Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Лошата страна на годишните одмори е што после враќањето од нив, требаат исто толку (ако не и повеќе) денови за човек да се врати во нормала...

На Hipster, ozbilnazena, Trnche и 16 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Рече ти и едно 3232103492 пред тебе, а светот за некое чудо не станал подобро место. Хм...

Јас си ги гледам Пријателите и по малку им завидувам на пријателството. Знам дека е серија, ама ех, ај wish... Знаете ли дека со некој можеш со години да бидеш пријател, па можеби и цел живот, а ако му ја кажеш вистината во очи, нормално, како добар пријател, наместо да го оговараш со кој стигнеш позади грб, сепак може да ти се налути?
    Па добро, јас барем си ја научив лекцијата, ако сакаш да имаш пријатели молчи си, трај си, нека си тераат како сакаат, а на крај само можеш да им понудиш рамо за плачење и како (добар) пријател да не им речеш Ти реков...
    Тоа што јас сакам тие што ги сметам дека се во мојот најблизок круг на пријатели секогаш да бидат искрени со мене и без разлика колку и да не сакам да ја слушнам во тој момент вистината, сепак таа да ми биде кажана, не значи дека тоа оди и во обратен правец.
    Lesson learned my friends.

На Buttterfly, bittersweet, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  3. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Едно големо здраво на сите! Само што се вратив од одмор и одма седнав пред компјутер, добро е издржав 10 дена без него :lol:
    СДК убаво се одморив, ги наполнив батериите, ја исфрлив негативната енергија и сега сум како нова.
    Се чувствувам опуштено, весело, полна сум со позитивна енергија. :)

Велат најубавите работи се случуваат ненадејно, непланирано, и навистина е така.

Овој одмор беше таков, ќе го паметам по многу нешта, по прекрасни журки , дружење, смеа...
    Во прегратките на саканиот, далеку од се, од секојдневните грижи и проблеми.

А сега набрзина да ве читнам, и да се одморам. Имајте добра ноќ ;)

На Serafima, Someonespecial, richgirl998 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Денес втор ден на работа... помалку напорен од вчерашниот...

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839
    Што ѓавол ме тераше да одам да си ги читам мислењата што сум ги пишувала на фемина на почетокот, пред 2 години... Оу мај гад ми дојде бокс да си мавнам... :rofl: смешно ми е сега, си прочитав и се потсетив на некои добри работи од на времето. Ми фали средно бе, тоа беа супер времиња... знам тогаш и поактивна бев на форумот... ама кога видов порано што глупости сум пишувала не знам хахахах изгледа поубави мисли ти доаѓаат како што растеш и созреваш. Ете во Јануари 20 ќе правам... како вчера да беше кога прв пат тука постирав нешто и дадов совет за некој љубовен проблем. :) :)

Фемина е како споменар... сите наши спомени се наоѓаат во некоја тема, ете моите поранешни во љубовни проблеми и совети, што би му кажале и такви некои лигајчарски... Ама и тие таквите лигајчарски моменти се моменти од животот, неизбежни се и секој тинејџер минува низ таков период. Ете јас вечерва си ги прочитав, си се поднасмеав малце и така, сега ќе одам да си легнам.

Вие феминки уживајте во оваа пријатна вечер :*

На Someonespecial, Marjan007, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  6. sunny1

sunny1 Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    убаво ми е некако,после толку време :lol:

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Ке се борам, ке се борам до крај, овој пат не се откажувам!!Има да те добијам ! :devil:

На dream.queen, Barbie20 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Во недостаток на возбудливост во мојот живот во последниве денови, почнав да ја употребувам имагинацијата и да влегувам во некој акционен филм за мојата драга публика - моето кутре.
    Кога е врнежливо времето, нашава тераса е преокупирана со чадори во различни бои и големини, од кои кутрево има фобија (секако, после правосмукалката и фенот).
    И нормално тука доаѓам јас на помош, храбро тргнувам во поход, додека таа се крие позади мене. Нешто се притрескувам, подвикнувам и грандиозно ги склопувам сите чадори. А откако ќе се осигури дека територијата е безбедна, ќе ми влета во прегратка и ќе почне да ме лиже по лице во знак на благодарност што сум ја спасила од страшните чудовишта!
    Колку ми е забавно...

Туку, многу ми е убаво кога случајно на телевизија ќе затекнам некое добро филмче и ќе седнам да го изгледам. Не се сеќавам кога последен пат ми се случило такво нешто. Вообичаено си ја терам шемата најди препорака-симни филм-изгледај го на двд, па почнав да си се прашувам зошто воопшто плаќаме кабелска за вториов телевизор (освен секако за музичките канали, ама и тие ги слушам само кога вежбам, бидејќи си терам шема најди добра песна-симни си ја-слушај си ја колку сакаш и кога сакаш).

Патем, пред извесно време наидов на една убава мисла од Alain de Botton која вели: Most of our childhood is stored not in photos, but in certain biscuits, lights of day, smells, textures of carpet.
    Бисквити и мириси од детството - плазма и чај од мајчина душица :)

На Hipster, Serafima, Foreveryoungiwannabe и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Сакам да кажам... всушност, сакам да прашам... каде исчезнаа вистинските пријателства? Јас мислев дека сме другарки, дека ќе делиме и добро и лошо, сите ситници за мене ги знаеја, мислев дека и јас знам. Ама не. Ние постојано сме се среќавале, ама никогаш не сме се запознале. И не дека сум претерано сентиментална, ама боли бре луѓе кога некој што си му верувал ќе те изневери. Ги нема исчезнаа. Како фатаморгана во пустина, ги гледаш - не ги гледаш, ги има - ги нема, си мислиш криенка играме. На крајот повеќе се радуваа на мојата несреќа, отколку што тагуваа за нивната, иако беше поголема. Последниот пат кога се сретнавме и седевме во паркот, нормално молчејќи, зашто немаше веќе што да се кажи, се прашував како стигнавме до овде. И сеуште се прашувам... Бевме неразделни, бевме едно, а сега сме странци... Зарем се беше само од корист? Зарем се беше само премногу лицемерие на едно место? Знаеја колку ми значат, па барем да продолжеа со лагите, не дека им верував, туку најдував некакви изговори за ги оправдам. И не дека сега ги мразам, напротив, уште ги сакам, само не толку и сум им благодарна, да не беа тие немаше да знам што еден пријтел не треба да прави. Знам, знам, патетична сум како статус на фејсбук, ама не можам поинаку...

“We'll be Friends Forever, won't we, Pooh?' asked Piglet.
    Even longer,' Pooh answered.”

Remember?? That's the same promise we used to say each day...

На curlygirl, Someonespecial, Marjan007 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Секогаш во животот на една жена има маж на кој таја постојано му се враќа.
    Никој не ја знае причината за тоа.
    Ни самата таа..

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Имав ужасно лоша вечер :envy:

Добра ноќ на сите |-)

12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Пред една недела отприлика пишав овде да стискате палци за да ми се оствари нешто многу големо.
    Епа благодарам.
    Полека почнува да се исполнува, кога ќе биде дефинитивно ќе се пофалам и овде.
    Само за добро нека е.

На Monna.Monna, Hipster, Buttterfly и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Јас и моето ќебенце ја најавуваме првата наша дружба. Тоа испрано со мирис на омекнувач, јас избањата со мирис на кокос, нека се шират мириси низ цела соба.
    Нова постелнина, чиста и свежа! Ситници ме радувале, од секогаш. Оваа е една од нив.

Добра ви ноќ!

На Hipster, Buttterfly, Foreveryoungiwannabe и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617

Јас те предварив. Веќе една недела сум во дружба со него. 8)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК пред една година ова време со дечкоми се гушкавме кај него , навистина ни беше убаво и пресреќна сум што можам да кажам дека точно после една година ние пак бевме на истото место на нашето топло креветче пак топло се гушкавме се бакнувавме и си кажувавмеколку многу се сакаме , иначе само да доплонам дека сега повеке се сакаме :inlove:

иначе прееска така кога сеистуширав трчам во соба и затворам врата хаха се присетив на ладниот декември кога трчам 200 на саат од купатило до соба од студ и некако на момент посакав да се врати тоа време некако интересно ми е бе :lol: се спремамза изгледување капутче ми капутче шалче на вратот и се осеќам како да сум були були трчам кај дечкоми се виддеме и си заспиеме кога се разбудиме абе кој од кој по болен :lol: настинати двајцата до коска едвај можеме да станеме да се облечеме толку што е ладно и нај лошото е тоа што само си велиме ОХ БОЖЕ КОЈ ПА СЕГА КЕ ИЗЛЕГУВА НАДВОР НА ОВОЈ СТУД ама ако пак ми фали ладното време некако ми е по еуфорично по прекрасно а и плус тоа се носат холохопки :rofl: :rofl: :rofl: па така да не ми се толку многу познаваат вишокот на килограмчињата а не сега само седам и се потам како капка во фолија сум аама ајде уште малку ке дојде и прекрасната зима :inlove:

16. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Милион пати се имам заколнато самата на себе дека повеќе нема да бидам истата. Дека ќе се променам.
    И не сум се променила. Ни малку.
    Само се лажам сама себе. А и другите.
    Но после ова вечерва цврсто сум решена на промени.
    Бидејќи свесна сум дека ваква каква што сум не менувам ништо.
    И стојам во место предолго време.
    И ништо не се сменило.А ако продолжам вака нема ни да се промени.
    Но,од утре почнувам.
    За почеток ќе ја скратам косата.Нели сите промени започнуваат така :lol:
    Ќе се сменам потполно. И не сакам никогаш повеќе да бидам старата јас.
    Веќе предолго време ме памтеа како ваква.
    Време е за малку промени. И за другите,а пред се за самата себе.
    Се надевам дека тогаш ништо не ќе може да ме повреди.

На axl-babe, Someonespecial, richgirl998 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Понекогаш е најдобро да ги пуштиме работите да течат.
    Сами по себе.
    Сами за себе.

Зошто толку напрегање околу се`?
    Зошто толкаво самоизмачување?
    Зошто толкаво очекување, кога знаеме дека на крајот доаѓа исто толку големо разочарување?
    Но, и така не е важно на самиот крај.
    Милион пати зошто?
    Но, кој знае?
    Кому му е гајле?

Никому.

На Monna.Monna, vitomir, Claire и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Duchessa

Duchessa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    43
    изненадена сум од самата себе...па јас сум била храбра..

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    уште не осеќам ништо. само помислата дека е крај и дека може веќе никогаш нема да го видам ме ежи. но сеуште не осеќам ништо...

20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк многу сум јака личност без разлика што ме навредуваат некој тука,што прават сценерија,сплетки,местенки итн,очигледно немаат што да прават во животот па само тоа им останува,без разлика на све,и што и да се случи секогаш ке си останам тоа што сум.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.