[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    ^јас па обожавам кога врне во лето, после толку топло време,малку да се разлади..Убаво беше летово, август посебно, се одморив доволно, сега ми фали малку есен, марама окулу врат и јакна :inlove:

На richgirl998 и Daydream им се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Многу сум среќнааааа... ^_^ ^_^
    Одамна не ми било волку убаво на душа.

Си купивме кола со дечко ми. Нова, од салон. :rofl:
    Па и супер регистрација има. :lol:

Знам дека е материјална работа, ама многу ни беше потребно вакво нешто.
    За моиве 25 години толку автобуси, возови имам поминато на пат до некаде, што ми се лоши. :puke:

Гужви, смрдеа, па макни претешки куфери, па си заборавил нешто, па таксистот нервозен те чека, офф... :x :tmi:

Да не служи сигурно и безбедно, да не троши многу, да извозиме многу километри и синовите здравје Боже да ни ги крадат клучевите утре друг ден. :rofl: :rofl:

Ви посакувам на сите ваква среќа, па и поубава да си купите. :D

На Lepaaa, sanja.burgundy, Monna.Monna и 41 други им се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ооо можам да замислам колку е убаво чувството. Со здравје, среќа и ум да си ја возите брм брм :) :D

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.016
    Мириса на есен, дожд, љубов :)

Поминувам часови со брат ми. Како кога бевме деца, палавковци, никогаш не ни недостасуваа луди идеи за праење бељи. А денес, години подоцна и само затоа што е машко, без разлика што истовремено е помал од мене поише години, си зема за право да ме контролира. Ме смее. Го обожавам. :)

Некогаш мислам, дека мора да поминеме преку некои работи, за да дојдеме до онаа дестинација каде што сме. Дека мора да ги пребродиме страдањата, за да ја согледаме убавината на нештата. А толку многу болка зад нас... Научив да не погледнувам назад. Тоа што е таму, е таму, затоа што таму треба да биде! Да не се поместува, за да фати доволно прашина да не биде вредно да се исчисти никогаш повторно.

:)

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Ова англиски форум станало. Пфффф вие знаете дожд што е :P

На Hipster, Trnche, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Senza.parole со здравје да си ја возите колата :*
    А кога сме веќе кај времето...не знам зошто,но кога е вакво времето се чувствувам депресивно. Носталгично.
    Јесте да уживам кога надвор врне,а јас завиткана во ќебе,пијам кафе и гледам филм,ама кога ќе погледнам низ прозор и гледам сиви облаци и расположението ми станува такво.
    Мислите ме враќаат во минатото.Ми фали нешто.Ми фали и тој.Иако не заслужува.
    Ме фаќа носталгија.За факултетот,за студентските денови кои ги поминав преубаво,и за кои можам да кажам дека беа најдобрите години од мојот живот.Да можев,уште најмалку 5 години со задоволство би ги поминала така.
    Но,нема враќање.
    Сега ми преостанува да дремам дома и да чекам работата да ми падне од небо.
    Страв ме фаќа.И тешко ми е. Лани знаев дека ќе се вратам во станчето и повторно ќе се глупирам со моите цимерки,а сега веќе знам дека тоа време никогаш повеќе нема да се врати.
    Ми се плаче.
    Вечер ќе си спуштам некое љубовно филмче и ќе си се изнаплачам.Онака,колку да ми олесни на душата.

На Mimi123, anggell, richgirl998 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    13.122
    Уште 1 час и 28 минути, патот под нозе и одиме нагоре.
    Свежо е таму, па со душа чекам да го извадам стариот џемпер од баба ми, кој е неверојатно сочуван, од шкафот кој е постар од татко ми.
    Да пијам кафе на терасата која веќе ја покриваат гранките на стариот орев и да го гледам Скопје пред мене. А околу нас тишина. Стара, вековна.
    Таму всушност се е старо и познато. Носталгична убавина.

На senza.parole, Ariel, richgirl998 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Заклучив дека за да се заљубиш во некој, треба да помине период за да го запонаеш добро, без разлика дали ќе биде другарски или како потенционален партнер, битно само од гледање од далеку неможе да стигне до тоа, тоа тие опседнатост. :?:

На Daydream и richgirl998 им се допаѓа ова.
  9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Навидум есен.

Мокри балетанки,локни на ветрот и црвен чадор.
    Јас.
    Патем застанав да си купам ѓеврече од еден чичко кој ме засолни по неговата импровиизрана стреа,ми го завитка ѓевречето да не ми го наврне и ме испрати,секој по свој пат.

Денес видов,тажни,среќни,накиснати и луѓе под чадори. :rain:

На sweet-cherry, crazylady, Mrs.Cuper и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    ... кога животот ме става во вакви дилеми, прво паничам, па се нервирам, па плачам, употребувам гнасни зборови, па се тапкам по рамо - ајде М, можеш ти, силна си, па се смеам, играм глупав танц низ дома, па погодувам глупости на среќа, ко прееска на Mtv - Guess the year на песната, па ако ја погодам ќе направам така, а ако не - нема... |(
    Многу зрело, знам.

Навистина ми треба Прирачник за животот и стаклена топка за гледање на иднината или другарка како Баба Ванѓа, затоа што нема да може да се носам со уште еден погрешен избор... и кој вели дека убавината на иднината е што - не знаеме што не` очекува ушите да ми ги јаде, јас сакам да знам што ме очекува, за да си бидам целосно подготвена за битки или прослави.

Животецу, ајде кажи ми - зошто???
    :sweat:

На Hipster, Neytiri, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    И повторно ја правам истата грешка, пак и пак. Знам дека нема да биде на добро ова, дека треба да престанам, но дел од мене ме тера да продолжам да го правам тоа. Охх бре зошто само на мене ми се дешаваат вакви работи ? зошто не ми се деси нешто нормално како на сите останати луѓе, зошто ? иако е многу погрешно зошто го правам ова ? Ахххх толку многу прашања, но изгледа само еден е одговорот за сите.

На deedee0, Anonymous996, Marjan007 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Сите сакавме да залади,ни сметала жештина,еве сега залади и заврна и пак не ни чини.

Ни се наоѓа ли крајот на нас луѓето... :drunk:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Колку прекрасен ден :inlove:. Го обожавам дождов. Толку добро ми дојде на душичкава :lol:. Камо скоро сите денови од есенва што доаѓа да се вакви :)

На EleonoraLovato, zhap4e, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Добро, само јас ли не го сакам дождов? :^)

На tea4e, shushu, cheetah.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Времето ми е толку убаво што немам желба да излегувам вечерва. Па, неверојатен е филингот кога си седиш дома, под топло кебе и гледаш филм нели? Јас допрва треба да се спремам за излегување :envy:

На sadgirl21, Dog-lover, Mimi123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Имам една познаничка која многу ми помогна околу факултетот. Ете таа е нешто постара од мене, не ја ни познавав добро, ама секогаш ми правеше услуга и ми даваше материјали за учење.
    Пред малку, сосема случајно ја заприметив на фб и и ги отварам сликите и гледам како си створила прекрасно семејство. Многу ми е мило за неа.
    А најважно е што гледам како уживаат со сопругот во животот. Уживаат како што и им доликува на младите луѓе.

:inlove: ах, да, и јас ја љубам Франција.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      26 KB
      Прегледи:
      187
    На 1209, imelda, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Ми мириса на дожд.
    Ми мириса на ветер.
    Ми мириса на есен.
    Ми мириса на нова љубов. :)

На Ketrin.Moon, Barbie20 и dream.queen им се допаѓа ова.
  18. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Е денес сум баш ваква. Уште еден испит во низата на положени предмети.. Им се намалува бројот конечно ^_^

Прикачени фајлови:

• large.gif
      large.gif
      Големина на фајлот:
      954,5 KB
      Прегледи:
      173
    На Divinebutterfly, Someonespecial, Nade-sunrise и 3 други им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    После долги месеци поминати со мојата љубов раскинав ради банална работа и многу ми е тешко бидејки знам дека овој пат нема да му простам. Не смеам да дозволам да простам. Не можам повеке немам сили ни за со него ни за без него. Али то је то. Ми фали утеха а сум сама. Другарка ми е на работа... Морам некако да издржам...

На Ketrin.Moon, Maya3112 и tessie им се допаѓа ова.
  20. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Значи колку се нервирам со глупостите кои ги објавуваат на некои страници. Значи читам наслов
    Грција ја призна Македонија под уставното име?!!!!
    И јас ваква :o Си викам зарем толку не сум вo тек со настаните, па вести следам, весници читам вакво нешто да промашам. Отварам и еве што добив:
    На официјалната Википедија страница на Грција има карта, каде што името на нашата држава е напишано под уставно име Република Македонија, не под она кое миловаат грците да не викаат ФИРОМ или Скопје.

Абе ќе се отрујам од ваквите новинари.
    Извор им бил Википедија! Божеееее (смајли што се крсти)

На Dog-lover и Someonespecial им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.