[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    А овие женскиве шо си цртаат веѓи, може и по еден мозок да си нацртаат.
    Just sayin`.

На Inna5, Divinebutterfly, Lepaaa и 9 други им се допаѓа ова.
  2. M-e-r-i

M-e-r-i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Повеке не е така..Септември го засакав и покрај тоа што е на некој начин празен и црн месец.Сега многу го сакам..Септември означува почеток на нов месец,но исто така и почетокот на нашата приказна..Сега овој септември нема да бидам сама..Тој ке биде покрај мене..Вечерва се разрешивме...Му кажав се..Разговаравме..И продолжуваме напред... :)

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843

Хахахахах каква врска има цртањето веѓи со мозок ?! Ако некој одлучи целосно да ги црта или само делумно не значи дека му фали нешто, едноставно не сака влакна :!:

4. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    СДК дека сум среќна :lol: :rofl: :D :)

5. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Дали вреди своето јас да го проголташ,само за да станеш дел од толпата на лицемерието? Се запрепастуваш кога другарот твој тагувал со тебе ,а на другата страна си ја кител својата смрдлива лицемерност со туѓите перја на болка.И што смрди полошо...кантата ѓубре или твоите изрази на жал позади кои се крие бедното лицемерие? Лигавењето и цимолењето само за да станеш дел од нив.Оти така нели правило е : Успеваат подлизурковците! Но на крајот ,на оној големиот крај, вистината која боли до јаја е дека: ИСТИ СМЕ ДОШЛЕ,ИСТИ ЧЕ СИ ОЈМЕ! Џабе пари,скапи парфеми,бренд облека и јаки коли.Затоа и ако бидеш лицемер биди со стил и издржи мушки како треба,а не лоша копија на толпата.Ќе помине кај еден кај друг ама кај секого нема да помине.Оти не се сите дел од толпата која мириса полошо и од г****.Некои избираат да одат сами.Ако некој се пронашол значи тука му е местото.

На love93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Има "служба", се вика смрт-стационар Вардариште.
    Ама има и здруженија за заштита на животни, кои се трудат да ја подигнат свеста кај граѓаните за посвојување нерасни кучиња од стационарот, каде буквално ги трауматизираат со нехуманиот третман. Кучињата се на улицата по вина на никој друг освен на луѓето - оние кои ги фрлаат како да се кеса со ѓубре. Ама за среќа се вршат и вакви спасувачки акции кои ми ја враќаат вербата во несебичната хуманост кај луѓето.

На CoverGirl10, mims-89, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    Епа meU сега јас тебе ќе те дискутирам :lol:
    СДК....дека денеска меУ и нејзината мала принцеза блескаа. Нормално и зетко си беше супер.....ама овие две цурки беа лудница. Поготово малото умно главче кое се поклонуваше со главчето во црква кога ја крштеваа. :angel:
    Ресторанот беше супер, убав амбиент цвеќе река :f: ...меУ се потрудила за убава декорација и ситни други детали. Тортата беше многу вкусна(иако јас само пробав,бидејќи во последно време мн.благо не сакам)
    Весела невеста, весела свадба...се си беше тип топ. :clap:

На meU, Lepaaa, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Само да си кажам дека конечно имам мој лаптоп :rock: :D

На Divinebutterfly, richgirl998, sweet-star и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Јас имам фобија од вас што имате вакво размислување. |(
    Тие кучиња се на улица зошто некој со мал мозок и психички заостанат ги оставил покрај некој контињер.

Мора да ја победиш фобијата.
    А пред тоа да гуглаш за животот на скитници. Дека ти НЕ се болни и НЕ пренесуваат зарази.
    Ако беше така , јас што секое улично куче го галам, до сега ќе ме немаше на планетава, а сум потполно здрава. А според новите истражувања колку добро едно куче влијае на животот на секој поединец, може и сум поздрава и од тебе.

Не пренесуваат зарази, ако се надворешно валкани, тоа е нормално.
    Ама далеку од тоа дека ако те душне кучето ќе добиеш беснило, друга некоја болест и одма ќе умреш. Или ако ти се приближи ќе те касне.
    Тие најмили суштества што шетаат на планетава сакаат само маалце внимание да ти ја подарат цела љубов што ја имаат во нив.

Е тоа сакам да кажам денес.
    И мајките што од мали ги плашат децата со кучиња, и некои болни мисли им стааат во нивните мали главчиња дека кучето ќе ги зарази, треба под итно да се дозволи еутаназија на нив.
    Фала.
    И досадна е вечерва.
    Исто како што септември ќе биде досаден.

На antonina, CoverGirl10, sweet-star и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Блазе си ви на тие што си немате ум :D полесно живеете.

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.616
    ^ А извини вака - како тоа МОРА ДА ЈА ПОБЕДИ ФОБИЈАТА од кучиња?
    Како всушност се победува ваква фобија, зашто и јас ја имам, па живо ме заинтересира тоа МОРА.
    Патем, има така поглупави и побизарни фобии, почнувајќи од страв од мали пајаци и бубачки, до чкрипење по табла со нокти или страв од грмотевици и светкање проследено со криење под кревет кај возрасни зрели луѓе со над 30 и кусур години, па јас никому не сум му се насмеала или не сум му рекла - ЛЕЛЕ МОРАШ да го надминеш стравот.
    :^)

Патем, мене никој не ми всадил во глава страв или омраза кон кучиња како помала, самото тоа ми предизвика страв.
    Не сум насилна кон нив, не ги гибам, но не ги издигнувам на ниво на божество и не ми е потребна нивната љубов.
    Повеќе сакам да помогнам на човек-скитник, отколку на куче скитник.
    Ама оваа изјава денес е за шега, ќе те направат ненормален... |(

На Lemonade, JuLleE, sesilija и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Сдк:[​IMG]

На Anonymous996 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Недофатлив спомен,
    во заборав оставен,
    во земја поклопен,
    во камен скаменет,
    се прикажа,
    се пушти,
    ослободи од морната стега.
    Со грозоморен шепот на умот мој му пристапи,
    го потсети,
    и на стариот начин го сепна.
    Чувства се измешаа,
    прекршија,
    се вратија ко армија ревна,
    а мразулестава душа се разнежни,
    си проплака,
    за вратеното нешто пред сто века...

На Barbie20, Ketrin.Moon, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Еве го и крајот на ова лето. :(
    Несакам да заврши.Ќе ми недостигаат излегувањата до доцна со друштвото,излежувањето цел ден во кревет,забавните и топли денови поминати со најблиските...Ќе ми недостасуваат убавините на летото! :|

Но,и есента е убава.
    Моментите кога жолтите лисја ти шушкаат под нозете,кога врне дожд а ти седиш покрај прозор со топло чајче,ноќите гледајќи некое филмче завиткана со ќебенце... ^_^
    Кога ќе помислам на сето ова сфаќам дека есента е навистина убава.
    Сепак лето си е лето. :sun:

Имајте пријатна вечер. :hug:

На richgirl998, Barbie20, Dog-lover и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Зјапав во празново бело поле неколку минути. Имам толку многу да кажам,но неможам. Или незнам?

Се плашам. Ми недостига среќата. Ми недостига авантура,разбирање.

Сакам да почнам со факултетов што побргу,бар да се случува нешто во животов.

Ми недостига љубов.

На dream.queen, sweet-cherry, la-chicka и 10 други им се допаѓа ова.
  16. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    SDK deka prekrasno e koga vo zivotot zapoznavate i srekavate dobri luge :) Blagodaram na BOGA sto me saka i ne dozvoluva da sretnam luge bez srce tie sekogas neka bidat povrsni

17. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Да, пренесуваат зарази. Мајка ми е ветеринарка. Ми има објаснувано.
    Позрдава од мене најверојатно не се бидејќи иако ти тоа сега не го чувствуваш, сигурно ти имаат пренесено нешто.

18. Frame

Frame Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    88
    Јас нешто во заблуда сум или ветеринар треба да е човек што сака животни, животот го посветува во студирање за да ги лечи и заштити животните?

Мајка ти згрешила професија, и ако работи во ветеринарна амбуланта кажи каде да не го однесам кучето таму. Ти благодарам.

И не искачај од дома, има насекаде кучиња, ќе завршиш на инфективно па после во Бутел.

На antonina, Izaabella, ariela09 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Доста со препукувањата, ве молам! Не ја полнете темата со офф топици, поштедете не, имате ЛП :)

20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Во контекст со муабетов, за мене човек кој што не сака животни не е добар човек. Овде не станува збор конкретно за кучињата туку општо премногу ми смета кога некој со гадење и омаловажување ќе зборува за било кое животинче. Во ред ми е да ти се мили ама да не сакаш никаков контакт со нив од некоја си своја разбирлива причина, ама кога без врска си мразач на вакви мили суштества за мене си лош човек и точка. Знам дека ќе почнете со осудување, ама имам право на свое мислење.
    Јас пример попрво би помогнала на некое куче од улица, ќе купам еден леб и ќе му го однесам отколку на жена со дете во раце која што моли на секоја крстосница во градот. Знам дека има несреќни судбини и подобро да не си им во кожа, не зборувам за сите туку во глобала. Дали ќе направам хумано дело доколку и дадам 10 денари на жена која што здрава и права може да оди по булевари и кафичи да моли а за сето тоа време неможе да најде некоја си било каква работа за да го прехрани семејството колку толку? Или на децава по улиците за кои секојдневно сум сведок дека парите единствено ги трошат на цигари.
    Помило и е на душичкава моја кога ќе излезам пред зграда и ќе им дадам натопено лепче а понекогаш и суво на уличните кучиња, за жал тие не се способни сами да стекнат и да заработат туку живеат од милостината на човекот која што очигледно за нив ја има се помалку.
    Зарази, паразити, да имаат, не велам не. Одкако се сеќавам за себе немам поминато покрај куче скитник или мачка без да ги помилувам, ако има продавничка во близина им купувам леб, ако сум блиску до дома им изнесувам, и знаете што ? Никогаш ама баш никогаш ниту ме имаат нападнато ниту пак имам заболено од некоја болест предизвикана од нив. Баш напротив.
    Страдам од анксиозност, за оние кои ме читаат им е познато, во тие моменти многу повеќе ми биле пријатели животните отколку луѓето. Знаете, дури и кога паничам, и кога плачам, и кога ми е најтешко тие се до мене, и без оглед на тоа во каква ситуација се наоѓам секогаш успеваат на ми измамат насмевка на лицето. Всушност тие се мојот лек, единствено тие, не постои помило чувство од тоа кога на прегладнатите кутриња и мачки ќе им понудиш корка леб кои толку среќно и разиграно ја прифаќаат, не постои поубав лек за душата од тоа кога ќе ги видиш како радосно те исчекуваат, како те гледаат тие мили очи во кои се гледа огромна благодарност за тоа малку што си го сторил за нив.

Навистина не ми е намера некого да осудам овде, секој со свои сфаќања. А за сите оние кои што не сакаат животни, навистина ми е жал што немате почувствувано една таква љубов и топлина.

На antonina, kravce, CoverGirl10 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.