[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    На crazylady, Annie.mk1, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сакам да им кажам на луѓево околу мене да олабават малку , седењето дома во петок не е најстрашното нешто што може да ви се случи . Напнавте !

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    ај и јас да напнам малку :P .. мајтапче ..
    петок е .. јас го поминав дома .. и воопшто не се жалам..баш .. убаво си поминав .. си поспав .. си седам на пц . . си слушам музика .. не е ништо страшно ако не излезам .. и не ми се случило прв пат . . туку . . да бидам оффффф топик .. зашо не може коа ставам линк .. од видео .. не излегува видеото .. онака големо .. излегува само линк |( .. као од марс да сум падната :rofl: али ако .. јас да си прашам :angel:

4. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Waste ALL the time ! :fubar:

На x.Daisy.x, KrystalTears, MacaLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    ...и одеднаш сфаќаш дека секој си е окупиран со своите проблеми!
    Не постои човек без проблеми од моментот кога почнува да мисли и зборува, се до моментот кога си оди од овој свет. Секоја планина има своја тежина, без разлика каков е проблемот, на оној на кој му виси над глава му е најтежок.
    Секојдневно слушам најразлични проблеми од луѓе на секоја можна возраст, деновиве се посветив на нивна анализа :wasntme: Кога ќе ги согледаш објективно некои од нив се смешни и банални, но некои премногу важни.....но и оние со помалку важните и со повеќе важните проблеми - подеднакво се нервираат :!:
    Проблемите ги окупираат нивните мисли, влијаат на нивните секојдневни активности, на нивните постапки, на работи кои немаат никаква поврзаност со проблемот.....најлошо од СЕ е што проблемот создава нервоза. Да не продолжувам понатаму со набројувањата што се друго произлегува, само се прашувам себе и Вас....
    Вреди да се нервираме? Дали нервозата ќе придонесе за побрзо, помудро, поефикасно да го решиме проблемот?
    Со или без нервоза проблемот ќе постои, а нервозата може само негативно да влијае на решавањето!

Зарем треба да се случи нешто непосакувано, па за момент да се освестиме дека сме живи и здрави и да бидеме благодарни за тоа. По некое време пак да заборавиме и да се препуштиме на нервозното секојдневие и да бидеме окупирани од проблемите?
    Токму овој момент ваков каков што е сега - е неповторлив, а наредниот е веќе неизвесен!

На ljubam, sparklie, Hopeful и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Слепа слепица,глупача една...каква сум јас бе ?Време е да се свестам и да одам понатаму и да не се замарам со личности кои не ги интересира за мене...Ако од утре нова игра...нема веке трте мрте...нема...Сите што ме повредиле ке посакаат никогаш да не ме запознале...Аман од љубовта,и Купидон и пријателствата.

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.207
    Допаѓања:
    81.747
    Пак јас, еве, по којзнае и кој пат докажав дека не можам да исполнам ветување и да се дистанцирам од форумов.Да не пишам два-три збора, боже феминки! Немогуќо, богами! :D

Морам и СакамДаКажам, дека конечно знам на што сум. Денеска дознав, да.
    Дефинитивно е и нема промена.
    Му доаѓа ко константна функција.
    Ми треба само тој - ја осетив таа некаква си празнина и се запрашав богами, дали некогаш воопшто сум го гледала како другар? Фактите се пред мене, а тој молчи како риба, ма бетер!
    Знае и молчи, си трае.
    Ме боли што не можам да го изнесам на површина тоа што ме мачи од внатре, се плашам дека ќе го срушам она малку кое сме го граделе со години.
    Свесна сум дека не е рамнодушен спрема мене, а сепак се плашам ужасно многу.

Премногу сум збунета, се' се случува пребрзо и си мислам дека лентата што се движи под мене, толку рапидно ја менува брзината, што во секој момент би можела да се најдам исфрлена таму некаде.
    Само за арно нека е, инаку на**бав гадно многу. :)

На crazylady и mims-89 им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Cдк имам нов аватар :rofl: Hе ми се верува дека е Aнтонио Mилошевски :rofl: :rofl:
    мочкам!
    утре ќе ја тргнам, страв ми е да не ми залупаат вмровци на врата :lol:

со електрична гитара овој пат :D

На LivingGlam, stylishh, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зошто ли најкреативните идеи за јадења заедно со желбата за нив доаѓаат олку доцна во ноќта :|

На Divinebutterfly, Nymeria и MacaLove им се допаѓа ова.
  10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Е ти Лудо си стварно лудо! :rofl:

Исто и ова ме изнасмеа! Soooo true!
    ЖЕНИТЕ ГО ИЗГЛАСАА НАЈДОБРИОТ МАИЛ ЗА ОВАА ГОДИНА

Овој е-маил е избран за е-маил на годината од страна на женските корисници на интернет. Важно!!! Задолжително да го прочитаат мажите.

На еден маж му се здосадило секој ден да оди на работа, додека неговата жена постојано останувала дома.Тој посакал неговата жена да види низ што што се тој поминува преку денот , па се помолил на Бога.

Драг Боже: Јас одам на работа секој ден и работам по 8 часа, додека мојата жена седи дома.Посакувам да знае низ што јас поминувам секој ден и затоа те молам да дозволиш да нејзиното тело го замениш со моето на еден ден . Амин….

Бог, со својата бескрајна мудрост,му ја одобрил таа желба на човекот.

Следното утро,нормално,човекот се разбудил како жена.Станал,спремил појадок за својата сопруга,ги разбудил децата,им припремил облека за во школо ,припремил појадок за децата,им спакувал ужина,ги испратил до училиште,се вратил дома и припремил алишта за на хемиско,свратил до банка да подигне пари,пазарел во маркет,се вратил дома да ги остави стварите,ги платил сите сметкии и конечно се вратил дома..

Тогаш веќе било 13 ч.па побрзал да ги намести креветите во спална и кај децата,ги ставил алиштата во машина за перење,чистел со правосмукалка,пребришал прашина и подот во кујната, побрзал да ги земе децата од училиште и со нив се впуштил во расправија по пат до куката…

Се распакувале дома, подгреал млеко и колачи и им помогнал околу домашната задача.

Во 16 : 30 ч.почнал да лупи компири ,да прави салата , правел ручек шницли и ја наместил масата.После ручекот, ја расчистил кујната , ги испрал садовите ,ги поспремил испегланите алишта,ги избањал децата и ги спремил за спиење.Во 21 ч. веке бил исцрпен а домашните работи сеуште не биле завршени,но решил да се одмори и да легне порано бидејки од него се очекувало и да води љубов со сопругата, што и некако успеал да заврши работа, но...

Следното утро, штом се разбудил се помолил пак :

- Господе Боже ,незнам што сум мислел.Многу погрешив што и завидував на жена ми,што останува дома а јас одам на работа.. Та Молам,Те Молам…..дозволи да се вратам во моето тело…

Господ , со својата голема мудрост му одговорил:

- Сине мој ,чувствувам дека ја научи лекцијата,би било добро да се вратиш во твоето тело, Но ќе мораш да почекаш 9 месеци …

Минатата ноќ додека водевте љубов ти забремени ...

Поука: Внимавајте што посакувате, имајте почит кон вашата жена, и поминувајте повеќе време со неа. Желбите се остваруваат.

Извор http://www.fakulteti.mk/news/11-12-01/zhenite_go_izglasaa_najdobriot_mail_za_ovaa_godina.aspx

На JuLleE, Miss.Ricci и ludoto19 им се допаѓа ова.
  11. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    "Имаш лош ден? Стави ја раката над твоето срце...Го чувствуваш тоа биење? Тоа се вика смисла. Жив си со причина. Не се откажувај!!!"

На кого е мислава, не знам, ама инспирира до бескрај! :clap:

На Gea, AnaKarenina, kate21 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.494
    Лудо шо ти е убаФ аватарот мор :rofl: .
    Само пазии, не отварај врата на непознати, да не ти дојде некој батка утре, па не со гитара ами со чингели да те замаја :D .

И друго сакам да кажам дека од толку влакна на мене сигурно едно кило сум потешка :tmi: .
    Неиздипилирана, раце, нозе, ко од мајка природа сум :D .
    И бркој имам, ко на Гоца, уште у МВР да работам, ама не ме сака, конкуренција ќе и сум ]:) .
    У бркој те. А и веѓите нејкат шала 8) .
    Ах што ти прават испитите.
    Среќа мојов и ваква што ме трпи. :wasntme:
    Е тоа ти е љубов ^_^

На stylishh и ludoto19 им се допаѓа ова.
  13. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    ајт у ПМ, си ја прегазив гордоста...му титнав...е сеа ова или ќе ја опрае работата или ќе ја утупи уште повеќе :?: :|

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Мајка е најголемата светост на светот. Барем јас така гледам.
    Само нејзината љубов е безусловна. Абе таква супа прави со толку голема љубов да само со една изедена чинија ми ја лечи секоја болка. Само со нејзината супа оздравувам.

На Gea, AnaKarenina, Divinebutterfly и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    поштувам сечиј став и мислење и секоја чест на оние што не се замараат со нова година, ама едноставно тоа не сум јас.
    не дека сум оптеретена ама мерак ми е бе. со радост на детенце си купив и фустанче, и штиклички, ќе закажам на фризер, а богами и на шминкер ако најдам некој солиден за до 500че. дадар во друга прилика.
    и не, нема да изгледам ко новогодишна елка, туку ќе бидам најнормално дотерана. сакам да си бидам убава првенствено за себе, а потоа и за него. со други не се замарам.
    не можам да се замислам сама дома додека сите други негде слават и се веселат.
    сакам секакви прилики за дружба и веселба, и секако дека новогодишната не е ноќ ко секоја друга. не дека нешто ептен специјално се дешава, ама сепак се крева огромна фама околу неа и сакам да ја одбележам.
    тие што протестираат демек дома ќе седеле, поверојатно ми е дека немаат со кого да прослават отколку дома дека сакаат.
    како може млад, здрав, прав човек да сака да биде сам? воопшто земено еве, не мора само нова година.
    па ако не славам сега и се веселам кога? на 50-60 години?
    љубов, друштво и кафанче, помераклиско амин. :)
    ајде нека доаѓа побрзо... :)

На JuLleE и Sm.real им се допаѓа ова.
  16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ај прочитај ги овие две ставки одвоено, и кажи ми, не мислиш дека си ептен контрадикторна?

Првин велиш дека почитуваш туѓ став, а потоа директно осудуваш без никаква основа.
    Индивидуално право е, моја лична желба каде јас ќе ја дочекам новата година, и моја лична желба е што ќе носам, дали ќе се фризирам/шминкам/депилирам...

ОК е да го споменеше својот план, и своите размислувања, но си зеде премногу за право да осдуваш, за работи за кои секој сам одлучува.

Дрско и вообразено делува, а секој си знае зошто седи дома.
    Нема секој 100 и кусур евра да се испрчи за една вечер и да ужива во кафанче, имаат тие пари поприоритетна намена, можеби за тебе не, за некој да, можеби друг сака да ужива во интимна атмосфера со партнерот ...и мислам смешно е понатака да набројувам, зошто има мал милион причини.
    Секој со својата судбина и во рамки на своите можности.

На Gea, JoxyTheFreak, Smilly и 21 други им се допаѓа ова.
  17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Ќе се согласам со Најубава....Како тоа почитуваш, а уствари не почитуваш туѓо мислење?!
    Да почитуваше, ќе си пишеше дека си се опремила за “луд“ дочек на НГ и ќе им посакаше на оние кои што ќе останат дома или во поскромна и помирна варијанта, да си поминат убаво :).

Не знам која ти е возраста, но, претпоставувам дека не сме врснички па затоа и немаме ист поглед кон целава оваа работа со НГ.
    Кафич, диско, па ни кафана....не ми доаѓаат во предвид. Гужва колку сакаш, пијаници колку сакаш, ред во WC (исто колку сакаш), по некоја заскитана флаша и обавезно срчи на подот.
    Да не треба да купувам нови чизми за да ги шетам по таков прекрасен амбиент? Или пак некоја пијана будала да ми поврати на новиот фустан, у поблага форма да ми истури пијачка на него?

Шминкери, фризери....е ова па колку не го сфаќам. За обична НГ толку замарање, а не па за свадба утре кога ќе дојде.

И еве ти уште една небулоза “тие што ќе седеле дома, немале со кого да слават“ искрено, најголемата глупост која што во последно време сум ја чула во врска со славењето на НГ. Имам со кого да славам, не планирам да се правдам ниту да докажувам ништо. Баш затоа што имам со кого да славам си се организиравме перфектно и ќе си одиме на место каде што може да си се опуштиш, да си пееш караоке, па и да си прилегнеш ако те фати алкохолот. И да, нема да носиме л’скави фустани и нема да одиме на фризер и шминкер.....ќе си се натокмиме убаво, но, сепак да ни биде пријатно.

Кафаните, диското и кафулињата, ќе почекаат за после НГ, зашто тогаш поубаво се поминува во нив.

А јас не те осудувам и немаше да добиеш реплика, доколку не постоеше вториот дел во твојот пост ;)

Убаво да си поминеш за НГ :)

На la-chicka, pink4ever, najubava2010 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.614
    Сабајлето,мераклиски ги кренав ролетните :sun:
    Да беше сиво,веројатно ќе се излежавав цел ден,ама ме поттикна сонцето,во 7 да станам.Уствари и навика ми е,меѓутоа навистина ме расположи денот.Ајде си велам,свеж воздух,сонце и телевизија под ќебенце.И гледам дека нема веќе гледање телевизија за викенди.Нема што.Веќе она релаксирање пред телевизор го нема.Перење мозок со Џанан,Величествениот,Галип и што ти знам.Добро де,до толку ли сме глупи па за само еден месец да заборавиме една серија па и пак отпочеток да ни ја пуштаат?Зарем постојат луѓе кои бараат репризи на секоја епизода?Мислам дека го бараат спротивното.Секоја чест што нашиве телевизии на потценуваат и не прават дегенерици.Протестирам против сите!!! Дај оправете се!!! Заспивав со мечето Ушко,а сега децата со пукање и крв :puke: Грозно,многу грозно.Утре,би забранила на моите деца телевизија.Или барем овие нашиве телевизии би ги исклучила.Доста редови им посветив,не се вредни за дискусија!

Го пијам кафето,а потоа се упатувам кон центар.Не ги сакам празниците,(жал ми е што стана така),ама сакам да подарувам за нив.Оваа година поклоните ќе ги ставам во Новогодишни пакетчиња.
    Крај на месец е,ќесето е стегнато,ама за поклончиња новогодишни мора да се одвои.Ќеф ми е и сакам.
    Ми се чини дека повеќе сакам да подарувам,отколку да добивам поклони.Особено нели на моите најсакани.Поготово што знам отприлика што сакаат,па секогаш им е погодено.Скромноста и насмевката со која ми викаат фала,ми го полни срцето.Убаво е кога знаеш дека си направил среќен некому,со мало внимание.
    Излезете и вие на овој убав,сончев ден.Јас одлучив да шетам сама,може ќе се сретнеме :hai:

На AnaKarenina, Strumfeta93, la-chicka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Колку убав ден...сабајлево ме разбуди моево бушаво русокосо топче...одамна не ме разбудила така,да се пикне под јорганот и да ме гушне ,онака детски... :) :) Колку брзо порасна!Некогаш од бакнежите ми оставаше траги од мастики и карамели на образот а сега сјаеви за уста ми блескаат...а син ми гледа и се прави важен демек поголем е ,па не сака да се гушка, а знам дека одвај чека да го повикам :) Милите...тие се единственото нешто што ме тера секој ден да се фаќам со животов во костец...сонциња мои... :inlove: :inlove: :inlove:

На la-chicka, AIT, Hopeful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... додека на запад нали, размислуваат на која дестинација да прошетаат и одморат за празниците кој фамилијарно, кој во пар, кој сам ... или пак како дома тие денови да си ги искористат максимално за одмор, дружба и радост со најмилите ... тука се повеќе се замараат со тоа колку ќе потрошат на фустани, штиклици, шминки и др. на кафани, кафиќ или диско и сл. А се тоа за да помине или пијано и утнато или дрвено и глупо, верувајте ретко кој си поминува навистина фино за дочекот.
    Е па сега направете математика кој по квалитетно си ги поминува празниците? Кој е во склоп со духот на тоа што значат овие празници ... Кај сме ние, а кај се тие ? Уште многу ни треба за да дојдеме тоа тоа ниво како се слават празници.
    И помалку да се замараме, помалку да се чудиме кој, каде, како, зошто и повеќе да си гледаме за себе итн.

На Strumfeta93, la-chicka, marama и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.