[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Elennaa го смени својот љубовен статус од Single во Single у пи*ку материну. :D

2. calliope

calliope Популарен член

Бре, бре, бре, денови ли се денови, Новогодишни маки големи.
    Не, не за мене, туку онака.

Почнува веќе убавиот период.
    Јас, резервирана до даска, што би рекла баба ми „задникот немам време да си го избришам.“ :D
    Ама ако, тоа ми се допаѓа, ме исполнува. Периодов ме прави среќна.
    Ме радуваат одлично поминатите колоквиуми, ме радува она што иде.
    Шарени улици и излози, капчиња и шалчиња, сликање крај елки, среќни луѓе околу кои си бираат поклончиња со насмеани фацки. Сакам сите секогаш да се вака среќни.
    Ама мене не ме бива ако не си се (извинете ми на израз) посерам врз расположението и паралелно да размислувам како им е на оние кои во овие моменти се сами, тажни, без можности да ја вдишат празничната атмосфера. И посакувам да имав супермоќи да создавам пари за таквите. Може смешно звучи де, ама зарем не се тие оние на кои им е најпотребна среќата?
    Мене и на било кој друг, ќе ни значи вниманието, но што и да добиеме е само нешто плус од многуте што сме ги добиле, а на таква личност, најмалиот подарок би предизвикал макар моментална среќа и неочекувано извлечена насмевка. А насмевките ме прават среќна и се најголемиот подарок што не го собира во никаква украсна хартија и ниту најубавата машкичка не може повеќе да го украси.

Назад на мојата „шопинг авантура“, се изнагледав свашта.
    Зошто по дифолт фустаниве мора да се од лизгави материјали со чипки и 300 светки?
    Цел град да го превртиш за да најдеш нешто поедноставно. Ај барем вредеше.
    Вредеше и јакиот муабет што го слушнав од двајца навидум тешки фраери (читај:ропаци) седнати и задумани, чиниш светот ќе го спасуваат. А муабетот да ми ти беше:

- „Цоле брат, ќе се е*не ли нешто за НГ?“
    - „Брат, мора некоја да даде, пуно пијани п**иња ќе има.“

Е незнаев дали фејспалм да си акнам, дали нив да ги акнам, дали да се смеам ко зелена.
    Они 30+ фатиле, се острат што ќе имало пијани малолетнички и дека може ќе им се посреќело. :tmi:

Сепак, убав ден, убаво расположение, различен народ и уште толку различни карактери. Интересно. :)

mims-89 and JoxyTheFreak like this.
  3. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

отиде грбот пак :tmi: ;(

4. anneyy

anneyy Популарен член

The awkward moment when you realise that he has a женска која може вода да ти носи. :tmi:

5. Sm.real

Sm.real Истакнат член

СДК дека денес го деактивирав фејзбукот, т.е. брат ми ми го деактивира јас незнам како :lol: ..Така мислата ми падна попладнево кога се враќав од училиште,па решив и онака не сум зависна од фб не викам дека нема да приметам разлика ама подобро е вака имав многу пријатели што сакав да ги избришам а глупо ми е хахаха ај сеа изнасмеете се на моја сметка :D ама мене ми е глупо да бришам пријетели од фб ако не сум им замерила нешто неможам туку така бе :D многу сум знам :$ , али ајде,по некое време може ќе направам нов фб и ќе ги прифаќам само оние што лично ѓи познавам :!: .. И,да од сега многу почесто ќе ве дружам :P :*

6. Elina

Elina Истакнат член

Сакам да им кажам на машкиве:АМАН! доста се палите на календарот на Пелистерка! :swear:
    Јаки се цурите,да,ама напнавте |(

7. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

СДК дека ФБ треба да го преименуваат во ХИ5.

8. Cacy

Cacy Популарен член

СДК пусти ПМС!
    По цел ден трчам по дома и барам чоколада...Конечно најдов и ја јадам како да не сум видела уопште :lol:
    Сака некој?

blond likes this.
  9. blond

blond Популарен член

Разочарана сум од сама себе.
    Секакви успееја да дипломираат, а јас... Јас си велам има време. Е па чекај си Блонди, додека останатите твои колеги си ги земаа дипломите, ти сега гледај ги сликите и жали за времето што го пропушти.

Женски, не дозволувајте вака ко мене да се каете. Полагајте си ги на време испитите.
    Шмрц.
    Ајде сесијата во Јануари ќе ја фатам,белким и ќе спремам нешто. :doh:

Cacy and marama like this.
  10. drugarka

drugarka Популарен член

СДК книга не ми се фаќа.

Седи со книгата ми се врти.

Лежи со книгата ми се спие. :yawn:

Голтнав лажица нес-кафе, убаво што не ја голтнав лажицата! :D :lol:

11. Bright

Bright Популарен член

Crush. It's funny how the same word for the feeling of disappointment can be used for the feeling of attraction. The Oxford English Dictionary states one of the meanings for the word crushed as "a strong and unreasoning, but transitory attachment."

*Cashback* еден од најомилените филмови :inlove:

Иначе драги мои, заминувам на учење, досата е виртуелна забава.
    Ќе пишувам есеj на Енглески за форуми :wasntme: Инспирација сте сите вие :$

Hopeful likes this.
  12. marama

marama Форумски идол

Лајкот не е од мило, него ептен се пронаоѓам. Кај мене колегите или се чистат или се откажуваат. Само јас ко полжав се влечам. Ама затоа сега мамето ќе си го тит тит :devil:

crazylady, Rubiii and blond like this.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Замисли.
    А, во петок нели се пости??? :rofl:

LilBaby likes this.
  14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Цел ден се пакувам и конечно се спакував [​IMG]Грбов ме боли ќе пукнам,ко стара баба сум,ама добро ништо страшно ќе помине :wasntme:
    Сабајле рано рано [​IMG]и кај љубовче КОНЕЧНО [​IMG]!
    Имајте најубав викенд девојки,позитивен,весел и исполнет со љубов :)

crazylady, eli25, anneyy and 7 others like this.
  15. Ashling

Ashling Популарен член

Кога нештата одат во надолна линија, не ги запирај, затоа што нема да застанат.
    Остави нека течат и моли се да траат што е можно пократко.
    Едно оди,друго влечи за него, па трето,па четврто.. ехеее крајот каде му го гледаме.

Во меѓувреме се запрепастуваш од луѓето околу тебе.
    Зборувам за оние паметните.
    Новогодишната еуфорија е убава,ако ја искажуваш на соодветен начин, меѓутоа ..
    Фустан ми купи.
    Опасен е,срцкаст.. си чека соодветна формална забава и да биде облечен.
    Но, не мислам да топам масти на Нова Година и затоа се одлучив на фармерки можеби.
    ФАРМЕРКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ?
    ФАРМЕРКИ ЌЕ НОСИШ НА НОВА ГОДИНА????????????????????
    НОРМАЛНА СИ?????????????????

На последново прашање не знаев што да одговорам, затоа што незнам кој е нормален во случајов и дали воопшто постои некој.
    И во таа ситуација имавме двојна запрепастеност.
    Од една страна Ашлинг, која што се праша кој кур и реакцијава, а од друга страна соговорничката која што се праша кој кур фармерки за Нова Година.
    Настојувам да одбегнувам вакви луѓе, да се дистанцирам од нив, ама кај па само мене ме наоѓаат.

Сакам да гушнам некој.
    На гратис гушкање.
    Да си споделам моментално чувство со некој странец..
    Странци сме.. сите сме странци. Никој никого не познаваме или што би рекол Кико Тодоровски-САМ НА СНЕГОТ!

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

Меч со две острици.
    Дали да се радуваш или да видиш со каков глупчо си се плеткала.... :tmi:

Имаше на демотивација, мислам: Го гледам со нова девојка, а замисли, таа погрда од мене. :D
    И тој уште ја држи, стега за рака, демек која ја носам за рака. :lol:

anneyy likes this.
  17. anneyy

anneyy Популарен член

Јас па кутрото тренерки ќе носам. Најозбилно...новата година дома ќе си ја дочекам. :)
    СДК ме нервираат луѓе кои ќе прокоментираат во врска со мојот менталитет- НОРМАЛНА СИ?!?
    Мојот одговор: Да, психички здрава сум и совршено се осеќам...А што везе има тоа со облеката?!? :envy:
    За мене ненормални се тие што ќе фрлат 2-3 илјадарки на едно фустанче :puke: и оние за кои новогодишната ноќ претставува избор за убавици :x леле леле-патетики |(
    Панделкава од Дортмунд ми е, а штикливе од Милано ;) (Сака да каже дека е во Свирипичиносело родена) :tmi: (смајлиштосеКрстиСоЛеваНога)

П.С. Добар избор Ашлинг ;) Фармерка си е фармека. :)

Libera and drugarka like this.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Патетики бре, патетики...
    Јас сум во врвот на патетичноста...
    Лигава, осамена, исфрлена од колосек... И искрено, уживам во тоа.
    Не ми е срам.
    За ништо.
    Ќе си ги сносам последиците што сум била слепа, лудо вљубена...
    Него можам да му простам некогаш, но не знам дали ќе можам сама себе да си простам што еднаш одамна му простив!
    Ќе се обидам.

Решив да одам во теретана зимава. Да си испукам негативна енергија.
    Барем некој ќар од него. Од неговите т.е. нашите пари што беа ќе си платам за неколку месеци во теретана и ќе си купам некој партал... :)

Miss.Ricci and Peperutka90 like this.
  19. Gea

Gea Популарен член

Пишувавме писмо до Дедо Мраз, а во него наредени сите новогодишни желби на моето малечко.
    Таа верува дека дедото од Северниот пол постои и не сакам да и ја уништувам фантазијата и новогодишната еуфорија, која ја дрма уште од пред 3 недели.
    Минатата година и купивме многу играчки и сликовници, ги спакувавме во голема вреќа и ги ставивме пред влезната врата. Јас и го одвлекував вниманието, а сопругот заѕвони, таа се стрчна да отвори и кога ја виде вреќата, почна да скока и да претура по неа како циганче во контејнер. И тогаш се освести да ме праша, каде е Дедо Мраз, а јас ја земав, ја однесов кон прозорецот и велам:
    -Ене го, го гледаш како лета со санката и еленчињата по небото, ти мафта со раката, мафни му и ти!
    А таа срцка малечка, мафта со рачето и вика:
    - Не го гледам мамичко, ама тој сигурно ме гледа, тој се гледа, гледа и дали сум добра.

Оваа година сакам да и ја направам посебно доживување. Повторно вреќа со играчки, но ќе најмам Дедо Мраз да и ја донесе и да и направи филм, дури и можно сценарио му подготвив. Можам да замислам каква ли ке и биде фацичката...Едвај чекам.
    Утре идам за Скопје во шопинг да го докомплетирам изненадувањето.
    Празници се ближат...празници се ближат... :music: :music: :music:

20. Star19

Star19 Истакнат член

Абе незнам зошто ама додека се немав зачленето си викав ех глупава што не се зачлениш, колку многу работи сакав да кажам. А сега никако не ми доаѓа да пишам нешто поинтересно ми е само да ве читам :rofl:

eli25 and zhap4e like this.
Thread Status:
Not open for further replies.