред свадба, оставаме на мајкиве и татковциве да се занимаваат малку со свадбава наша, ние доста им помогнавме.

На Neytiri, la-chicka, Ketrin.Moon и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683

33-че денес. Пооооооо, кога летна времето??
    Ноќеска станав да ја изгаснам климата и не ја видов големата кутија на маса. Пу жабо, зарем толку се изветреа?! За воља на вистината, и сабајле не ја видов :tmi: среќа жабецов мој поспан, па не сфати дека се мотам околу неа, а не ја заприметувам :D

Гушка, бацка и Хепи б`деј то ју диар мамаааааааааа, каков сладок почеток на денот :l:

Тортите ги утнав, не прашувајте како, главно рерната ја обвинив (мада и стварно мислам дека и таа има некаков удел :punch: ), и сега 2 торти си стојат во фрижидер. Жабецов ќе ми купи нови, срамота е домаќинкава со таква торта да се појави на работа, а толку сакав да се пофалам! |(
    Ај следната година, кога ќе купам нова рерна...

Вчера беа 4 години како мојон се заеба и ме побара, не знам дали до ден денес може да си прости, ама тоа му е, му ги фатил каменот нозете, ќе си танцува со мене до крај на животот :makeup: Минатата година го заборавив денот, па за вчера си ставив римајндер, за сваки случај, ама очигледно не ми бил потребен, зошто на мајка ми сите тие дати и` се со црвено заокружени во календарот, па уште од врата ни честиташе годишнина (зарем и тоа се води како годишнина?!)

Срце преполно спокој, душа смирена и прегратка од љубов....толку е доволно.

Специјално за вас, драги мои

На JuLleE, Hipster, Lov3 и 72 други им се допаѓа ова.
  15. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Само што си се подновив си купив две блузички црна и безова/сива.
    ај со здравје да си ги носам :D

На Agrona, dream.queen и Gordana10 им се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839
    Education is important, but muscles are importanter

Е ова го прочитав и се изгазив од смеење... За сите билдери Битолчани хахахаа
    Денес Петок, утре викенд, мене секој ден како Вторник Среда... стани, јади, провери резултати, учи, учи, учи јади, пак провери и легни си... Ама вечер ќе си излезам малце, зошто чувствувам како главата ми испарува хахах. Нека помине уште тој испит на 2ри што ми е и нека објават резултати па да земам и јас малце да се одморам. Под одморам подразбирам да се наспијам без да се будам два пати во текот на ноќта и да можам без грижа да совест да си пишам мислења на фемина и да пијам кафе со некој... Ете така тоа ќе ми биде одморот :tmi:

На Anonymous996 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Ги читам мислењата на оваа андреа99 и ваква сум :o
    Абе на ваква жена треба да и се забрани членство на форум уште помалку па совети да дели
    Тешко ќерките нејзини дома, кои ја гледаат мајка им како носи мажи дома за онаа работа па уште и ги бодри како да се однесуваат

Нека ми го избришат мислењево, ама ќе ми тежи на душа ако не кажам
    Од вакви жени како тебе се уништи младинава. Ако ти си изгубила невисност на 14 години и не ја знаеш бројката на мажи со кои си имала секс, жалам што ќе те разочарам ама не сме сите такви
    Спонзоруши!!
    Не, не те вреѓам.
    Сама си призна дека си нашла маж кој работел 24 часа на ден само за ти да бидеш задоволена и по се претспоставувам дека си разведена.
    Одличен пример за мајка, што да кажам. Учи ги ќерките да бидат курви, евтини женски
    Срамота!

На Espadrila и Barbie20 им се допаѓа ова.
  18. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    ^ Јас би рекла дека добро позната членка се врати на форумов, на општо незадоволство. По кривописот се познава.

19. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    ^ Незнам на која мислиш. Не сум ја начекала

20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Едноставно во животот никогаш не се случува онака како што сакаме ние. Сакав да заминам, да шетам, да се дружам, за заминам од градов, да избегам од некои луѓе. Навистина сакав, но ете кога не одлучувам јас за тоа [​IMG].

Било па поминало. Не се откажувам ќе одам до крај. Мора да успее. еден ден мора! :muscle:
    И да, фали делит копчето делит во реалноста и некои лечности да ги снема засекогаш [​IMG]

Се фрлам јас на чистење на хаосов во собава и подоцна ќе уживам со вас пак.[​IMG]

На Divinebutterfly, Someonespecial, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.